1 éves lenne a blog, ha...

, by Kristina

holnap február 29-ét írna a naptár. ;)

   Hogy miért pont egy ilyen szökő dátumot választottam arra, hogy pötyögjeg itt hetente valamit, a mai napig sem tudom. Először minden titkosnak indult, "Csak úgy, miért ne?" alapon. Majd azt gondoltam, hogy ugyan már, senki nem fog olvasni, szabadon írhatok így is, amit csak akarok...
   Véleményem mindig is volt, csak sokan nem hallgattak meg. Ez a helyzet úgy érzem megváltozott, a visszajelzések, a üzenetek alapján, amit Tőletek kapok legalább is hiszem, hogy ezért megéri néha több órát is görnyedezve a gép előtt ülni és írni, írni, írni és figyelni.

   Voltak jobb és rosszabb napok, néha már nem szórakozás, hanem kötelesség szintűek, volt, hogy megbántam, de soha nem adtam fel. Lehet hülyeség, de nekem sokat számít a blog, nem csak mert végre egy hely, ahol Én, Én lehetek, ahol szabadon elmondhatom a véleményem, hanem ahol végre lehetőségem is nyílt arra, hogy a kedvenceim ajánlhassam, hogy mások is kedvet kapjanak olyan könyvekre, amelyek nekem boldog pillanatokat okoztak. Vagy épp olyanokról számoljak be, amelyek inkább szenvedést, mint szórakozást jelentettek. 
   A legjobban azért örülök a blognak, mert sok új embert ismertem meg, és sokukkal együtt rajonghatok egy-egy könyvön, sorozaton, vagy akár karakterért.
  A blognak köszönhetően kipróbáltam magam más műfajokban is, leginkább azért, hogy elmondhassam a véleményem milyen hatással voltak rám. Voltak szerencsés szárnypróbálgatások és felettébb szerencsétlenek is.
olvasd tovább

5 comments:

Keddi Kívánságlista megint szerdán(7.)

, by Kristina

Tegnap nem azért nem mutattam meg, hogy mik a következő kívánságlistám kiszemeltjei, mert halaszthatatlan ügyeim voltak, vagy mert elfelejtettem volna, csak annyi az egész, úgy éreztem kicsit túl sokat foglalkozom ezzel, aztán rájöttem, hogy miért ne. :P 
Végül is megmutatom őket, mert mind nagyon is olyan kategóriás, ami nem csak számomra nagyon várt, de a Ti érdeklődéseteket is fel fogja kelteni (remélem). Íme:

1. Raine Miller: Meztelenül
Kiadó: Ulpius-ház
Műfaj: erotikus romantika
Megjelenés: 2013. március 27.

Fülszöveg:
Brynne Bennett, a Londoni Egyetem ösztöndíjas amerikai hallgatója jó kislány módjára éldegél Londonban. Próbálja rendbe tenni kisiklott életét, keményen tanul, részmunkaidőben pedig fotómodellkedik. Egy nap Ethan Blackstone, a sikeres angol üzletember megveszi a lány aktképét, és rögvest magának akarja Brynne-t – vágyait gátlástalanul a tudtára adja, nem ismeri azt a szót, „nem”. Domináns természete magával ragadja, foglyul ejti Brynne-t, holott ő még egyre múltjának démonai elől menekülne. Titokzatosság lappang a kapcsolatukban, és hatalmas rejtélyek bújnak meg a háttérben. Vajon megszabadíthatja-e Ethan a múltja terhétől Brynne-t? És hagyja-e Brynne, hogy ezt megtegye, mielőtt az újra felszínre törő múlt szelleme végleg elpusztítaná egy szép jövő esélyét?

„Ez a kép mindent megváltoztatott. Más ember lettem, ahogy ránéztem, és vissza se tudtam változni többé, főleg miután találkoztunk az utcán azon az éjjelen. Az egész világ megváltozott körülöttem egy fénykép miatt. Egy gyönyörű amerikai lány fényképe miatt.” – Ethan Blackstone

Zsani talált egy rajongó által készített könyv trailert, így megmutatom nektek én is. Ajánlom még az ő Szerdai Szelektációját, mert közös az ízlésünk. :)


Miért kell nekem?
Mert már különben is olvasási listán volt, és teljesen meg is lepett, hogy végül kiadják. Amikor és ha kiadják persze. Kicsit Ötven árnyalatos beütése van, hiszen dominánst természet, de persze a történet merőben különbözik és kérlek senki nem akassza rá a jelzőt, hogy szürke hasonmás, mert ez is csak egy egyszerű erotikus romantikus könyv lesz. Remélem, hogy a jobbik fajta. 

Miután olvastam:
Életem egyik legrosszabb könyvélménye. Írtam is róla ITT.

2. Maya Banks: Kelly Group International sorozata, vagyis a KGI
Kiadó: Cor Leonis
Műfaj: erotikus romantika
Megjelenés: 2013

Mit kell tudni róla?
Új sorozatot "kotyvasztunk" a Cor Leonis boszorkánykonyhájában. 

Végy kuktának magad mellé egy leköszönt haditengerészeti kommandóst. 
Adj mellé három ex-katonát, és két ex-tengerészgyalogost. 
Igény szerint álljanak rokoni-baráti kapcsolatban a nagyobb összhang érdekében. 
Fűszerezd meg őket egy csipetnyi vággyal, és áztasd őket szenvedélybe. 
A tökéletesen íncsiklandó, izmos "husikat" rendezd katonás sorba! 
A készülő szerelmi bájitalhoz tegyél pár izgalmas, egzotikus helyszínt. 
Ízesítsd mindezt akcióval és izgalommal. 
Keverj hozzá jó sok erotikát. 

Az így elkészült remeket tálald forrón belevaló nőknek, s figyeld, ahogy a hatás nem marad el! 

Az ötlet a Kelly Group International szuper elit, szuper titkos családi receptkönyvéből való. ;)

Miért kell nekem?
Mert attól függetlenül, hogy Maya Banks történetei általában nem a történetről, hanem csak a szexről, meg a szexről, meg a még több szexről szólnak, annyira azért mégsem rosszak. ;)

3. J. A. Redmerski: A soha határa
Kiadó: Ulpius-ház
Műfaj:
Megjelenés: 2013. május 20.

Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát – és helyette rálel Andrew Parrish-re. 

A szexi és izgató Andrew úgy éli az életét, mintha nem lenne holnap. Olyan dolgokra veszi rá Camrynt, amilyenekre a lány sosem hitte magát képesnek, és megmutatja neki, hogyan adja meg magát a legmélyebb, legtiltottabb vágyainak. Hamarosan ő lesz Camryn merész új életének központja – olyan szerelmet, vágyat és érzelmeket kelt, amilyeneket a lány korábban elképzelni sem tudott. De Andrew nem árul el mindent Camrynnak. Ez a titok vajon örökre összehozza őket – vagy mindkettőjüket elpusztítja? 

Miért kell nekem?
Mert annyi titokzatosság azért van a fülszövegben, hogy a hajam tépjem, tőle, mert nekem nagyon kell.


Olvasás után:
IGEN! Nagyon tetszett, sőt ez nem is fejezi ki, hogy mekkora élmény volt számomra. Imádtam és csak ajánlani tudom. IDE kattintva elolvashatjátok róla a véleményem. 

4. Isaac Marion: Eleven testek
Kiadó: Libri Könyvkiadó
Megjelenés: 2013. 03.20.

"Isaac Marion megírta a legváratlanabb romantikus történetet. Sose gondoltam, hogy ilyen szenvedélysen érdekel majd egy zombi." - Stephenie Meyer, A Twilight-trilógia szerzője R egy fiatal férfi. Éppen egzisztenciális válságban van - ő egy zombi. Keresztülverekszi magát a háborúban megsemmisült, összeomlott Amerikán, és az eszüket vesztett, éhes társai között mégis valami többre vágyik, mint vér és agyvelő. A többiekkel ellentétben ő tud beszélni - néhány felmordult szótagot ugyan, de a belső élete csupa mélység, csupa csoda és vágy. Nincsenek emlékei, nincsen személyisége, nincs pulzusa sem, de vannak álmai. Ijesztő, vicces, és meglepően szívbemarkoló. Az Eleven testek arról szól, milyen élni, hogy meghalni, és arról, hogy milyen az elmosódott határ a kettő között. Isaac Marion Seattle közelében született 1981-ben és élt és azóta is a város környékén él. A középiskolában kezdett írni, és az három önálló regénye jelent meg, mielőtt világsikert hozott számára az Eleven testek. Amerikában minden nézőcsúcsot megdöntött a regényből készült film John Malkovich főszereplésével! 
Jön! Jön! Jön! A nagysikerű regényből készült filmet John Malkovich főszereplésével április 11-én mutatják be a hazai mozikban!

Miért kellett nekem?
Ugye volt szerencsém pár hete megvenni, meg el is kezdeni, de nekem nem nagy szám, sőt lassan is haladok vele. A film és a könyv körüli nagy felhajtás volt az ami miatt úgy döntöttem, hogy megveszem, elolvasom és írok róla. Nos megvettem, elkezdtem olvasni, már jegyzeteim is vannak, de nem szeretem a zombikat, sőt elég ocsmány teremtmények, és a könyv felénél tartva sem változott meg eddig a véleményem.

Miután olvastam:
Nem voltam elájulva tőle, de sokan nagyon szeretik. Szóval attól, hogy nekem annyira nem jött be, még lehet jó a könyv. :) ITT írtam róla. 

5. Johanna Lindsey: A szenvedély hatalma
Kiadó: GABO
Megjelenés: 2013. március vége
 Tartalom:
Alana Farmer különc gyámja, Leonard Farmer a napóleoni háborúk elől Angliába menekült a védencével, hogy Londonban kezdjen új életet. Alana gyermekkorában egy nemes lány gondtalan életét élte, és olyan nevelésben részesült, amit egy királynő is megirigyelhetne. Most elérte a nagykorúságot, és készen áll arra, hogy előkelő ifjú hölgyként belépjen a londoni társasági életbe. Ám a nagy napon értesül a származása megdöbbentő titkáról. Tényleg ő Lubínia elveszett hercegnője és egyetlen trónörököse, akit csecsemőkorában meg akartak gyilkolni, és ezért kellett titokban elhagynia Angliát? A gyámja rábeszéli, hogy térjenek vissza a hegyek között fekvő, elszigetelt európai királyságba, mert csak Alana felbukkanása veheti elejét egy véres lázadásnak. A fiatal lány egy idegen országban találja magát, ahol még mindig veszély fenyegeti. 

A gyönyörű jövevény felbukkanása alaposan próbára teszi Christoph Becker állhatatosságát és kötelességtudatát. A palotaőrök kapitánya letartóztatja Alanát, mert alapos oka van azt feltételezni, hogy egy csalóval vagy egy kémmel áll szemben. Nem ő az első személy, aki az elveszett hercegnőnek adja ki magát, de valójában a lázadókkal meg a király trónfosztásán munkálkodó, sötét erőkkel áll kapcsolatban. A hatalom megszerzéséért küzdő összeesküvők értesülnek a trónörökös visszatéréséről, és Alana életét csak a fogva tartója tudja megóvni tőlük. De vajon hisz neki? A szenvedély le tudja győzni a gyanakvást és az intrikát? 

Miért érdekel?
Mert Johanna Lindsey Malory sorozata még a mai napig a kedvenc történelmi romantikus könyveim között tartom számon, a fülszöveg érdekesnek tűnik, reméljük a legjobbakat.



4 comments:

Nora Roberts: A tanú

, by Kristina

Fülszöveg: 
Elizabeth, egy rideg, uralkodó típusú anya leánya fellázad, és egy éjszaka kirúg a hámból: hamis igazolvánnyal bejut egy éjszakai klubba, koktélt iszik, és hagyja, hogy egy vadidegen férfi orosz akcentusa elcsábítsa egy Lake Shore Drive-on lévő házba. Ezek az események örökre megváltoztatják az életét.
Tizenkét évvel később az Abigail Lowery néven ismert nő egy kisváros, Ozarks külterületén él. Szabadúszó számítógépes programozóként bonyolult biztonsági rendszereket tervez… saját biztonsági rendszerét pedig egy vad kutyával és kézifegyverek egész arzenáljával egészíti ki. Visszavonultan él, keveset beszél. De Abigail visszahúzódása csak még inkább felcsigázza Brooks Gleason rendőrfőnök érdeklődését. A lány logikus gondolkodása, titokzatos természete és minden romantikát nélkülöző nézetei lenyűgözik, ugyanakkor zavarják is. Gyanítja, hogy Abigailnek védelemre van szüksége, s hogy a gondosan kiépített védelmi rendszer olyan titkot takar, amelyet fel kell fedni.
A csavaros eszű, felejthetetlen hősnővel és a lélegzetelállítóan izgalmas cselekménnyel Nora Roberts olyan új regénnyel ajándékozza meg olvasóit, amely joggal szilárdítja meg helyét a bestseller szerzők között, miközben az olvasók már a következő művére éheznek.
olvasd tovább

0 comments:

Susan Elizabeth Phillips interjú 2012 (2.)

, by Kristina

Engem személy szerint mindig is érdekel az az író aki olyan könyvet ír, amit mosolyogva olvasok végig, vagy nagy hatással van rám. Érdekel, hogy milyen személy, hogyan kezdte a pályafutását...
  Még tavaly májusban, amikor még nagy hévvel blogolgattam lefordítottam nektek egy interjút, amely 2005-ben készült kedvenc írónőmmel, a Várom a párom könyvével kapcsolatban. Itt olvashatjátok.
  Ezúttal egy sokkal frissebbet hoztam, amely tavaly készült júniusban, amikor Phillips nemzetközi turnéja alkalmából Horvátországban járt. Lefordítottam, mert ezt nem szabad kihagyni, ha igazi rajongó vagy.
Az eredeti itt olvasható horvátul. Szuper kérdésekkel és még szuperebb válaszokkal még jobban megkedveltette magát. Remélem, hogy Nektek is tetszeni fog, öröm volt számomra a fordítás, vagy néhol a ferdítés. :D
Magnolia ezúttal is köszönöm a segítséged! :)

Először is azzal kezdeném, hogy Önt javíthatatlan romantikusnak tartják. Igaz ez?
SEP: Igen, én egy romantikus lélek vagyok. Tényleg hiszek a szerelemben, nem csak a romantikusban, hiszem, hogy az emberek tényleg képesek szeretni egymást, felismerni ha lélekben is társak. Azt gondolom, hogy a világ csak így lehet egy jobb hely. Nem tudom, hogy ettől leszek-e romantikus alkat, de hiszek abban, hogy a szerelem képes bennünket vezetni a világban.

Mit gondol arról, hogy aki romantikus regényeket ír, annak romantikus alkatnak is kell  lennie?
SEP: Nem szükséges, vannak olyan barátaim akik nagyon is realisták. Tudja, a romantika szó önmagába foglal egy csomó mindent, mint a virág, vacsora, gyertya... De ez nem egy módja annak, ahogyan az életet éljük. Szerintem ahhoz, hogy egy jó romantikus történetet írj, hinned kell a szerelemben, de realistának is kell lenned.

 Ön ilyen módon éli az életet?
SEP: Igen, én pontosan ilyen módon élem az életem. Igyekszem tisztában lenni azokkal a dolgokkal, amik körülöttem történnek, szeretem a családom, a karrierem, az olvasást. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy az egész világon vannak olvasóim - ez valóban egy áldás és egy csodálatos dolog.
olvasd tovább

0 comments:

Karen Rose: Sikíts értem

, by Kristina

Fülszöveg:
Daniel Vartanian nyomozó megesküdött, hogy megtalálja a várost rettegésben tartó sorozatgyilkost, aki egy tizenhárom évvel korábbi bűncselekmény minden részletét lemásolva szedi áldozatait. Daniel öccse hagyatékában fényképeket talál, amelyek talán nyomra vezethetik, miközben saját családja pokoli történetével is szembesítik. Hamarosan Alex Fallon, a gyönyörű ápolónő is képbe kerül, aki ijesztően hasonlít az egykori bűncselekmények egyik áldozatára, és így esélyes célpontja a megszállott gyilkosnak, része lehet a perverz és érzéki játéknak. Daniel egy ördögi elme csapdájába keveredik, Alex szerelméért pedig a legvakmerőbb ötlettől sem riad vissza… 

olvasd tovább

0 comments:

Keddi Kívánságlista (6.)

, by Kristina


1. Lisa Kleypas: Bűvölj el alkonyatkor
Kiadó: Ulpius-ház
Műfaj: Történelmi romantikus
Sorozat: Hathaway-ek
Tervezett megjelenés: 2013. április

Tartalom:
A férfi mindent megtestesít, amit a lány korábban kerülni akart.
Poppy Hathaway imádja a nem szokványos családját, ám szokásos állapotokra vágyik. Sorsa arra kényszeríti, hogy találkozzon Harry Rutledge-dzsal, a titokzatos szállodatulajdonossal és feltalálóval, kinek vagyona és befolyása van, élete pedig titkos és veszélyes. Amikor flörtjük nyomán Poppy elveszti jó hírnevét, azzal döbbent meg mindenkit, hogy elfogadja a férfi házassági ajánlatát – azonban azt kell tapasztalnia, hogy férje a szenvedélyét ugyan megosztja vele, de bizalmát már nem.

Harrynek egyedül csak rá volt szüksége…

Harry mindenre hajlandó volt, hogy megszerezze magának Poppyt – egyedül a szívét nem akarja feltárni. Egész életében távol tartotta magától a világot… de az éles eszű, fondorlatos Poppy azt követeli, hogy minden létező módon a felesége lehessen. Kettejükben a vágy mégis fokozódik, ám ellenség ólálkodik a sötétben. Most, ha Harry maga mellett akarja tartani Poppyt, igazi szövetséget kell kötniük test és lélek között, egyszer s mindenkorra …

Miért kell nekem?
   A sorozat első két része is kellően izgalmas és érzéki volt, ezért merem azt hinni, hogy a harmadik rész sem fog csalódást okozni. :) Az előző részről itt számoltam be, az elsőt meg újra kellene olvasni,... de sajnos erre már tényleg nincs időm.
   A fülszöveg meg lehet elárulta, hogy mi is vár ránk a könyvben, így kevés meglepetésre számíthatunk, mégsem szomorkodom, mert tudom, hogy szórakoztató és vérbeli romantikus pillanatokat tölthetek majd Poppy és Harry társaságában, csak legyen már a kezeim között. 

Miután olvastam:
Kleypas rajongóknak kötelező. Sőt kötelező minden történelmi romantikus rajongónak is elolvasnia!! A legjobb rész a sorozatból, sőt a top listámra is felkerült. Biztosan írok róla pár nap múlva!

2. Karen Rose: Vigyázz rám
Kiadó: Ulpius-ház
Műfaj: Romantikus krimi
Sorozat: Romantic Suspence 4. rész
Tervezett megjelenés: 2013 május

Tartalom: 
Gyermekrablás 
Sue Conroy bosszúra szomjazik. Nemrég szabadult a börtönből, és eltökélte, hogy mindenkit kézre kerít, aki annak idején a rács mögé juttatta. Elrabol egy tizenegy éves siket kisfiút, de ez csak az első felvonás a gondosan kitervelt hadjáratban. 
Titkok 
Sue Chicagóba menekül, és a Hanover-házban, egy bántalmazott nőknek fenntartott menedékben húzza meg magát. Dana Dupinsky féltve őrzi a körülötte élő nők titkait, és sosem nyújtana védelmet egy gyermekrablónak. Csakhogy fogalma sincs arról, hogy ezúttal kígyót melenget a keblén… 
Gyilkosság 
Dana csak akkor döbben rá, mekkora veszély fenyegeti, amikor egyik pillanatról a másikra Sue gonosz játékának kellős közepén találja magát, és a körülötte levők sorban halnak meg – és gyilkos nem válogat a módszerekben. 
Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit.


Miért kell nekem?
   Mert a Számolj tízigben (amiről ígérem hamarosan írok) már megismerhettük Daná-t és Ethan-t és már most tudom, hogy a saját könyvükben nagy eséllyel indulnak a kedvencek kedvence címért. 
   Igaz kicsit előre ugrottunk az időben, hiszen a Számolj tízig a sorozat 5. része, ez pedig a 4. de sebaj, mert Karen Rose történetei akkor is lenyűgözőek, még ha fordított sorrendben adják is ki őket. 
   Izgalom, titok, halál és romantika jellemző a Romanic Suspence sorozatra. Ebben a részben gyermekrablással kell szembenéznünk a főhősökkel együtt, vagyis biztosan az egyik legborzongatóbb rész a sorozatból.

3. Sabrina Jeffries: Ördögi csábító
Kiadó: General Press
Műfaj: Történelmi romantikus
Sorozat:  Halstead Hall-i bajkeverők 2. része
Megjelenés: 2013 második félév

Tartalom: 
Hamarosan...

Miért kell nekem?
   Jarret a játékszenvedélyével biztosítja azt, hogy a nagymama még véletlenül se hagyja ki a terveiből, miszerint egy éven belül Jarret is a házas élet nyugalmát kell élvezze, vagy az örökségének búcsút mondhat.
   Az első rész (A lord titka) nagyon tetszett, csak egy egyszerű történetre számítottam, de mégis megleptek benne a fordulatok és az, hogy a főbb szereplők közül mindenkit megszerettem nagyon rövid időn belül. Humor, romantika, szenvedély jellemzi a sorozatot, vagyis tökéletes egy vérbeli történelmi rajongó könyvmolynak, mint én vagyok.

4. Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék
Kiadó: General Press
Műfaj: Történelmi romantika
Sorozat: Maiden Lane 1. része
Megjelenés: 2013. május

Tartalom:
Lazarus Huntington egy kegyetlen gyilkos után kutat London leghírhedtebb nyomornegyedében. 

A nyomozásban a szenvedélyes Temperance Dews siet a segítségére.
Miért kell nekem?
Hoyt könyveit vagy élvezem, vagy nem. A kettő között általában nincs más választás. Egy próbát megér, de ha a megérzésem nem csal, akkor ezt a sorozatot szeretni fogom. 
Majd meglátjuk, de a "szenvedély" és "nyomozás" olyan szavak, amik miatt felcsillant a szemem és a kell kategóriába sorolható ez is és a Csillapíthatatlan vágy is, amely a sorozat második része. :) 

5. Elizabeth Hoyt: Csillapíthatatlan vágy

Kiadó: General Press
Műfaj: Történelmi romantika
Sorozat: Maiden Lane 2. része
Megjelenés: 2013. második félév

Tartalom:
Lady Herónak mindene megvolt,amit egy nő akarhat. Az élete azonban fenekestül felfordul,amikor megismerkedik Griffin Remmingtonnal. Állandó szócsatáik nyomán fellobban köztük a tűz,miközben a férfi ellenségei terveket szőnek, hogy örökre véget vessenek az álmaiknak…



0 comments:

Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje

, by Kristina

Fülszöveg:
Catherine élvezi a londoni szinglik gondtalan életét, mígnem az egyik éjszakai szórakozóhelyen megismerkedik Lee-vel. A férfi jó vágású, karizmatikus és titokzatos – elvarázsolja Catrherine-t és a lány barátnőit is. Amikor azonban kiderül, hogy Lee valójában kiszámíthatatlan, manipulatív és erőszakos, már késő: Catherine egyedül marad a kétségbeejtő helyzetben, és senki sem hisz neki. Miközben fokozatosan tárul fel előtte Lee sötét oldala, egyre jobban belegabalyodik a lelki terror és a szexuális kiszolgáltatottság sűrű hálójába. Vajon van-e kiút, el lehet-e menekülni a férfi elől, aki mindenre képes, csak hogy birtokolja vágyainak tárgyát…
Megindító, ahogy végigkövethetjük egy fiatal nő tehetetlen vergődését, miközben vele együtt rettegünk. A rendőrségi elemzőként dolgozó szerző olyan hitelesen és valósághűen ábrázolja a családon belüli erőszakot és az ennek nyomán fellépő pszichés zavarokat, hogy szinte az olvasót is megbénítja a kilátástalanság érzése…
„Izgalmas könyv egy olyan témáról, amelyről nem lehet eleget beszélni.” (Guardian)
„Mindig azt mondtam, hogy én sosem bonyolódnék olyan kapcsolatba, amelyben előfordulhat erőszak, hiszen az első gyanús jelre azonnal szakítanék. Ám ezután a könyv után rájöttem, hogy ez nem ilyen egyszerű.” (The Bookbag)
*******
  A legelső dolog, ami miatt már hetekkel ezelőtt felfigyeltem a könyvre az a borítója volt és nem csak jó figyelem felkeltő és nem csak egy dísz, hanem egy részlet a történetből. 
  Eddigi szárnypróbálgatásim a thrillerek terén eddig Karen Rose-ig terjedtek. Mondom EDDIG. Mert mostantól a határ a csillagos ég. 

Miért olvasd el a könyvet?
Mert izgalmas, tanulságos, egyedi és az írónő stílusa garantáltan levesz a lábadról. Engem
magával ragadott, beszippantott és nem eresztett. Imádtam minden sorát. 
olvasd tovább

2 comments:

Keddi Kívánságlista (5.)

, by Kristina

Igaz, hogy még csak 60 perc van hátra éjfélig, vagyis már lassan szerda, de azért bátorkodom megmutatni a legújabb keddi kívánságlistám. Remélem, hogy mutatok valami újat. :)

1. Julie Garwood: Szép szavak
Kiadó: GABO
Műfaj: romantikus krimi
Megjelenés: 2013.február 16.

Tartalom:

Amikor Grayson Kincaid FBI-ügynök először találkozik Olivia MacKenzie-vel, a lány igen nagy hatást tesz rá. A gyönyörű, kemény, ifjú ügyvédnő egyenesen egy operatív akció kellős közepébe csöppen, teljes káoszt okozva. Hosszú hónapok megfigyelése és gondos tervezőmunkája megy veszendőbe. Kincaid társa őrjöng, és érezteti is Oliviával, hogy rossz embert bosszantott fel. Elvégre ő mégiscsak az FBI.
Olivia nem ijed meg a férfi fenyegető magatartásától, hiszen ő még félelmetesebb hivatalt képvisel... az adóhatóságot. Márpedig aki az adóhivatalnak dolgozik, nem lehet nyúlszívű.
Olivia egy bonyolult piramisjáték ügyében nyomoz, amely azzal fenyeget, hogy sok naiv és gyanútlan áldozat életét dönti romba, ráadásul Olivia személyesen is érdekelt az ügyben. De élete veszélybe kerül, amikor rossz embereknek teszi fel a kérdéseit. Természetes számára, hogy az esélytelenekért harcol, de ahhoz nincs hozzászokva, hogy ő váljék sebezhetővé. Elég okos azonban ahhoz, hogy tudja, mikor kell erősítésért küldeni, ezért kapcsolatba lép Grayson Kincaiddel.
Ketten együtt nagyszerű csapatot alkotnak a korrupció elleni harcban, de Oliviának meg kell küzdenie a hirtelen támadt és rendkívül erős vonzalommal is, amelyet Kincaid ügynök iránt érez, ez pedig olyan csata, amelyet el kell vesztenie…

Miért kell nekem?
Mert Garwood rajongó vagyok, mert imádom a romantikus krimiket és igaz, hogy nem egy újabb Buchanan történet, de az írónő stílusa garantálja a kikapcsolódást és a szórakozást is olvasás közben, a legpozitívabb pedig, hogy eddig minden karakterét sikerült megszeretnem.

Miután olvastam:
Az egész sorozatot újraolvastam, szóval egy hétig Garwood lázban égtem. Kicsit más ez a rész, de ugyan úgy nagyon megszerettem. Bővebben írok, remélem, hogy nagyon hamar. :)

2. Laura Reese: A gyönyör sötét oldala
Kiadó: Magnolia
Műfaj: Erotikus
Megjelenés: 2013.02.28.

Tartalom: 
Izgalmas erotikus regény két nővérről, akik veszedelmes útra kelnek a sötétség mélyébe egy vonzó, ám határokat és szabályokat nem ismerő férfival. Visszatérni csak az egyiküknek sikerül.

"A gonosz nem feketében jár, és nem áraszt rosszindulatú kipárolgást vagy fényeket, épp olyan, mint a szomszéd. Michael is ott tanít még a Kaliforniai Egyetem davisi tanszékén. Gyakran látom fiatal és idősebb nők társaságában, ahogy beszélget velük, ők meg nevetgélnek, összemosolyognak. Ártalmatlannak tűnik, senki nem is feltételezné, hogy ölni képes. Mégis, amióta a húgom naplóját elolvastam, látom, hogy rossz ember, akinek se lelke, se erkölcsei. Megölte Frannyt, szánt szándékkal, előre eltervezve pusztította el őt, és cseppnyi lelkifurdalást sem érez. A húgomat megkötözték és megkínozták, a Yolo megyei halottkém mégse tudta meghatározni a halál okát. A mai napig rejtély."

Laura Reese mára már klasszikussá vált regénye a kritikusok és az olvasók szerint egyszerre hihetetlen izgalmakat rejtő, A bárányok hallgatnak fordulataival vetekedő pszichothriller és az O történetét sok helyütt maga mögé utasító erotikus regény, amelyet csak erős idegzetű felnőtt olvasóinknak ajánlunk.

Miért kell nekem?

Gyengéim az erotikus történetek, és pár nap óta már a gyengéim a pszichothrillerek is. A tartalom alapján nem sokat tudok meg a könyvről, de ez a két szép varázsszó elég volt arra, hogy a könyv a nagyon kell kategóriába legyen sorolva. :)
olvasd tovább

0 comments:

Gyűjtőposzt (1.) - Erotikus romantika

, by Kristina

   Amikor még kitaláltam ezt az új rovatot, még jó ötletnek tűnt Erotikus romantikus könyvek témával kezdeni, főleg, mert nem múlik el olyan nap, hogy ne találnának a blogomra olyan keresőszavakkal, mint például "könyv, mint a szürke", vagy "Ötven árnyalathoz hasonló könyv", "olyan, mint a szürke", vagy "erotikus könyvek". 
  Így nektek, kedves olvasók úgy gondoltam, hogy azzal segítek a legtöbbet, ha egy helyre gyűjtöm azokat a könyveket, amelyek szerintem történetileg, műfajilag,  vagy hangulatilag hasonlítanak.

   Az Ötven árnyalat trilógia egy olyan hullámot indított el, ami arra ösztönzi a kiadókat, hogy árasszanak el bennünket tömegesen erotikus, néha már pornómesének beillő könyvekkel. Hogy eláruljam engem ez nem zavar, sőt különösen örülök is neki, mert mi tagadás némely könyv elég szórakoztató, sőt néha még lélegzetelállítóan megdöbbentő is tud lenni. Persze azért sok szemét közül nehéz lesz majd megtalálni a jobbakat...


   Viszont, amikor nekiálltam az összegyűjtéshez rájöttem, hogy ez mégsem lesz olyan könnyű, mint ahogyan azt gondoltam. 
  Először is az erotikus romantikus könyveket illetően is vannak különbségek. Főleg a szürke esetében. Vagyis "Mit kereshet az, aki olyan könyvet szeretne, mint a szürke?" ... Inkább erotikus, vagy inkább romantikus könyvet, vagy jelenkori esetleg szóba jöhet a történelmi romantika, és mi a helyzet a paranormális világgal? Így hát több lehetőséget mutatok nektek:

Megjegyzés: Az új frissítésekkel leginkább csak azokat fogom hozni, amelyeket én is olvastam.


A lista folyamatosan frissül!
Frissítettem: 2017. 02. 19.


a.) Jelenkori erotikus romantikus történetek:




CJ Roberts
Fogoly a sötétben
Megigézve a sötétben
Epilógus

Emma Chase: 
Behálózva
Fejvesztve


E.L. James: 


Lora Leigh
Érzéki alakulat


Gail McHugh
Ütközés


Georgia Cates
A fájdalom szépsége


Jaci Burton


Jessica Bird:
Dobbanó szívek 

Jodi Ellen Malpas
Ez a férfi
A férfi alatt
Kell a férfi

Julie Kenner

Forró rabság
Édes rabság
Kínzó vágy
Őrült vágy
Izzó vágy

J. Lynn

Vetkőzik a tanú

J. Kenner
Forró rabság
Édes rabság
Örök rabság
Bűvös rabság
Kínzó vágy


Katee Robert


Kylie Scott:
Lick - Taktus
Play - Futam
Lead - Szóló


Lainey Reese


Laurelin Paige
Megtalállak még
Sehol se talállak
Rád találtam


Maya Banks:
Vénuszdombi mesék


Meredith Wild
Hardwired
Rád kattanva 2.
Rád kattanva 3.


P.J. Mellor

Raine Miller

R. K. Lilley

Samantha Young


Sara Fawkes


Sylvain Reynard
Pokoli erény
Pokoli gyönyör


Sylvia Day
Hozzád kötve
Egymásba fonódva


Tara Sue Me
Az alávetett


Tiffany Reisz
A szirén 
Az angyal
A herceg 

Virna DePaul

A rossz testvérrel ágyba bújni

W. W. Hallway

Sebző vágyak



b.) A paranormális világ is kínál ezekhez hasonló könyveket, vagyis erotikus-romantikus-paranormálisat pontosabban. 
  De itt már nem a szexen és romantikán van a hangsúly, hanem izgalmassá teszi még a krimi, és természetesen, ami miatt még érdekesebb és szórakoztatóbb, hogy a fantáziánk szárnyalhat, elvégre a legtöbb esetben egy teljesen új világfelépítéssel találkozunk. 

J. R. Ward 
Fekete Tőr Testvériség sorozata (erősen erotikusnak jellemezném a többi paranormálisokhoz képest.)
Larissa Ione
 Daemonica 

A következő paranormális sorozatokat nem helyezném az erotikus irodalomba, mert nem azon van a hangsúly a történetekben, de tény hogy nincs ez sincs elhanyagolva bennük:


Lara Adrian

 Éjfél szülöttei

Sherrylin Kenyon 
 Sötét vadász sorozata

Jeaniene Frost
 Cat & Bones

Gena Showalter

Az alvilág urai

c.) A történelmi romantikusok között is vannak erotikusabb könyvek:

 Nicole Jordan

Szerelmi csatározások sorozata:
 1. A szerelem foglyai
2. Beteljesült vágyak
3. A csábító menyasszony
4. Visszanyert boldogság
5. Váratlan választás
6. Az ördögi herceg

Notorius:

1. Csábítás
2. Szenvedély
3. Vágy
4. Extázis
5. A gyönyör hercege

Jennifer Ashley

Mackenzie sorozata:
 Lord Mackenzie tébolya 
Lady Isabella botrányos házassága
Lord Cameron bűnei

6 comments: