Elérhetőségeim

, by Kristina






Facebook



Twitter



Instagram





Ask.fm oldalon is megtalálható vagyok, ha kérdezni szeretnétek. :)




E-mail címem továbbra is: 
kristinablog7(kukac)gmail(pont)com
Az e-mailcím nem azért van feltüntetve, hogy könyvet kérjetek tőlem!!!!!

0 comments:

BOOK & walk és Én

, by Kristina

A bookandwalk.hu tavaly júniusban indult e-könyveket forgalmazó webáruház. Egyre több e-könyvvel bővül a választék, a legfrissebb megjelenésektől kezdve. 

A webáruház blogján nagyon sok érdekességet lehet találni az e-könyv kiadásról, magáról a piacról, az árak alakulásáról.... Sőt ha író vagy, és úgy döntenél, hogy magánkiadásban jelentetnéd meg a könyved, akkor megtudhatod, hogy milyen lehetőségeid vannak. Szóval kedves olvasóm IDE kattintva szerintem Te is sok szakmai kérdésre választ találhatsz.


  Személy szerint, ha meglátom valahol az e-book szót, sokakkal ellentétben nekem mosolyogni támad kedvem. Mindig is az egyszerűbb és a modernebb dolgok érdekeltek jobban, és így vagyok az e-könyvekkel  a  kapcsolatban is. Sokkal több előnye van számomra a digitális világ újításainak a könyvek terén:

- leginkább tetszik, hogy egy egész könyvtárnyi könyvet magammal cipelhetek
- jegyzetelhetek "rájuk" (ami fontos és elengedhetetlen a blog szempontjából) és közben nem kell attól tartanom, hogy baja esik a könyveknek. 
- gyorsabban haladok az olvasással
- olcsóbb

Pár kérdéssel fordultam a Book&walk-hoz:


Milyen gyakorisággal frissülnek az új megjelenésű e-könyvek a book&walk.hu oldalon?

Ez kiadónként eltérő, de a tendencia mindenképpen biztató. Egyre többen vállalják fel, hogy a nyomtatott megjelenéssel egy időben az elektronikus kiadást is engedélyezik. Ugyanakkor még mindig jelentős azoknak a kiadóknak a száma, akik még soha nem adtak ki egyetlen művüket e-könyves formában, ami miatt tartalmi frissülésben az e-könyv szegmens még jelentős lemaradásban van. 

Mennyire veszitek figyelembe az olvasók/vásárlók igényeit?

Ez egy nagyon fontos szempont, amihez szinte korlátlanok a technológiai lehetőségek. Webáruházunk könyvajánlóit folyamatosan fejlesztjük úgy, hogy a vásárlóknak minél inkább a számukra leginkább érdekesebb műveket ajánljuk ki. 

Valamint, hogyan méritek fel ezeket az igényeket?

Figyelembe vesszük a felhasználóink korábbi vásárlásait, értékeléseit vagy például a kívánságlistájukat. Ezek a felhasználói cselekmények a lehető legjobb módjai az igények felmérésének, hiszen aránylag kevesen töltenek ki kérdőíveket és írnak levelet. Természetesen sok üzenetet és érdeklődést kapunk, ezeket is igyekszünk figyelembe venni.

Milyen gyakran vannak akciók? (Esetleg nyereményjátékokra lehet számítani?:))

Az indulásunk óta eltelt 1 év alatt 2 komolyabb nyereményjátékot szerveztünk, ahol nem ördögtől való módon Amazon Kindle volt a fődíj. Ezek a játékok a vártnál is nagyobb aktivitást eredményeztek, így a jövőben is mindenképpen szervezni fogunk.

Akciókat is folyamatosan szervezünk a kiadókkal, szeretnénk gyakoribb, de rövidebb időtartalmú kedvezményeket biztosítani.

Várható-e a közeljövőben, hogy még több kiadó csatlakozik az e-könyv kiadáshoz? 

Mindenképpen, egyre többen ismerik fel az e-könyvekben rejlő potenciált. Munkánkkal teljes vállszélességgel támogatjuk és segítjük ezt a folyamatot, ahogy szerencsére versenytársaink is. 


Szerintetek milyen előnye van még az e-booknak? :)

5 comments:

Blogmustra (1.)

, by Kristina

Még nem találkoztam ilyen rovattal egyik oldalon sem. Olyan, mintha nem mernének a blogosok másokat ajánlani (magukon kívül?). Nem tudom még, hogy milyen rendszerességgel fogok jelentkezni ezzel a rovattal, 2-3 hetente tervezem, de tudjátok, hogy soha nem tartom be. Ezért jelent meg a Keddi Kívánságlista is néha szerdán, most meg csak Kívánságlistám címen teszem közzé. ;)
Remélem, hogy senki sem sértődik meg, mert linkelni mertem. :)




E heti kedvenceim:

Érdekességek:

* Jennifer Lawrence igazi nagy kedvencem lett, és nem csak azért, mert a Éhezők viadalában felülmúlta minden várakozásom, hanem, mert a tehetsége mellett nem szállt el önmagától.
Ancsi az Éhezők viadal rajongói oldalán le is fordított egy hosszabb cikket róla. IDE kattintva olvashatjátok el. (Csak halkan még megsúgom, hogy a legfrissebb cikk szerint Josh Hutcherson végre becsajozott, ezt nem linkelem, könnyen megtaláljátok a friss bejegyzések között ugyan ezen az oldalon. ;))

* Már biztosan hallottátok a hírt, miszerint E. L. James Szürke ötven árnyalata könyvének a filmváltozatát Sam Taylor-Johnson rendezi. A sorozat magyar rajongói oldalán a The Wrap cikkét fordította le Barbi. IDE kattintva olvashatjátok el, és kiderül, hogy miért is ő lett a rendező.




Ajánlom a könyvajánlót:


* Magnolia könyvtárban járt, és YA (ifjúsági) könyvvel tért haza. Ebben az a szenzáció, hogy Ő nem is szereti ezt a műfajt. Bocsánat, pontosítok, mert EDDIG nem szerette. Frederica Bosco: Szerelmem egy angyal című könyve elvarázsolta Őt is. Kicsit spoileres az írás, de engem meggyőzött arról, hogy akarjam olvasni a könyvet. IDE kattintva olvashatjátok el.


* Shayla Black - Lexi Blake: Rabul ejtett szűz c. könyvét nem bírtam végig olvasni, nem volt kedvem szenvedni vele. Niki viszont megtette az olvasók kedvéért. Tökéletesen egyet értek vele. IDE kattintva olvashatjátok el az összefoglalóját. :) Elég ha elolvassátok a véleményét, a könyvet meg inkább hagyjátok ki.


Remélem, hogy a következő alkalomra sokkal több ajánlóval jelentkezem. :)

Vélemény? 
Legyen következő bejegyzés ezen a rovaton belül? :)

2 comments:

Te miket ajánlanál kötelező olvasmánynak?

, by Kristina

  Niki a Könyvesem blog írója a napokban felvetette az ötletet  a könyves közösségi oldalon, vagyis a Moly.hu-n, hogy szervezzünk egy blogos körutat a kötelező olvasmányok reformja témával.
   Természetesen az elsők között jelentkeztem, hiszen az ötlet nagyon is tetszik.

  A kötelező olvasmányok közül egyet se hagytam ki, én voltam a minta diák ebből a szempontból, DE hogy közülük lett-e kedvencem? Sajnos csak 1-2 nyerte el a tetszésem, a többit igyekeztem azonnal elfelejteni, amint beadtam a tanároknak az elemzést.
  Azt mondom, hogy ha valakivel meg akarjuk szerettetni az olvasást, akkor nincs rá jobb alkalom, mint a kötelező olvasmányokkal.
   Változunk. A mai fiatalság, meg már teljesen más módon gondolkodik, nevelkedik és cselekszik, mint az én korosztályom annak idején. Még néha engem is meglepnek, pedig csak 23 éves vagyok, annyira még nem öregedtem ki, vagy mégis? :)

  Tudom, hogy a kötelezőknek nem épp a szórakoztatás a célja, de miért ne lehetne szórakoztató  olvasmányokon keresztül is tanítani? 

A könyv amiről beszámolok, nekem nagyon tetszett, és nem csak megérintett, de tanulságos is volt.... Majd meglátjátok, amikor én kerülök sorba a körúton. :)

Te miket ajánlanál kötelező olvasmánynak?

19 blog, 19 ajánló 10 héten keresztül.

A blogok listája és az időpontok:

aug. 19.-25. Papíron príma
aug. 26.- szep.1. Anna könyves blogja - Reelka's view

Tartsatok velünk! :)


Könyvek:
Könyvesem: Karen ThompsonWalker: Csodák kora
Csipkerózsika újratöltve: Suzanne Collins:  Az éhezők viadala
Lily, a könyvmoly: Harry Potter
Manga olvas: Az utolsó tünde
Anna könyves blogja: Oscar Wilde
Olvasónapló: Szeleburdi család
Cseresznyeszilva olvas: Én, Te, Ő
Egy képzelt világ titkai: Az én időmben

0 comments:

Samantha Young: Dublin Street sorozat

, by Kristina



1. Dublin Street (On Dublin Street)
Jocelyn Butler & Braden Carmichael

1.5 An On Dublin Street Christmas
Joss & Braden első karácsonya

1.6 Until Fountain Bridge
Ellie Carmichael & Adam Sutherland

2. London Road (Down London Road)
Johanna Walker & Cameron MacCabe
3. Before Jamaica Lane
Olivia & Nate Sawyer

4. Fall from Indiana Place
Hannah Nichols & Marco D'Alessandro

5. Echoes of Scotland Street
Shannon McLeod & Cole Walker 


6. Moonlight on Nightingale Way
Logan McLeod & Grace
Angol megjelenés: 2015. 06.02.

0 comments:

Kívánságlistám (15.)

, by Kristina

Jennifer Probst: Érdek házasság
Kiadó: Libri
Eredeti cím: The Marriage Bargain
Sorozat: Marriage to a Billionaire 1. része
Várható megjelenés: 2013. 07. 17.

Fülszöveg:
Édesapja elnyúló kórházi kezelése miatt Alexa kínos anyagi helyzetbe kerül. Lassan nem marad más választása, mint eladni a régi otthonukat. Végső elkeseredésében úgy dönt, szerelmi mágia segítségével szerez vagyonos férjet magának. Arra azonban nem számít, hogy épp legjobb barátnőjének milliárdos bátyja lesz a megmentője... aki egyszer már összetörte a szívét. 
Nicholas nem hisz a szerelemben, de hogy megörökölhesse nagybátyja vállalatát, meg kell nősülnie, mégpedig gyorsan. Ezért merész ajánlattal áll elő: érdekházasság. Szigorú szabályokkal. Mind közül a legfontosabb: érzelmekről szó sem lehet. Színtiszta üzlet, amit a felek pontosan egy évre kötnek. Csakhogy a sors képes fenekestül felforgatni még a leggondosabban kidolgozott tervet is... 



Miért kell nekem?
Az érdek házasságról Judith McNaught egyik könyve jut azonnal eszembe. Azt a történetet nagyon szeretem, meg különben is imádom a történelmi romantikus könyvek miatt ez efféle könyveket. Goodreads-en pedig több mint 45 ezer olvasó 3.80-ra értékelte. Nagyon tetszik az eredeti borító. :)

Kresley Cole: Szeress, ha tudsz
Kiadó: Ulpius-ház
Eredeti cím: If You Deceive
Sorozat: MacCarrick fivérek
Várható megjelenés: 2013.


Fülszöveg:

Égető bosszúvágy… 
Ethan MacCarrick lélegzetelállítóan jóképű fiatalember volt, míg egy befolyásos nemes ember parancsára brutálisan össze nem verték. Az arcát örökre elcsúfították egy olyan bűn miatt, amit el sem követett. Ethan könyörtelenül bosszút állt. Tönkretette és száműzetésbe kényszerítette elcsúfítóját. Az elégtétel azonban nem töltötte el megnyugvással. Tíz évvel később egy talpraesett, titokzatos szépség bűvölte el a férfit. A gyönyörű hölgy nem más, mint egykori ellenségének a lánya. Eljött végre az igazi bosszú pillanata. Ethan pontosan erre vágyott. Házasság ígéretével elcsábítja a fiatal nőt, hogy azután egyszerűen félredobja.

Miért kell nekem?

Mert Kresley Cole nem csak nagyon jó paranormális történeteket talál ki, hanem a történelmi romantika terén is briliánsat alkot. A sorozat a kedvenceim között van, de újraolvasás lesz, mielőtt megjelenik az új rész. :)


J. Lynn (Jennifer L. Armentrout) : Vetkőzik a tanú

Kiadó: Ulpius-ház
Eredeti cím: Tempting the Best Man
Sorozat: Gamble Brothers 1. része
Várható megjelenés: 2013.


Fülszöveg:

Madison Daniels kölyökkora óta rajong bátyja legjobb barátjáért, Chase Gamble-ért. Mindenki úgy véli, tökéletes párt alkotnának, ám van két komoly probléma: egyrészt Chase megfogadta, soha nem kezd komoly kapcsolatot, másrészt négy évvel korábban, egyetlen éjszakára túllépték a barátság határát, és azóta állandóan civakodnak. 
Madison bátyjának esküvőjén azonban mindkettejüknek részt kell vennie, ezért erre a hétvégére tűzszünetet hirdetnek az ifjú pár kedvéért. Ám a nyugalomnak vége, amikor kiderül, hogy szervezési hibák miatt két éjszakát kénytelenek összezárva tölteni egy nászutas-lakosztályban. Ráadásul sorra történnek a „balesetek”, amelyekkel a kedves család próbálja bebizonyítani, hogy a két fiatal közötti szenvedély másra is jó lehet, mint állandó harcra. Hacsak Madison és Chase előbb meg nem fojtja egymást…

Miért kell nekem?
Mert az írónő egy és ugyan az a személy, aki az Obszidián-t is írta. :) Igaz még nem olvastam, de annyi pozitívat hallottam már róla, hogy biztos vagyok benne nekem is tetszeni fog. A tartalom  érdekesnek tűnik, már csak az kell, hogy kiadják... 


Tahereh Mafi: Ne érints

Kiadó: GABO
Eredeti cím: Shatter Me
Sorozat: Shatter Me 1. része
Várható megjelenés: 2013.06.28.

Fülszöveg: 

Tahereh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal. Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt. De Juliette-nek is megvannak a maga tervei. Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette. 
TAHEREH MAFI Connceticut állam egyik kisvárosában született; jelenleg Kaliforniában, Orange megyében él, ahol az időjárás az ő ízléséhez képest szinte túl tökéletes. Amikor nem talál könyvet, cukorkapapírokat, kuponokat, régi recepteket olvasgat. A Ne érints az első regénye.





Miért kell nekem?
Most a fülszöveg beszéljen helyettem. :)

0 comments:

Raine Miller: All In

, by Kristina

Fülszöveg:
A Blackstone-affér második része! Veszély leselkedik hőseinkre. Ezért a szerelemért azonban érdemes harcolni. A férfi kész mindent feltenni egy lapra.
Ethan Blackstone-nak komoly problémája akadt. Brynne bizalma megingott benne, ezért elhagyta. Ethan azonban nem hajlandó nélküle élni, mindent megtesz azért, hogy visszakapja szépséges amerikai barátnőjét. A szenvedély kettejük között kirobbanó, azonban a múlt dermesztő árnyai tönkretehetik közös életüket. A politikai fenyegetés eléri Brynne-t, Ethannak pedig minden erejére és ügyességére szüksége lesz, hogy még időben meg tudja védeni szíve hölgyét a veszélytől, amely akár örökre elválaszthatja egymástól hőseinket. Vajon képes lesz Ethan kitépni Brynne-t múltja félelmetes szorításából? Érezheti még a lány testének melegségét, élvezheti valaha teljes bizalmát? Szerelmi bánatában Ethan mindent megtesz azért, hogy elnyerje Brynne szívét. Bármit vállal, hogy megmenthesse. Mindent föltesz egy lapra.
Szóval:
A borítót imádom, a fülszöveg hülyeség.
A könyv amennyire tetszett, annyira utáltam is...
Olyan volt, mint egy érzelmi hullámvasút. Voltak jó pillanatok, de túl lett bonyolítva, és ráadásul kidolgozatlan. 

Nem tudom, hogy az volt rám jobb hatással, hogy nem magyarul olvastam, mivel ezúttal horvátul próbáltam szerencsét a könyvvel, vagy az, hogy tényleg javult valamennyire.

Ethan szemszögéből ismerjük meg a történteket, és a hapsit most sem kedveltem meg, na jó Brynne-t se, de azért ebben a részben már kifejezetten voltak jobb pillanataik. 

Spoiler veszélyes lehet!
A történet ott kezdődik, ahol az előző véget ért. 
Ugye még emlékeztek? Brynne elrohan, Ethan pedig a falba öklözött egyet. 
Majd:
- Ethan egy hétig morog, meg iszik, sajnálja magát, mert őt elhagyta élete szerelme.
- Állandó merevedéssel küzd (természetesen)...
- Ellátogat az apjához, aki egy nagyon jó és hasznos tanácsot ad neki. Őt még meg is lehet kedvelni. Ethan húga is eddig kedvelhető, akit majd csak a következő részben ismerhetjük meg  jobban.
- Visszaemlékezések, hogy ő hogyan látott pár dolgot az előző könyvben.
Ami a fülszöveget illeti, nem értek vele egyet, mert Ethan csak a kisujját mozdította meg, és Brynne már rohant is vissza hozzá. Én legalább is így láttam az egészet.
- Beszélgetnek, vagyis egyik morog, másik suttog, vagy ordibál, de tudjátok hogy van ez, rendes hangon soha nem tudnak beszélni, muszáj ez a három változat valamelyike legyen... 
- A múltjuk mindkettejüknek sötét és durva. De ezúttal Brynne tényleg elmeséli, hogy mi történt vele, és ennél a résznél nagyon sajnáltam a csajt. 
- Utána persze szex, szex, szex ahol csak lehet, amikor csak lehet... És már el is értünk a könyv feléhez. :)

Pontba szedve pár megjegyzés:
* Az a baj, hogy az írónő egyik jelenetről ugrál a másikhoz. Nincsenek kidolgozva az átmenetek, sőt néha csak fogtam a fejem és nem értettem, hogy miért hagyott ki dolgokat, vagy ellenkezőleg miért részletezett feleslegesen...
* Az a helyzet, hogy amikor csak egy kicsit is sikerült beleélnem magam a történetben, a beszélgetésekbe, biztosan megszólalt/vagy gondolt valami oda nem illőt Ethan és tönkre vágta a hangulatot. 
* Túl rövid volt. Még mindig nem értem, hogy miért nem lehetett egyben kiadni a kettőt? Vagy akkor csak elég lett volna egy Tiffany füzet  is hozzá. Na mindegy.
* A pasik tényleg ennyiszer gondolnak a szexre?
* Ami elég gáz, hogy nem volt hihető sem az, hogy Brynne restaurálással foglalkozik, sem az, hogy Ethan egy biztonsági cég vezetője, és főleg nem az, hogy Olimpia miatt volt elfoglalt.
* Felesleges bonyodalmakkal van teleszórva az egész. Komolyan, hát ezt pár mondatban el lehet mesélni.
* Brynn szüleit nem tudom megérteni, annyira hangoztatják, hogy szeretik a lányukat, meg hogy ők bizony védelmezik, közben meg furcsán viselkednek, és egyáltalán nem lehet őket megkedvelni. 
* A szexjelenetek ebben a részben úgy éreztem, hogy jobbra sikerültek, de még mindig van mit javulna Ethannek a beszédén. 

Azt mondtam, amikor befejeztem a Meztelenült, hogy semmi pénzért sem folytatom a sorozatot. Nos az olvasókért mindent, így még is rávettem magam. ;)
Most azt mondom, hogy muszáj lesz folytatnom, mert utálom amikor egy könyv így ér véget,  vagyis, hogy ez nem is számít befejezettnek, de függővégnek se nevezném. 

Néhány dolog ami többször eszembe jutott:
- Csak akkor lehet már eladni erotikus könyvet, ha abban a pasi a domináns, a csaj alárendelt, ha állandóan természetfeletti módon minden percben képesek elélvezni, meg szexelni?
-  Akkor lesz igazán kemény legény valaki, ha minden második szó ami elhagyja a száját faszom, megduglak, meg ehhez hasonlók?
- Vagy suttogva beszélnek, vagy ordítoznak, komolyan semmilyen más mód nem létezik kommunikáció esetén?



Magyarul kiadja: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2013.
Eredeti cím: All In
Sorozat: Blackstone-affér 2. része

4 comments:

Cora Carmack: Losing It sorozat

, by Kristina


1. Szakítópróba (Losing It)
Bliss Edwards & Garrick Taylor

1.5 Összpróba (Keeping Her)
Bliss & Garrick
Fontos: Szakítópróba kötet közvetlen folytatása, rövid regény formájában, ami 500 db limitált, sorszámozott kötetként jelenik meg várhatóan 2013. december 9-én. Ha az 500 db elfogyott akkor nem kerül utánnyomásra, a továbbiakban csak e-könyvként lesz megvásárolható.

2. Színjáték (Faking It)
Mackenzie "Max" Miller & Cade Winston
3. Finding It 
Kelsey Summers & Jackson Hunt

0 comments:

Cora Carmack: Szakítópróba

, by Kristina


Fülszöveg:


Szüzesség. Bliss Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egyéjszakás kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki sem venne be. És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát. Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban...

Beleolvashatsz a könyvbe ITT.

Nyomtatott könyvben megjelenik: 2013. június 24-én.
A kiadónál most előrendelési akció van (-20%), ingyenes postai kiszállítással Magyarország  egész területén. Ezen a címen: www.szakitoproba.hu


New Adult műfaj, most már biztosan a kedvenceim közé tartozik. Hiszen az én korosztályom kap főszerepet, azok a problémák amelyek engem is foglalkoztatnak, vagyis sokkal közelebb érzem magam a szereplőkhöz, könnyen tudok velük azonosulni. Megértem a lelki folyamatokat, amelyek lejátszódnak bennük, ismerős helyzetekkel találkozom. Minden van benne, amit szeretek: humor, erotika, romantika,  (egyetemi) végzős évek kérdéseit boncolgató lelki folyamatok, álompasik és olyan női főszereplők, akik bőrébe szívesen belebújok, amíg a kaland tart.


"– Szerencséd, hogy ez a te nagy éjszakád, Bliss. Máskülönben senki sem kerülhetne a tequila és közém.
Kinyújtottam felé a kezem.
– Nos, az én lábam közé sem kerülhet senki, hacsak nem vagyok elég részeg, szóval ide azzal az utolsó pohárral is!"

10 dolog, ami tetszett a könyvben:
1. Olyan könyvet ezidáig nem volt szerencsém olvasni, amely színésztanoncok életéről szól.
Most, hogy túl vagyok rajta, elég újszerű az élmény. Érdekes volt egy színész szemével látni a meghallgatások, és a próbák világát. Vagyis a bizonytalanság, a küzdés, a fejlődésre való törekvés, amivel találkoztam a könyvben elég valósághűvé varázsolta nem csak a cselekményt, hanem a karaktereket is.
2. Aranyos, kedves és szívmelengetően romantikus, vicces történet. Nincs túlbonyolítva
3. Megnevetettet, sokszor azon kaptam magam, hogy vigyorogva olvasok. Nem csak a történetbe van becsempészve a humor, hanem maga Bliss is üdítően viccessé tesz elég sok helyzetet.
4. Bliss belső monológjai. (Ettől lett egyedi számomra.)
Vicces volt. Leginkább a túl sokat gondolkodó kategóriába esik a csaj, az agya egyszerűen túlpörög. Az ellentmondás önmagával volt az éjszaka csúcspontja, amikor alig bírtam visszatartani a hangos röhögést.
Mily meglepő, hogy szerény személyem, pont ez miatt érezte legelőször szimpatikusnak. Mindent túlbonyolít gondolatban, és az a nagy helyzet, hogy én is (de ezt jobb titokban tartani). Szóval erre a megoldás, egy fiktív világban létező pasi, vagyis Bliss-nél a probléma megoldva Garrick személyével, és nem is akár hogyan!!! 

"Olyan sokszor indokoljuk meg a választásainkat, hogy a végén már nehéz bármiféle sebezhetőséget mutatnunk kifelé. Az ember nem tudja sokáig elviselni, ha a kudarcairól kérdezik, amikor valami nem jött össze, és előbb-utóbb arra gondol, talán maga a kudarc lehetne a terv."

5. Olvastatta magát. Nehezen tudtam letenni, ezért csak két nagy szünetet iktattam be. Alvást és ebédkészítést. ;) Tipikus, a na-még-egy-fejezet-és-utána-alszom kategória, amit csak pár fejezet után tudtam végül megvalósítani, de még akkor is nagyon nehezen tettem le.  
6. Csókjelenetek. Kihagyhatatlanok, főleg a váratlan és tiltott helyeken elcsattantak a kedvenceim. Néha lassú és érzéki, de volt, hogy mindent felemésztő szenvedéllyel estek egymásnak. Ha azt mondom, hogy néha még a kislábujjam is bizsergett, akkor elhiszitek, hogy elég érzéki volt?
7. Az első találkozásuk (Bliss és Garrick) ezennel bekerült a Top 10 legviccesebb-legaranyosabb-legnagyobb-égés listájára. Nem csak vicces volt, de váratlan, és kiszámíthatatlan is. 

"– Az életben néha az ijesztő dolgok a legértékesebbek – feleltem. Ezt a mondatot alighanem egy szerencsesütiben olvastam egyszer. Ettől már bölcsnek számít, nem igaz?"

8. Nem volt időm unatkozni olvasás közben, ha épp nem Garrick után csorgattam a nyálam, vagy a cuki angol akcentusa miatt (amit tudom, hogy valójában nem is hallhattam, de higgyétek el, nagyon színes a képzelőerőm minden téren), vagy Bliss belső vívódásain vigyorogtam, esetleg a barátok hülyeségein forgattam a szemem, akkor a részegség-másnaposság jeleneteknél nosztalgiáztam. ;)
9. Hamlet a nőstény és szürke macska. (Ezt tessék kérem megjegyezni.) Vétek lett volna kihagyni őt a felsorolásból, de ezt csak akkor értitek meg, amikor elolvassátok a könyvet!
10. Amikor megláttam, hogy az epilógus Garrick szempontjából lett írva, majdnem örömtáncot jártam. Nem hiába éreztem vonzalmat a karaktere iránt az elejétől,... imádni való az a pár oldal, ahol végre bepillanthatunk az ő gondolatiba is.


"– Arra vársz, hogy behívjalak? – kérdeztem, és néztem, ahogy továbbra is az ajtón kívül áll. – Most jön az a rész, amikor azt mondod, hogy vámpír vagy?
Felnevetett.
– Nem, esküszöm, hogy csak azért fehér a bőröm, mert angol vagyok."

Egy kis kontra:
- Kicsit félrevezető lehet az erotikus jelző. Nem tartozik a mostanában megjelenő minden-fejezetben-szex típusú könyvekhez. Aminek már kifejezetten örültem, de azért egy kicsivel több ágyjelenet sem ártott volna. :)
-  Úgy olvastam volna még tovább, hiányérzetem van.
- Egy-két fordulat hirtelen ért, sőt fel sem fogtam, amíg vissza nem olvastam. *szakítós rész*

Pár tanács:

- Túl sokat pörög az agyad? Szedj fel egy jóképű pasit, és probléma megoldva.
- Hazudtál és nem akarod, hogy kiderüljön? Hazudj még többet!

- Túl sokat ittál? Másnap fájjon a fejed a hülyeségek miatt.
- Egy meztelen pasi van az ágyadban? Ne macskát akarj etetni.
- Unatkozol? Olvass Szakítópróbát! :)

Szereplők:
Mindenki normális, a húszas éveiben járó fiatal, aki buliznak, készülnek az életre és problémákkal küzdenek. Üdítő volt végre, hogy senkinek sem volt nagyobb lelki traumája, így tényleg könnyen megkedvelhetőek.
Bliss már az első mondatoknál elérte azt, ami ritkán sikerül, nem csak szimpatikus volt, hanem megértettem és azonosultam is vele. Szeretem ha a karakterekben megtalálom önmagam. Kissé néha esetlen, vagyis ügyetlen olyan helyzetekben, amikor pedig nagyon nem kellene...
Garrick egy fiktív személy, szóval lehet úgy tökéletes, ahogy a könyvben van, de a való életben nem hiszem, hogy találkozhatunk vele. ;)
Bliss barátai az egyetemről minden pénzüket megérik, sok fejtörést okoztak neki, segítséget,  vigasztalást. A következő idézet a könyvből nagyon jól leírja őket:

"Kelsey az a fajta barát volt, aki bárokba rángat és ostobaságokra próbál rávenni, Cade viszont az a fajta, aki mindig megtalálja a megfelelő szavakat, amit a helyzet megkíván."



Fotó: Matt Tolbert
A szerzőről:
Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre… 
Kövessétek a twitteren @CoraCarmack
Látogassatok el a blogjára (http://coracarmack.blogspot.com) hogy elsőként értesülhessetek az újabb kétbalkezes románcokról.
Interjút az írónővel ITT olvashattok.

Kiadás éve: 2013.
Fordító: Lukács Andrea
Eredeti cím: Losing It
Sorozat: Losing It 1. része


A könyvet nagyon szépen köszönöm a kiadónak! :)

17 comments:

Samantha Young: Dublin Street

, by Kristina

Tartalom:
Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez sem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.
Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy „túlbonyolítanák” a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt…

  Történt egy szép (talán napsütéses) napon, hogy szokás szerint zaklattam Zsani-t olvasás közben. Rövid kis véleményt kértem tőle, hogy milyen a könyv, hogyan indul, milyen az első élménye,... azt tanácsolta, hogy olvassam el azt a kis részletet, amit a kiadó közzétett beleolvasásra és akkor már biztosabban tudhatom, hogy mennyire kell majd nekem.
  Valami azonnal megfogott a történettel, a szereplőkkel kapcsolatban, ami nem hagyott nyugodni utána napokig, pedig csak 2 fejezetet olvashattam el belőle akkor. 
Már tudom, hogy eddig is miért voltam ennyire elővigyázatos a beleolvasós csapdákkal szemben. Eddig nagyon igyekeztem elkerülni az ilyen picinke részleteket, mivel ha egy regény kell, azt már tudom akkor is, amikor a borítóra nézek, vagy beleolvasok a fülszövegbe. El voltam veszve, szinte üresnek éreztem a napjaimat, hogy nem olvashatom tovább, nem viccelek, hatalmas űr tátongott bennem! Szóval nyugodt szívvel mondhatom, hogy én már az elején rajongó módba léptem, és piszok nehéz úgy élni, hogy közben tudod megint egy felejthetetlen könyvélmény vár rád, csak hogy napokig még nem olvashatod tovább... Tanultam a hibámból! :)
   Vizsga után úgy éreztem, hogy minden életerőm kiszipolyozták belőlem, pihenésként megleptem magam a könyvvel. Nem magyarul olvastam, mert arra még napokig kellett volna várnom, és ennem most valamiért nagyon örülök. Először is megint rájöttem, hogy nem kell a fordításra figyelnem, egyszerűen csak hátradőltem és élveztem a történetet.
  A könyv számomra olyan volt, mint egy elveszett embernek a sivatagban egy óriási oázisra bukkanni. Ittam a szavakat, hajnalig olvastam, és pár óra alvás után, bár fáradtan, kialvatlanul, de  ugyan akkor türelmetlenül folytattam is tovább. 

 Ami nagyon tetszett benne, hogy az érzelmeket teljes mértékben át tudtam élni, a várt reakciók és a váratlanok ugyan úgy szíven ütöttek. Tudom, hogy távol van a tökéletestől, de engem akkor is maga alá temetett és imádom, hogy megint rajonghatok egy könyvért. 

 Joss és Braden az elején leginkább macska egér játékot játszottak, de nem volt unalmas, mert szeretem az olyanra formált karaktereket, mint ők. Könnyű velük azonosulni, meg lehet érteni a tetteiket, szinte az első mondatoktól megkedveltem őket. Joss nem egy nebáncsvirág, nem sírja el magát lépten-nyomon, üdítő volt a személyisége, vicces, erős, de ugyan akkor a gyász feldolgozását érdekes módon próbálja feldolgozni. Braden pedig az a pasi, aki után döglenek a nők, hiszen igazi skót, tudja mit akar, és azt meg is szerzi, egy kicsit én is szerelmes lettem a karakterébe, tetszett, hogy nem osztozik, túlteng benne a védő és a birokló ösztön. :)
  Imádom, hogy ez egy olyan történet, amit az írónő nem boncolgat regényeken keresztül, és hogy a következő rész más párról fog szólni!

Most, hogy befejeztem a könyvet, hihetetlen megnyugvást érzek, és nem fogtam fel eddig, hogy mennyire félrebillentette a lelki világom, hogy csak az első két fejezetet olvashattam el a napokban. Nyugodt vagyok, és mosolyogva mehetek tanulni, nem kell szoronganom, nem érzek késztetést arra, hogy olvassak mást, mert egy kicsit még élvezni akarom, a Dublin Street keltette élményeket.

 Nem tudom, hogy Nektek mennyire fog tetszeni, nem is mondhatom azt, hogy mindenkinek ilyen élmény lesz, mint Nekem, de azt remélem, hogy páran ugyan azt élik meg a könyv olvasása közben, amit én is.
Tudjátok, mit? Most az egyszer örülök, hogy nem magyarul olvastam. Nem a szövegre figyeltem, egyszerűen csak hagytam filmszerűen pörögni az eseményeket.

Kedvenc szereplők: Joss, Braden, Ellie, Adam

Röviden: Szerintem kihagyhatatlan történet. Kellő mennyiségű romantikával, erotikával és imádni való karakterekkel. A nagy kedvencek között szerepel A soha határa és az Easy  mellett ebben az évben. :)



Magyarul kiadta: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013.
Eredeti cím: On Dublin Street
Sorozat: Dublin Street 1. része

6 comments: