Kristen Proby: Come Away With Me (Velem Seattle-ben)

, by Kristina

Fülszöveg:
Hogy a tengerparton összeakadjon egy szexi idegennel, nem szerepelt Natalie Conner terveiben azon a békés, fotózásra alkalmas reggelen. És ugyan mi a csudáért gondolja azt a férfi, hogy Natalie pont őt akarja fényképezni? Ki ez a pasas egyáltalán? Bár az tagadhatatlan, hogy dögös és hihetetlenül romantikus – gyógyír lehetne Natalie sebzett lelkére.
Luke Williams másra sem vágyik, mint hogy legyen egy kis nyugalma, úgyhogy látva az arcára irányuló kamerát, éktelen haragra gerjed. Amikor azonban rájön, hogy a lánynak fogalma sincs az ő kilétéről, felébred benne a kíváncsiság, mi több, elbűvöli a fotózó szépség. Natalie-nak szexre termett a teste, igéző az ajka, és Luke képtelen betelni vele, de még nem jött el az idő, hogy elárulja a lánynak, ki is ő valójában.
Ám Natalie nem ostoba, és nehezen viseli a titkokat és a hazugságokat. Vajon mi történik majd, ha kiderül, mit rejteget Luke?

A történetről

Forrás
Luke és Natalie első találkozása emlékezetes marad számomra még sokáig, először is mert tudom, hogy ilyen is csak a könyvekben történhet, de álmodozni még lehet, nem? Natalie a parton fotózza a napfelkeltét, majd egyszer csak Luke letámadja, hogy elvegye tőle a fényképezőgépét. Mivel nem hiszi el a nőnek, hogy nem róla készítette képeket, ellenőrizni szeretné. Nos, igen paparazzinak hitte. Miután Natalie bebizonyítja neki, hogy szó sincs ilyen dologról, hiszen ő csak természetfotókat készít, elbúcsúznak egymástól, de már akkor is érződik közöttük a sok kis szikra a levegőben. Pár órával később megint összefutnak, ami tényleg hihetetlen, de elfogadtam, hogy ekkora véletlenek történhetnek, főleg egy romantikus könyvben. ;)
Ami a legelején egy könnyed kis románcnak, talán egyéjszakás kalandnak indult volna közöttük, az szerencsére nagyon gyorsan átalakul valami sokkal komolyabbá.
Seattle-ben játszódik a történet a könyv legnagyobb részében, de egy mesés utazásra is eljut a szerelmes párunk, elég, ha annyit mondok, hogy Tahiti? Hát igen. Kétszer is.  *nagy, álmodozós sóhaj* 


A szereplőkről


Natalie 25 éves, a szülei három éve meghaltak repülőgép szerencsétlenségben. Mégsem marad egyedül, mert a legjobb barátnője Jules (aki egyben lakótársa is) és a családja befogadják, törődnek vele és szeretik őt. A Montgomery család zajos, és sokan vannak, ami azért is jó, mert még több jobbnál jobb történet születik majd. Nat imádja a kedvenc kamerája lencséjén figyelni és megörökíteni a világot, a pillanatokat, a színeket. A történetet ő meséli el nekünk.

Luke foglalkozása miatt utálja, ha képeket készítenek róla, túl sok csalódással nézett már szembe az életben. Hát igen, a helyében én sem bíznék meg könnyen az emberekben. A pasi görög isten kinézetű, istenien főz, és sajnos csak könyvben létezik. *Stipi-stopi ez a pasi az enyém!!! :D* A könyv utolsó fejezetében szerencsére az ő szemszögből is olvashatunk egy kisebb részt, amitől csak még jobban lehet sóvárogni utána.

A mellékszereplők közül Jules kap nagyobb szerepet, valamint már itt feltűnik az ő számára is kiszemelt nagy Ő, Nate, khm a főnöke. 
A Mongomery családban a szülőkön és Jules-on kívül még van 4 fiútestvér, a legidősebbnek Isaac-nek már felesége is van Stace és egy 3 hónapos kislányuk, Sophie. 
Luke családja a Williams-ek, a szülei, valamint a testvérei Samantha és Mark kapnak szerepet még. Sam először nem lopta be magát a szívembe, de Magnolia megnyugtatott, hogy mindent megértek majd, amikor az ő könyvét olvasom.  

A könyv és én

Magnolia ajánlására kezdtem el olvasni. Még hónapokkal ezelőtt felfigyeltem Samantha könyvének a borítójára, majd pár hete már hallottam is a magyar megjelenésről, de úgy döntöttem, hogy most az egyszer nem várom meg. És igen, nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legjobb döntésem volt idén! Magnolia arra figyelmeztetett, hogy szerinte az első rész a sorozatban a leggyengébb. Hát, engem már az első elvarázsolt, bele sem merek gondolni, hogy akkor a többi hogyan lehet még ennél is jobb. 

A könyv igazán romantikus, azon a mosolygós és sóhajtozós módon, szinte az első oldalaktól kezdve eltűnt számomra a külvilág. Szerelem és szenvedély süt minden lapról, vicces párbeszédekkel és érdekes szituációkkal tarkítva. 
Ami különösen jól esett, hogy nem voltak nagyobb bonyodalmak, felesleges drámák a cselekmény során, és pont ezért a könyv hangulata a legtöbbször mosolyt csalt az arcomra, vagy épp eszeveszett sóvárgást.

Figyelem, ez a könyv egy igazi romantikus csemege, a szó legszorosabb értelmében! A sok szex ellenére sem mondanám erotikus könyvnek, inkább csak hm... romantikusnak sok extrával. :)
Ne várjatok tőle sokat, hiszen a megfelelő hangulat is szükséges ahhoz, hogy egy könyv tökéletes legyen. Én azt mondanám, hogy sikerült elkapnom a megfelelő időt, helyet és hangulatot ahhoz, hogy minden sorát élvezzem. 

A könyvben mondhatni fontos szerepe van Norah Jones: Come Away With Me című dalának, ennél fogva nem értem, hogy miért nem fordították le az eredeti címet... Miért kell a sorozat címét adni magyarul  a könyvnek is? (Tudom, hogy felesleges a hiszti. Csak mondom, mert attól még zavaró.)Sorozat: Velem Seattle-ben (With Me In Seattle) 1. rész
Műfaj: jelenkori romantikus
Magyarul kiadja: Ulpius-ház
Várható megjelenés: remélem 2014-ben.

2 comments:

Magnolia said...

Azta :) nagyon örülök, hogy ennyire tetszett, akkor a folytatás is nyerő lesz! Majd folyamatos helyzetjelentést kérek, hogy ki éppen a kedvenc Montgomery-d XD

Kristina said...

:D A novella kiolvasása után most épp Isaac-be vagyok őrülten szerelmes. :D