2. blogszülinap

, by Kristina

Az igazság az, hogy 2012. február 29-én alakult a blog, de hát idén ez a bizonyos nap kimaradt a naptárból, így marad a mai nap az ünneplésre. :)
2 év!
Talán engem lepett meg leginkább, hogy még mindig ugyan úgy élvezem a blogírást (sőt talán néha még jobban), és úgy érzem, hogy fejlődtem a kezdetekhez képest, csak hát az időm fogy és hiába nagy a lelkesedés.
Sok mindent köszönhetek a blognak, azon kívül, hogy rengeteg jó könyvet elolvastam, új barátokat is megismertem, sőt több olvasóval is sikerült már elbeszélgetnem. Szeptemberben a Blogturné klub tagja lettem, ITT olvashatsz bővebben róla. December óta pedig vendgébloggert is avattam, Clarethát.  

Akkor lássuk számokban az elmúlt két évet:
- Összesen 436 954 oldalletöltés (majdnem fél milla 2 év alatt, WOW), ezek szerint olyan dolgkról írok, amely sok olvasót ide vonzott. :) Mivel főleg erotikus és new adult könyyvek érdekelnek ahogyan a többséget is, ezért nem meglepő, hogy a gyűjtőposztok is nagy sikert arattak. 
- Az erotikus könyveről írt bejegyzésemnél a következő szám szerepel a statisztikában: 21.101 (2013. február 12. óta)
- majd a következő 3 bejegyzés nem meglepő módon a Crossfire sorozat sorrend (16.067) aminek a harmadik részéről még mindig nem írtam meg a bejegyzést, pedig végre ez a könyv még tetszett is :D, majd harmadik helyen Sara Fawkes Amit csak ő akar sorozata (8852), míg a 4. helyen a Szabadság ötven árnyalatáról írt véleményem található (4612), 5. a Blackstone affér 3. könyvéről írt beszámolóm (4588), ami valamiért még nem jelent meg magyarul, miközben külföldön a mai naptól olvasható a sorozat 4. része. Valamint a 3.5 novellát is a napokban olvastam el, nem is volt rossz, a borítója pedig gyönyörű, talán írok róla. 
7. helyen a new adult könyvekről írt gyűjtőposztom, amit nagyon szeretnék már frissíteni, csak várom az új megjelenésekről szóló legfrissebb infórmációkat. 

Linkelni akartam a kedvenc könyveimről írt bejegyzéseket, de rájöttem, hogy akkor soha nem érek a mondandóm végére, így csak egy pár könyvcímet sorolnék fel, amiket valamilyen oknál fogva IMÁDOK és ajánlok, így nagybetűs szerelemmel. :)
A soha határa, Az örökké határa, Dublin Street, Felpörgetve, RuleVelem Seattle-ben, Gyönyörű idegen, A csábítás kilenc szabálya. Utolsó könyves bejegyzésemben pedig Beth Ciotta: A szerelem bolondjáról meséltem, amit szintén nagyon ajánlok a figyelmetekbe (nem a bejegyzést, hanem a könyvet :D). 

Statisztika képekben:



4 comments:

Beth Ciotta: A szerelem bolondja

, by Kristina

Chloe Madison másra sem vágyik sikeres cukrász diplomája megszerzésének napján, mint hogy együtt ünnepeljen azzal a férfival, akit szeret, és akit egy csodálatos csokoládé tortával akar elkápráztatni. Az igazi cukrászremek ugyan nagy sikert arat, Chloe-t mégis élete legnagyobb csalódása éri. A férfi ugyanis, miután nagy élvezettel lenyalta a tortáról a csupa csoki mázat, kész tények elé állítja a lányt: új életet kezd Párizsban, egy másik nő oldalán.
Jó ötletnek tűnik, hogy felejteni barátnőjéhez utazzon az Isten háta mögötti kis városba, Sugar Creekbe, a kanadai határ mellé, ráadásként a Monroe-család legidősebb hölgy tagjának legyen a társalkodónője és szakácsa. De hogyan alkosson ételkölteményeket egy szerelmi bánatban szenvedő lány, hogyan kezelje a kissé hóbortos, de imádnivaló munkaadóját, hogyan illeszkedjen be a kisvárosi életbe a pezsgő Manhattani pörgés után? Mi is az a Cupcake-imádók Klubja, ahová barátnője mindenáron be akarja szervezni? És ki a titokzatos Devlin Monroe, a Monroe-klán legszexisebb és legsármosabb férfitagja, akivel már az első találkozáskor felizzik köztük a mindent elsöprő szenvedély?


A Cupcake-imádók Klubjában rengeteg érzelemmel és érzékiséggel fűszerezett, igazi romantikus csemegéhez juthatsz. Lépj hát be bátran! Heti összejöveteleiken isteni sütemények készülnek, melyek tésztája a vidámság, krémje a szerelem, a hab pedig a szenvedély rajta.
Sugár Creek olyan kisváros, ahol mindannyian szívesen élnénk, hiszen a vérbő nagy családok minden vidámsága és szomorúsága, a titkok és szerelmek szövevényes szálai alakítják lakóinak életét. Köztük a Monroe családét, ahol a szereplők szeretnek, vétkeznek, okulnak a múltból és közösen formálják jövőjüket.


A történetről és szereplőkről

Chloe otthagyja New York-ot, menekül egy megcsaló barommal eltöltötte két évének az emléke előle, nyugalmat keres és felejtést. Mit talál? Egy nyugodtnak nem mondható kisvárost; egy Cupcake Klubbot; egy nagymamát, aki veszélyesebb helyzetekbe sodorja önmagát, mint az adrenalinfüggők; egy férfit, aki munkamániás, és akinek az unalmas életét sikerül egy-kettő felpörgetnie.
Daisy, vagyis a Monroe nagymama életszemléletét ezzel az idézettel szeretném bemutatni nektek:

„Ha engeded, hogy a félelem áthassa az életed, akkor nem is élsz igazán.”

Chloe a megcsaló barom barátja előtti időkben, 14 éves korától kezdve minden pillanatot megragadott, hogy élje az életet, a vágyait és álmait próbálta megvalósítani, és Daisy-nek köszönhetően újra önmagára talál. Egy kívülállónak úgy tűnhet, hogy a lány csapongott az egyetemek között, mint aki nem tudta eldönteni, hogy mihez is szeretetett volna kezdeni, miközben ő csak kipróbált mindent, ami érdekelte.
Sugar Creek
Chloe és Daisy szinte azonnal megtalálják a közös hangot, sok mosolyt csaltak az arcomra, de ami a legfontosabb, hogy eszembe jutatták a carpe diem jelentőségét. Hihetetlen, hogy mennyire vonzzák a bajt mindketten. :)
Chloe és Devlin nem is lehetne nagyobb ellentét, úgy képzeljétek el őket, mint a tűzet és a vízet, de mégis olyan harmónia alakul ki közöttük, ami talán csak a könyvekben létezik. Az első pillanattól kezdve pattognak közöttük a szikrák, ami majd egyszer csak tűzvészbe csapott át. Persze a családtagok is segítették őket egy kicsit titokban.

A könyv és én

A történet bájos, vicces, aranyos és romantikus, nagyon kellemes kis könyv, tökéletes példája a szórakoztató chick lit műfajnak, amiben természetesen fontos szerepet kap a család is. Csak ajánlani tudom!

A sok erotikus, paranormális és new adult könyv mellett azért néha érdemes egy kis pihenőt tartani és csak hagyni, hogy egy igazi szórakoztató, könnyed könyv kényeztessen bennünket. Nem hittem volna, hogy ekkora szükségem volt már erre, de Magnolia ajánlójának köszönhetően megint elvonulhattam a világ elől pár órára.

Suzan Elizabeth Phillips és Jennifer Cruise-hez hasonlítanám Beth Ciotta írási stílusát és történet mesélését, mert van benne az a bizonyos plusz, amitől nagyon gyorsan felszabadulsz olvasás közben és átadhatod magad a mesének.

Minden ember életében vannak olyan pillanatok, amikor mélypontra jut érzelmileg és egy ilyen időszakon próbálom én is átverekedni magam, sajnos ezért estem ihlethiányba az utóbbi hetekben. Lehet gyáva vagyok, de legtöbbet egy könyvbe menekülök ilyenkor. Ha nem is segít a problémáimon, de legalább pár órára jól érezhetem magam. :)
Magnolia tavalyi ajánlójának (itt olvashatod el) köszönhetően már nagyon vártam Beth Ciotta könyvét. Tökéletes időzités volt, hogy most olvashattam el, mert egy kis napfényt csempészett az életmbe az olvasással töltött időm alatt. 

Ami kifejezetten tetszett, hogy nem csak Chloe és Devlin összeboronálásval foglalkozott az írónő, hanem jól előkészítette a következő könyveket is a sorozatból. Főleg Rocky és Jayce keltették fel a figyelmem, valamint a többi unokatestvér is, de főleg Sam, aki özvegy és két gyermekét egyedül neveli, aki férfi létére belépett a Cupcake klubba, hogy a kiszemelt hölgy közelében legyen. :) Csak hát szegénynek sehogy se jön össze a pillanat, hogy felkérje végre a nőt egy randira. Persze mindeközben olyann jól bemutatta Nash és Luke nócsábász karakterét is egy-egy elhintett megjegyzéssel, hogy nem is tudom eldönteni, kinek a könyvét várom jobban. :D


Értékelésem: 


Kiadó: Illia & Co. Kiadó 
Eredeti cím: Fool for Love
Sorozat: Cupcake Imádók Klubja 1. rész

0 comments:

26. Keddi Kívánságlistám

, by Kristina


Beth Ciotta: Bajban a szerelemmel 
Kiadó: Illia & Co. Kiadó 
Eredeti cím: The Trouble with Love
Műfaj: Romantikus 
Sorozat: Cupcake Imádók Klubja 2. rész
Várható megjelenés: már megjelent :)


Rocky Monroe balszerencséje legendás. Nem cáfol rá erre akkor sem, amikor egy rövid látogatásra New Yorkba kell utaznia, hogy a készülő Cupceke Imádók Klubjának könyvéről tárgyaljon. Mert nem az a legnagyobb pech, ha annak a férfinak a karjában találja magát, akit a világon a legkevésbé szeretne látni? De mit tegyen, ha éppen ő az a férfi, akiről gyerekkora óta álmodozik? 
10 évvel ezelőtt Jayce Bello elhagyta nemcsak szülővárosukat, Sugar Creeket, hanem Rockyt magát is. A férfi nem is tehetett mást, hiszen Rocky akkor még kislány volt. Ráadásul a legjobb barátjának a kishúga. Mostanra viszont felnőtt, vonzó nővé vált. 
Rocky viszont nem akarja elkövetni még egyszer ugyanazt a hatalmas hibát... egészen addig, míg újra nem érzi a mindent elsöprő vágyakozást a férfi után... Azt, amit csak Jayce Bello iránt érezhet. És újból csak bajba kerül a szerelemmel. 
A Cupcake Imádók Klubjának következő története ismét tele van szerelemmel és szenvedéllyel, sok humorral és életszeretettel. 

A Cupcake Imádók Klubjáról: 
A Cupcake Imádók Klubjának rengeteg érzelemmel és érzékiséggel fűszerezett, igazi romantikus csemegéhez juthatsz. Lépj hát be bátran! Heti összejöveteleiken isteni sütemények készülnek, melyek tésztája a vidámság, krémje a szerelem, a hab pedig a szenvedély rajta. 
Sugar Creek olyan kisváros, ahol mindannyian szívesen élnénk, hiszen a nagy családok minden vidámsága és szomorúsága, a titkok és szerelmek szövevényes szálai alakítják lakóinak életét. Köztük a Monroe családét, ahol a szereplők szeretnek, vétkeznek, okulnak a múltból, és közöse formálják jövőjüket.

Miért kell nekem?
Az első részét a Cupcake sorozatnak, vagyis A szerelem bolondját épp ebben a pillanatban fejeztem be és már bőszen pötyögöm is a bejegyzésem róla, mert tetszett, remélem hogy honapra ki is tehetem. Ki nem hagynám a folytatást, nem csak a borítók gyönyörűek, de még a történetek is.  Sőt Rocky karaktere tényleg megérdemel már egy kis boldogságot is. :)




Sabrina Jeffries: Felejthetetlen csók
Kiadó: General Press
Eredeti cím: How to Woo a Reluctant Lady
Műfaj: történelmi romantikus
Várható megjelenés: 2014. március 17. (lira.hu)

Tartalom:
Lady Minerva Sharpe tizenkilenc évesen szenvedélyes csókot kapott a jóképű, ám felettébb kicsapongó életet élő Giles Masterstől, amely a férfi lehetetlen viselkedésével együtt örökre az emlékezetébe vésődött... Közel tíz év múltán a lány még mindig hajadon, és minden vágya, hogy életét a regényírásnak szentelhesse. Tervét azonban meghiúsítani látszik nagyanyja ultimátuma, ezért Minerva úgy dönt, megpróbál túljárni az idős asszony eszén. Rafinált tervéhez nem is találhatna Giles Mastersnél megfelelőbb személyt. Miközben a két fiatal egyre több időt tölt együtt, a férfi mind jobban igyekszik elnyerni Minerva kegyeit, a lány pedig lassan ráébred, hogy Giles sem az, akinek eddig hitte. A kényszer szülte helyzet számtalan meglepő fordulatot tartogat számukra... Sabrina Jeffries (A lord titka, Ördögi csábító) új regénye izgalmas és kalandos színjáték, amelyben a szereplők annyira belegabalyodnak saját előadásukba, hogy a végén már nem is tudják: egymást vagy saját gyarló szívüket akarják-e megtéveszteni.

Miért kell nekem?
Sabrina Jeffries első magyarul megjelent könyve nagy meglepetés volt számomra, főleg amiért nem számítottam arra, hogy egy igazi kincs lesz. Humoros, pörgős, romantikus, vagyis tökéletes kikapcsolódást nyújtott. Mivel ez egy családregény, így már az elején megismerkedtem a sorozat következő részeinek főszereplőivel. Végre azt mondhatom, hogy jön Minerva könyve is! :)

Lori Foster: Kockázatos játszma

Kiadó: Mira könyvek
Eredeti cím: Run the Risk
Műfaj: romantikus
Sorozat: Love Undercover 1. rész
Várható megjelenés: 2014. március 5.

Évekkel ezelőtt Pepper Yates tanúja volt egy gyilkosságnak, azóta álnéven, megváltoztatott külsővel bujkál, nehogy a kegyetlen bűnözők a nyomára bukkanjanak. Tudja, hogy senkiben sem bízhat, még az új szomszédban, a jóképű „építőmunkásban” sem, de úgy gondolja, egy futó viszonnyal semmit sem kockáztat. Ám Loganről kiderül, hogy valójában rendőr, és a gyilkost keresi. Hamarosan megkezdődik a versenyfutás az idővel az életükért… 

Miért kell nekem?

Hát, ami azt illeti a borítón szereplő pasi igazán plusz pontnak számít, mert először is az miatt akadt meg a szemem a könyvön. :D A fülszöveget olvasva meg Nora Roberts: A tanú című könyve ugrott be azonnal, amit meg imádtam, szóval egy kis izgalom a romantika mellett igazán szórakoztató párost alkot. 



Proscille Sibley: Csillagpor
Kiadó: Pioneer Books
Eredeti cím: The Promise of Stardust
Műfaj: Chic Lit
Várható megjelenés: ma megjelent :)

Tartalom:
Szerelemből tragédia. Tragédiából remény. 
Egy férfi és egy nő. Gyerekkoruk óta ismerik egymást. Matt kétéves, amikor először a karjában tartja az újszülött Elle-t, tizenhét, amikor csillaghullás idején először megcsókolja, és harminchárom, amikor feleségül veszi. Mindenük megvan, amire vágyhatnak. Csak egyetlen űr tátong az életükben, a közös gyerek hiánya. 
Ám egy ártatlan baleset mindent megváltoztat. Elle kómába esik, és a végakarata alapján nem szabad gépekkel életben tartani. Egy csoda mégis felülír mindent. Kiderül ugyanis, hogy gyermeket hord a szíve alatt. Vajon mi az erősebb? A jog, amelyre Matt anyja (aki egyben Elle keresztanyja is), Linney hivatkozik? Vagy az új élet reménye? 
Az érzések mellett a jogászok is egymásnak feszülnek. A tét: élet vagy halál. 

Miért kell nekem?
Őszintén megmondom, hogy amennyire szeretném olvasni, annyira rettegek is tőle. Nem kedvelem a szomorú könyveket, így bízom az előérzetemben, hogy a könyv hangulata azért a boldog pillanatokban is bővelkedik majd, de azért a fülszöveg alapján számítani lehet egy-egy érzelmileg nehezebb jelenetre is. 

0 comments:

J. A. Redmerski: Az örökké határa

, by Kristina

A fiú a hosszú utat választotta. A lány azt, amelyik sehová sem vezet. De a véletlen úgy hozta, hogy mind a kettő ugyanoda vitt…

Amikor minden darabokra hullik, a szerelem akkor is megmarad…

Camryn Bennett soha nem volt még boldogabb, mint most. Öt hónap telt el azóta, hogy egy távolsági buszon megismerkedett lelki társával, Andrew Parrish-sel – és nem az esküvő lesz az egyetlen különleges esemény az eljövendőkben. Camryn idegesen, mégis izgatottan várja, hogy leélhesse az életét Andrew-val – azzal a férfival, akiről a szíve mélyén tudja, hogy örökké szeretni fogja. Oly sok minden áll még előttük – mígnem váratlanul bekövetkezik a tragédia.

Andrew nem érti, hogyan történhetett velük ilyesmi. Próbál továbblépni, és azt hiszi, Camryn is ezt teszi. De amikor rájön, hogy Camryn titokban iszonyatosan szenved, és a fájdalmat önpusztító módszerekkel igyekszik elnyomni, kész bármit megtenni, hogy visszahozza a lányt az életbe. Be akarja bizonyítani, hogy a szerelmük mindent legyőz. Andrew úgy dönt, hogy újabb, reménnyel és szenvedéllyel teli utazásra viszi Camrynt. Már csak arról kell meggyőznie a lányt, hogy vágjanak bele…

* * *


Amikor majdnem egy évvel ezelőtt A soha határa végére értem úgy éreztem, hogy tökéletes befejezést kaptunk és akkor szükségtelennek gondoltam tovább bonyolítani Camryn és Andrew életét egy folytatással. Majd pár nappal ezelőtt Az örökké határát olvasva értettem meg csak igazán, hogy igenis kellett a második rész. Nem csak Camryn és Andrew karakterének, de még nekem is. 



Rettentően izgultam a könyv miatt, de biztos vagyok benne, hogy ti is ezt érzitek most. Szeretnék adni egy tanácsot: ne arra gondolj, hogy Te mit szeretnél majd olvasni a könyvben, amikor már olvasod, ne azon gondolkodj, hogy Te hogyan írtad volna meg. Egyszerűen kapcsolj ki és hagyd, hogy az amit a könyvben találsz hasson rád, próbáld átélni egyetlen kérdés nélkül, mert csak akkor fogod igazán élvezni, ha teljesen átadod magad a történteknek. 



A történetről és a szereplőkről 



A könyv kezdetén Camryn és Adrew az orvosi vizsgálatra készülnek, ahol megtudják a baba nemét, boldogok, szerelmesek, tervezgetnek, de azért ott lóg a levegőben a múlt, az állandó rettegés, hogy vajon mikor változik át minden rémálommá. Alig pár hét leforgása alatt erős és igazán mély érzelmeken, közös emlékeken alapuló kapcsolat kovácsolódott kettejük között az első részben, és mindez itt csak még többé válik majd.
A váltott szemszögnek köszönhetően pedig tökéletesen meg lehet érteni a karakterek személyiségét, gondolkodásmódját, a változásokat. Sőt ezáltal sokkal személyesebbé válik a történet, valahogy közelebbi kapcsolat alakul ki Andrew, Camryn és az olvasó között.



A múlt árnyait mégsem győzték le teljesen. Az első szerelmének halála, a szülei válása, majd Andrew betegsége miatt Camrynnak meg kell tanulnia, hogy ne töltse aggódással minden percét, hanem újra élvezze az együtt töltött időt és a mának éljen. 

Hosszú út vár rájuk ebben a részben is: megértés, feldolgozás. Egy újabb útra indulnak együtt, új kalandokkal, új cél miatt. Mindketten élnek át nehéz pillanatokat, de azok tényleg csak megerősítik a köteléket közöttük. 



Ami teljesen magával ragadott az az volt, hogy végig együtt voltak, ez a könyv tényleg a kapcsolatukról szólt, arról hogy hogyan vészelnek át dolgokat közösen. Nem külön külön fejlődtek a karakterek, hanem egyszerre és együtt. 

A zenének ebben a könyvben is fontos szerepe van, mivel Camryn is egy saját dalt kap (Steve Nicks - Edge of Seventeen), ami tökéletesen illik hozzá. Hihetetlen, hogy mennyire eltalálta az írónő megint.


Több mellékszereplő kap szerepet, de azért továbbra is a  két főszereplőn van a hangsúly. Megismerjük Elias-t és Bray-t a spin-off rész szereplőit. 


A könyv és én

Az első rész a szabadságról szólt, míg ez azt sugallja, hogy merj önmagad lenni, merd az álmaidat élni. A karakterek lelkének gyógyulásáról szól, egy olyan útról, ahol nem a régi emlékeket kell újraélni, hanem újakat teremteni. 
Egy mondatot firkantottam le olvasás közben, amikor a történet felénél tartottam: A mának élnek, az érzéseknek, a szabadságnak és ami a legfontosabb egymásnak.
Ami még megfogott benne, hogy emlékeztet arra miként a gyengeség is emberi tulajdonság, ami ellen küzdeni is lehet, egyedül, vagy mások segítségével. 
Elkerülhetetlen volt, hogy a szomorú pillanatok az én érzéseimre is hassanak, de pontosan ezért a boldog momentumok sokkal nagyobb értelmet nyertek. 

Amikor véget ért a történet, mosolyogtam, de azért vennem kellett egy mély sóhajt, mert… nos, igen. Majdnem egy évet vártam arra, hogy megtudjam Camryn és Andrew történetének a folytatását. Nem volt könnyű utazás, de minden egyes betűt megért. Én így érzem. És remélem, hogy majd ti is. 

Mi a titka annak, hogy ennyire rajongok a szereplőpárosért és a történetükért?
Mert a könyveket úgy olvastam, hogy a történetüket szinte a magaménak éreztem. Át akartam élni, és nem arra figyelni minden pillanatban hogy ez vagy az tetszik-e vagy sem. Egyszerűen hagytam, hogy úgy legyen jó a történet ahogyan az le van írva.


Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2014.
Műfaj: New Adult, romantikus
Eredeti cím: The Edge of Always
Sorozat: The Edge of Never 2. része

Köszönöm a kiadónak a lehetőséget az olvasásra. Tökéletes ajándék, hogy a születésnapomon írhattam a könyvről. :)


Extra - J. A. Redmerski kedvenc idézetei


"Jogod van egy pillanatnyi gyengeséghez" - Andrew Parrish

"Úgy gondolom, néha a legklasszabb emlékek a legvalószínűtlenebb helyekhez kötődnek, ami újabb bizonyíték arra, hogy a spontaneitás sokkal inkább elnyeri jutalmát, mint az aprólékosan megtervezett élet." - Camryn Bennett

"Az élet titokzatos, gyakran igazságtalan. De azt hiszem, az Andrew-val eltöltött idő alatt megtanultam, hogy csodálatos is lehet, és hogy általában, ha valami igazságtalan dolog történik, az csupán az Élet módszere arra, hogy helyet csináljon jobbak számára." - Camryn Bennett

"Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy elpusztíthatatlanok vagyunk."- Andrew Parrish

"Olyan vagy, mint egy tetovált filozófus" - Camryn Bennett




A turnéállomások:

02.14. - Kristina blogja
02.24. Kultúrkáló











Nyereményjáték

2 comments:

Ajándékozz e-könyvet Valentin-napra

, by Kristina

A bookandwalk.hu jóvoltából mostantól bárkinek ajándékozhatsz e-könyvet, csak az e-mail címét kell tudnod! Sőt, ha akarod be is időzítheted a kiküldést, ami még kényelmesebbé teszi az ajándékozást. Valentin-nap alkalmából most 30% kedvezménnyel vásárolhatsz és ajándékozhatsz az Ulpius-ház romantikus-erotikus e-könyvei közül, sok világhírű klasszikus pedig 499 Ft-ért a Tiéd vagy szerettedé lehet! Ne hagyd ki az alkalmat, ajándékozz meg valakit most!


Figyelmetekbe ajánlom a következő erotikus könyveket, ha nem tudnátok választani:
Lora Leigh könyvei:

Vagy, ha inkább romantikus könyveket szeretnétek ajándékozni, akkor a következőket:
Jaci Burton: A tökéletes játék az amerikai foci és a romantika kedvelőinek. 

Szerintem a legtökéletesebb ajándék J. A. Redmerski: A soha határa című története, amelynek a napokban jelenik meg a második része. :)

Február 14. nekem nem csak a Valentin-napot jelenti, hanem egyben a születésnapomat is. Remélem, hogy rám is vár majd pár meglepetés holnap az e-mail fiókban. :D

0 comments:

A blogolás sötét bugyrai (2.) - Hogyan legyél sikeres

, by Kristina

December 10-én írtam egy hasonló bejegyzést, akkor leginkább azt boncolgattam, hogy én miért kezdtem el írni, miért írok könyvekről, mit gondolok az egész blogolás dologról.

Most arról írok, hogy én miért szerettem régebben könyves blogokat olvasni, valamint arról, hogy mi az ami szerintem olvasottabbá tesz egy blogot.

Blog olvasás

A blog alakulása előtt is már megvoltak azok a bizonyos oldalak, ahova rendszeresen visszajártam, de bevallom akkor még sokkal többet használtam a Google keresőt is. Ha egy bizonyos könyv tetszett, akkor érdekelt, hogy mások hogyan vélekednek a szerző többi művéről, vagy hogy mely hasonló könyvekre/írókra/sorozatokra érdemes még odafigyelni. Fontos volt, hogy az oldal írójának megegyezzen az ízlése, véleménye az enyémmel, mert akkor tudtam a legbiztosabban, hogy miket érdemes végül beszerezni.

A múltnak és a jelennek az én esetemben már semmi köze egymáshoz. Az utóbbi hónapokban lényegesen megcsappant azon blogok száma amelyekre vissza is járok, miközben napról napra újabb s újabb blogok jönnek létre, de sajnos a minőség és a mennyiség között már óriási lett a különbség. 

Ha egy könyv felkelti az érdeklődésem és tudom, hogy majd egyszer írni szeretnék róla, akkor arról nem olvasgatom a véleményeket, az egyik ok, hogy elkerüljem a poéngyilkos bejegyzéseket, a második, pedig, hogy ne legyen hatással senki szóhasználata, véleménye majd az én írásomra.

Rólam tudni kell, hogy rettenetesen utálom magam visszaolvasni, de pár hete rászántam az időt, és elkezdtem újraolvasni az első bejegyzéseimet. Szörnyű volt, olyan arcot vágtam legtöbbször mint aki beleharapott a világ legsavanyúbb citromjába. Persze ebből is látszik, hogy lényegesen sokat fejlődtem a kezdetekhez képest, kialakítottam egy saját rendszert, ami alapján véleményezek, sőt idővel egyre magabiztosabb is lettem. Tudom milyen újoncnak lenni, próbálkozni, de ugyan akkor azt is tudom, hogy idővel vagy egyedivé válik valaki, vagy eltűnik a süllyesztőben. 

Mitől lehet valaki sikeres?

A következő pontokat úgy állítottam össze, hogy próbáltam az olvasóként gondolkodni. Szerintetek hagytam ki valami fontosat?

1. Szeresd, amit csinálsz. 
Ha valami "muszáj" lesz, vagy nyűggé válik, akkor elveszíted a lelkesedést, azzal együtt pedig a dolog értelmét is. A blogolás, ha hobbi, akkor olyan kell, hogy legyen amit téged szórakoztat elsősorban, és nem az olvasóidat. 
Saját példa: Ha egy könyv érzelmileg hat rám, akkor az értékelés írás közben próbálom feldolgozni az élményt, vagy a legtöbb esetben megérteni a történet jelentését, mondanivalóját. Így elsősorban magamnak teszek szívességet azzal, hogy írok. 

2. Ne legyél erőszakos.
Ne az legyen a célod, hogy meggyőzz másokat is a saját igazadról. Sokan itt tévednek a legtöbbet! Ne nézd hülyének azt, aki imádja azt a könyvet, amit te a sárga földig aláztál! Fogadd el, hogy nem vagyunk egyformák.
Példa: Ha valamit imádok, akkor szinte az utolsó mondat elolvasása után már bőszen ütögetem a billentyűzetet, hogy minél hamarabb leírjam ezt másoknak is. Ha egy könyv tetszik, akkor annak megvannak az okai, hogy ÉN miért lettem a rajongója és ezeket próbálom minél érthetőbben kiadni magamból. De mindez nem jelenti azt, hogy mások szájába akarom rágni a saját véleményemet, egyszerűen csak így próbálom felkelteni mások érdeklődését is a mű iránt.
Egy megjegyzés: ha valami nem tetszik, akkor ne figurázd ki, egyszerűen csak írd le az okokat, hogy mások el tudják dönteni mindaz mekkora jelentőséggel bír ahhoz, hogy a megvétele pénzkidobás-e, vagy sem. Komolyan, ha valaki kedvencét pocskolod, azzal nagyon könnyen megsérthetsz valakit.   

3. Kinézet és átláthatóság.
Fontos az is, hogy amit egyszer leírtál, azt később is könnyen megtalálják. Címkék, menük, listák... rengeteg mód van arra, hogy hogyan csoportosítsd a bejegyzéseidet.
A kinézet fontos! Ez is olyan, mint a borítóknál, először biztosan azon a könyvön akad meg a szemed, amelynek szép a kinézete.

4. Egyediség
Ne akarj másokat ismételni/utánozni. Azzal csak te is a tömeg létszámát növeled. 
Lehet az stílus, szemléletmód, de legyen meg az a bizonyos plusz, amitől ha a blogodra tévednek, akkor ott is akarjanak maradni.

5. Találd meg a közös az egyensúlyt/a közös hangot az olvasókkal
Na igen... Csak közben ne felejtsd el hogyan maradj önmagad. Ne add le a lelked az ördögnek, nem éri meg.
Pár személyes tapasztalat: Voltak könyvek, amiket leginkább azért olvastam el, mert gondoltam, hogy az olvasókat érdekelné. Nagyobbat nem is hibázhattam volna, mert ettől az egész olvasás élménye eleve kudarcra volt ítélve. Hiszen, ha valami nem érdekel, akkor abban hol a szórakozás, kikapcsolódás? Arról hogyan tudsz őszintén, lelkesedéssel írni? Elveszik az olvasás varázsa és az írás értelme is.
Folyt. köv...

0 comments:

Jasinda Wilder: Falling Into You - Zuhanok beléd

, by Kristina

Tartalom: 
Nem Colton Calloway-be voltam először szerelmes, eleinte az öccséért, Kyle-ért voltam oda. Kyle volt az első igazi szerelmem, az első, minden értelemben. Aztán egy viharos augusztusi éjszakán Kyle meghalt, és vele halt az az ember is, aki addig voltam.
Colton nem arra tanított meg, hogyan éljek tovább. Nem gyógyította be a sebeket. Nem hozta rendbe a dolgokat. Arra tanított meg, hogyan kell szenvedni, és hogyan kell mindent elengedni.

Angolul olvastam, de ha egyszer magyarul kiadják, akkor megpróbálom majd kicserélni az idézeteket.

Colton és Nell:
I extend my hand to her. “Come on, Tinkerbell.”
She takes my hand, then pauses at the nickname. “Tinkerbell?”
“Your laugh. That little giggle you do. It reminds me of Tinkerbell.” I shrug. 
She does the giggle by accident, then claps a hand over her mouth. “Damn it. Now you have me self-conscious. You can call me Tinkerbell, though.”
“Don’t be self-conscious. I think it’s cute.”

A történetről

A könyv elején megismerjük, ahogy Kyle és Nell legjobb barátokból hogyan válnak szerelmespárrá. Tanúi leszünk Kyle halálának, majd megfigyelhetjük a történtek hatását Nell személyiségére, hogy a lány miként próbál megküzdeni a fiú elvesztésével. Nell és Kyle együtt nőttek fel, mindent együtt tapasztaltak először, a biciklitanulástól kezdve az első csókig (és így tovább). Már ebből is tudni lehet, hogy a kapcsolatuk sokkal több volt, mint két tizenéves fellángolása. Majd minden eltűnt egy pillanat alatt és nem maradt más csak az üresség és az önmarcangolás
Colton 17 évesen szökött meg otthonról, a gazdag és biztonságos környezetből. Egy egyirányú jegyre költötte az összes pénzét, méghozzá egy New York-ba tartó buszra. Majd évekkel később visszatér a kisöccse temetésére. Colton kisöccse nem más, mint Kyle. 
Nell és Colt első pillanattól kezdve érzik a kötődést, a vonzódást, de próbálnak ellenállni. A temetés után elcsattanó csókról tudják mindketten, hogy helytelen, de mégis abban a pillanatban az a helyes. 
2 év múlva New Yorkban, egy bárban találkoznak újra, és onnantól kezdve a történet már egy érzelmi forgószél. 

A szereplőkről

Nell és Colt megjárták a poklot külön-külön, majd együtt is. A váltott szemszögnek köszönhetően mindkettejüket könnyű megérteni. 
Coltonnak megvoltak az okai, amiért elszökött otthonról, még meg is értettem. Hajléktalanná vált egy nagyvárosban, pénz nélkül. Mindene a düh volt, mindazt a csalódás, az éhség és a reménytelenség táplálta. Szerencséje volt és azzal kereste a pénzt, amihez igazán értett, a verekedéssel, majd pár év után abbahagyta és nyitott egy szerelőműhelyet. Nem lett belőle orvos, ügyvéd, ahogyan azt az apja eltervezte, aki egyébként kongresszusi képviselő és nem látta át a fia problémáját.
Nell hibásnak érzi magát Kyle halála miatt, mert őt megmentve lett a baleset áldozata végül a fiú. 2 év után sem képes feldolgozni a történteket, sokszor a fájdalomba menekül, sőt még Colton is próbálja magától távol tartani.
Colton és Nelly egymást segítik át a nehéz múlton, ezért is sokszor szívszorító a hangulata a könyvnek. 

Colton szerint ilyen Nell:
“You’re a lot of things, Nell Hawthorne. You’re complex. You’re cute. You’re lovely. You’re funny. You’re strong. You’re beautiful.” She seems to be struggling with words and emotions. I keep going. “You’re tortured. You’re hurting. You’re amazing. You’re talented. You’re sexy as fuck.”
“Sexy as fuck?” She tilts her head, a small grin tipping her lips.
“Yep.”
“Is that more or less than sexy as hell?”
“More. A lot more.”

A könyv és én

A történet maga alá temetett, próbáltam lassan haladni, sőt néha szó szerint úgy erőltettem magamra a pár órás szüneteket. Egyszerűen megkövetelte a sok érzelmi vihar, amit bennem keltett, hogy kifújjam magam. Beférkőzött az álmaimba, a gondolataimba. Szerintem ez jó dolog, mert annak ellenére is, hogy vannak kisebb nagyobb hibái a történetnek mégis szerettem, sőt imádtam, mert hatott az érzelmeimre. Tejóég még pityeregtem is, pedig én aztán tényleg ritkán sírok..., mondjuk évente kétszer (szóval ez nagy dolog). Szóval igen, ez egy tökéletes New Adult könyv. :)

Fura és egyben helytelennek gondolnám az egész könyvet, ha egy kívülálló szemével látnám, de a történet olyan stílusban íródott, ami lehetetlenné teszi, hogy ne élje át maga az olvasó is minden egyes boldogsággal és szenvedéssel telt pillanatát. A könyvet olvasva az egész helyessé vált, mert annyira egymáshoz illenek a szereplők, hogy mást el sem tudnék képzelni. 

Igen, fura, hogy a lány először az egyik testvérrel van együtt, majd annak halála után a másikkal. Pont ezért szinte rettegtem is tőle, de hajtott a kíváncsiság, hogy mégis mitől rajonganak érte több ezren..., és nos, mától én is  rajongók közé tartozom.

Hát az biztos, hogy nem azt kaptam, amit vártam. Mert attól sokkal, de tényleg SOKKAL többet. Szívszorító, drámai, érzelmes, letehetetlen, romantikus, szenvedélyes és fordulatos.... 
Megrázó volt, érzelmekkel teli, ó de még mennyire. 
Csak rázom a fejem, mert amit itt leírok olyan üresnek tűnik és sokat ismételtnek, de hát tényleg igaz. 


Kiadó: Könyvmolyképző - MEGJELENT! - Megrendelhető!
Fordította: Kovács Anna
Oldalszám: 336 Sorozat: Falling 1. része
Műfaj: New Adult



Colton és Nell énekelnek, gitároznak, előadnak a könyvben. A Zenelistát pedig a Youtube-on meghallgathatjátok a képre kattintva, vagy itt a bejegyzésben. 
Színes és sok különböző zenei stílus található benne, de biztos, hogy mindenki legalább egy kedvencet hallhat közötte. :)



3 comments: