Estelle Brightmore: 13. napon

, by Kristina

2195-re a Föld egy összefüggő, elnéptelenedett sivataggá válik. Csupán egyetlen élhető menedék marad, a falakkal körülvett Város. Ez az utolsó éden csak a kiválasztottak számára maga a földi paradicsom. A társadalmat alkotó emberek születésüktől fogva szegények vagy gazdagok csoportjába tartoznak és a két osztály között nincs átjárás. Az irányítás 12 zsarnok kezében van.
A Város vezetői időről-időre halálos játékokat szerveznek, ahol bárki porondra kerülhet, akarata ellenére is.
Ana Andropov egy fiatal, különc újságíró, aki a mocsok és a hihetetlen luxus éles ellentétében és a kegyetlen törvények káoszában próbál egy önkényesen igazságot szolgáltató, gyilkos fantom nyomára bukkanni.
Ahol az ember embernek farkasa, létezhet-e még kegyelem és könyörület? Meddig uralkodhatnak még gazdag kevesek szegény sokakon? Kegyetlenségre lehet válasz az erőszak? Vannak még önzetlenek és szerelmesek? 
És valaha választ kapunk vajon ezekre a kérdésekre? Talán a 13. napon…

* * * 

Már lassan hónapok óta ülök ezen bejegyzésemen, de egyszerűen nem tudok úgy írni róla, hogy az ne keltsen negatív érzést többekben. Egy elsőkönyves magyar író történetéről van szó, aki bátor volt és sikeresen kiadta a könyvét az Álomgyár Kiadónak köszönhetően. A borító nagyon szép, ötletes és még a történethez is van köze.

Ana Andropovról szóló történet egy igazán érdekes és egyedi disztópiás világba repített. A történet alapja és a könyvben szereplő világ felépítése egyszerűen bámulatos. Pont ezért is vártam annyira a könyv érkezését, mert úgy éreztem, hogy megint egy jó kis könyvet olvashatok, méghozzá egy új magyar szerzőtől. Sajnálatos módon, ahogy a könyv vége felé haladtam, annál jobban lehangolódtam. 

Néha próbált romantikus lenni, néha krimiszerű, ami ugyan a történetbe adott egy kis pluszt, de engem személy szerint összezavart, mert nem tudtam eldönteni, hogy akkor a könyvre mégis miként tekintsek. A romantikus szál nem volt elég élethű így nehéz volt átélni/megérteni, a krimi/akció részt, pedig kidolgozatlannak éreztem. Ha az írónő több időt, bővebb magyarázatot szánt volna a tettek (gyilkosságok, nyomozás) kidolgozására akkor azt mondanám, hogy brilliáns a kigondolása, mert tényleg van benne fantázia, de így nekem egy kicsit összecsapottnak tűnik, sőt kuszának és rontotta az összhatást. 

Ami igazán zavar, hogy sok lehetőség rejlik a történetben, szerény véleményem, hogy több átdolgozással, útmutatással akár egy igazi sikertörténet is lehetett volna. Mert a könyvben felépített világrendszer egy újabb disztópiás világnak a reprodukciója, de egyedi módon. Akár egy valós jövőbeli kép is lehetne, ami ugyan maga lenne a pokol, de mégis teljes mértékben elképzelhető és ezáltal lehet vele játszadozni.

Ezekből adódóan sokszor jutott eszembe a következő gondolat:
Kismillió mód, megoldás adódik a világfelépítésnek köszönhetően, a kigondolt krimiszál miatt pedig izgalmas és kiszámíthatatlan is lehetett volna, de mégis rengetegszer azt éreztem, hogy az írónő nem a jó megoldásokatt választotta a végkifejlet felé közeledve és így sokszor tisztázatlan, sőt megmagyarázhatatlan lett. 

Az alaptörténetből kiindulva lehet szerteágazó, akár több műfajt is érintő regény, de csak akkor, ha mindegyik kidolgozott és átélhető. Mire gondolok? 
Ha romantikát akarunk, akkor a szereplők érzései legyenek élethűek, érezhetőek. A könyvekben is lehet valaki pár nap alatt őrülten szerelmes, de ahhoz kellenek olyan párbeszédek és testbedészed is, amivel az olvasó el is hiszi amit olvas. 
A krimiszál ötletes volt. Tényleg az. De több magyarázatot kellett volna hozzá fűzni, hogy izgalmasabb legyen. Jobban átgondolva nem is igazán értem, hogy végül akkor ki volt a gyilkos és hogyan. Ami azt jelenti, hogy összevarja az olvasót, de nem a pozitív módon.

A szereplők közül nem sikerült senkit se megkedvelnem, ennek az lehet az oka, hogy nem lettek jobban bemutatva, így a legtöbb tettük irracionálisnak hatott a szememben. Ana karaktere bátor akar lenni, felnőtt módon viselkedni, mégis többször tűnt lázadó tininek. A férfi karakter pedig tipikus rosszfiúnak akar tűnni, az is volt, de nem a szerethető módon.



Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2013.

Köszönöm a kiadónak az olvasás lehetőségét!

0 comments:

27. Keddi Kívánságlistám

, by Kristina

Katy Evans: Real - Valós
Kiadó: Ulpius-ház
Eredeti cím: Real
Műfaj: new adult
Sorozat: Real 1. rész
Várható megjelenés: 2014. 

Tartalom:
Forró. Szexi. Izmos. Fájdalmas. Valós. Perzselő nemzetközi bestseller, mely elsöpör mindent, amit korábban a szenvedélyről képzeltél…
Remington Tate rossz fiú hírében áll a ringben is, ringen kívül is. Gránitkemény teste és nyers, állati ereje őrületbe hajszolja női szurkolóit. Neki azonban attól a pillanattól, hogy a szemébe nézett, nem kell más nő, csakis Brooke Dumas. Vágya színtiszta, ellenállhatatlan és VALÓS.
Brooke számára álomállásnak tűnik a jól fizető új, sportterápiás munka: karban tartani Remington testének tökéletes gépezetét. De mialatt vele és csapatával sorra látogatja a földalatti harc veszedelmes arénáit, Brooke testében is fellobbannak a legősibb vágyak. Ha volt is olyan pillanat, hogy Brooke és Remy csak flörtöltek egymással, hamarosan mindkettejükben kibontakozik az erotikus megszállottság, és kapcsolatuk ennél is többel kecsegtet.
Izzó vágyuknak azonban sötét oldala is van. Vajon képesek lesznek-e kitartani, amikor fény derül Remy legmélyebb titkára, és Brooke-nak családja segítségére kell sietnie – vagy hirtelen minden, amit olyan valósnak véltek, szertefoszlik, mint a káprázat?

Miért kell nekem?
Rosszfiú - pipa
Szenvedélyes és romantikus - pipa
New Adult - PIPA
Szükségem van még több okra? :) Ó, igen és Magnolia is ajánlotta. :)

Julia Quinn: Lent délen, édes...
Kiadó: GABÓ
Eredeti cím: Minx
Műfaj: történelmi romantikus
Sorozat: Csudajó trilógia 3. része
Várható megjelenés: Már megjelent!

Tartalom:

Egy szívtiprót csak egy nádi boszorka csábíthat el…
Henrietta Barrett soha nem követte a társasági etikettet. Ő igazgatja idős gyámjának a távoli Cornwallban lévő birtokát, női ruha helyett nadrágban jár, és az egyáltalán nem kisasszonyos Henry névre hallgat. Ám amikor gyámja meghal, Henry szeretett otthona egy távoli unokatestvér tulajdonába kerül.
És a kisasszonyt csak egy szívtipró szelídítheti meg.
William Dunford, London legjobb partinak számító agglegénye meglepődik, amikor megtudja, hogy birtokot és nemesi címet örökölt… valamint egy gyámleányt, aki azon mesterkedik, hogy a birtokra tett első látogatása egyben az utolsó is legyen. Henry elhatározza, hogy a nagyon jóképű fiatal lord nélkül fogja tovább vezetni Stannage Parkot, de Dunford ugyanilyen biztos abban, hogy változtathat bizonyos dolgokon… és a változtatásokat zabolátlan fiatal gyámleányával kezdi. Azzal, hogy Henryt igazi hölggyé okíttatja, nemcsak az előkelő társaság kedvencévé teszi, de ellenállhatatlan kísértéssé is annak a férfinak, aki úgy gondolta, őt női báj és kellem soha nem kísérti meg.

Miért kell nekem?
A történet alapja nagyon ismerősnek tűnik, hasonló lehet, mint Whitney, kedvesem Judith McNaught-tól, amibizony évek óta továbbra is az egyik nagy történelmi romantikus kedvencem. ÉS persze, Julia Quinn neve számomra egyet jelent a tökéletes kikapcsolódással.

Bella Andre: A Sullivan család
Kiadó: Ulpius-ház
Eredeti cím: The Look of Love
Műfaj: jelenkori romantikus
Sorozat: Sullivan 1. rész

Várható megjelenés: 2014. 05. 30. (Shopline szerint)


Tartalom: Néha csak egy pillantás kell
Chloe Peterson megesküdött, soha nem követi el többé azt a hibát, hogy megbízik egy férfiban. Indokai olyan fájóak, mint a sérülések az arcán. Úgyhogy amikor kocsija a vizes útról belecsúszik az árokba, meg van győződve róla, hogy az a fantasztikus fickó, aki megmenti, túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.
Chase Sullivan sikeres fotográfusként válogathat a gyönyörű nők közül. Elégedett az életével - amíg rá nem talál Chloéra és a totálkáros kocsijára a Napa Valley-i út szélén.
A köztük felsistergő vonzalom minden szerelmes pillantással és bűnösen édes érintéssel egyre nő, s Chloe nem tehet róla, de el kell tűnődnie rajta, hogy talán azzal a férfival találkozott, aki kivétel a szabály alól...
Bella André az erotikus romantikus családregények műfajának nagysikerű írónője, a New York Times bestseller szerzője. Érzékenyen megírt történeteit már több mint tíz országban olvashatják rajongói. ASullivan család-sorozatban megismerhetjük a testvérek, a hat fiú és az ikerlányok izgalmas szerelmi életét.

Bella Andre: Menekülés a szerelemtől

Kiadó: Ulpius-ház
Eredeti cím: From This Moment On
Műfaj: jelenkori romantikus
Sorozat: Sullivan 2. rész
Várható megjelenés: 2014. 07. 30. (Shopline szerint)

Tartalom: Csak egy éjszaka
Marcus Sullivan mindig felelősségteljes fivér volt, apjuk halála után gondoskodott hét testvéréről. Ám amikor az általa tökéletesen megtervezett jövő hazugságnak bizonyul, Marcusnak egyetlen meggondolatlan éjszaka elég hozzá, hogy megszabaduljon az egésztől.
Nicola Harding, a popénekesnő, akit az egész világ csak Nico néven ismer, igazi szexbálvány. De ez hazugság. Miután csúnyán elárulták, senkit nem enged közel magához, nehogy megtudják, ki ő valójában... vagy megint megsebezzék. Különösen azt a fantasztikus idegent a bárban nem engedi a közelébe…
Nicola és Marcus megegyezik benne, hogy csak egy éjszakát töltenek el egymással. Ám ehelyett szorosabb kapcsolatba kerülnek, mint bármelyikük el tudta volna képzelni...


Bella Andre: Most és mindörökké

Kiadó: Ulpius-ház
Eredeti cím: Can't Help Falling In Love
Műfaj: jelenkori romantikus
Sorozat: Sullivan 3. rész
Várható megjelenés: 2014. 09. 30 (Shopline szerint)

Tartalom:
Mennyit érdemes kockára tenni?
Gabe Sullivan tűzoltóként minden nap az életét kockáztatja San Franciscóban, de a szívét nem teszi többé kockára. Különösen nem azért a nőért, akit egy halálos lakástűzből mentett ki... és akire egyfolytában gondol.
Megan Harris mindent a hős tűzoltónak köszönhet, aki megmentette őt meg a lányát. Mindent, kivéve a szívét. Mert miután elveszítette pilóta férjét, megesküdött, soha többé nem teszi ki magát annak, hogy olyan férfit szeret - és veszít el -, aki veszedelmes foglalkozást űz.
De amikor Gabe és Megan ismét találkozik, hogyan hagyhatná a férfi figyelmen kívül a nő bátorságát, elszántságát és szépségét? És hogyan tagadhatná meg a nő a férfitól meg a lányától a köztük kialakult erős köteléket... sőt magától a férfi édesen érzéki csókjait, amelyektől ő kockára tesz mindent, amit már oly régóta óvott.


Az előző három könyv pedig Magnolia bejegyzése miatt 
került a listámra, amely ITT olvasható el. :)

Miért is kellenek nekem? Mert néha pontosan arra van szükségem, hogy legyen egy egyszerű, de annál élvezetesebb romantikus történet a kezemben. Néha a kevés bonyodalom tesz nagyszerűvé  és élvezetessé egy romantikus könyvet.

0 comments:

Julia Quinn: Csudajó trilógia

, by Kristina

1. Csudajó (Splendid)
Alex Ridgley & Emma Dunster

2. Ma éjjel táncolnék (Dancing at Midnight)
Arabella Blydon & John Blackwood

3. Lent délen, édes... (Minx)
Henrietta Barret & William Dunford

3.5 Where's My Hero? - Tale of Two Sisters
Ned Blydon & Charlotte Thornton


0 comments:

Eloisa James: Szelíd szépség

, by Kristina

Tartalom: 
Linnet igazi Szépség. A báli szezon legszebbjeként ahhoz mehetne feleségül, akihez csak akar, ám egy ártatlan flört és egy rossz döntés mindent megváltoztat. Jó hírén folt esik, így nincs más választása, mint hogy hozzámenjen a rossz természetéről elhíresült őrgrófhoz, Piers Yelvertonhoz, a Szörnyeteghez. Ehhez azonban először meg kell győznie a férfit arról, hogy elvegye… 
Piers egy gyermekkori sérülés miatt mogorva, magának való ember lett, akiről azt pletykálják, képtelen bensőséges kapcsolatot kialakítani a nőkkel, és mindenféle asszonyi vonzerőnek ellenáll. A talpraesett Linnetet azonban nem olyan fából faragták, hogy meghátráljon a kihívások elől. Két hetet ad magának arra, hogy elérje, a világtól elzárt walesi kastélyban élő férfi visszavonhatatlanul belészeressen… Ám a lány egyvalamivel nem számol: hogy kettejük párbajában elveszítheti a szívét… 
Eloisa James (Éjféli csók) legújabb regényében a Szépség és a Szörnyeteg találkozásának lehetünk tanúi, végigizgulhatjuk ennek a káprázatosan fordulatos és humoros regénynek minden pillanatát: vajon a Szépség megszelídíti a grófot, vagy a Szörnyeteg végérvényesen darabokra töri Linnet szívét és álmát, hogy ő is megtalálja a boldogságot?

A történetről és a szereplőkről

Linnet egy herceg flörtjének áldozata lesz, amikor is szerencsétlen csókjuknak szemtanúja lesz valaki a nemesi társasgból és így ő lesz a szezon fő beszédtémája. A szóbeszédnek ráadásul egy rosszul szabott báli ruha még nagyobb alapot ad, amiben szegényke várandósnak néz ki. Augustus, vagyis Sussex hercege pedig nem hajlandó mindezek ellenére sem feleségül venni őt, így Linnet édesapja egy tervet eszel ki, hogy mégis valahogyan megmentse lánya becsületét. Az apja pedig Windebank hercegéhez fordul, hogy annak fiával összeházasítsa lányát, akiről az a hír járja, hogy gyermekkori balesete miatt nem képes a gyermeknemzésre.  
Piers (Marchant grófja), azaz Windebank hercegének fia, Londontól távol él Wales-ben, és annak ellenére, hogy nemesi, őrgrófi címmel rendelkezik híres orvos, de még annál is hírhedtebb a viselkedése, ami miatt sokan a Szörnyeteg-ként ismerik. Piers goromba természete miatt és nem a kinézetéből adódóan kapta a gúnynevét, épp Linnetre van szüksége, hogy valaki kezelésbe vegye. :D

Linnet és Piers között már az első találkozáskor pattognak a szikrák, először a gúnyos megjegyzések miatt, majd egyre erősebb vonzalmuk következtében. Linnet tudja magáról, hogy egy igazi szépség, mindezt ki is használja amikor csak lehetősége adódik rá, de Piers immunis a lány tökéletes mosolyára. Amivel mégis hatást gyakorol a férfi érzéseire az a talpraesettsége és nyughatatlan és kalandokra vágyó természete.

A Szépség és Szörnyeteg mesének egy nagyon érdekes és romantikus feldolgozása, amiben ugyan nincs varázslat, de maga a történet engem mégis elvarázsolt pár órára. Az eredeti mese alapjait használta fel az írónő, miszerint a szépség a szörnyeteghez költözik és próbálja megszelídíteni, de nincs benne se átok, se elvarázsolt kastélyt.
Nos ami a magyar címet illeti, itt meg kell jegyeznem, hogy a könyvben szereplő szépség minden volt csak szelíd nem, de hát mindez lehet irónia is a fordító részéről. :) Mindenesetre a Szépség szelíditi meg a Szörnyeteget, hogy pontosak legyünk, ha tévedek akkor javítsatok ki nyugodtan. :)  

A könyv és Én

I.M.Á.D.T.A.M. 
Eloisa James írónőtől olvasott könyveim közül, eddig ezt tartom a leg-leg-legjobbnak, mert a többi ehhez képest unalmasnak tűnik ebben a pillantban. 
Szórakoztató, humoros, romantikus, bővelkedik a pörgős, szarkasztikus párbeszédekben, néha olyan volt, mintha Julia Quinnt olvasnék. 
Az olyan történetek mindig is a gyengéim voltak, ahol a főszereplők nem hullanak azonnal egymás lábai elé. A pluszt a történetnek az adta, hogy Piers orvos, a természete már-már elviselhetetlen, de mégis annyira szerethető a pesszimizmusa, akár azt is lehetne mondani, hogy Dr. House egy érzékibb és fiatalabb kiadásban. :)

Igaz ugyan, hogy egy sorozat 2. részéről van szó, de ezúttal azt mondom, hogy szükségtelen az első rész ismerete ahhoz, hogy élvezzük a Szelíd szépséget. A sorozat részeiben az a közös, hogy mindegyik alapja egy meseadaptáció. 

Kiadó: General Press, 2014
Eredeti cím: When Beauty Tamed the Beast
Sorozat: Tündérmesék 2. része

0 comments:

A valóságban is élni kell :)

, by Kristina

Bármennyire is szeretek napról napra a fiktív világ szereplőibe szerelembe esni, néha közbeszól az élet és a magam történetén is alakítanom kell. Ezentúl nem vonulhatok vissza minden nap (vagyis amikor csak kedvem tartja) olvasni imádott romantikus könyveimet. Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem olvasok egyáltalán, de mondjuk úgy, most van időm rendesen kiélvezni és elnyújtani egy-egy történet élményének élvezetét akár napokig is. 
Pár vizsgám maradt még, amikre (viccen kívül) vért izzadva kell felkészülnöm, mindemellett pedig kiléptem a nagybetűs életbe és dolgozni is kezdtem. 
A mindennapok még kicsit unalmasan és egyhangúan telnek, kora reggel ébresztő, majd irány a munka. A poén csattanója az egészben, hogy amíg munkán vagyok, addig nem érzem magam fáradtnak, de amint hazaérek és leülök, úgy érzem, hogy még egy daru se lenne képes elmozdítani a helyemről. Miután sikerül intravénásan kávét juttatni a szervezetembe, utána azon kell agyalnom, hogy mit készítsek ebédre. Néha szeretek főzni, de néha meg NAGYON nem. :D Még a nosalty.hu-ra is regiztem, hogy gyorsan elkészíthető recepteket gyűjtögessek. (Tessék nem nevetni.)
Délután ugye tanulnom kellene, este meg örülök, ha még 10-kor is ébren vagyok. Szerintem hamarosan sikerül hozzászoknom a napi rutinhoz és a fáradság is elmúlik. Vagyis nagyon remélem, mert beszámolni van kedvem elég sok történetről, csak még erő és kicsit több idő kell hozzá. :)

Úgy döntöttem, hogy annak ellenére sem adom fel a blogolást, hogy mostanában ritkábban jutok a billentyűzet közelébe. Elvégre a blog nem csak a könyvekről szól, hanem Rólam is. :) 
Remélem, hogy Ti is itt lesztek velem ezentúl is!

Hamarosan jönnek az újabb blogturnés bejegyzéseim is, na meg a piszkozataim közül sem árt már egy-két beszámolót készre formázni. :)

Eloisa James könyvet olvasok épp. És Ti? Melyik könyv volt a kedvencetek ebben a hónapban? :)

9 comments:

Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral

, by Kristina

Az idei év legérzékibb olvasmánya… 
Egyetlen pillanat örökre megváltoztathat egy életet… 
Egy véletlen találkozás a sötét utcán olyan világba sodorja Violet Lee-t, amelyről még csak nem is álmodott soha – egy időtlen, kifinomultan elegáns és mérhetetlenül gazdag világba, ahol szépséges paloták állnak, melyekben fényűző mulatságokat rendeznek, s ahol egy baráti társaság kizárólag az élvezeteknek hódol. Egy olyan helyre, ahonnan nincs menekvés, bármily elszántan próbálkozik is vele Violet. Ám e világ minden kincse sem leplezheti a csillogó felszín alatt megbúvó sötétséget, amelyet a karizmatikus és életveszélyes Kaspar Varn testesít meg. Violet és Kaspar megadják magukat egy olyan szenvedélynek, amely egymástól távol eső világaik felett ível át – csakhogy ennek a szenvedélynek megvan a maga ára… 

A Sötét hősnő sorozat második kötete az ŐsziRóza címet kapta. Abigail Gibbs Devon legsötétebb, legeldugottabb vidékén született és ott is nőtt fel. Jelenleg alapképzéses irodalomtanulmányait végzi Oxfordban – hivatásos diáknak tartja magát, akire még vár a nagybetűs élet. A világon a legjobban a vértől irtózik, és lelkes szószólója a vegetarianizmusnak – mindez logikusan vezetett első regénye, a Vacsora a vámpírral megszületéséhez. Tizenöt évesen kezdett írni Canse12 néven, s ettől fogva folytatásokban töltötte fel szövegeit a világhálóra. Háromévnyi internetes dicsőség után úgy döntött, eljött az ideje annak, hogy a világ fennmaradó részét is meghódítsa. Idejét tanulmányai, a történetszövés, valamint családja között osztja meg, és kávéra van szüksége ahhoz, hogy valahogy túl is élje mindhármat.

A történetről és a szereplőkről

Megtévesztő a fülszöveg, senki se számítson erotikusabb olvasmányra. Persze, ez egy pararománc és érzékibb jelenetek is találhatóak benne, amitől már nem igazán YA (ifjúsági) olvasmány, de semmiképpen se sorolnám a 18+-os polcra. :)
Trafalgar tér
A 17 éves Violet a barátaira vár az éjszaka közepén a kihalt Trafalgar téren, amikor egy csoport férfi tűnik fel, akik természetfeletti gyorsasággal mozognak, majd egy másik csoportra támadnak. Mint kiderül késebb, nem ok nélkül történt a tömeggyilkosság. A véres mészárlás után, a lányt magával viszi a magát hercegnek nevező beképzelt férfi, azt már egyikük sem érti, hogy miért a túszulejtés mellett döntött a gyilkosság helyett. Erre talán egyszerű a válasz: A sors alakított így mindent (na meg az írnónő :D). 
Kaspar a trónörökös, beképzelt, undok, tipikus arisztokrata pasi, akinek pont Violetra van szüksége ahhoz, hogy az egóját egy kicsit a földre rángassák (vagy épp a földbe döngöljék, nézőpont kérdése :D). 
Violet kénytelen a vámpír Varn uralkodó család vendégszeretét élvezni hónapokig, amit a drága Kaspar előszeretettel megnehezít a lány számára. Tegyük hozzá, hogy a lány vegetariánus, sokszor ami a szívén az a száján is, így hát nem nehéz kitalálni, hogy érdekes jelenetek szemtanúja lehettem olvasás közben. Na mit gondoltok, a szerelem mindent legyőz? :)
Kaspar egyáltalán nem az a pasi akiért első találkozáskor rajongani fog az olvasó, sőt talán még a harmadik-negyedik alkalomkor is legszívesebben a legérzékenyebb pontjába rúgtam volna, ha előttem áll akkor (igen ott középen). Már csak ezért is érdekelt, hogy ugyan miként lesz belőle szerethető karakter, mert kétség kívül olyan pasi, aki inkább a rosszfiús és önbizalommal jól megpumpált, kegyetlen énjét szereti mutogatni, vagyis kasparoid (az idézetben a magyarázat erre a kifejezésre) típus. Hölgyeim, hát persze, hogy én is a bűvkörébe kerültem végül. :D

"– Nos hát, sajnálom, hogy nem lehetünk mindannyian ennyire kasparoidok – jelentettem ki, és mellemen összefont karokkal hátradőltem.
– Hogy micsoda? – horkant fel félig nevetve, félig morogva.
– Szoktam szavakat gyártani. Te nem?
A szeme sarkából rám nézett, egy pillanatra még az útról is levette a tekintetét, hogy aggódó félmosolyt küldjön felém.
– És ez a különös szó vajon mit jelent?
– Kasparoid: a nagyszerűségnek egy hihetetlenül magas szintje, ami úgy fenéken billent mindenkit, hogy eláll tőle a lélegzetük, és teljesen összezavarodnak.
Kuncogni kezdett, a halk hang mintha valahonnan a mellkasa legmélyéről érkezett volna.
– Ezek szerint eláll tőlem a lélegzeted, és összezavarodsz, kislány?
– Ne hízelegj magadnak ezzel."

A történet különlegessége, hogy az írónő mert játszadozni a vámpírok társadalmi felépítésével, hogy a jóslatok, a proféciák és a sors is mindenek és mindenki felett áll. Új lényekkel találkozhatunk, érdekes kalandokba bonyolúdunk, valamint a sorozaton átívelő szál is kezdetét veszi a Sötét Hősnőkról szóló prófécia beteljesülésének kezdetével. 
Sok mellékszereplő feltűnt, főleg a Varn család tagjai, de közülük nagyon keveset sikerült részletesen megismerni, ami persze nem gond, mert gondolom a sorozat további részeiben, rájuk is sor kerül majd. Viszont így nem is sikerült közülük senkit se jobban megkedvelni. 

A könyv és Én

Ezt a könyvélményt is az én drága Magnoliám ajánlójának köszönhetem. 
Sajnos igaz, hogy sokszor a borítóknak köszönhetően válogatok én is a könyvek között, és így szánom-bánom, de tavaly még csak a fülszöveget sem olvastam el, pedig akkor még lehet, hogy azonnal kedvet is kaptam volna hozzá. A lényeg, hogy most végre elolvastam és attól függetlenül, hogy vannak kisebb-nagyobb hibái a történetnek, engem mégis teljesen elvarázsolt. :)

Nem sablonos, tud újat mutatni, persze előrelátható, de sokszor mégis meglepő, sőt megdöbbentő fordulatokkal tartotta fenn az izgalmat, beszólásokkal és összetűzésekkel a főszereplők között pedig a jókedvem. Nem estem azonnal a bűvkörébe, először a kíváncsiságom hajtott arra, hogy lapozzak, de pár fejezet után már szó szerint bele voltam zuhanva a történetbe és, nos Kasparba is. (Tessék ezért nem kinevetni szerény személyem, mert Kaspar tényleg nagyon el tudja adni magát.
Volt egy pillanat, amikor megijedtem a szerelmi háromszög kialakulásától, de szerencsére az nagyon gyorsan megszűnt.

A Sötét Hősnőkről szóló profécia a fő átívelő szál a sorozatban. Igaz, hogy még magyarul csak az első rész jelent meg, külföldön pedig még csak a második, DE ez senkit se tartson vissza, mert nem függővéggel zárult Violet és Kaspar története.

A könyvet egy nagyon fiatal hölgy írta, ezért is meglepő, hogy mégis elég részletes új világot tárt elénk, sok lehetőséggel,  amiről még rengeteg mindent lehet és kell is mesélni.

ŐsziRóza, egy 15-16 éves Látó (varázsló) történetét meséli el a következő rész, de persze Violetnak is fontos szerepe lesz benne, így gondolom nem kell majd sokáig hiányolnom Kaspart sem.

Egy szó, mint száz: AJÁNLOM a figyelmetekbe!

Kiadó: GABÓ, 2013.
Eredeti cím: Dinner With a Vampire
Sorozat: Sötét hősnők 1. része

4 comments: