J. Kenner: Kínzó vágy

, by Kristina

Fülszöveg: 

"Úgy állt ott, mintha az egész világ az ő birodalma lenne."

A nagy sikerű Rabság trilógia szerzője újabb háromkötetes sorozattal jelentkezik. Főhőse Angelina, aki gazdag nagybátyja után nemcsak egy hatalmas házat, hanem három udvarlót is örökölt. Az egyik Evan, egy titokzatos, megfejthetetlen üzletember, akitől Jahn bácsikája óva intette, és akinek külön végrendeletben tiltotta, hogy a lány közelébe kerüljön.
Angie azonban küzd a ráerőltetett szerep ellen. Lina szeretne lenni, aki legalább annyi szerelmet tud adni, mint amennyit el akar venni. És soha, semmilyen más férfit nem képzelt el maga mellé, csak Evant...

Kiadó: Athenaeum, 2014
Eredti cím. Wanted
Sorozat: Vágy 1. része
Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
Kiadói adatlap: ITT 

A történetről és a szereplőkről

Angie legmélyebb titkát csak egy ember ismerte, Jahn bácsikája, aki meghalt és nagy veszteséget, űrt hagyott hátra maga után. A lány soha nem dolgozta fel igazán nővére évekkel ezelőtti szörnyű halálát, magát hibáztatja a történtekért, mindent magába folytott, megváltozott, azzá vált, akit a szülei szerettek volna. Majd Jahn gondjaiba vette, segített neki túltennie magát a gyászon, amennyire csak lehetséges volt, csupán azzal, hogy mellette volt, és bevezette a művészet világába, célt adott az életének.
Evan, Cole és Tyler a főszereplői a Vágy sorozatnak. A trió sokmindent köszönhet Jahn-nak, többet, mint amit képzelhetünk. :)
16 éves korában találkozott először Angie a hármassal  és a lány azóta is gyengéd érzelmeket táplál Evan iránt. De a pasi Jahnnak tett ígérete miatt minden alkalmat megragadott, hogy ellenálljon a lány csábító jelenlétének. Mígnem Angie meg nem tette a kezdő lépéseket a vágyai eléréséhez.  

"Ő volt a rend a káoszomban, a menedék a viharomban."

A legtöbb erotikus történetben a női főszereplőkben van egy közös viselkedési forma, amitől legtöbbször a történet ellaposodik. Merem azt állítani, hogy annak ellenére, hogy Angie is egy közülük, mégis egy kicsit egyedivé is vált a karaktere. Angie küzd igazi természete ellene, visszafolytja évekig a vad és felszabadulni szerető énjét, mert meg van róla győződve, hogy egy ilyen pillanata miatt ölték meg szörnyű körülmények között szeretett nővérét. 
Evan segít neki újra megtalálnia önmagát. Evan mindig is átlátott a felszínen, látta az igazi Angie-t. Már csak arra van szükségük, hogy bebizonyítsák egymásnak, mennyire összeillenek.

A könyv és Én

A könyvet először eredeti nyelven olvastam, még hónapokkal ezelőtt, amikor a Stark trilógia végére értem, és elvonási tünetek jelentkeztek, már pár óra után. :) 
Újraolvasás alkalmával is szórakoztató volt végig a történet. Izgalmas, romantikus, erotikus. Nem több és nem kevesebb, mint amit egy ilyen műfajű könyvtől el is várunk, hiszen a lényege, hogy pár órára elrepítse az olvasót egy romantikus képzeletbeli világba.

Annak ellenére, hogy az első J. Kenner könyv, amihez volt szerencsém, a Stark trilógiával, először olvasva csalódást okozott, később új színben láttam a történetet, és azóta is minden könyvét élvezettel olvasom. Ez is egy bizonyíték arra, hogy a hangulat is nagyon befolyásolja az olvasót.

Őszintén bevallom, hogy fogalmam sincs, mi volt az a különleges ok, amitől ennyire tetszett a könyv. Egyszerűen csak ellazított, élvezettel merültem el Angelina és Evan történetében.

Vannak könyvek, mint ez is, amelyeket hagyni kell, hogy túlgondolás nélkül higgyünk benne. Nem kell mindennek logikusnak és élethűnek lennie ahhoz, hogy mi magunk elhiggyük. Lehet ennek most így nem sok értelme van, de így érzem. Sokat segített, hogy megszoktam az író stílusát, és olyan hangulatban talál meg, ami elősegítette, hogy ne akarjak minden kijelentést és cselekményt megkérdőjelezni. Könnyű a könyv világába képzelni magunkat.

Szeretjük, ha az erotikus könyvek főszereplői veszélyesnek, és bünőzőnek tűnnek, igaz? De mi a helyzet, ha tényleg egy bűnözöről beszélünk? Ezért szerettem meg J. Kenner regényeit, mert mer kilépni a megszokottból és kockáztatni a választásaival, mind a karaktereket és mind a cselekmények lezajlását, a történetek alakulását illetően is.

J. Kenner újabb, Vágy című sorozatának mindegyik részének más a főszereplő párosa. Egy újabb dögös trió szerelembe esésének lehetünk a szemtanúi. :)


A szerzőről

Tíz évig dolgozott sikeres jogi szakértőként, szabadidejét pedig romantikus regények írásával töltötte.Az írónő 3 néven publikál:
J. Kenner szerzői névvel az erotikus romantika műfajban olvashatunk tőle. A Stark-trilógia és a Vágy sorozatát magyarul is elhozta/hozza az Athenaeum Kiadó. 
Julie Kennerként több műfajban is találkozhatunk a nevével: novellák, romantikus, young adult, urban fantasy, paranormális könyvek.
J. K. Beck álnéven felnőtt, sötét, szexi, izgalmas romantikus paranormális történeteket jelentet meg.
Texasban él férjével, két lányával és macskáival.

Honlapja a juliekenner.com


Blogturné

A Blogturné Klub 4 bloggere hív benneteket kalandozásra ezúttal az erotikus romantika világába. J. Kenner újabb trilógiával szórakoztatja olvasóit. A Vágy sorozat első kötete már meg is jelent Kínzó vágy címmel. Szeptember 22. és 28. között pedig értékelések, extrák és nyereményjáték népszerűsítjük a könyvet. 


09.22. Kristina blogja
Nyereményjáték

Az Athenaeum Kiadónak köszönhetően 2 példány Kínzó vágyat sorsolunk ki a turné végén.
Kövessétek figyelemmel a résztvevő blogokat, mert mind a 4 állomáson egy-egy újabb információ morzsa: kép, vagy adat segít benneteket abban, hogy kitaláljátok a megoldást és bekerüljetek a sorsolásra! Egy épület neve lesz a helyes megfejetés.


 Chicago-ban található és 110 emelet magas.

a Rafflecopter giveaway

0 comments:

Rachel Van Dyken: Egyetlen

, by Kristina

Fülszöveg:
Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint –, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről. Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni. Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?



A történetről és a karakterekről

A 21 éves Wes az egyetemi focicsapat sztár irányítója, kőgazdag, modell alkat, de az életét mégis beárnyékolja néhány dolog. Édesanyja meghalt évvekkel ezelőtt, bátyja pedig saját életének vetett végett. Wes úgy dönt, hogy segíteni akar a hasonló helyzetű fitalabb diákokon, ezért az elsősök segítője lesz, azaz egyetemi tanácsadó.
Kiersten elvesztette szüleit két évvel ezelőtt, és azóta is antidepresszánsokon él, mert nem tudja feldolgozni, a gyászban ragadt. Egy kisvárosból kerül a washingtoni egyetemre, még soha nem csókolózott, nem randizott, de már az első napon rátalál a tökéletes pasira. Ugye milyen szerencsés? :) Na jó, pontosabban belerohan a pasiba... :D

Wes és Kiersten története egy gyönyörű romantikus mese. :)

"– Csak mert segítségre van szükséged, hogy megbirkózz bizonyos dolgokkal, még nem vagy kevésbé erős. Az életben az igazán gyenge emberek azok, akik képtelenek beismerni, hogy segítségre van szükségük. Képtelenek beismerni, hogy nem bírják tovább egyedül. Gyengék. Azzal, hogy segítséget kérsz, hogy segítséget fogadsz el, azt ismered be, hogy gyenge vagy, és ebben megtalálod az erődet. A világ gyengéi azt gondolják, hogy mindent tökéletesen tudnak, és ezt mások orra alá dörgölik." - Weston

A mellékszereplők közül Gabe könyve a következő a sorozatban, majd a befejező részben Lucy történet ismerhetjük meg. És igen, hölgyeim és uraim..., természetesen mindenki azonnal fogja majd akarni Gabe történetét, mert az a pasi, már ebben a részben is rendesen feladja a leckét mindenkinek. :)
A történet mondanivalója, hogy nem szabad feladni. Küzdeni kell, vagy élni az életet teljességgel. És ez miatt, nem is bántam még a kliséket sem. :)

A könyv és Én

A könyv a reményről szól, egyben a félelemről, de leginkább arról, hogy merj félni, mert attól leszel óvatos, de ettől nem leszel ostoba és gyenge. Annak ellenére, hogy magának a történetnek nem sok valóságalapja van, még a cselekmény valósághűvé válik az író előadásmódjának köszönhetően. A lehetetlen is lehetségessé válik, és néha ebben is kell hinnünk.

"Az idő… micsoda szörnyű, ijesztő szó."

Szeretem a romantikus könyveket, mert elhitetik pár órára, hogy az életben a lehetetlen dolgok is lehetségesek. És az írónak van hozzá tehetsége, hogy mindezt úgy adja elő, hogy el is hiszem. 
Segített kikapcsolni, hinni, ellazulni és mosolyogni. De az izgalom, a várakozás sem állt messze tőlem. Sőt néha egyik végletből a másikba taszított, igen: egyik pillanatban mosolyogtam, majd döbbentem figyeltem a kibontakozó bonyodalmakat.
Vicces pillanatok, humoros párbeszédek, szörnyen romantikus jelenetek, és imádnivaló karakterek. Minden megadatott, hogy elvesszen az olvasó a könyv világában.

A könyvet jó időben, jó helyen és a megfelelő hangulatban volt szerencsém olvasni. Ami szükséges is ahhoz, hogy tökéletesen tudd élvezni, ami eléd tárul a könyv lapjain.
Már a legelején tudtam, hogy tökéletes választás volt, mert sokszor vadul vigyorogtam, egyszerűen magamra kellett erőltetnem, hogy hagyjam abba a mosolygást, mert éreztem, hogy zsibbad az arcom. Igen, sokszor kuncogtam, olyan beszólásai voltak Wes-nek, hogy senki nem marad immunis a vonzerejére. :) Veszélyesen közel került ahhoz, hogy a top 10-es kedvenc könyves pasis listámon landoljon a neve. Ezt bizonyítja egyik kedvenc jelenetem is, még a könyv elejéről:

"– Nem értem. Megesküdtem volna, hogy az elsősök ET-je nő.
– Nem-átalakító műtétem volt – mondta Weston fapofával. – Zavart gyermek voltam.
– Vicces. – A szememet forgattam. – Ez most komoly? Lánykolit kértem, erre koedukált épületben helyeztek el, és most kiderül, hogy az ET-m egy… – majdnem azt mondtam, hogy jóképű srác, de nem hoztam még kínosabb helyzetbe magam.
– Szexisten. – Kimondta helyettem.(...)"

Miután a könyv végére értem nem tudtam eldönteni, hogy hogyan is osztályozhatnám. 5 csillagot nem adhattam rá, mert nem volt igazán tökéletes, annak ellenére sem, hogy annyira belemerültem, hogy éjjel addig voltam ébren, amíg be nem fejeztem. Így esett a választásom a 4,5 pontra végül, mert az írónő nagyon tehetségesen mesélte el, viszont maga a történet azért extrém módon romantikus és kevés valósághű alapja van.  

Kiadó: Atheneum, 2014 - Megrendelhető papír és e-könyvben is!
Eredeti cím: Ruin
Sorozat: Ruin 1. része
Oldalszám: 296.
Fordító: Szilágyiné Márton Andrea
Megjelenés: 2014. szeptember 22.

Blogturné


Az Athenaeum Kiadó hozza el a magyar olvasóknak Rachel Van Dyken Ruin sorozatának első részét Egyetlen címmel. Sokatok kedvence a new-adult műfaj, most egy újabb gyöngyszemmel lehettek gazdagabbak, ha elolvassátok Kiersten és Wes történetét. Érdemes követni a hat állomást, és megfejteni a feladványokat. Sok érdekességet megtudhattok a könyvvel kapcsolatban és két példányt meg is nyerhettek a könyvből a turné végén az Athenaeum Kiadó felajánlásában.

09.16 Kelly és Lupi olvas
09.18 Kristina blogja
09.20 Angelika blogja
09.22 MFKata gondolatai
09.24 Zakkant olvas
09.26 Nem harap a ...



Nyereményjáték


Kiersten bakancslistájáról szemezgetünk a blogturné állomásain. A kiemelt betűk összeolvasása adja a megfejtést, segítségül kaptok képet is, ami a kötődik az adott kihíváshoz. A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést! Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! Sok szerencsét a sorsoláson!

a Rafflecopter giveaway

0 comments:

Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

, by Kristina

Fülszöveg:
A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól. 
Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. 
Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes. Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?

A történetről és a szereplőkről

Sadie élete részét soha nem képezte kacagás és gyerekjáték, már kamaszként is ő viselkedik érettebben, ő gondoskodik édesanyjáról. Nincsenek barátai, nincs számára senki aki ölelő és vígasztaló karjába vonná, hogy könnyebben viselje el az élet keménységét. Majd egyik napról a másikra, anyja szerencsétlen és komolytalan viselkedésének köszönhetően kénytelen átvállalni munkahelyét. Így kerül egy gazdag és fényűző család szolgálatába.
Jax már-már nem is lehetne ennél tökéletesebb pasi, és talán pont ettől volt annyira hihetetlen, nehezen tudtam a karakterét megértenem.
A szerelmi szál meseszerű és hirtelen volt, néha túlbonyolított, de élvezhető. :)
Nagyon kevés olyan karakter van, akit ilyen rövid idő alatt sikerült megutálnom...egyszerűen még a gondolatától is rosszul voltam, hogy egy ilyen anyáról kell olvasom, mint Jessica. 
Jól jegyezzétek meg Marcus Hardy nevét, mert ő lesz a következő történet egyik főszereplője, és biztosan sokan fogjátok majd *azonnal-ide-nekem-a-következő-részt* érzéssel befejezni a könyvet, csakis Marcus miatt. :) 

A könyv és Én

Gondolom nem csak velem történt meg, hogy rocksztárokról álmodoztam tizenéves koromban,... sőt még néha ma is egy-egy őrültebb pillanatomban elkap a "Mi lenne ha..." fantáziakép a kedvenc bandáim tagjairól. Valljuk be, hogy néha meg szeretnénk menteni a kedvenceinket a híresek őrült világától. 
Ezzel szerettem volna választ adni arra a kérdésre, hogy miért is kellett nekem a Te vagy nekem a levegő c. könyv. Érdekelt, hogy miként épített fel az író egy ilyen fantáziavilágot, amelyben egy magányos és megmentésre szoruló lány esik szerelmbe egy híres és mindenki kedvenc rocksztárjával. És igen, sajnos a könyv maradt is az álomvilág szintjén, egy pillanatig sem tűnt valóságosnak.


A történetet Abbi Glines, az igazi romantikus lelkületű olvasóknak írta. Az ifjúsági történetek olyan részét gazdagítja, amelyben minden lehetséges. Már-már a valóságtól elrugaszkodott kifejezés is eszembe jutott olykor-olykor.
A könyvet szkeptikusok a kezükbe ne vegyék, mert csalódni fognak. :) Nem rossz szándékból mondom, de azok nem fogják élvezni, akik egy kicsit is komolyabb történetre vágynak. Ezért is maradt bennem a csomó megmagyarázhatatlan érzés, egyszerűen nem jó hangulatban találtam elolvasni a történetet. Persze arról szó se lehetett, hogy félbehagyjam és majd máskor fejezzem be, mert akár hány alkalommal húztam is a szám, késztetést éreztem a folytatásra. Érdekelt, hogy végül hogyan kapja meg mindenki a maga happy end-jét. Nem tehetek róla, néha én is szeretnék hinni a mesékben... :)

Olyan történet, amihez hangulat kell, mert ha kicsit sem vagy tündérmese hangulatban, akkor nehezen fogod magad beleélni az eléd tárt világba. A szereplők két véglet között mozognak, vagy tökéletesek, vagy nem. A szerelmi háromszög felvillanásai pedig sok fogcsikorgatásra késztettek, szerencsére nem volt komoly, így nem kellett fogorvosi számlát küldenem a kiadónak. :D

Még ha nem is került a kedvenceim közé a történet, arra azért tökéletesen megfelelt, hogy előkészítse a terepet a következő részre. Voltak benne vicces, romantikus pillanatok, de ugyan ennyi zavaró, kellemetlen és feszültséggel megtűzdelt jelenet is, amitől az érzelmi skálák fel-le hullámoztak.

Egy újabb szerelem első látásra tipusú ifjúsági történet, amelyet a reménytelenül romantikus olvasók élvezni fogják, mert a Hamupipőke meséjének egy modern változatához tudnám hasonlítani.

Kiadó: Maxim, 2014
Eredeti cím: Breath
Sorozat: Sea Breeze 1. része
Megjelenés: 2014. szeptember 30.

Blogturné


A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines legújabb regénye, a Te vagy nekem a levegő. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sadie és Jax perzselő nyári történetét.

2014. szeptember 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


09/16 Kristina blogja

Nyereményjáték


A történetben Jax Stone egy világhírű, ifjú rocksztár. Ezért mostani játékunk során egy kis zenei kalandozásra hívunk Benneteket. Az egyes állomásokon található dalszövegrészletek alapján találjátok ki, mi a dal címe és ki/kik az előadói. 
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.


She’s talking to angels,
Counting the stars
Making a wish on a passing car
She’s dancing with strangers,
She’s falling apart
Waiting for Superman to pick her up
In his arms, yeah, in his arms, yeah
She’s waiting for Superman...

...to lift her up and take her anywhere
Show her love and flying through the air
Save her now before it’s too late tonight
Oh, at the speed of light
And she smiles

a Rafflecopter giveaway

1 comments:

Katie Cotugno: Hogyan szeress

, by Kristina

Fülszöveg:
ELŐTTE:
Reena Montero szerette Sawyer LeGrande-ot amióta az eszét tudta: olyan természetes volt ez számára, akár a levegővétel, és olyan végtelen, akár az idő. Csakhogy Sawyer ezt látszólag egyáltalán nem észlelte… amíg egy napon, hihetetlen ugyan, de megvilágosodott. Reena és Sawyer zűrös és bonyolult kapcsolatba kerültek egymással. Aztán Sawyer hirtelen, egyetlen szó nélkül lelépett a párás floridai városból, Reena pedig magára maradt összezavarodva és – terhesen.
UTÁNA:
Szinte három év telt el, és Reena életének középpontjába egy új viszony került: a lánya, Hannah iránti szeretet. Reena megtanult Sawyer nélkül élni, és végre képes saját maga irányítani életének különös és váratlan eseményeit. Ám éppolyan hirtelen és váratlanul, ahogy annak idején lelépett, Sawyer egy napon ismét feltűnik a városban. Reena semmit nem akar tőle, viszont hazugság lenne azt állítani, hogy Sawyer megjelenése nem mozgat meg benne valamit. A múltbeli események után azonban vajon megengedheti-e magának, hogy újból belészeressen Sawyer LeGrande-ba?


A történetről és a szereplőkről


Reena és Sawyer gyermekkoruk óta ismerik egymást, rengeteg időt töltöttek együtt, a szüleik együtt vezetnek egy éttermet, ahol később ők is besegítenek, de tizenéves korukra már eltávolodnak egymástól. Reena évek óta szerelmes a fiúba, akinek minderről természetesen tudomása sincs. 
Majd egyik pillanatról a másikra, Sawyer is elkezd érdeklődni a lány iránt. És ettől a pillanattól kezdve minden csak egyre bonyolultabbá vált.
Egyszerre tárul elénk a múlt és a jelen történése, fejezetenként bontakoznak ki az Előtte és az Utána részek. A múlt ahogyan egy 15 éves lány szerelmes és a jelen, ahol egy 18 éves lány immár egy kislánnyal a karján találkozik újra a fiúval.
Serena karakterénél sokszor azt éreztem, hogy nem sikerült neki igazán felnőni az anyai szerephez, vagy csak a szóhasználata miatt nem éreztem át azt a szeretet, amit elvárnék..., amiről Reena olyan sokat bizonygatja az olvasót. 
Sawyert szeretni akartam. Kövezzetek meg, de imádom amikor szerelembe eshetek egy fiktív szereplőbe. Az ő karaktere mégsem férkőzött közel hozzám egy kicsit sem. Az előtte és az utána énje különbözik, mondhatni megjavul, felnő, de egyszerűen nem éreztem át a karakteréből sugárzó érzelmeket. Féluton általában elakadt, soha nem azt mondta, amit vártam volna. 

A könyv és Én

Tipikusan olyan könyv, amiért egyszerre rajongtam és a hibái miatt keseregtem. Hát, nem erre számítottam. Nem volt rossz, de rengeteg DE vetődött fel bennem miután letettem a könyvet és rámborult a valóság. Érdekes, hogy a könyvet nagyon gyorsan sikerült kiolvasnom, mert mindig történt valami, ami a székhez szögezett. Fordulatos, igazán kusza érzelmekből szövődött ifjúsági regény.

Sok pozitivuma is van a már megemlített negatív pontok mellett a történetnek és a szereplőknek is egyaránt. Olvastatja magát, igazán érdekel a szereplők sorsa, de zavaró, hogy mindannyiszor át is akartam írni a történet alakulását.
A Hogyan szeress cím miatt romantikus regényre számítottam, pontosabban egy nagyon tipikus és egyszerű romantikus regényre. De nem igazán kerültem tőle romantikus hangulatba, talán már túlzottan hozzászoktam a mély és felnőttes szenvedélyhez. Inkább volt ez egy fiatal lelkek rajongása egymás iránt, az olyan féle szerelem ami megmagyarázhatatlan okok miatt, de mégis rajongásra készteti a gyermeki szíveket. Keserű romantikának nevezném, amivel a könyv lapjain találkoztam. :) Az biztos, hogy érzelmeket vált ki az olvasóból.

Az alapgondom a művel egyszerűen az volt, hogy az írónő nem arra fektette a hangsúlyt amit én vártam volna. A történet sokkal több lehetőséget rejt magában, mint amennyi kihasznált belőle. Leginkább az egymás iránt óriási és egyben nagyon is vak érzelmi kitöréseket nem tudtam megérteni. Miközben meg szurkoltam nekik, hogy sikerüljön minden. :D Nagyon sok ellentétes érzelmet váltott ki belőlem és mindezeket rengetegszer.

Megértem, hogy miért lett egy kicsit keserű Reena, hiszen az álmai dőltek romba, amikor már ott volt a megvalósítás célvonalában. Nehezen éltem bele magam a történetbe, főleg mert Serena teljesen más személyiség és sokszor nem éreztem magammal egy hullámhosszon. 
Sok komoly témával foglalkozik a regény, a fiatalkorú terhesség mellett, a drog, alkohol, halál, mind-mind megtalálható. De a szülők hozzáállása borított ki leginkább.  

Végig vártam egy nagyobb kitörésre, és aztán az írónő a végét úgy zárta le, hogy mint olvasó megkaptam amit akartam, de azt kivántam, hogy bárcsak hamarabb történt volna egy ekkora előrelépés.

A bejegyzésben a külföldi borítókat töltöttem fel Blogturné extraként. Merem állaítani, hogy a magyar kiadás borítója az élmezőnyben szerepel!

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Fordító: Tulics Mónika
ISBN: 9789635399017
Megjelenés: 2014. augusztus 14.
392 oldal, puhatáblás

Blogturné

09.05. - Kristina blogja
09.13. - Media-Addict


Nyereményjáték

A szerelem nem ismer semmilyen határt, így nyelvi korlátokat sem. Lássuk, sikerül-e megtalálnotok, hogyan hangzik hét idegen nyelven a legszebb vallomás: Szeretlek!
A feladat egyszerű: Olvassátok össze a kiemelt betűket, majd a rafflecopter megfelelő mezőjébe írjátok be azt a nyelvet, amelyhez az adott fordítás tartozik.
A helyes megfejtők között a Ciceró Könyvstúdiónak köszönhetően Katie Cotugno: Hogyan szeress? című regényének három példányát sorsoljuk ki.
(Figyelem! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre, hogy sorsolás után jelentkezzenek. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz.)

a Rafflecopter giveaway

0 comments:

Őszi Kindle játék!

, by Kristina

Elindult a Book and Walk őszi játéka, melyben egy WI-FI-vel rendelkező Amazon Kindleebook olvasót nyerhetnek új, és már meglévő olvasóik.


Ehhez nem kell mást tenni, csak regisztrálni az oldalra. Jó hír, hogy azok, akik már korábban regisztráltak, automatikusan részt vesznek a játékban, hiszen nem szeretnék őket kizárni a nyerési lehetőségből. Lehetőség van többször is belekerülni a képzeletbeli „kalapba”, hiszen az is számít, hogy a kampány alatt ki hány alkalommal vásárolt ebook-ot az oldalon. A játék végén az nyer, akinek a neve (email címe) a legtöbbször szerepel a kalapban. A második helyezett 6 db tetszőleges ebook-ot választhat az Ulpius-ház kínálatából, a harmadik helyezett pedig 4 ebook-ot. Az új regisztrálók közül minden tízedik automatikusan nyer egy divatos, almába összehajtható Book&Walk-os bevásárló táskát, a készlet erejéig (20 db).


Sok szerencsét! :)

0 comments: