Julie Klassen: A táncmester

, by Kristina

Fülszöveg:
A londoni táncmester, Alec Valcourt hirtelen a családfenntartó szerepében talája magát. Anyját és húgait a csendes Devonshire-ba költözteti, abban a reményben, hogy itt újrakezdhetik az életüket. De igencsak meglepődik, amikor kiderül, hogy a falu úrnője betiltott minden táncot, olyan ok miatt, amely a múlt homályába vész. Alec valószerűtlen szövetségesre lel az asszony lányában. Bár kezdetben gyanakvóan fogadja Julia Midwinter nemtörődöm flörtölését, de lassan felismeri, hogy a merész külső mögött egy sebezhető lélek lakozik.

Eredeti cím: The Dancing Master
Kiadó: General Press
Oldalszám: 424 
Fordító: Stier Ágnes
ISBN: 9789636437985



Julie Klassen-nek van tehetséges ahhoz, hogy részletgazdagon írjon a korról, hogy minden apró részlettel segítse az olvasót, ami szükséges a 19. századi hangulat megteremtéséhez és hogy könnyen elképzeld és átéld, milyen is lehet élni egy anglia kisvárosban az 1815-ös évben. A hangulatok, a gondolkodásmód, a cselekedetek is élethűnek tűntek. Hiszen egy olyan főszereplő páros hozott létre, akik messze eltérnek, az általam eddig megismertektől. 


A hősnő felelőtlenül veszélyezteti magát és néha másokat is vakmerő cselekedeteivel, beleüti mindenbe az orrát, főleg akkor ha valamit megtiltanak neki. Hát persze, hogy a tánc is vonza, amikor az már évek óta be van tiltva. Kíváncsi és vakmerő természetének hála rájön, elindul egy olyn titok felfedezésére, amely megváltoztatja az életét örökre.

sünk a nagy Londonból kényszerül a világvégén elhelyezkedő szegény helyre költözni, ahol hivatását, tánc és vívó tudását pénzben nem igazán tudja kamatoztatni jelentkezők és érdeklődők hiányában. De kétkezi munkától való undora negatív pontként ütött vissza a szememben. Akaratosságának  és kitartásának köszönhetően, lassan de biztos egy olyan változást indít el a közösségben, amely újra mókát és kacagást hoz a szürke hétköznapjaiba Devonshire-ban.

A főszereplő párost nem igazán sikerült megkedvelnem, sokkal jobban tetszettek a főbb mellékszereplők, akik szerencsére sok jelenetben játszottak, így fent tudták tartani az érdeklődésem.  Alec és Júlia a könyv végére érték el, hogy megkedveljem őket, amikor már megtalálták a céljukat, amikor elkezdtek küzdeni az álmaikért. 


A múltba is visszatérünk a könyvben, megtudjuk, hogy miért jött létre az íratlan szabály a tánc beszüntetéséről. Ezeknek a visszatekintéseknek hála Amelia, Julia anyját sikerül jobban megismernünk, aki véleményem szerint a legnagyobb változáson megy keresztül az első fejezetektől kezdve. 

A könyv eltér azoktól a történelmi romantikusoktól, amelyeket előszeretettel szoktam olvasni. Azoknak az olvasóknak ajánlom, akik szeretik a lassúbb, de részletgazdag történetvezetést, az intrikákat, a megfejtésre váró talányokat és a humoros beszólásokat. Romantikus könyv ugyan, de személy szerint hiányoltam belőle a szenvedélyt, az érzelmek kimutatását, ennek kompenzálására viszont átélhettem milyen volt táncot tanulni az angol nemességnek.



Az írónő - Julie Klassen

Mindent imád, ami Jane Eyer és Jane Austen, ez pedig a könyvein is megfigyelhető. :) 16 évet dolgozott a könyvkiadásban, most pedig minden idejét írással tötli. Rengeteg díjat megnyert történeteivel, egyik leghísmertebb közülök a RITA díj. 
Minesotában él férjével és két fiával. 


A General press kiadó jóvoltából jelenik meg hazánkban Julie Klassen történelmi romantikus könyve, mely a Táncmester címet viseli. 
A négy állomásos turné folyamán betekinthettek a könyv világába és kicsit velünk együtt visszautazhattok a viktoriánus angliába. Ha pedig játszotok, akár tiétek lehet a könyv egyik példánya!


07.26. Deszy Könyvajánlója
07.28. Szembetűnő
07.30. Kristina blogja
08.01. Insane Life


Mr. Valcourt érkezése mindenki nyugalmát felbolygatja, hiszen az ifjú táncmester mit sem tud a várost nyomasztó titkokról. Legnagyobb szívfájdalma azonban mégis az, hogy táncmester lévén olyan helyre került, ahol tilos táncolni, így legkedvesebb szórakozását nem űzheti.
Nektek most nem lesz más feladatotok, mint kitalálni melyik állomáson milyen tánctípus rejtőzik a kiemelt betűk mögött. Segítünk, mindegyik tánc a viktroiánus korszakban közkedvelt volt.

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)


a Rafflecopter giveaway

1 comments:

Laurelin Paige: Megtalállak még - Fixed on You

, by Kristina

Fülszöveg
New York szívében, egy toronyház elegáns irodájából nyíló titkos szobában veszélyes egyezség születik. 
A lány szemtelenül fiatal, intelligens és rámenős. Nappal egyetemista, éjjel felszolgáló egy bárban.
A férfi sármos, makacs és célratörő, csak a mások feletti korlátlan hatalom hozza lázba. 
A lánynak sürgősen pénzre van szüksége, a férfi tisztességtelen ajánlatot tesz neki.
A férfi látszólag mindent tud a lányról, a hatalmában tartja, rendelkezik a teste felett. Alayna Wither az a nő, akit talán még szeretni is tudna. 
A lány azonban sötét titkot őriz; megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Hudson Pierce, a bár új tulajdonosa, multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog.
És a testet-lelket felőrlő hajsza megkezdődik

Laurelin Paige a The New York Times, az USA Today és a Wall Street Journal bestsellerszerzője.
- A Fixed-sorozat eddig több mint 1 millió példányban kelt el csak az USA-ban. 
- Az első rész 12 országban jelenik meg közel egy időben.
- Az Amazon adatai alapján a tavalyi év 7. legnépszerűbb könyve.
- A People Magazine szerint a 10 legkeresettebb könyv egyike.
- A Goodreads oldalán az írónő regényei 100 000-nél is több jó értékelést kaptak.


Egy újabb milliárdos pasi találja meg az igazit, újabb erotikus történet, amely nők százait fogja rajongásra késztetni. Két szereplő, akik egymást akarják, mégis a múltjuk óvatosságra inti őket.
Alayna, vagyis Laynie nem a harcos és kiegyensúlyozott hősnők táborát erősíti, ellenkezőleg ő a gyengébb, az erősnek mutatkozó mégis a támaszra szoruló nő tipushoz tartozik. Karaktere ugyan nem sokat változik az első könyv végére, de mégis hajlamot mutat arra, hogy megfelelő társá válljon egy olyan férfi oldalán, akinek mindene az uralkodás, a megszokottság, és az irányítás. Laynie ugyan az Égi Bárka nevű klubban dolgozik pultosként, hogy azzal keresse meg a hiányzó pénzt a tanulmányaihoz, jövőjét továbbra is a klubbon belül látja, menedzserként.
Szülei meghaltak, Brian a testvére pedig ahelyett, hogy támogatná, folyton megalázza, labilis személyként kezeli, ahelyett, hogy segítene rajta, állandóan csak ront a helyzetén. Múltja miatt a lánynak sok támogatásra volna szüksége, de azzal, hogy Hudsont sodorja útjába a sors, sokat ronthat, de sokat javíthat is a helyzetén a lány.

Abból kifolyólag, hogy itt is egy milliárdos pasi a főszereplő, aki nagyban hasonlít Christian Grey és Gideon Cross karateréhez, a történet mégis teljesen egyedi, amit az olvasó már pár fejezet után észre is vesz. Tömegsztori? Végülis az. De kanyargós utakon jutnak el szereplőink egyik pontból a másikba, ezzel pedig biztosítják az olvasó szórakozását.

Meglepő módon két olyan szereplőt alkotott Laurelin Paige, akik múltja tele van családi gondokkal, lelki problémákkal, jelenük pedig rengeteg harccal. A sok titok, a bizalomhiány, a folyamatos harc a családdal közös pontjuk, de ahelyett, hogy megkönnyítené egymás dolgát, kisebb-nagyobb kihívások elé állítja kapcsolatukat. Igazán egyedi párost ismerhetünk meg, és jelen pillanatban a legfontosabb kérdés, ami foglalkoztat, hogy mikor lesz már november, amikor is megjelenik a trilógia második része, a Sehol se talállak - Found in You. 


Már az első fejezetnél könnyen a könyv rabjává válik az olvasó, mert azonnal olyan bonyodalmakat sző a történet köré az író, ami könnyen felkelti a figyelmet, és aminek a megoldása már nem olyan kiszámítható, így letehetetlenné válik egy kis idő után.

Azt ugyan nem mondhatom, hogy hibátlan a történet, mert voltak jelenetek, mondatok, amiknél erősen ráncoltam a homlokom, hiszen túlzottan is kitalált történet hatását keltették. De nagyon könnyen szemet lehet hunyni ezen apróbb hibákon, hiszen a sok romantikus és túlfűtött jelenet gyorsan visszarántja az olvasót az írónő áltak alkotott álomvilágba.
Annyi romantikus könyvben olvastam már a hamptoni tengerpartról, hogy amikor kedvenceink ott töltöttek egy romantikus hétvégét, csak sójatoztam és arra vártam, mikor lépnek elő más könyvek főszereplői is. :)



A könyvvel kapcsolatban rengeteget tévedtem. Első nagy pozitív csalódásom az volt, hogy egy kicsit sem hasonlít a Szürke ötven árnyalatára. A fülszövegben használt "egyezség" kifejezést félreértelmeztem, és azt hittem itt is egy hasonló megállapodás születik majd a főszereplők között. De mégsem, szerencsére. :)
Másik nagyobb félelmem a függővég volt, amiben az utolsó oldalakig biztos voltam. És íme egy olyan trilógia, aminek az első része nem függővéggel, talánnyal és futással zárul. Ellenkezőleg, egy olyan jövőre ad esélyt a főszereplőknek, amiben mindketten megtalálhatják a boldogságot. 


Oldalak száma: 342
ISBN: 9789633101674
Kiadás éve: 2015
Fordító: Horváth M. Zsanett


Laurelyn Paige irónő nagysikerű Fixed sorozatát hozzánk is elhozza a Libri Kiadó. Hudson Pierce és Alayna Withers kapcsolatáról szóló trilógia első részét a Blogturné Klub tagjai népszerűsítik olvasóik körében. 8 napon keresztül követhetitek nyomon a magyar bloggerek élménybeszámolóit a Megtalállak még - Fixed on You című könyvről. 


1. Kristina blogja 07.27.
2. Angelika blogja 07.28.
3. KellyLupi olvas 07.29
5. Insane Life 07.31.
6. CBooks 08.01.
7. Zakkant olvas 08.02.
8. Könyvszeretet 08.03.


Minden állomáson egy-egy szereplő nevét rejtik el a bloggerek a bejegyzésekben. Nektek az lesz a dolgotok, hogy megkeressétek azokat és a rejtvény megfelelő sorába beillesztve a blogturné végén a fő megoldást beírjátok a rafflecopter dobozába.
A helyes megfejtők közül három példányt fogunk kisorsolni Laurelyn Paige: Fixed on you - Megtalállak még c. könyvéből.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway

0 comments:

Jennifer Probst: Keresd a tökéletest

, by Kristina

A Kinnections Párkereső Ügynökség egyre népszerűbb Verilyben. A siker titka, hogy két barátnője és üzlettársa mellett Kennedy Ashe is hihetetlenül eredményesen végzi a munkáját. Álomrandikat szervez, és még a legfélénkebb ügyfelek is kivirulnak a kezei között. Sosem retten vissza a nehézségektől - még akkor sem, amikor Nate Ellison Raymond Dunkle-lel kerül szembe. Nem elég, hogy a férfi atomtudós, de ráadásul mérhetetlenül ellenszenves is. Kennedy megfogadja, hogy kerül amibe kerül, ő bizony átformálja ezt a szörnyeteget, és a férfiból lesz a legjobb parti a városban. 
A magabiztosnak látszó Kennedy ugyanakkor a saját magánéletét tekintve tele van bizonytalansággal. Amikor ráébred, milyen sok bennük a közös Nate-tel, azonnal pánikba esik. 
Vajon képes lesz hallgatni a szívére?
Vagy félreáll, és hagyja, hogy Nate valaki más mellett találja meg a boldogságot?

Az idei év egyik legjobb jelenkori romantikus könyvének tartom Nate és Kennedy történetét. Kellő mennyiségben van benne romantika, ahhoz, hogy sóhajtozásra késztessen, a humora pedig eszméletlenül találó. Többször is hangosan felnevettem olvasás közben, ami nem is lett volna gond, ha nem éjszaka közepe lett volna. Így rengetegszer kellett a párnába folytanom a kuncogást is, ha azt akartam, hogy a párom aludjon is valamennyit. :D

Letehetetlen volt! A írónő nagyon eltalálta a stílust, a bonyodalmak izgalmassá tették. Nem éreztem egyszer sem laposnak, még csak nem is próbálkoztam azzal a mondattal, hogy "Na jó, akkor még egy fejezet és alvás", mert felismertem már az első fejezeteknél, hogy esély se lenne arra, hogy én ezt a történetet félretegyem, még csak pár óra alvás kedvéért sem.

Ezúttal a párkeresés újabb formáját ismerhetjük meg Probst Társkereső cégénél. A három tulajdonos hölgy különbözőbb személyiségű már nem is lehetne, mégis legjobb barátnők már évek óta, sőt a céget is összeszokott harmóniában vezetik. Kennedy, Kate és Arilyn hármasa különleges. Támogatják, néha noszogatják is egymást. Élveztem, hogy a második részben is fontos szerepe volt a barátságuknak.
Kennedy gyermekkora, és gimis évei borzalmasan teltek, túlsúlya miatt rengeteg sérelem érte, így ő maga is változáson kell átessen, hogy szabadon szerethessen. Persze neki mindent lelkileg kell feldolgoznia, rendeznie önmagában. Hiába tökéletes a teste, amit sok edzés és diétával tart egyensúlyban, az elméje még egy kocka csoki miatt is lelkiismeretfuralással támadja.

Gondolom velem együtt sokat szeretik azokat az átalakító műsorokat, ahol a nők megszépülnek, átformálódnak új külsőnek köszönhetően. Ezúttal mindez, egy férfival történik meg, de nem is akárhogyan. :) Nate egy tipikus kocka, szörnyű szemüveg, hosszú haj, munkaköpenyén látható a napi menüje, persze kávéfolt is kötelezően szerepel az összeállításban. Ehhez párosul egy olyan jellem, aki kendőzetlenül kimondja a véleményét, semmi burkolt célzásra nincs szüksége, egyenesen rátér a lényegre. Elárulom, nehezen képzeltem el, hogy tökéletes párkereső válik belőle. Ami pedig megkönnyebüléssel töltött el, hogy nem is volt arra szükség, hogy a jelleme is megváltozzon, hiszen megtalálta azt a személyt, aki önmagáért szeretett belé.
Eddig a golfot, unalmas sportnak tartottam, de Nate-nek köszönhetően újabb szintre került. :D




Kiadó: Libri
Eredeti cím: Searching for Perfect
Sorozat: Szerelmi gyakorlatok haladóknak 2. rész
Megjelenés: 2015 július
Fordító: Babits Péter


A Libri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Jennifer Probst legújabb regénye, a Keresd a tökéletest, mely a Keresd... című sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja Kennedy és Nate humorral és szenvedéllyel fűszerezett történetét.

2015. július 13-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!



07/14 Angelika blogja
07/15 CBooks
07/16 Szembetűnő
07/17 Kristina blogja
07/18 Deszy könyvajánlója
07/19 Dreamworld
07/20 Insane Life


A történetben Kennedy mindent elkövet annak érdekében, hogy formába rázza a kissé szétszórt, randizásra totálisan alkalmatlan Nate-et. Ez a folyamat viszont több lépésből áll. Mostani játékunk során megismerkedünk a legalapvetőbbekkel. 
Nektek nincs más dolgotok, mint követni a turné hét állomását - amelyeken a “Hozd magad formába!” ütemterv egy-egy lépéséhez illő kérdésekkel találkozhattok -, valamint válaszolni mindegyik kérdésre, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a Libri kiadó által felajánlott Keresd a tökéletest könyvek egyikét. 
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Hogy hívják azt a Kolumbiából származó, könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő táncot, mely fitness program is egyben?




a Rafflecopter giveaway

0 comments: