4. blogszülinap, Instagram szösszenetek

, by Kristina

4 évvel ezelőtt írtam meg az első blogbejegyzésem. Azóta rengeteget változtam, költöztem, új embereket ismertem meg, kiléptem a nagybetűs életbe, de ami megmaradt és ugyan olyan szenvedéllyel élem meg, az a könyvek iránti szeretetem. Szeretem a romantikát, az izgalmakat, hogy minden egyes könyv hozzásegít egy újabb megélt álomhoz. 

Voltak, és lesznek is időszakok, mikor időhiány miatt kevesebbet írok a blogra, de persze tervek és piszkozatok halmozódnak szép számban a háttérben, arra várva, hogy mikor lesz időm szépen kidolgozni őket. Egyszer biztosan, csak győzzük kivárni. :D

A Blogturné Klubnak is sokat köszönhetek, hiszen olyan lehetőségeket biztosított, ami egy könyves blogger leghőbb vágya. Új megjelenések élménybeszámolóit oszthatom meg az olvasóimmal.

Sokat fejlődtem az évek során, gazdagabb lett a szókincsem, remélhetőleg a helyesírásom is. :)

Sőt mostanában egyre többször tudom összevonni két kedvenc időtöltésem, a fotózást és a könyvek szeretetét, amiről eddig külön nem vezettem itt a blogon bejegyzést, de a mai naptól havonta lesz egy Instagramos havi összesítésem bejegyzés formájában is. 

Új külsővel szerettem volna megünnepelni a 4. blogszülinapot, de sajnos a sok éjszakai műszak ezt egy kissé ellehetetlenítette. Kisebb nagyobb akadályok is elém hárultak a sablonok választásakor, így pár hétig még biztosan nem tudok előrukkolni egy csinos és friss kinézettel.

A Móra Kiadónak köszönhetően a napokban újabb könyves élménnyel gazdagodtam, megkaptam első színezős könyvem a Kincses óceánt. 


Sőt 26. születésnapom is könyvek társaságában töltöttem, A vipera izgalmas és romantikus világa nyújtott szórakozást. A kép címe lehetne akár "Könyves csendélet" is. :D



Meredith Wild könyve is megérkezett hozzám a napokban, azonnal fogtam is új kis kedvencem a Nikon fényképezőgépem és készítettem róla egy fotót. Imádom borítót, sőt a könyv is újabb olvasással töltött éjszakával gazdagított, amiről hamarosan olvashattok is majd. 




0 comments:

Alessandra Torre: Sötét hazugságok - Black Lies

, by Kristina

Fülszöveg:
Létezhet szerelem, ha minden csak hazugság?
Brant:
Huszadik születésnapján már milliárdokat érő cég tulajdonosa. Három éve vagyunk együtt. Négyszer kérte meg a kezem. Négyszer kosaraztam ki.
Lee:
Füvet nyír, ha éppen nem háziasszonyokat döntöget. Nemcsak a keze és a szája ügyes, hanem a szerszáma is. Majdnem két éve futok utána. Azt nem tudom, hogy vajon tud-e róla, hogy ez így van.
Két férfit szeretek. Két férfival szeretkezem.
Csak tessék, ítélj el! Fogalmad sincs, hogy mivel jár a szerelmem.
Ha azt hiszed, hogy már hallottál ilyen történetet, akkor tévedsz.



Brant a tökéletes kocka, aki okos, gazdag, jóképű, ráadásul igen különc is. Hozzá hasonló fiktív karakterrel még soha nem találkoztam romantikus kalandozásaim során, pedig több száz könyvet olvastam már el a műfajban.
A pasi nagyon gyorsan leveszi a lábáról, nem csak a hősnőt, de az olvasót is. Az egész történet köré szövődik, és az egyik pillanatról a másikra bonyolulttá váló kapcsolatáról. Hiába a nő a mesélő, a gondolatai, a vágyai, a reményei e pasi köré fonódnak, legalábbis mindennek kezdetén.
Megismerkednek, csábítják egymást, majd mindenki legnagyobb meglepetésére szerelem szövődik közöttük.

Minden egy átlagos romantikus történetként kezdődik, majd egyszer csak elkezdenek bonyolódni a szálak, amit különösen megkönnyít a múltban időrendben kicsit kuszán haladó mesélési stílus. Oké, itt egy kicsit bonyolult módon fejeztem ki magam, a lényeg, hogy a hősnő maga a mesélő, de persze miért is könnyítené meg az olvasó dolgát, ezért visszatekingetve osztja meg az emlékeit, amit nem mindig pontos időrend betartásával tesz meg.

A történet egy sikeres pasiról szól, aki önerőből lett milliárdos és egy gazdag családban született lányról, aki viszont próbál kitörni szülei árnyékából.

Ahány részre van osztva a könyv, annyi hangulattal küzd az olvasó is. Egyik pillanatban romantikus, majd bűnösen szenvedélyes, mikor már eljutunk az izgalomhoz, az olvasó csak kapkodva veszi a levegőt, mert annyira elkezdenek pörögni az események. Ráadásul a könyv végén nyer értelmet minden, hiába gyanakszik az olvasó, ugyebár, amíg nincs kimondva a tény, addig mi is csak gyanakszunk. Ettől izgalmas, mint egy krimi, mert a háttérben folyamatosan találgat az olvasó, hogy vajon mikor derül ki, melyik feltételezése  az igaz, amit felállított a cselekmény haladtával.

A könyv és köztem igen érdekesen alakultak a dolgok, amint megtudtam, hogy meg fog jelenni magyarul, azonnal lecsaptam a jelentkezésre, majd mikor megérkezett a magyar fordítás beleolvastam pár oldalt, és félretettem, mert buta módon megint mások negatív visszajelzése alapján ítéltem meg a történetet. Majd pár hét múltán új esélyt adva a könyvnek be is habzsoltam szinte egyszerre.

A történet egy okosan felépített, nagyon bonyolult romantikus dráma. Három részre van osztva a történet, és ezek közül nekem az első rész nagyon tetszik, a második résznél gyakran ráncoltam az orrom, míg a harmadikról így másnap sem tudom megmondani, hogy milyen érzések kavarognak bennem. Zseniális és egyszerre túlbonyolított, mégis élvezhető e kettőnek a keveréke.

Vannak akik nagyon rajonganak érte, vannak, akik nem értik meg  csavart, sőt ki sem várják, amíg a cselekmény eljut odáig és feladják idő előtt. És vagyok én, akinek tetszett, több dolog miatt is, amiről spoilermentesen nem írhatok, de persze ennek főleg az köszönhető, hogy a megfelelő oldalra visszalapozva, lelőttem a nagy poént, amit igaz, hogy nagyon bántam, de biztos vagyok benne, hogy ha nem tettem volna meg, akkor egyszerűen nem olvasom végig. Nem akarok senkit sem a bűnre csábítani, sőt ajánlom is, hogy tartsatok ki, mert akkor sokkal nagyobb lesz a csattanó, amikor elérkezik az ideje. :)

Ami külön tetszik, hogy nem sorozat, biztos a befejezés, ha úgy tetszik, elárulom a happy end. Elvégre romantikus könyvről beszélünk, senki sem kételkedik az ellenkezőjéről. :)

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Black Lies
Fordította: Hetesy Szilvia
Megjelenés: 2016. 01. 15.




Nem minden az, aminek látszik. A Sötét hazugságok alcíme akár ez is lehetne. A Blogturné Klub négy bloggere most elindult, hogy felfejtse, pontosan mik is azok a sötét hazugságok a Könyvmolyképző Kiadó decemberben megjelent Rubin pöttyösében. 

Tarts velünk február 14-e és 20-a között, és ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted. 


02.16 - CBooks
02.20 - Kristina blogja


Mostani játékunkat a Sötét hazugságok címe ihlette! 
Minden állomáson találtok egy anagrammát - minden alkalommal egy olyan könyv címének betűit kevertük össze, amiben vagy a sötét vagy a hazugság kifejezés szerepel. 
Nincs is más dolgotok, mint kitalálni, mi is az egyes állomásokon keresett kötetek címe, és beírni azt a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

Sok sikert a kutatáshoz! ;)
(Előfordulhat, hogy az olyan betűket, mint például az “sz” vagy az “cs” különszedtük, és két betű lett belőlük, vagy fordítva.)

ég ötös s téveszt

0 comments:

Monica McCarty: A vipera

, by Kristina

Fülszöveg:
William Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…

Lachlan McRuairi – vagy ahogy harcostársai nevezték, a Vipera – kegyetlen, erőszakos, megalkuvó férfi hírében áll, aki az erszényén túl senkihez sem hűséges. Egy nap váratlan feladattal bízzák meg: vigye el biztonságban Isabella MacDuffot a király megkoronázására. A makacs asszony ugyanis úgy döntött, férjét elárulva, családja örökös jogával élve maga emeli trónra Robert the Bruce-t. Lachlan maga sem tudja, milyen fába vágja a fejszéjét a küldetés elvállalásakor – a büszke, érzékien szép grófné ugyanis akarva-akaratlan megbabonázza őt. 

Bellának bátor tettéért azonban szörnyű árat kell fizetnie: nemcsak a szabadságától, de a lányától is megfosztják. Szörnyű rabsága idején egyedül az a remény tartja életben, hogy egyszer még viszontláthatja szeretett leányát. És ezért hajlandó szinte bármire. Még arra is, hogy ha kell, testét-lelkét eladja a rettenhetetlen harcosnak, akinek valamilyen oknál fogva képtelen ellenállni. Közös útjuk alatt Lachlant és Isabellát megannyi kalandos és veszélyes helyzet elé állítja az élet, miközben mindketten óriási küzdelmet vívnak: Bella a lányáért és a boldogságért, Vipera pedig azért, hogy újra képes legyen szeretni.

A Felföld rettegett fiai-sorozat negyedik darabját tartja kezében az olvasó: a rettenthetetlen harcosok és szerelmeik kalandos és buja történetei folytatódnak.




Magáról a történetről nem mesélnék bővebben, hiszen maga a fülszöveg eléggé részletesen elmeséli, amit tudnotok kell, így csak pár mondatban, röviden az elejéről:
Lachlan 3 év szolgálatot ígért Bruce-nak, eltökélt, hogy a leszolgált idő után hátra sem nézve a maga ura lesz a saját földjén. Egyik feladata közé tartozik, hogy Bellát épségben kimentse férje őrizete alól és elkísérje őt, hogy a skótok királyát a szokásoknak megfelelően felavassa és trónra ültesse. 
Bellát férje féltékenységből őrizet alatt tartja, ám a bátor skót harcosoknak köszönhetően sikeresen útjára indulhat, hogy teljesíthesse küldetését. Nagy árat kell a nőnek megfizetnie azért, hogy azon az úton járjon, amiben hisz. Lányát hátra hagyva, a fényűzés és biztonság helyett, a hideg, sziklás, meredek utakon kell menekülnie, és harcolnia, állandó félelem és folytonos harc vár rá hosszú ideig.

Bella azon hősnők sorát bővíti, akik bátrak, eltökéltek és kitartóak. Nagyon sokszor Julie Garwood női karakterei jutottak eszembe róla, hiszen mind vakmerő, kitartó és nagyon büszke, tökéletesen illenek az erős, és kíméletlen skót harcosokhoz, pont mint Isabella. A nő nagyon fiatalon kényszerült arra, hogy férjhez mennyen, és gyermeket szüljön. 

Lachlan tipikus tuskó, keményfejű skót harcos, aki próbál ellenállni a női vonzerőnek. Tökéletes párost alkotnak, még akkor is, ha ők ketten veszik észre utoljára, hogy valami kialakulóban van közöttük. Kapcsolatuk azonnal szenvedélyes, ellenségesből nagyon lassan alakul át ugyan szerelmivé, de a szikra ott pattog közöttük az első pillanattól kezdve.



Az utóbbi időben rengeteg jó könyvet olvastam, a legtöbb persze azt hozta ki belőlem, hogy még többet akartam és azonnal. Míg ez a könyv olyan hatással volt rám, hogy egyszerűen napokig nem tudtam eldönteni, hogy melyikhez is szeretnék hozzáfogni utána. Ismeritek az érzést, mikor annyira hatás alá kerít egy történet, hogy legszívesebben tovább olvasnád ugyan azt a regényt, mert még pár órát a karakterek társaságában töltenél? Annak ellenére, hogy kissé hullámzó volt a hangulatom olvasás alatt, a könyv végére mégis teljesen belezuhantam.

Kicsit nehezen indult számomra a történet, de pár fejezet után annyira magába rántott, hogy máshoz sem volt kedvem, csak Bella és Lachlan kalandjához. Olvastatja magát a stílusa, izgalmas a történetszál miatt és érdekes a karaktereknek köszönhetően. Ebben a sorozatban számomra nem csak a románc és a szenvedély izgalmas, hanem az egész történet, amitől úgy érzem, hogy évszázadokkal visszarepülök az időben, míg a könyvet a kezemben tartom.
Lélegzetelállítóan gyönyörű és egyben agyon veszélyes vidékeken keresztül vezet a főhősök kalandja.

Már tudom, hogy nagy hibát követtem el azzal, hogy a sorozatból eddig csak az első részt olvastam csak el, hiszen így két izgalmas részt átugorva azonnal a negyediket vettem kézbe. Igaz, hogy A vipera története így is izgalmas volt és az írónő magyarázatainak köszönhteően érthető volt, de érzem, hogy muszáj lesz pótolnom a hiányzó részleteket azzal, hogy visszatérek a  második és harmadik részhez is. Az izgalom, a humor és a vadregényes tájak szólítják romantikára szomjazó lelkem. :)

A könyv végén ugyan elmondja pár szóban az írónő, hogy az igazi történet teljesen máshogy játszódott le, mégis annyira jól írta meg, hogy szeretnék úgy visszaemlékezni az egészre, hogy ez a valós elbeszélése Bella kalandjának. Nem tehetek róla, de romantikus énem, a szerelmet, a boldog befejezést és a vidámságot képes csak meglátni.


Kiadó: General Press - Megrendelhető
Eredeti cím:The Viper 
Sorozat: Felföld rettegett fiai 4. rész
ISBN: 9789636438548
Fordította: Szigeti Judit
Oldalszám: 392


A General Press Kiadó megújult külsővel lepte meg az olvasóit a Romantikus Regények sorozatánál, és Monica McCarty A vipera című regénye az első, mely az új stílust bemutatja. A Felföld rettegett fiai sorozat 4. része a napokban jelent, így a Blogturné 5 állomásos turnéval népszerűsíti a történelmi romantikus műfajú regényt, extrákkal, értékelésekkel és természetesen nyereményjátékkal.




Február 10. - Insane Life
Február 12. - Kelly Lupi olvas 
Február 14. - Dreamworld
Február 16. - Deszy könyvajánlója
Február 18. - Kristina blogja



A General Press Kiadó megújult külsővel lepte meg a Romantikus Regények sorozata rajongóit. Mivel mi is szeretjük a szép borítókat, a játék ezúttal abból fog állni, hogy minden állomáson egy-egy borító részletből kell kitalálnotok, melyik szépségből vágtunk ki egy kockát. A rafflecopter megfelelő helyére az író nevét és a könyv címét várjuk. 4 példányt sorsolunk ki azok között, akik minden megfejtést helyesen adnak meg.



0 comments:

Clélie Avit - Itt vagyok

, by Kristina

Fülszöveg:


Elsa nem érez hideget, szomjúságot, éhséget. Egy hegymászó baleset után kómába zuhanva, hónapok óta érzéketlenül fekszik egy kórházi ágyon. Illetve nem teljesen érzéketlenül.

Hall.

Csak ezt senki sem tudja.

Thibault az édesanyját kíséri be a kórházba az öccséhez,

ő viszont nem hajlandó bemenni hozzá. Neheztel rá a halálos balesete miatt, amit okozott. A kórházban bolyongva véletlenül Elsa szobájába téved. Ahová ettől kezdve rendszeresen visszatér...




Olasz borító
Elsa a 29 éves alpinista, aki kedvenc időtöltése közben szenved súlyos balesetet, lavina temeti a hó fogságába, a fejsérülés végül hónapokra saját elméjébe zárja egy magányos kórházi kórteremben. Pár héttel a balesete után felébred, ám csak a hallása működik, nem képes irányítania izmait, végtagjait, még a légzését is gépek segítik. Magányos órái azzal telnek, hogy a zsúfolt kórházi folyosó zajait hallgatja, a látogatókat várja. Mígnem hónapokkal "ébredése" után legnagyobb meglepetésére egy idegen téved a szobájába, aki végül az elveszett remény szikráját pattintja ki a nőben. Hinni kezd, érezni, küzdőszelleme harcra lobban.

Thibault egy ritka kincs. Nem állítom, hogy tökéletes férfi, mégis képes szapora szívverésre bírni  egy olyan szívet, amely lassan a feladásra van kényszerítve. Apró gyengéd érintése, akarata és kitartása képes elérni a lehetetlent és mindeközben szerelem szövődik két idegen között.
Thibault a szörnyű valóság elől menekül egy rosszul választott ajtó mögé, ahol végül a jövőjét látja meg. Ám semmi sem tündérmese, mindenért árat kell fizetni...


Dán borító
Gyönyörű, olykor szívbemarkoló, reménnyel és ugyanakkor kétségbeeséssel telt szerelmi történet. Két ember találkozásáról szól a regény, akik úgy lesznek szerelmesek, hogy soha még csak szót sem váltottak egymással.


Nem lepődöm meg, hogy a történet meghozta egy elsőkönyves szerzőnek a sikert. Egyedi történet, bonyodalmaktól nem mentes, olykor csavaros cselekményszálak teszik izgalmassá, míg a szereplők egyedisége kiemelkedő, sőt az örök szerelem témájának is új megvilágítást ad.

Sokáig nem is figyeltem fel erre a történetre, aztán valahogy összeértek a szálak, és pont akkor jött velem szembe a fülszöveg, amikor a klinikán, ahol dolgozom, egy fiatal lány feküdt Elsáéhoz hasonló állapotban. Mindig is abban hittem, hogy attól, hogy valaki kómában van, igen is hall, talán érez, vagy valamilyen módon érzi, hogy nincs egyedül a harcban, ha tudatjuk velük, egy érintéssel, akár kedves szavakkal, hogy ott vagyunk. Semmi sem garancia, sokan nem emlékeznek semmire miután felébrednek, de az biztos, hogy nagyobb esélye van mindenkinek, ha okot biztosítunk nekik a küzdelemhez. Tudom, hogy hosszú út vezet a teljes gyógyulásig, de mindig könnyebb, ha az ember mellett van egy biztos pont, akibe kapaszkodhat, aki várja a következő lépésnél. 

A könyvnek rengeteg mondanivalója van, ahányan vagyunk, annyi féle módon fogjuk leszűrni. Nem egy nyálas romantikus történet, inkább mondanám tipikus francia drámának, amit még én is élveztem minden fejezeten keresztül. 
Nagyon egyedi volt, hogy fejezetenként váltottunk szemszöget, így mindkét szereplő fejébe beleláthattunk és megfigyelhettük, hogy mennyire egymáshoz illő e két lélek.  


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Je suis la
Fordító: Burján Monika
ISBN: 9789633990933
Országos megjelenés: 2015.11.24



Clélie Avit regénye már a megjelenése előtt világsiker lett, annyi kiadó akarta egyszerre megszerezni a kiadás jogait. Azóta már a filmadaptációs jogok is elkeltek. A történet egyik főhőse Elsa, a kómában fekvő lány, aki tehetetlensége ellenére mindent hall, a másik főhős Thibault, aki egy nap betéved Elsa szobájába...

Tarts velünk a blogturnén, ismerd meg a regényt, és a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából 1 példányt nyerhetsz is!



02.01. - Media-Addict.hu
02.04. - Szembetűnő
02.07. - Kristina blogja


A könyv hősnője, Elsa imádja a hegymászást, a balesete is éppen akkor történt, amikor eme hobbijának élt. A mostani játék során a regény helyszínének, Franciaországnak a legismertebb hegyeit kell felismernetek a kép, és az infók alapján. A megoldást a Rafflecopter doboz megfelelő sorába várjuk.
A játék során 1 példányt sorsolunk ki a regényből. A győztesnek 72 órája van válaszolni a levélre, különben sajnos újra kell sorsolnunk. A könyvet a kiadó postázza, és sajnos csak Magyarország területén belül.

Feladvány:

Az Alpok egy hegylánca, amely Olaszország és Franciaország területén helyezkedik el. Az érintett régiók: Olaszországban Piemont, Franciaországban az Hautes-Alpes, az Alpes-de-Haute-Provence és a Savoie.



0 comments:

Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

, by Kristina


A sportos romantika kedvelői örülhetnek, végre visszatérnek a Chinooks jégkorong csapat dögös hokisai.

Fülszöveg:
ELSŐ KATASZTRÓFA: FÉRFIAK 
Faith Duffy nehéz kamaszkor és nagy pofára esések árán tanulta meg, hogy a szerelemben nem szabad hinni, mégis egy nagyon gazdag és nagyon öreg férfi tökéletes társa lett. A férfi halála után azonban nem maradt neki más, csak a társtalanság és a magányos éjjelek. No meg egy nagy halom pénz és egy profi jégkorongcsapat. Pedig Faith nem is szereti a hokit!
MÁSODIK KATASZTRÓFA: SZENVEDÉLY 
Ty Savage-ot a halálos vonzereje és még halálosabb jobb horga méltán teszi az amerikai és kanadai a hokirajongók kedvencévé. A játékos szeme előtt azonban csak egyetlen cél lebeg: megnyerni a Stanley-kupát. Nagyon nem vágyik rá, hogy egy buta liba keresztülhúzza a számításait.
HARMADIK KATASZTRÓFA: SZERELEM 
Faith és Ty első látásra megutálják egymást, mégsem tudnak szabadulni a másiktól. Egy gyenge pillanatban engednek a kíváncsiságnak, és kiderül, hogy Ty több mint amennyit az izmos test és a profizmus látni enged, és Faith sem az a buta ex-playmate. Viszonyról azonban szó sem lehet, ha pedig még egymásba is szeretnének, az kész katasztrófa lenne!


A könyvről egyszer már írtam 2013 augusztusában. ITT olvasható el az akkori bejegyzés, de a fontosabb dolgokat felidézem ezúttal. A történetről, akkor így írtam röviden. Senki ne ijedjen meg, nem spoileresebb a fülszövegnél, csak egy kicsit több információval szolgálok a könyv első pár fejezetéről.
Faith 30 éves, az 51 évvel idősebb férje hirtelen elhalálozásával, pedig 5 millió dollár mellet megörökli a Chinooks hokicsapatot is. 24 évesen szerepelt a Playboy lapjain természetesen meztelenül, előtte pedig sztriptíztáncosnőként dolgozott. A pénz miatt, de leginkább a biztonság miatt ment férjhez Virgil Duffy-hoz, de az 5 év házasság alatt igaz barátja lett. Férje holtteste még kis sem hűlt, mikor a temetésen már összetűzésbe keveredik Virgil fiával, aki szerintem egy gerinctelen féreg, hogy békén hagyja a család úgy dönt, eladja neki a csapatot. Ami szerencsére ez nem következett be, így egy nagyon érdekes történet keveredett ki abból, hogy egy olyan nő került a csapat élére, akinek fogalma sincs, hogy a hokit eszik-e, vagy isszák. 

Ty Savage a Chinooks új csapatkapitánya, akit átigazoltak, miután Bressler súlyos balesetet szenvedett. Ty arcán nagyon ritkán lehet mosolyt látni, mindenki mogorvának tartja. Minél többször olvasom újra, annál jobban belezúgok a pasiba. :D Kár, hogy ilyen férfi csak a fiktív világban létezik. Sármos, határozott, céltudatos, és nagyon-nagyon mogorva. Míg az életébe nem toppan egy olyan nő, aki képes felbosszantani és felkelteni az érdeklődését egyszerre, aki képes mosolyt csalni az arcára.

"Ha elég nagy dekoltázst villantasz egy férfinak, rögtön elfelejti az összes okos kérdését."

Faith tudja mi a nélkülözés, és a megélhetésért való küzdelem. Minden alkalmat megragad azért, hogy elkerülje múltjának azt a sötét korszakát. Sokan nem látnak át a tökéletes női idomokon, hiába próbálja magát immár ízléses ruhák mögé rejteni, sokan akkor is Miss Júliust látják benne. Érzelmes, szenvedélyes és kedves nőszemély, akit nagyon könnyű megkedvelni. Küzdőszellem, aki nem adja fel könnyen az álmait.

"Ha adott volna arra, amit mások gondolnak róla, azzal kiszolgáltatta volna magát a bírálóknak, márpedig ő soha senkinek nem adta meg ezt a hatalmat maga felett."




Ez a könyv a sportos romantikus műfaj egyik legviccesebb története! Tökéletesen elegyíti a romantikát és a humort. Többszörösen újraolvasós, ezt az is bizonyítja, hogy személy szerint olvastam már angolul, kétszer horvátul és most magyarul is, de az is biztos, hogy a magyar megjelenést többször fogom még a jövőben kézbe venni. 
Nagyon élvezetes a fordítás, pörgős a történet, egyike azon romantikus regényeknek, amiken mindig szórakozik valamin az olvasó.

Élvezet volt olvasni az elején a civódásukat, amely persze hamarosan átváltott igazi szenvedélybe. 
Akció a jégen, rengeteg tesztoszteron az öltözőben, női báj és elegancia az irodában. Egyedi főszereplők, imádni való mellékszereplők, (nagyon) fura szülők, és még furcsább helyzetek, amibe sodorják főhősnőnket. Megismételhetetlen helyzetek, érdekes fordulatok, utálni való negatív szereplő... Minden megadatott benne, amitől tökéletes kikapcsolódást nyújt a nap bármely szakaszában. Tökéletes Valentin-napi ajándék uraim! :)

A sportos romantika kedvelői imádni fogják, van benne hoki és romantika, és minden olyan elem, amitől a nők szíve olvadozik és mosolyog egyszerre.


Eredeti címe: True Love and Other Disasters
Sorozat: Hokisok 4. része
Kiadó: Athenaeum
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
ISBN: 9789632935225
280 oldal, kartonált







02.02. - Kristina blogja
02.04. - Angelika blogja
02.06. - CBooks


Vajon milyen jól ismeritek Rachel Gibson Hokisok sorozatát? Mostani játékunkból kiderül, ugyanis a turné mindhárom állomásán találtok majd egy-egy idézetet, s nektek ez alapján kell megmondnotok, hogy a sorozat hányadik kötetére gondoltunk. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

„Még akkor is kedvellek, amikor minden erőmmel azon vagyok, hogy ne kedveljelek.”

0 comments: