Mary Balogh: Lánykérés

, by Kristina

Fülszöveg:
Lady Muir magányosan sétálgat a tengerparton; óvatosan halad az egyenetlen földsávon, borzongva figyeli a tengert, miközben az életéről gondolkodik. Aztán egyszer csak a meredekebb utat választva elindul a falu felé, a csúszós köveken azonban kificamítja a bokáját. Ekkor váratlanul egy férfi tűnik fel az egyik szikla mögül, hogy a segítségét felajánlva Stanbrook hercegének kastélyába vigye.

Lord Trenthamet a barátai bízták meg azzal a feladattal, hogy találjon magának feleséget a tengerparton, egy hölgyet, akit rangja, vagyona és katonai hőstettei lenyűgöznek, és aki rögtön igent mondana a lánykérésre. De hiszen a part teljesen kietlen, rajta kívül csak kósza sirályok fordulnak meg erre! Most mégis itt egy karcsú, szőke asszony, aki a segítségére szorul.Véletlen lenne, vagy a sors rendelte így, hogy az ízig-vérig lady és a nyers, szókimondó lord találkozzanak? Két - látszólag - gyökeresen eltérő életfelfogás, ízlés kerül egymással szembe, mégis, ahogy az idő telik, a két ember megismeri egymást, megismeri a másik legmélyebb vágyait, titkait, és talán arra is rádöbben, hogy minden különbözőségük dacára az a bizonyos lánykérés valóban megtörténhet.



Több, mint 5 évet kellett várni, hogy új Mary Balogh történet kerüljön a könyvesboltok polcaira. A történelmi romantikus műfaj egyik legkiemelkedőbb írónője. Történeteit nem csak különleges köntösbe burkolja, de karaktereit olyan tulajdonságokkal ruházza fel, melyektől érdekesek és egyediek is lesznek.

Az egész sorozat különleges alapokon fekszik, és a legkülönösebb mindenben a főszereplők lesznek. Hat férfiről és egy nőről szól a hét részes Túlélők Klubja sorozat. Ezek a karakterek a napóleoni háború alatt sérültek meg testileg, lelkileg. De van egy hely Cornwall partjainál, ahol nem csak menedékre leltek a harcok után, de újra megtalálták önmagukat is, elindultak a gyógyulás útján. Hugo és Gwen története az első, amely elvarázsolja az olvasót.

A Lánykérés szerintem egy nagyon különleges történet, romantikus ugyan, de nem csak a nő és férfi közt kialakult vonzalom a fő témája. Fontos szerepet kap az egymás elfogadás, a múlt elfogadása, a gyász, és ezeknél is kiemelkedőbb a barátság.

Gwen pár évvel ezelőtt egy lovas baleset következtében elvetélt, majd nem sokkal a baba elvesztése után férje öngyilkosságot követ el a szeme láttára. Gazdag özvegyként szabadon élhet ahol szeretne, és ő ezt kihasználva családja körében tölti mindennapjait. Egy hónapra Verához költözik, akivel a társaságba vezetésekor ismerkedett meg. Mindketten ugyan abban az évben kötöttek házasságot, és most hogy Vera is özvegy lett, úgy döntött, hogy meglátogatja, vigaszt nyújtva a nőnek. Csakhogy, mint kiderül az évek alatt mindketten sokat változtak, Vera nagyon megkeseredetté vált, és ezzel megnehezítette már ott tartózkodásának első két hetét is. Gwen, hogy lelki erőt gyűjtsön a partra indul sétálni. Ám nem számol azzal, hogy gyenge bokájának a csúszós sziklák csak árthatnak.

Hugo, a háború befejeztével nemesi rangot kap, ám ő ezt csak teherként éli meg, és nem is foglalkozik vele. Lelkileg összeroppan a háborúban történtek miatt, de új barátokra lel, akik segítenek neki átvészelni a legnehezebb pillanatokat. Minden évben visszalátogatnak Penderris Hallba, ahol annak idején új esélyt kaptak az életre. Rengeteg időt tölt a tengerparton és ennek köszönhető, hogy rátalál a balesetet szenvedett Gwenre, akit két kezében visz a birtokra. Gwennek pedig azt javasolja az orvos, hogy maradjon a birtokon, amit Hugo barátja a herceg is maga javasol, így a nő is a Túlélők klubjának egy újabb tagja lesz.

Annak ellenére, hogy Hugo immáron nemes, mégis büszke arra, hogy középosztálybeli volt, és viselkedésén mit sem szándékozik változtatni. Akkor a legboldogabb, amikor vidéki birtokán él és saját maga gondoskodik a kertjéről. Gwen, pedig maga a tökéletes lady, gyönyörű, elegáns és elbűvölő. Ők ketten megtestesítik az abszolút ellentétet, és mégis az írónő fejezetről fejezetre bebizonyítja, hogy ők ketten tökéletesen összeillenek.

Nagyon sok különleges karaktert sorakoztatott fel az írónő. A főhős és hősnő mellett, olyan mellékszereplők mutatkoztak be, akiknek történetét legszívesebben már ma olvasnám. Az egész sorozat nagyon érdekesnek ígérkezik.


Imádtam, hogy ennyi különleges karaktert ismertem meg, tetszett, hogy a történet kerete új oldalát mutatta meg a történelmi romantikus műfajának.


Kiadó: General Press - Megrendelhető
Fordította: Bánki Vera
Oldal: 292
Megjelenés: 2016. augusztus 22.



Hazánkban a történelmi romantikus műfaj kedvelői több, mint 5 éve várják, hogy új Mary Balogh történetet olvashassanak magyar fordításban. A General Press kiadónak köszönhetően a Túlélők klubja sorozat 1. része, a Lánykérés végre megjelenik augusztus 22-én. A Blogturné Klub 8 napos turnéra hívja olvasóit e megjelenés örömére, értékelésekkel, extrákkal és a megszokott nyereményjátékkal.



08.21. Kristina blogja
08.24. Dreamworld
08.27. Szembetűnő


A könyv egyik különlegessége a lánykérés, vagyis inkább annak menete és módja. Ezért a játékot is ehhez igazítjuk. A turné során minden blogon találtok majd egy-egy részletet más történelmi romantikus könyvekből. Minél többre ismertek rá, annál többször szerepel a nevetek a "kalapban", amelyből a  turné végén sorsolunk négy példányt Mary Balogh: Lánykérés című könyvéből. 

A Rafflecopter megfelelő helyére kérjük beírni a helyes megfejtést: az írót és a könyv címét is, amelyből idéztek a bloggerek.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



- Ha nem haragszik, nem térden állva kérném meg a kezét. Fölösleges formalitás lenne egy olyan elrendezett házasság esetén, mint a miénk - jelentette ki a herceg, majd Fran ujjára húzta a gyűrűt. - Menjünk hát, hogy hivatalosan is bejelentsük a barátainak az eljegyzésünket. Legalábbis azon keveseknek, akik még nem sétálnak itt kint.
Fran döbbenten bámult, nem értette, hogyan juthatott idáig a kétségbeesett terve, hiszen épp azt akarta, hogy saját maga dönthessen a jövőjéről. Az ujjára húzott vékony karikát idegennek és hidegnek érezte, egyáltalán nem a szerelmet jelképezte. Annak a szimbólumát látta benne, hogyan lett semmivé a jövője.

0 comments:

Jennifer Probst: Keresd a szépet

, by Kristina

Fülszöveg:

Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül…

Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért?

Jennifer Probst a Milliárdosfeleségek sorozattal világszerte bebizonyította: ő a női olvasók új kedvence. Okos nők, erős férfiak, túlfűtött vágy és egy csipetnyi humor – ez Probst sikerének titka.


Jennifer Probst könyveit azért szeretem, mert minden pillanatban segítenek abban, hogy ellazuljak, belevesszek a romantika világába. Olyan sorozatokat ír, amelyek részről részre több izgalmat, szórakozást nyújtanak, szerethető központi karakterekkel, egyedi, mégis egyszerű történetekkel. A Titkos szerelmi gyakorlatok sorozata is ilyen, felkeltette az érdeklődésem az első rész, tetszett a második, a harmadikat pedig már imádtam!

A könyv minden pillanata élvezetes volt, rengeteg meglepetést tartogatott. Volt, hogy a cselekmény lefolyása lepett meg, a karakterek reakciói és döntései, sőt magának a történet szálnak a lassúsága, ami mégsem vált a kárára. 
Hangulatilag is sokat változott, hullámzott az egész. Voltak boldog pillanatok, szomorú, nehéz, fontos döntéseket megelőző terhes percek, önfeledt szórakozást bemutató jeleneteket, baráti, testvéri szeretetről mesélő gesztusok. A szenvedély, szerelem lassan jelent meg, de amikor betoppant, attól a pillanattól lestem minden szabad percet, hogy a könyv lapjait bújhassam.
Nagyon sokszor nevettem, a vonaton is többször felém pillantottak, de egyszerűen nem tudtam magam visszafogni, jólesett a vicces jelenteken önfeledten szórakozni.

Gen és Wolfe között a sorozat elejétől kezdve érezhető volt a feszültség, két részen át izgulhattunk értünk, mire eljutottunk eddig a pontig. Évek óta szoros barátság köti össze őket, még ha mindketten tagadták is a mélyen lapuló igaz romantikus érzelmeket, őszinte és erős kapocs formálódott ki közöttük, amely Gen vőlegényének köszönhetően eltűnni látszott. 
Izgalmas volt már az első fejezettől kezdve, hiszen igazán meglepő és komoly fordulattal kezdődött, mivel Gen épp megszökni próbált az oltár elől, a véletlennek köszönhetően, pedig pont Wolfe-ba botlott, aki végül segített neki észrevétlenül eltűnni. Azokban a napokban, amelyet együtt töltöttek, kezdett a baráti vonal kissé elhalványulni, de mindezt akkor egyikük sem tette szóvá.
Pár nap után kénytelen visszatérni a valóságba a kis szökésükből, ám addigra a férfi segíti Gent visszatérni régi önmagához.

A könyv nem csak móka és kacagás volt, több válságon mentek keresztül szereplőink, amíg a jól megérdemelt boldog befejezést megkapták. Wolfe nehéz múltja, Gen volt vőlegénye is többször közéjük áll. Rögös út vezeti őket egymáshoz, de így még szórakoztatóbb volt, hogy meg kellett "küzdeniük" egymásért. Természetesen a nehéz pillanatokat sokszor könnyedebbé tette a barátok és főszereplők humora.

Libri, Budapest, 2016
536 oldal
Sorozat: Titkos szerelmi gyakorlatok 3. része
ISBN: 9789633108291 
Fordította: Babits Péter


A Libri kiadó jóvoltából jelent meg a sikeres “Milliárdos feleségek” könyvsorozat írónőjének, Jennifer Probstnak a “Titkos szerelmi gyakorlatok” sorozatának harmadik kötete.
Genevieve a saját esküvőjéről szökik meg régi legjobb barátjával Wolfe-val. Vajon lehet több közöttük mint barátság? - Ha kíváncsi vagy a válaszra, gyere és kövesd a hét állomásos blogturnét július 25 és augusztus 6-a között, sőt, ha velünk játszol, tiéd lehet az egyik példány a könyvből!


07.29 CBooks
08.04 Dreamworld
08.06 Kristina blogja


Mostani játékunk nem lesz nehéz, ígérem. :) 
Minden állomáson találtok egy borító darabkát, amiről ki kell találnotok melyik könyvről van. Egy közös dolog mindegyikben van, ami miatt szorosan kapcsolódik a történethez - a történet folyamán barátokból szerelmesek lesznek.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




0 comments:

Nicholas Sparks: Mindig van holnap

, by Kristina

Fülszöveg:
A szerető férj és odaadó apa, Miles Ryan harmonikus élete semmivé foszlott azon a napon, amikor felesége meghalt egy cserbenhagyásos balesetben. Noha továbbra is minden reggel felkel, hogy gondoskodjék a kisfiáról és elvégezze seriffhelyettesi feladatait, mégis fásult, reménytelen sötétségben él. Amikor találkozik Sarah Andrewszal, fia tanítónőjével, aki egy kiábrándító házasság után próbálja újraépíteni az életét, a két fiatal egymásba szeret. A szerelem, amiről már azt hitték, örökre száműzve lett az életükből, lassan enyhíteni kezdi a múlt fájdalmait. Ám hamarosan rádöbbennek, hogy szerelmükön kívül valami más is összefűzi őket – egy félelmetes titok, amely kemény próbatétel elé állítja mindkettejüket. Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Szerencsecsillag stb) lebilincselően izgalmas, megindító története egy pár újra meglelt boldogságáról, és egy kegyetlen titokról, amely örökre e boldogság útjába állhat.




Minden Nicholas Sparks vászonra vitt történetet megnéztem már, és mindegyiket imádtam az egyedisége, romantikus műfaja miatt, a történetek kiszámíthatatlansága és a szereplők különleges jellemének köszönhetően. És eddig a pillanatig még SOHA nem olvastam Sparks könyvet, de ezúttal valami mégis arra ösztönzött, hogy az igazi történetet, a papírra vetett változatát ismerjem meg először.
Egy percig sem bántam meg, hogy meghoztam ezt a döntést, igazi pozitív csalódás lett végül. Így azoknak, akik már olvastak az írótól nem lesz újdonság, amit e bejegyzésben leírok. Kérlek titeket osszátok meg hozzászólásban, ti miért szeretitek az író könyveit. :)

Nem olvastam még férfi írótól romantikus regényt, egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy ennyire hihetően és gyönyörűen át tudja adni a romantikus érzelmeket is. Megindító, átérezhető szerelmes pillanatokat Sparks gyönyörűen szavakká tudja formálni, amit az olvasó könnyen átélhet. Kell olykor egy-egy hasonló történet a romantikus lelkeknek, mint én vagyok, hogy pár órára elbújjunk a szürke hétköznapok elől.

Sarah és Miles története új köntösben kerül a magyar könyvesboltok polcaira, ezért a történet ugyan nem újdonság, de ajánlom azoknak, akik hozzám hasonlóan még nem olvastak az írótól, szerintem tökéletes kezdés az ismerkedésre. Személy szerint bánom, hogy eddig halogattam az író könyveit, mert könnyed stílusával nagyon gyorsan levett a lábamról. A képzeletem szárnyalt olvasás közben, tetszett, hogy nem sokszor lassult be a cselekmény. De ami különösen tetszett, hogy az érzelmeim is a könyv hangulatával változtak. 

Amennyire romantikus, annyira misztikus is a történet és kidolgozása, ezért minden fejezet tartogat szórakozást, vagy izgalmat és mindvégig az utolsó nagy "csavarra" épül az egész. Mindkét főszereplő múltját megismerjük, a gyászt, a mérhetetlen szomorúságot, amelyet az idő ugyan lassan gyógyít, de az igazán az új szerelemnek van gyógyító hatása.


Miles felesége halála után egyedül neveli tovább fiát, miközben sheriff helyettesként dolgozik. Csakhogy felesége halála mellett azt is fel kell dolgoznia, hogy nem tudta megoldani a rejtélyt, nem találta meg felesége gyilkosát. Két évvel Missy halála után egy gyönyörű nőn akad meg a tekintete. Lassan rá kell jönnie, hogy nem ragadhat le a múltban.
Sarah New York nyüzsgését hátrahagyva kisvárosba költözik, új élet, új kezdetben reménykedik. Az első találkozásnál fellobban közöttük a szikra és onnantól kezdve én sem bírtam letörölni a vigyort az arcomról. Tökéletesen harmóniában váltakoznak a vicces, romantikus, szomorú pillanatok. 
Mindketten gyászolják a múltat, de tudják, hogy a jövő tartogat még számukra boldogságot, amit meg is találnak egymás karjaiban.

Nagyon szép üzenetet hordoz a történet, csak ajánlani tudom!


Nicholas Sparks: Mindig van holnap
Eredeti megjelenés: 2001.
Kiadó: General Press Kiadó
Fordította: Loósz Vera
Oldalszám: 344 oldal
Megrendelési link: http://www.lira.hu/hu/jcbs/139448290



Ha romantikus regények, akkor Nicholas Sparks. Ha pedig új - vagy új köntösben megjelenő - Nicholas Sparks-regény, akkor blogturné! A General Press Kiadó gondozásában új borítóval jelenik meg a szerző Mindig van holnap c. regénye. Tartsatok a Blogturné Klub három bloggerével, ismerjétek meg a történetet, és az extrákon kívül nyereményjátékunkon megnyerhetitek a könyv egy példányát!



07.31. - Szembetűnő
08.05. - Kristina blogja



Az elmúlt egy évben, a General Press Kiadó jóvoltából több Nicholas Sparks-regénnyel is volt szerencsénk turnézni. Ebben a játékban kicsit ezeket a regényeket is felfedezzük. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet az általunk is turnéztatott Sparks-könyvekből. A feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik regényből származik az idézet, és a könyv címét a Rafflecopter megfelelő sorába írjátok! Kellemes kalandozást!

Figyelem! A sorsoláson csak azok vesznek részt, akik minden állomáson helyesen válaszoltak - válaszaitokon utólagosan nem áll módunkban változtatni. A nyerteseket e-mailben értesítjük, melyre kérjük, 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

"– Ugyan mi baj van az igazsággal? – Tudod, az emberek néha csöppet sem kíváncsiak az igazságra. Például amikor a barátnőd azt kérdezi, hogy az a cuki ruha nem kövéríti-e, akkor a helyes válasz az, hogy elragadóan néz ki a göncben."


0 comments: