Wednesday, June 24, 2015

Colleen Hoover: Reményvesztett - Losing Hope

Fülszöveg:
Colleen Hoover, New York Times sikerlistás szerző valósággal megbabonázta olvasóit a Hopeless-szel. A történet egy hányatott sorsú lányról, Skyról szól, aki összetalálkozik rég elvesztett gyermekkori barátjával, Dean Holderrel. A fiú segít a sokkoló családi múlt feltárásában, így Sky végre elcsitíthatja magában a mély sebet hagyó emlékeket és érzéseket.
A Hopeless Sky szemszögéből mutatta be az eseményeket, a Losing Hope pedig bepillantást enged Dean Holder történetébe, akit régóta kísért a kislány elvesztése. Úgy érzi, kudarcot vallott, amiért nem tudta őt megmenteni. Holder életét beárnyékolja a megbánás és a bűntudat. Sohasem hagyott fel Sky keresésével, mert úgy érzi: ha megtalálná, tovább tudna lépni végre. Arra viszont nem számított, hogy a találkozás pillanata még kínzóbb fájdalmat hoz.
Holder a Losing Hope-ban meséli el, hogy a tizenhárom évvel korábbi események miként hatottak az ő és családja életére, s hogyan lett magányos küldetés számára a lány megmentése. A végleges gyógyulást azonban csak a Sky iránt érzett szerelem hozhatja el…





Aki régóta a blogom olvasója, azt tudja, hogy a legnagyobb Hopeless rajongók táborát erősítem már lassan két éve. Igaz, hogy a könyvről csak a magyar megjelenés után írtam teljes értékelést, amit itt olvashattok el, de már előtte is ajánlottam rövidebb ajánlásokkal. 2013 nyarán volt szerencsém, először kézbe venni. Akkora hatással volt rám, hogy nagyon sokáig a borító is része volt a blog díszítésének. Amit tervezek hamarosan visszahozni új kiadásban. :) 

Holder és Sky, Hope és Less története rengeteg érzést kavart fel bennem első alkalommal, addig még egy könyv se volt rám ekkora hatással, majd számtalanszor újraolvastam már, mindig valami újat érezve. És mégis Holder szemszögéből az egész újszerűen hatott rám és a hatása ezúttal is egetrengető volt az érzelmeimre.

A new adult irodalom egyik legnagyobb alkotásának tartom, immár mindkét könyvet, ezért is van az, hogy ezek az első könyvek, amiket ajánlok olvasásra, a Rule és a Soha határa mellett, azoknak akik ezzel a műfajjal ismerkednének. Tökéletes példák arra, hogy egy regény hogyan tud szórakoztatni, kiragadni a valóságból, lelkileg szétzúzni, közben a fellegekbe repíteni.

Innentől arra kérnék minden olyan személyt, aki még nem olvasta a Reménytelen - Hopeless-t (remélem, hogy nem lesz ilyen), hogy ezt az értékelésem spoilerek elkerülése végett ne olvassa, amíg be nem pótolta az első rész olvasását. :) Persze, továbbra is az a mottóm. hogy ne elmeséljem a történetet, csak az élményt osszam meg. De azok különben is jobban fogják érteni Holder szemszögét, akik egyszer már átestek Sky megrázó élményein.


Mondhatnám, hogy a történet újramesélése, de ez mégis több annál, hiszen nemcsak Holder véleményét, titkos gondolatait ismerjük meg, sőt a múltját, de betekintésünk lesz Lessnek íródott leveleibe is. Kiegészül Sky és Holder története, valamint Hope és Dean története is, mindkét szereplő megkapja a maga boldog befejezését.

Ha Holdert a Hopelessben is szerettem, akkor el tudjátok képzelni, hogy mekkora méreteket öltött rajongásom ebben a regényben, ahol mégjobban megismerhettem, ahol úgymond "beleláthattam" a fejébe. Megrázó volt minden levele, amit Less-nek írt, valamiért ezzel sokkal nagyobbnak hatott az űr, a testvérének hiánya.

Miért van az, hogy minden olyan könyv meghozza a kedvem a futáshoz, amelyben a főszereplők ezt a sportot örömmel gyakorolják, miközben a való életben, még a kocogás gondolatától is irtózom? Igen, ekkora tehetséggel ír Colleen Hoover, még a futást is képes gondolatban megszerettetni velem. Mondom gondolatban... Na igen, még ha reggelente Dean Holder várna az ajtóm előtt, az maga lenne a paradicsom. :D Viccet félretéve, ezzel inkább arra akartam mutatni, hogy rendkívüli módon hat a könyv az olvasó elméjére. Egyszerűen elkezdünk gondolkodni, ahogy a mesélő. :)

Valamiért Holder reakció csak most nyertek igazán értelmet, annak ellenére is, hogy a Hopelessben már gyanítható volt, hogy mi játszódhatott le a lelkében. Ahogy haladt a történet, úgy alakult át ő is, itt volt igazán tapintható, hogy nem csak Sky változott meg a regény végére, hanem Holder is felnőtt. A közös jeleneteik alatt nem győztem nyugtatni a szívem, mert félő volt, hogy bármelyik pillanatban kirobban a mellkasomból. Sóhajok, kuncogások, libabőr, ez mindent elmond szerintem szavak nélkül. Csak ajánlani tudom, Hopeless rajongóknak kötelező!


Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Sándor Alexa
Sorozat: Hepeless 2. része
Elit start: 2015.június 04.
Premier péntek: 2015. július 03.

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Colleen Hoover legújabb regénye, a Losing Hope - Reményvesztett, mely a Reménytelen című sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja a Reménytelenből már jól ismert történetet, ezúttal Holder szemszögéből.

2015. június 18-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!




06/18 Kelly & Lupi olvas
06/20 Deszy könyvajánlója 
06/22 Angelika blogja 

06/24 Kristina blogja
06/26 MFKata gondolatai
06/28 Dreamworld
06/30 Media Addict



Mostani játékunk során egy kis nyomozásra invitálunk benneteket. Ha ismeritek Sky és Holder történetét, nagyon könnyű dolgotok lesz, ugyanis nincs más feladatotok, mint a srác bőrébe bújva, Hope nyomába eredni társasjátékunk segítségével.

Feladat:

1) A közös blogon lévő bejegyzésben (http://www.blogturneklub.com/2015/06/colleen-hoover-remenyvesztett.html ) megtaláljátok a társasjáték szabályzatát, valamint a különféle jelmagyarázatokat. Olvassátok át figyelmesen, utatok során jól jöhetnek az instrukciók. 
2) Minden állomáson kaptok egy kérdést, valamint két választ. Döntsétek el, szerintetek melyik a helyes, és lépjetek előre annyit, ahányas számot láttok a válasz mellett. Továbbá az általatok helyesnek vélt megoldást/szót írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
3) Ha ráléptek egy ábrára, kövessétek a közös blogon olvasható instrukciókat!
4) A játék végén írjátok be a rafflecopter doboz erre kijelölt sorába, ide-oda lépegetés után, melyik mezőre lyukadtatok ki. Ez lesz a főmegfejtés, így több pontot is ér majd mint a többi.
5) Fontos, hogy MINDEN feladatot teljesítsetek, ugyanis csak ekkor nyílik esélyetek megnyerni a kiadó által felajánlott 3 db Reményvesztett példány egyikét.
6) Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


Milyen színű Holder szeme?
kék (2) vagy zöld (3)



a Rafflecopter giveaway

No comments:

Post a Comment