Friday, August 05, 2016

Nicholas Sparks: Mindig van holnap

Fülszöveg:
A szerető férj és odaadó apa, Miles Ryan harmonikus élete semmivé foszlott azon a napon, amikor felesége meghalt egy cserbenhagyásos balesetben. Noha továbbra is minden reggel felkel, hogy gondoskodjék a kisfiáról és elvégezze seriffhelyettesi feladatait, mégis fásult, reménytelen sötétségben él. Amikor találkozik Sarah Andrewszal, fia tanítónőjével, aki egy kiábrándító házasság után próbálja újraépíteni az életét, a két fiatal egymásba szeret. A szerelem, amiről már azt hitték, örökre száműzve lett az életükből, lassan enyhíteni kezdi a múlt fájdalmait. Ám hamarosan rádöbbennek, hogy szerelmükön kívül valami más is összefűzi őket – egy félelmetes titok, amely kemény próbatétel elé állítja mindkettejüket. Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Szerencsecsillag stb) lebilincselően izgalmas, megindító története egy pár újra meglelt boldogságáról, és egy kegyetlen titokról, amely örökre e boldogság útjába állhat.
Minden Nicholas Sparks vászonra vitt történetet megnéztem már, és mindegyiket imádtam az egyedisége, romantikus műfaja miatt, a történetek kiszámíthatatlansága és a szereplők különleges jellemének köszönhetően. És eddig a pillanatig még SOHA nem olvastam Sparks könyvet, de ezúttal valami mégis arra ösztönzött, hogy az igazi történetet, a papírra vetett változatát ismerjem meg először.
Egy percig sem bántam meg, hogy meghoztam ezt a döntést, igazi pozitív csalódás lett végül. Így azoknak, akik már olvastak az írótól nem lesz újdonság, amit e bejegyzésben leírok. Kérlek titeket osszátok meg hozzászólásban, ti miért szeretitek az író könyveit. :)

Nem olvastam még férfi írótól romantikus regényt, egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy ennyire hihetően és gyönyörűen át tudja adni a romantikus érzelmeket is. Megindító, átérezhető szerelmes pillanatokat Sparks gyönyörűen szavakká tudja formálni, amit az olvasó könnyen átélhet. Kell olykor egy-egy hasonló történet a romantikus lelkeknek, mint én vagyok, hogy pár órára elbújjunk a szürke hétköznapok elől.

Sarah és Miles története új köntösben kerül a magyar könyvesboltok polcaira, ezért a történet ugyan nem újdonság, de ajánlom azoknak, akik hozzám hasonlóan még nem olvastak az írótól, szerintem tökéletes kezdés az ismerkedésre. Személy szerint bánom, hogy eddig halogattam az író könyveit, mert könnyed stílusával nagyon gyorsan levett a lábamról. A képzeletem szárnyalt olvasás közben, tetszett, hogy nem sokszor lassult be a cselekmény. De ami különösen tetszett, hogy az érzelmeim is a könyv hangulatával változtak. 

Amennyire romantikus, annyira misztikus is a történet és kidolgozása, ezért minden fejezet tartogat szórakozást, vagy izgalmat és mindvégig az utolsó nagy "csavarra" épül az egész. Mindkét főszereplő múltját megismerjük, a gyászt, a mérhetetlen szomorúságot, amelyet az idő ugyan lassan gyógyít, de az igazán az új szerelemnek van gyógyító hatása.


Miles felesége halála után egyedül neveli tovább fiát, miközben sheriff helyettesként dolgozik. Csakhogy felesége halála mellett azt is fel kell dolgoznia, hogy nem tudta megoldani a rejtélyt, nem találta meg felesége gyilkosát. Két évvel Missy halála után egy gyönyörű nőn akad meg a tekintete. Lassan rá kell jönnie, hogy nem ragadhat le a múltban.
Sarah New York nyüzsgését hátrahagyva kisvárosba költözik, új élet, új kezdetben reménykedik. Az első találkozásnál fellobban közöttük a szikra és onnantól kezdve én sem bírtam letörölni a vigyort az arcomról. Tökéletesen harmóniában váltakoznak a vicces, romantikus, szomorú pillanatok. 
Mindketten gyászolják a múltat, de tudják, hogy a jövő tartogat még számukra boldogságot, amit meg is találnak egymás karjaiban.

Nagyon szép üzenetet hordoz a történet, csak ajánlani tudom!


Nicholas Sparks: Mindig van holnap
Eredeti megjelenés: 2001.
Kiadó: General Press Kiadó
Fordította: Loósz Vera
Oldalszám: 344 oldal
Megrendelési link: http://www.lira.hu/hu/jcbs/139448290Ha romantikus regények, akkor Nicholas Sparks. Ha pedig új - vagy új köntösben megjelenő - Nicholas Sparks-regény, akkor blogturné! A General Press Kiadó gondozásában új borítóval jelenik meg a szerző Mindig van holnap c. regénye. Tartsatok a Blogturné Klub három bloggerével, ismerjétek meg a történetet, és az extrákon kívül nyereményjátékunkon megnyerhetitek a könyv egy példányát!07.31. - Szembetűnő
08.05. - Kristina blogjaAz elmúlt egy évben, a General Press Kiadó jóvoltából több Nicholas Sparks-regénnyel is volt szerencsénk turnézni. Ebben a játékban kicsit ezeket a regényeket is felfedezzük. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet az általunk is turnéztatott Sparks-könyvekből. A feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik regényből származik az idézet, és a könyv címét a Rafflecopter megfelelő sorába írjátok! Kellemes kalandozást!

Figyelem! A sorsoláson csak azok vesznek részt, akik minden állomáson helyesen válaszoltak - válaszaitokon utólagosan nem áll módunkban változtatni. A nyerteseket e-mailben értesítjük, melyre kérjük, 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

"– Ugyan mi baj van az igazsággal? – Tudod, az emberek néha csöppet sem kíváncsiak az igazságra. Például amikor a barátnőd azt kérdezi, hogy az a cuki ruha nem kövéríti-e, akkor a helyes válasz az, hogy elragadóan néz ki a göncben."


No comments:

Post a Comment