Nalini Singh: Kiss of Snow

, by Kristina

Olvastam: Angolul
Várható magyar megjelenés: 2014 (ezt hallottam)
Psy-Changeling sorozat 10. része
Fontos: az ilyen* jelek után a szöveg el van rejtve, mert nagyon spoileres lehet, szóval kijelölés utána láthatóvá válik, szóval csak akkor jelöld ki, ha bűnbe szeretnél esni, mert piszkál a kisördög :D *
Röviden a könyv tartalmáról 
Sienna Lauren amióta levált a PsyNetről és a Snow Dancer farkasfalkában él, van egy gyengéje. Hawke. Alfa és veszélyes, és az őrületbe kergeti őt. *bár szerintem kölcsönösen okoznak egymásnak őrült pillanatokat :D
Hawke régen elvesztette a társát, ezért most egyedül van. Hiszen a farkasok csak egyszer lelnek párra, nemde?*a választ megtudod, ha elolvasod a könyvet :P
 Sienna lenyűgözi az ő szívét, de még akkor is túl makacs és azt mondja, hogy túl fiatal hozzá, és nem tudná kezelni a farkasa vad dühét.*Ccc ezek a kemény fejű farkasok...
Sienna megváltoztatja a szabályokat, és egyre csökken közöttük a távolság. Érzéki háború dúl közöttük, ahol megtudják egymás titkait, és felkészülnek egy sokkal nagyon harcra.
Egy halálos ellenség meg akarja semmisíteni a falkát, de talán Sienna legsötétebb titka segíthet nekik...



   Nalini Singh képzeletének határa a csillagos ég, hiszen egyre jobb, izgalmasabb, érzékibb, csavarosabb, szenvedélyesebb történeteket "vet papírra". Bevallom nem számítottam, hogy ennyire elnyeri a tetszésem a történet. Persze voltak nehéz pillanataim olvasás közben, de ez is csak annak a jele, hogy gondolatokat, érzelmeket ébresztett bennem. A macska egér játék jellemző a könyv első részére, és a tapintható feszültség a második felére.
     Tudom, hogy már többször világgá kürtöltem, hogy imádom azokat a sorozatokat, ahol rengeteget szerepelnek a régi szereplők is, de attól félek, hogy ez miatt sok embert elriasztok a könyvtől. Pedig egyáltalán nem válik hátránnyá, sőt még több izgalmat és vicces pillanatot ad. Nem emlékszem, hogy valaha nevettem, vagy vigyorogtam ennyit olvasás közben.

   Persze van a történetben a fő szál, amely az egész sorozaton átível, de van még egy nagy szál, vagy is Hawke és Sienna kapcsolatának alakulása, és ebben a könyvben bizony van még egy ÚJ szerelmi szál is, amely bevallom meglepett, mert nem emlékszem, hogy volt e már ilyenre példa ebben a sorozatban!?! És csodálatos volt, nem fogom elárulni, hogy kikről van szó, csak annyit, hogy egy mentál és egy farkas. Ez már legyen tényleg egy nagy meglepetés. És őket is nagyon imádtam. Majd amikor megjelenik magyarul, akkor írok róluk is, sőt biztosan.
   A 10. fejezetig azért volt jó olvasni, mert újra az alakváltók világába csöppentem, az ismerős karakterek közé, de utána már elszabadult a pokol, és soha nem tudtam, hogy mi vár rám a következő fejezetben, sőt a következő bekezdésben.

   Lucas és Sasha nagyon sok felhőtlen, boldog pillanatot okozott. *Hiszen Sasha ebben a könyvben egy csodaszép gyermeket szül. Lucas drágám jobban aggódott a terhesség miatt, mint maga Sasha, és nem győzöm hangoztatni, hogy imádtam minden pillanatot, amikor a könyv lapjain szerepeltek. Persze Lucasnál még jobban kifejezésre jut a birtoklási ösztön, amelyet Hawke ki is használ rendesen és sok csipkelődésre lehet számítani, a beszámolóm végén lesz egy idézet erről is.
    Indigo és Drew sokat szerepelnek, nos az ő könyvüket biztosan el fogom olvasni, hamarosan, mert NAGYON felkeltették az érdeklődésem, és biztosan lesz annyi nevetés az ő könyvükben is, mint ebben. Utálom, amikor sokat szeretnék megosztani egy könyvről, de annyira hatás alatt vagyok, hogy nem tudom szavakba foglalni az élményeimet és csak ismétlem önmagam... Indigó remek tanácsokat ad Siennának, mondanom sem kell, hogy Hawke issza meg a levét. :D
A régi karakterek közül sok szerep jut még Juddnak és Walkernek, valamint kiderül, hogy a szellem tényleg egy létező személy.
    Sienna és Hawke már a sorozat elejétől felkeltették az érdeklődésem, egyre több borsot törtek az orrom alá, és főleg ez a csúnya rossz farkas. :) Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én imádom, amikor a két főszereplő páros "gyilkolja" egymást, az a legérdekesebb, hogy az ő piszkálódásuk az egész sorozatban jelen volt, viszont az ő könyvükre nem igazán ez a jellemző. Javítson ki bárki, ha tévedek, de ebben a könyvben Sienna viselkedése volt az értelmes, és Hawke drágám volt az aki gyerekesen viselkedett a legtöbbször. Persze ha már az első fejezetben minden szép és csodás lenne, akkor nem született volna meg ez az irgalmatlan hosszú könyv, a maga 54 fejezetével!!!
   Ami, még nagyon jellemző a könyvre, az az hogy minden egyes fejezet meglepetést tud okozni, néha csak hápogni tudtam, hogy az írónő már megint olyan csavart szőtt a történetbe, hogy nem voltam képes letenni a könyvet.

Sienna: csodálom őt, meglepetést okozott, nem gondoltam, hogy a kedvenc női karakterek között lesz a helye. Bátor, vakmerő, erős és veszélyes. Rá is lehet mondani, hogy Girl on fire, de ennek több értelme lesz, amikor elolvasod a könyvet :D
Hawke: Tipikus alfa farkas, de ugyan akkor mégsem. Birtokló, és gyerekes, és szexy és Damn it Hawke! :D
Hát ki tudna ellen állni neki, ha ezt mondaná:

". . . you have my devotion, your name branded on my soul, my wolf yours to command. A hundred years? It’ll never be enough. I want eternity."



****Spoiler****
A történet úgy kezdődik, hogy Hawke megbünteti Siennát, itt meg kell említenem, hogy azért is szeretem Nalini könyveit, mert azonnal fejest ugrik a történetbe, nem teketóriázik sokat. Majd Hawke drágám menekülőre fogja, csak szegénykém nem tudja, hogy hiába, hiszen a sorsa elől senki sem szökhet el.
Kit és Sienna jó barátok, és szerencsétlen Hawke bebizonyítja, hogy még egy alfát is lehet az orránál fogva vezetni, vagy inkább a farkánál? De ez így hülyén hangzik, és kétértelmű, persze rossz az aki rosszra gondol. :D. *** és **** kapcsolata nagyon tetszett, és nagyon váratlanul érintett. *** mentál férfi és húúú micsoda szenvedélyeket rejt a karaktere, **** pedig farkas hölgy, de a nevüket tényleg nem árulhatom el... Kegyetlen vagyok? :D Ami az erotikus (értsd szex) jeleneteket illeti nem jellemző, csak a történet utolsó negyedére, de ott aztán felszabadulnak a hormonok...
****Spoiler vége****
Ezeket írtam olvasás közben, szerintem nagyon szépen lehet itt is követni a történet alakulását spoilermentesen, észrevehető többek között, hogy egy cseppet sem éltem bele magam :P:
-Ooh Hawke Te gyáva féreg! :D
-Damn it Hawke! :@
-Most csak morgok, mint egy veszett kutya. HOGY EZ EGY MEKKORA BAROM! :/
-Ez aaaz! :D Mutas meg neki Sienna! :D Köcsög Hawke! :P
-Idióta pasi. Ennyi. :)
Tempy írta, hogy majd ő megsimizi a bundáját, az én válaszom erre: HA marad Hawke-nak bundája, HA ki nem tépem addig mind egy szálig, akkor küldöm. :D Komolyan olyan kis genny alak! :D De ÚGY szeretem érte! :D
:) Vére „beindultak” az események! :D
-Drága Sienna, Te aztán meg tudod keseríteni Hawke életét! :D
-Indigo történetét akarom most! :D
-Kit Drága Te csupa meglepetés vagy! :D
-XD
-Mint Piroska és a farkas. :D
-Well, Well! :D

Nem egy tökéletes befejezés, hanem egy tökéletes újrakezdés, ez jutott eszembe az utolsó fejezetek olvasása közben. És a könyv elnyerte nálam a legjobb befejezés díját a Nalini könyvek között.
Szeretném, ha bevallaná az aki, nem jelölte ki a spoileres részeket :D, annak csak gratulálni tudok, hogy kibírta. :D.

Kedvenc idézetek:
“How’re Indigo and the young pup?” 
The “young pup,” Drew, was Hawke’s eyes and ears in the pack, as well as SnowDancer’s tracker. “I caught them in a storage closet not long ago. They weren’t exactly looking for supplies.” His wolf bared its teeth in amusement. 
Matthias howled with laughter. “Don’t you fucking try to convince me you didn’t scent what was going on?” 
“I was very discreet.” Hawke grinned. “I just opened the door a crack and asked them to keep it down.” 
“And got a mop thrown at your head, I bet.” 
“Actually, it was a giant roll of thread—mending supplies closet.” Shaking his head, he answered the question more seriously. “Their mating, added to Riley and Mercy’s, Cooper’s with Grace, and Judd’s with Brenna, is good, really good for the stability of the pack.” Having his lieutenants in such strong pairings soothed his wolf’s frustration at not being able to give SnowDancer the security of a mated alpha pair.- 7. fejezet


Fighting every cell in her body, she stepped back. “Stop it. No touching. No acting possessive.” 
Hawke’s wolf prowled to the surface, a primal presence behind the human skin. “Oh?”
“All or nothing.” She held her ground though she was shaking inside, her blood going alternately hot and cold. “If you want me, take me. Or let me go.”- 11. fejezet


[Hawke] 
(…)“I was thinking I should go say hello to Sascha darling.” In truth, his mind was on another woman, one with hair of ruby red and a mouth that had a way of saying things that both amused and incensed his wolf. 
“Go for it.” Unruffled words, eyes gleaming cat-green. 
Hawke smiled, his wolf finding the idea of poking at the leopard alpha an amusing distraction from his compulsion to run a certain Psy to ground. “What if she invites me? I should call out, let her know I’d like to see her.” 
A languid shrug. “If you want your teeth in your gullet, go ahead.” 
“You sure you want to make Sascha mad?” The wolf laughed husky and low at Lucas’s battle-ready stance. “I am one of her favorite people, after all.” 
Instead of snarling, the other alpha started to smile a very feline kind of a smile. “You know, I think maybe I should invite Kit over. He’d love to see Sienna again.” 
Hawke growled before he could stop himself. The damn leopard grinned. 
“Funny,” Hawke muttered.- 13. fejezet


Értékelésem:


8 comments:

Ez szép hosszúra sikeredett, de nem untatott! Mondanom sem kell, hogy a figyelmeztetésed után kijelöltem az egész szöveget és úgy olvastam végig! No, sebaj4 Jó kis értékelés lett! Gratula hozzá :)

Kristina said...

Köszi! :)) Muszáj volt azonnal kitennem, de ha eszembe jut még valami, akkor frissítem. ÉS biztosan eszembe jut mééég valami, csak most ezer dologra figyelek és épp nem jut eszembe. :))

Csak nyugodtan :) Mondjuk így is korrekt értékelést raktál össze ^^

Kristina said...

Eszembe jutott, hogy pár dolgot nem árultam el. 1. a baba nevét
2. Hawke vezetéknevét, de azt hiszem az elsőt elárulom, a második, meg titok marad! :D

Anonymous said...

OMG... én két évet nem várok rá, az biztos!
Annyira, de annyira nevetek, hogy a könnyem is folyik :) Ez nagyon jó volt, köszi.
És igen is meg akarom simizni a farkasomat! Maradt bundája?

Kristina said...

:) örülök, hogy nevettél! :)
Maradt bundája, sőt a vége felé, annyit simiztem, hogy nagyon szép fényes lett a bundája! :) Én most nagyon szeretném olvasni Indigo történetét, mert sok említés volt az előző kötetekről, de megígértem magamnak, hogy sorba fogok haladni... Viszont nem várom meg a magyar megjelenést, hanem 1 hónap múlva csak ezt a sorozatot olvasom angolul. :) És teee? :)))

Anonymous said...

Megpróbálok több könyvet nem felvenni az angolos várólistámra, és akkor hamar sorra kerülnek majd ők is :) Viszont ha a kiadó évi 3 könyvet ígér az nagyon nagy szó! Kíváncsian várom, mert magyarul is biztos el fogom olvasom. Már ki is találtam, hogy az eddig megjelent könyveket 'beöltöztetem' az ausztrál borítóba ;) Szuper lesz :P Nagyon őrültnek tűnök mi?
Riley&Mercy, Drew&Indigo és a Hawke&Sienna könyvek azok amik a legjobban érdekelnek.

Kristina said...

Na igen, én angolul e könyvben olvasom őket, de magyarul papírban fogom. Riley&Marcy könyve is nagyon érdekel, meg Dorianra is kíváncsi vagyok, de Drew drágámnak voltak olyan jó beköpései az ő könyvükre vonatkozóan, hogy kicsapta a biztosítékot az akaratom, és nekem az övéké azonnal kellene! :D