A. Meredith Walters: Find You in the Dark - Utánad a sötétbe

, by Kristina

„Valami tényleg gyönyörű volt köztünk néhány boldog hónapon át. Valami őrülten szép. Vagy csak simán őrült.”

Maggie Young átlagos lány volt. Átlagos barátokkal, átlagos szülőkkel, átlagos eredményekkel… átlagos élettel.
Aztán jött A Fiú.
Clayton Reed a múltja elől menekült, olyan démonokkal a nyomában, amelyek bármikor leteríthették volna. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.
Aztán jött A Lány.
Maggie abban hitt, hogy a szerelmük mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és zavaros életének rendje helyreáll. Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen. De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben.
Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned.
A New York Times-sikerlistás írónő, A. Meredith Walters érzelmes, szívszorító történetet mesél az első szerelem mindent felemésztő hatalmáról.

A történetről és a szereplőkről

A könyv két fiatal első szerelmi kapcsolatát meséli el nekünk, szerelmük kialakulásának szakaszait követhetjük nyomon, amely kisebb-nagyobb buktatókat rejt. 
Clayton kapcsolata a szüleivel megromlik, a figyelem és szerethiány mellett, a fiúnak még rengeteg másik oka van, hogy a nénikéjéhez költözzön távolra otthonától. Viselkedési zavarát nem vették kellő képpen figyelembe, a kései kezelés, majd annak részletes alkalmáza nem tett jót Clay lelki világának. Számára Maggie tűnik a tökéletes gyógymódnak, de egy fiatalkori fellángolás mennyire lehet biztos pont egy labilis léleknek?
Maggie az olyan lányok táborához tartozik, aki teljes meggyőződéssel állítja, hogy egy fiú miatt soha nem változik meg, mindaddig amíg a nagy Ő be nem toppan az életébe és meg nem fertőzi a szerelem vírusával, majd a személyisége szinte teljesen átalakuláson megy keresztül.
Maggie és Clay azonnal érzik a vonzást egymást között, még ha jól leplezik is a külvilág felé, kapcsolatuk ellen családtagok és barátok is felszólalnak, de őket mindez még jobban egymáshoz láncolja és felébred bennük a küzdő szellem egymásért.

A könyv és Én

Nagyon sok kettős érzés kavarog bennem a könyvnek köszönhetően. Minden pozitív mellé  legalább egy negatív pontot fel tudnék sorolni.
Tetszik a téma amivel foglalkozik az író, de a megdolás amivel fel szeretné rá vonni a figyelmet, már hagy maga után kivetni valót. Tetszett a naív hozzáállása Maggie-nek, hogy akart segíteni, meg volt arról győződve, hogy képes rá, de az már nem tetszett, hogy sokszor mégis gyerekesen viselkedett olyan helyzetekben, amikor pont a megfontolt majdnem felnőtt személyiségének kellett volna tündökölnie. 
Az odaadás, a szerelem és a kitartást gyönyörű dolog, amiről olvasni kell. De azt kivánom bárcsak kevesebb felesleges drámában lett volna részük a szereplőknek.

New Adult besorolást kapott a könyv, de nem a szereplők életkora miatt, hanem a témájának köszönhetően, mégis én személy szerint csak az ifjúsági kategóriát mondanám rá, egyszerűen nem ragadott meg annyira, ahogyan a new adult szokott.
Sokszor kellett emlékeztetnem magam, hogy egy ifjúsági könyvet tartok a kezemben, hogy a szereplők még alig lépték át a kamasz korszakot. Hiányzik belőlük a logikus gondolkodás, sokszor a szerelemnek nevezett kór miatt meggondolaltlan és megmagyarázhatatlan lépéseket követtek el.

Mégis maga a szerelem, ami közöttük kialakult bámulatos, mert nem ismer lehetetlent, sem határokat. Már csak abban kell reménykedni, hogy a folytatásban minden a helyére kerül és a szereplők is felnőnek a szerepekhez.
Vivódásokkal és harccal telt szerelmi történet ez, ami biztosan sok olvasót késztet majd arra, hogy leírja a véleményét róla. Mert lehet szeretni és utálni is (akár egyszerre is a kettőt, mint ami velem is megtörtént), de az biztos, hogy szükség lesz a kibeszélésére. :)

Kiadó: Könyvmolyképző, 2014
Sorozat: Utánad a sötétbe 1. része
Műfaj: new adult, ifjúsági



Extra

A mára már ismerőssé váló turnés poszt-ráadások helyett ezúttal rendhagyó extrával készültünk. Minden állomáson 3-3 olyan zeneszámot ajánlunk figyelmetekbe, amelyek szerintünk megragadják a regény egészének vagy egy-egy jelenetének hangulatát. Az utolsó bejegyzés közreadását követően pedig valamennyi dalt megtaláljátok majd egy playlistre gyűjtve a klub honlapján, hogy akár olvasás közben is hallgathassátok a válogatást.



Blogturné



10.14. - Angelika blogja
10.16. - Kristina blogja
10.18. - Deszy könyvajánlója
10.20. - Kelly & Lupi olvas
10.22. - Könyvszeretet
10.24. - Nem harap a blog
10.26. - Dreamworld
10.28. - CBooks
10.30. - Media Addict




Nyereményjáték


Mert az első szerelem a legnagyobb... 
Nem minden esetben persze, de lévén van bennük valami utánozhatatlanul megkapó, nagyon kedvelt téma a tűzen-vizen át kitartó első nagy szerelem. A regényekben… és a mozivásznon is. Mostani játékunkban ez utóbbiakat szeretnénk kicsit feleleveníteni. Ahhoz, hogy a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három könyv egyikét megnyerhessétek, ki kell találnotok, hogy mely filmből származó jelenetet idéz fel a bejegyzésekben közreadott fénykép. 
Tehát: kilenc turné állomás, kilenc filmcím, kilencszeres esély a nyereményre.

(Figyelem! A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.)




a Rafflecopter giveaway

1 comments:

Unknown said...

Sziia sajnos nem derült ki sajna számomra,hogy ez egy sorozat-e...ha tudod a választ kérlek válaszolj köszi :)