Rebecca Donovan: What if - Mi lenne, ha...

, by Kristina

Mi lenne, ha másodszorra is átélhetnéd az első találkozást? Cal Logan döbbenten veszi észre Nicole Bentleyt a vele szemben lévő kávézóban, több ezer kilométerre szülővárosuktól. 1 éve, az érettségijük óta senki sem látta őt, és senki sem hallott róla. Úgy tűnik, hogy ő nem is Nicole. A lány pontosan ugyanúgy néz ki, mint Cal gyerekkori szerelme, de az ő neve Nyelle Preston, és fogalma sincs arról, hogy Cal kicsoda. Nyelle ösztönző, fogékony és vakmerő, az élethez való szenvedélyes hozzáállása másokra is átragad. Ebben Nicole teljes ellentéte. Calt totálisan lenyűgözi a lány, és megállíthatatlanul beleesik. Nyelle azonban kivételesen titokzatos, és ahogyan Cal egyre közelebb jut a rejtélyek megoldásához, úgy egyre kevesebbet akar tudni. Amikor a múlt és a jelen titkai összecsapnak, egy dolog világossá válik: Semmi sem az, aminek látszik.A könyv Cal-ról szól, a fiúról, aki egy nap meglátja rég nem látott gyermekkori szomszédját. Nyelle ugyan úgy néz ki, mint a rég nem látott Nicole, és mégsem..., viselkedésre, öltözékre teljesen annak a lánynak az ellentéte. Időről időre újra összefutnak a véletlennek köszönhetően, Cal azt veszi észre, hogy egyre többet gondol rá, és várja a lány felbukkanásait. 

A könyv a második esélyről szól, egy igazán bonyolult köntösbe bújtatva és drámai módon előadva.
Nagyon sokáig tartott, amíg kiolvastam, sokszor összezavart, félre kellett tennem. Olyan hatással volt rám a legtöbbször, mint az írónő Visszafojtott lélegzet című könyve, itt is a legtöbbször a szereplők zavartak össze, sokáig tartott, amíg kiismertem őket.
A szereplőknek ezer oldala van, és mindközül Cal és Nyelle jelleme a legösszetettebb, legkiismerhetetlenebb, zavaróan sokáig tartott míg megkedveltem őket, és pont ez okozta azt is, hogy nem értettem meg őket azonnal. Amennyire szenvedélyesek voltak egyes dolgokban, annyira hiányoltam ezt a fokozott érzelmi zűrzavart a kapcsolatukban, ami lassan kialakult.

A történet amennyire bonyolult, annyira lehetett volna sokkal egyszerűbb is, az okok, a miértek rendben is vannak, de ezekre csak a legvégén tudjuk meg a választ, és addig az olvasó vakon kell bízzon a szereplőkben. Számomra az volt a legnehezebb, hogy nem értettem meg őket azonnal, és nem tudtam annyira élvezni ezt a különleges kapcsolatot, ami kialakul lassan Cal és Nyelle között. Nem csak fejezetről-fejezetre változott, de oldalanként történtek olyan dolgok, amitől újabb teóriák bukkantak fel a fejemben a végkifejletről. 

A könyvet akár két részre is tudnám osztani, az első rész a barátságról szól, a meglepetésekről, a második a szerelemről, a megértésről, az érzelmekről, de  két rész annyira össze van fonva, hogy nem érzi az olvasó az átmenetet. 
Rebecca Donovan nagyon ért a drámai hangulathoz, az olyan karakterek megformálásához, akik keresik a helyüket a mindennapokban. A történetben gyakran váltakozik a múlt és a jelen, sőt több szereplő is válik mesélővé, így több oldalról kukkanthattam be a cselekménybe.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a bonyolultabb, drámaibb köntösbe bújtatott young adult és new adult könyveket.

Extra: Ismerd meg a szereplőket!

Rebecca Donovan honlapján olvashattok több karakterről, közülük háromról hoztam rövidebb ismertetőt:

Cal Logan (20)

Született és nevelkedett Renfield nevű kaliforniai kisvárosban. Nem ő volt a legismertebb a gimiben, és ez soha nem is zavarta őt. Nem érdekelte, hogy másik mit gondolnak róla, mindaddig míg az "elit" barmok békén hagyták.
Minden áron kerüli a konfliktusokat, ő a béketeremtő a barátai között. 
A New York állambeli Crenshaw Egyetemen másodéves. Ritka az az idő, amikor nincs barátnője.

Nicole Bentley (20)

Az elitet választja gimiben, a lacrosse csapat kapitányával jár és csak a populárisabb emberekkel barátkozik.
Miután felvették a Harvard egyetemre, maga mögött hagyja Renfield városát és az ott élőket.

Nyelle Preston (20)

Kiszámíthatatlan és kicsit extrém, semminek és senkinek nem hagyja, hogy lekösse, visszatartsa. Azt csinál amit szeret, amikor akarja, ameddig neki jól esik. Nem a legkedvesebb, amikor mérgessé válik.
Képes hetekig eltűnni, és a legváratlanabb pillanatokban feltűnni. Amerre csak megy, felkelti mindenki figyelmét, és ez alól Cal sem kivétel.

Kiadó: Maxim
Fordította: Beck Anita
Oldalszám: 368
Műfaj: new adult
Sorozat: nem
Megrendelhető ezen a linken.

Mi lenne, ha...

Rebecca Donovan a Mi lenne, ha könyv megjelenése kapcsán egy egész kampányt elindított, amihez most a turné résztvevői is csatlakoznak!
Az élet tele van Mi lenne, ha kérdésekkel, most mi is elárulunk egyet-egyet a sajátjainkból.

Az én Mi lenne, ha kérdésem:

Mi lenne, ha nemet mondanék?


Milyen lehet, ha másodszor is először találkozol a lánnyal, aki tetszik? De vajon tényleg ő az?
A “Mi lenne, ha” kérdések pedig ott motoszkálnak a fejedben…
November 14-e és 22-e között a Blogturné Klub tagjai is végigjárják ezt az utat Callel, rengeteg kérdéssel és rejtéllyel, meg egy sor emlékkel, ami csak még több kérdést szül. Tarts velünk Te is, nem semmi kaland lesz!
És ha ügyesen játszol velünk, a What If - Mi lenne, ha c. könyv három példányának egyike is a Tiéd lehet!11.18 CBooks
11.21 Dreamworld
11.22 Kristina blogja
11.23 KönyvszeretetNyelle a történetben imádja az édességet! Úgyhogy most édesszájúak előnyben - finomságok nevét keressük mi is!
Minden állomáson találtok valamilyen nyomot, ami alapján kitalálhatjátok az aznapi nasit - vagy egy képet, vagy az édesség betűit a szövegben elrejtve, esetleg mindkettőt.
A Rafflecopter doboz megfelelő soraiba írjátok be a megfejtést, és ha esetleg nem bírjátok ki a játék után: jó nassolást kívánunk! ;)
A helyes megfejtők között 3 példányt sorsolunk ki a könyvből.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz! A nyerteseket e-mailben is értesítjük, amennyiben valamelyik nyertes nem jelentkezik 72 órán belül, új nyertest sorsolunk.
a Rafflecopter giveaway

0 comments: