Sylvain Reynard: Pokoli gyönyör (BtK)

, by Kristina

reynard.jpg
Fülszöveg:
Julia és Gabriel története folytatódik. Ám a végre beteljesedő vágyak most akár tönkre is tehetik őket.
Gabriel Emerson professzor szenvedélyes, ám titkos kapcsolatot ápol volt hallgatójával, Julia Mitchell-lel, aki egy romantikus olaszországi utazásra is elkíséri. Itt kóstolnak bele a tiltott gyümölcsbe: a férfi megismerteti Juliát a szeretkezés magával ragadó erejével.
Hazatérésük után ezer veszély leselkedik rájuk. Egyetemi játszmák, féltékeny exszeretők, bosszúálló hallgatók fenyegetik a boldogságukat. Ha Gabriel szembekerül az egyetem vezetőségével, vajon Dante sorsára jut? Vagy tovább küzd, hogy örökre megtarthassa Juliát, az ő Beatricejét?

A Pokoli gyönyör Sylvain Reynard nagysikerű debütáló regényének, a Pokoli erénynek a zseniális folytatása. Szerelem, vágy, intrikák és olyan gondolatok, érzések, amelyek visszavonhatatlanul behálózzák az olvasó testét és lelkét.

A történetről és a szereplőkről

Gabriel és Julia olaszországi útjukon végre átadhatják magukat a testi élvezeteknek, és kapcsolatukat újabb bizalmi szintre emelik. A történet ott folytatódik a Gallery Hotel Art Palazzo Vecchio Penthouse nevű lakosztályában, ahol a Pokoli erény befejeződött. Romantikus és szenvedélyes pillanatoknak adják át magukat főhőseink, pár napig még próbálják a valóságtól távol, nyugalomban élvezni egymás társaságát. 
Amint visszaétérnek Torontóba a mindennapok bonyodalmai bekúsznak a boldogságuk burkába.

"A szerelem megszépíti a dolgokat." - Julia

Ahogy az irodalom és művészet összefonódott Julia és Gabriel történetével, úgy vált egyedivé és különlegessé az író sorozata. A magyarázatok, alátámasztások, véleményezések, előadások tették művészivé a különben egyre bonyolultabbá váló romantikus történetet.

"Mindenki tudni akarja, honnan származik a gonosz és miért járja át a világot? Miért nem kérdezi meg valaki, hogy honnan jön a jóság?" - Julia

Gabriel és Julia múltjában is vannak még titkok, amelyek vagy közelebb hozták őket egymáshoz, vagy akadályokká váltak, amikor a nem megfelelő pillanatban bukkantak fel. 
Tartalmilag úgy éreztem, hogy sokkal több minden történt az előző részhez képest, több dráma, több izzás és nagyobb bonyodalmakkal szórakoztat minket az író. 

Többféle szerelem létezik, minden ember máshogy éli meg. Mégis a könyv soraiból akkora intenzitással áradt felém az egymás iránt érzett szerelmük, hogy elgondolkodtatott, ha az író tényleg férfi, akkor biztosan szerencsés lehet, aki a választottja lett, vagy lesz (mert képtelenség ennyi érzelmet kitalálni). 

"Ilyen a szerelem, gondolta Gabriel. Meztelennek lenni a szeretőnk előtt, és szégyenérzet nélkül a nevét kiáltani szükségünkben."

Gabriel sokat változik a könyv végére, de még mindig vannak olyan oldalai, amiket nem tárt az iró az olvasók elé. Talán attól különleges, hogy a férfias kisugárzása mellett tudatában van a képességeinek és használja is őket. Persze meglepő lépései miatt néha jól kupánvágtam volna a professzor urat, de szó mi szó, a könyv legnagyobb részében én is kis fruska módjára sóhajtoztam utána.
Julia, te drága Julia. Tudod, hogy mennyire szerencsés vagy? :) Ahogy kezdte levetkőzni magáról naív viselkedését, úgy kedveltem meg én is egyre jobban. Igaz, hogy hozzá képest Gabriel egy sokkal erősebb karakter, de azért a lány is okozott meglepetéseket, amikor kiállt a véleménye, az akarata mellett.

"(...) a szerelem nem mentség a kegyetlenségre." - Julia

A könyv és Én

A Pokoli erény gyors újraolvasása után mertem csak elkezdeni, mert azért egy év alatt sokat felejt az ember lánya. Ezt ajánlom mindenkinek, mert egy kis emlékeztető kell, hiszen elég sok utalás van az előző részben történtekre.
Nagyon ritka volt az olyan pillanat, amikor olvasás közben eluntam magam, mert a kissebb-nagyobb bonyodalmak állandóan fent tartották a feszültséget és ezzel a figyelmem is. A könyvet hosszúnak éreztem, a sok cselekménytől, a kiszámítható és kiszámíthatatlan jelenetektől és tettektől. A sok bonyodalom pedig kezdett fejfájást okozni, de ez várható is volt, mert (azért valljuk be,) egy egyszerű bonyodalommentes történet nem is lenne ennyire élvezetes. 


"Az, hogy újra a karjaid közt alhattam el, arra emlékeztetett, hogy a távollétedben csak félember voltam." - Gabriel

Maga a könyv jelenkori romantikus, erotikus műfajba sorolandó és mégis több ezeknél. Rengetegszer lepődtem meg azon, hogy mennyire költőien vannak megírva még a legforróbb pillanatok is. Az erotikus tömegkönyvektől eltérően itt nem annyira jellemző a szókimondó stílus, valahogy a szenvedély költői megfogalmazásától a képzeletre játszik az író. Minden különlegessé vált a szavaktól. 

Rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt még a végére, attól függetlenül, hogy megkapjuk itt is a boldog befejezést, a harmadik rész is szükséges, hogy teljes képet kapjunk a mi drága Gabriel professzorunkról és kedveséről Juliannáról. :)

Kiadó: Pioneer Books, 2014.
Sorozat: Pokoli erény 2. része
Eredeti cím: Gabriel's Rapture

A könyv megrendelhető EZEN a linken 20%-os kedvezménnyel a Pioneer Books honlapján.
Valamint a Margaréta megjelölésű aloldalon a titokzatos szerzővel készült interjúkat is olvashatjátok.

Blogturné

A Pioneer Books Kiadónak köszönhetően magyarul is megjelenik június 10-én Sylvain Reynard nagysikerű Pokoli erény sorozatának második része, a Pokoli gyönyör. A Blogturné Klub négy bloggere értékeli, ajánlja, és különböző extrák segítéségével mutatja be Gabriel és Julia szenvedélyes romantikus történetét. 












Bloglista:

06.06. Kristina blogja


Nyereményjáték

A Pioneer Books Kiadónak köszönhetően két példány Pokoli gyönyör könyvet sorsolunk ki a turné végén. A Pokoli gyönyör blogturné minden állomásán festményeket fogtok találni a bejegyzésekben, nektek pedig csak annyi lesz a dolgotok, hogy kitaláljátok a festő nevét és beírjátok a Rafflecopter dobozába. 
Nem lesz nehéz dolga azoknak, akik egy kicsit is ismerik Gabriel Emerson professzort, hiszen szenvedélyesen szokott beszélni az alábbi festő műveiről. :)


a Rafflecopter giveaway

0 comments: