Félbehagytam (1.) - J. Kenner: Forró rabság

, by Kristina

  Már rengetegszer volt szomorú, dühös, vagy épp gonosz hangvételű piszkozat, amit elkezdtem, de aztán  megírás után persze még sem tettem ki... mondjuk úgy, hogy írás közben tisztázódtak bennem az érzések. Ez a könyv viszont napok óta piszkál, és akkor jött az ötlet, hogy rovatot kellene indítanom, ahol a félbehagyott könyvekkel foglalkoznék.
   Vélemény? Érdekelne titeket ezek a beszámolók? Egyik se lenne nagyon hosszú, hiszen csak az első benyomásokat írnám le a könyv elejéről, vagy amennyit elolvastam... 
   Minden ilyen poszt alatt majd arra a kérdésre kellene válaszolnotok, hogy "Mégis fejezzem be, vagy hagyjam a fenébe"? Ritkán történik meg, hogy nem fejezem be amit elkezdtem, szóval rá lehet majd beszélni a folytatásra. :)


J. Kenner: Forró rabság
Magyarul kiadta: Athenaeum
Megjelent: 2013.
Eredeti cím: Release Me
Sorozat: Start trilógia 1. része
Főszereplők: Damien Stark, Nikki Fairchild

  Az egyik éjjel, amikor nem tudtam aludni, meg igazából dönteni is csak nehezen sikerült, végül erre esett a választás. Hát, nem is olvastam sokáig, pár fejezet után igazából már fel is adtam....

  A Meztelenül c.könyvről a kitörésem gondolom legtöbben olvastátok, ha nem akkor itt a link hozzá. Szóval úgy éreztem, hogy nagyon közel kerültem ahhoz a ponthoz, hogy megint egy hasonló hangvételű  élménybeszámoló szülessen...
  Nem barátkoztam meg a stílussal, és leginkább ez idegesít. Ha állandóan a szöveg vonja el a figyelmem, akkor nem tudom élvezni az abból kibontakozó történetet ugye... Szóval ez már nálam egy nagyon nagy fekete paca az egész elején. Talán megszokom a végére?
 A sablonos történet pedig eléggé elnyomta a különben meg nem olyan rossz felvezetést/kezdést.  
   Sablonos, mert: a milliomos, görög istenszerű pasi, aki persze megkap mindent, amit csak akar... találkozik a csajjal, akit neki rendelt az írónő, mert nem a sors az fix, és máris nagyon akarja... A csaj természetesen valami borzasztó problémát kellett leküzdjön a múltjában, probléma a szülőkkel, meg bla bla bla... és eleinte ellen áll az adoniszunknak, aztán már nem olvastam tovább, de gondolom, hogy mi lesz... Ugye ismerős? Vagy mondjak hasonló példákat?
  Itt szólalt meg a gonosz hangocska, hogy Ma már két teljesen egészséges felnőttről nem is lehet írni romantikus-erotikus könyvet? Most tényleg gonosz vagyok, de ez kavargott egész idő alatt a fejemben és ki kellett írnom. 
  Voltak benne jó beszólások, még mosolyogtam is, meg érdekesnek tűnő karakterek is feltűntek,... de az egészben volt valami zavaró... és nem tudom, hogy csak belefáradtam a sok szemét közül kiválogatni a jókat, vagy csak simán rossz volt a hangulatom???

Ilyen lesz végig? Vagy lesznek benne váratlan fordulatok, amitől szájtátva olvasom? Lesz benne romantika? Igazi érzelmek?

Most jöttök Ti:
Folytassam, vagy hagyjam a fenébe???

27 comments:

Magnolia said...

Mivel még én sem olvastam, így tanácsot nem adok, de nagyon tetszik ez a rovat! :) De remélem sok ilyen nem lesz.

Kristina said...

Azt én is remélem, hogy nem lesz több ilyen, mert utálom félbehagyni az olvasni valót. :)

MFKata said...

Hol tartasz? Kb?

Kristina said...

Valahol a 4. fejezet végén, még a kiállításon voltak.

MFKata said...

Nem lehet, hogy kicsit besokalltál a hasonló témájú könyvekkel?

Amúgy nekem is az eleje olyan fura volt... pihentettem és utána oké volt. Az utolsó 150oldalt tegnap este nyomtam le :D

Kristina said...

A témát szeretem, szóval nem az a baj biztosan,... inkább attól sokalltam be, hogy mindent ugyan arról a sablonról mintáznak. De hagyom pár napig/hétig pihenni, majd folytatom, ha látom, hogy lesz olyan akinek nagyon tetszett, majd akkor adok neki esélyt. :)

MFKata said...

Én ma postoltam pont :-D

Kristina said...

Igen láttam hogy 4 szívet kapott, de nem olvastam, mert nem szoktam előre elolvasni más írását, nehogy véletlen valamit ugyan úgy írjak. :)

Vii said...

Szerintem folytasd. Kíváncsi vagyok, hogy a végére változni fog-e a véleményed. :) Egyébként az a bizonyos kérdés a karakterekkel kapcsolatban már bennem is felmerült.
Én elolvastam. A Meztelenülnél klasszisokkal jobb, de... És ezt már mindenki másra bízom. :)

Kristina said...

Elég durva, hogy a Meztelenül mennyire pocsék, de a kiadó meg úgy reklámozza, mint könyvet ami még az Ötven árnyalatnál is jobb... Csak úgy eszembe jutott és gondoltam megírom... :D
Akkor pár napot várok vele és elölről kezdem. De Neked Vii milyen volt a könyv kezdete? Vagy nagyon gyorsan kiolvastad?

MFKata said...

4 szívecske :-D Igen... de ha folytatod akkor 30 oldal múlva megmondom miért vontam le fél szívecskét ;-)

De amikor ezen túltettem magam nekem már tetszett... ennyi a lényeg :-)

Kristina said...

MFKata, szóval azt mondod, hogy még rosszabb lesz 30 oldal múlva? :D

MFKata said...

Nem... akkor van egy baki, ami engem lesokkolt, de azon túltettem magam és akkor lett jó :-))

Kristina said...

Akkor jó, ha előre tudom, akkor majd talán nem lesz annyira szörnyű. :)

Vii said...

A kezdet? Az elején őszintén rettegtem, hogy ez is olyan semmitmondó szörnyűség lesz. De nevetségesen valószínűtlennek tartottam, hogy két pocsék romantikus-erotikus könyvet olvassak egymást követően. Van az a pont ahol a történet átbillen. Úgy gondolom, hogy onnan már olvasható és egész élvezhető. Látok fantáziát a folytatásban...

Niki said...

Ó. :o( Rám is itt vár a polcon, ezt szemeltem ki következő olvasmányomnak, de most már nem is tudom. Elbizonytalanítottál.

MFKata said...

Lehet, hogy te észre sem veszed, de engem nagyon zavar... :-)

Inkább olvasd tovább és kitárgyaljuk >.<

Kristina said...

@Niki a történet annyira nem volt szörnyű, csak épp ezek a dolgok amiket megemlítettem, zavartak nagyon, meg csak 4 fejezetet gyűrtem le, szóval az elején letettem, amikor éreztem, hogy nagyon nincs hozzá hangulatom. A Meztelenül feladta a leckét, hogy óvatosan és figyelmesen olvassam az ilyen könyveket...
DE hiszek @Vii-nek, mert vannak közös kedvenceink és ha ő, meg @MFKata is azt mondják, hogy nem volt rossz, akkor adok neki esélyt.
Majd amikor nagyon jó kedvem lesz és nem akarok minden áron belekötni a könyvbe, na majd akkor újraolvasom.

Mivel A Szirén neked is tetszett @Niki, én azt olvasom először, hogy végre kiűzzem a fejemből a rossz emlékeket a műfajjal kapcsolatban. :)

Niki said...

A Szirén az tényleg jó. Szerintem más, mint a hasonló sztorik, újat tudott mutatni az írónő, nem pedig csak ismételgeti az innen-onnan összeszedett történet foszlányokat.
De a Meztelenül az elégetős kategória. :oS Még mindig forr az agyvizem tőle!

Kristina said...

Minden estre várom, hogy mi lesz a véleményed a Forró rabságról. :)

Mel said...

Épp ezt olvasom. :) Eleinte olyan semmilyen, de így a 16. fejezet környékén már megesz a penész, hogy mi történt velük a múltban. :)
Szerintem is folytasd!

Kristina said...

Akkor csak pár oldalt kell hozzá legyűrnöm, meg a stílust megszoknom és a végén majd sikerült gyorsan elolvasni. :D

Anonymous said...

Ha erdekel egy mas velemeny is. Ha jo konyvet akarsz ebbe a temaba akkor a szurke nemtudomen hany arnyalatat olvasd azt tenyleg elveztem es nem mellesleg kicsit vaskosabb is. Ez az irono meg ellopta az egesz tortenetet es a nyelvezet szohasznalat is egyezik sot nem egy mondat is van ami tok ugyan az. Vagy a forditok ilyen benak:D de nem hiszem. Ez a szurkenek csak egy olcsobb es rovidebb masolata. En elolvastam az elsot. A tobbit nem fogom az 100% borzalom volt. Az az erzesem volt hogy mintha mar ezt olvastam volna"" ja tudom mar miert hiszen ezt csak at adoptaltak. Szerintem ez szornyu hogy meg igy is annyira nyomjak hogy huu de jo meg bestseller. Ha ketszer ugyanazt akarom olvasni akkor eloveszem ugyanazt a konyvet, nem pedig veszek egy masikat jo dragan hogy elolvassam azt amit mar egyszer minosegibb kiadasban olvastam. Felejts el. Szornyu. Off. A polc leghatso zugaba vele.

hooligirl said...

IGAZ UGYAN HOGY AZ ELEJE KISSÉ vontatott de aztán elég izgi lesz a folytatás.Sablonos?LEHET,DE a sexjeleneteket elég jól leirja.Nekem tetszett.

Panda said...

Kicsit a szürke 50 árnyalatot, kicsit a Crossfire sorozatot utánozza szerintem, bár sajna ezt a legtöbb ilyen könyvnél érzékelem. Végül is összességében azt kell, hogy mondjam, nem volt rossz, sőt második olvasás után sok minden a helyére került, amit először nem tudtam hova tenni. De mindenképpen folytatásért kiállt,mert megőrjített az a rengeteg elvarratlan száll, amit csak éppen megemlítettek, és utána hagyták a levegőben lógva...Szóval kíváncsi vagyok, hogy a második rész átgondoltabb lesz-e, mint az első...

Unknown said...

3 nap alatt olvastam el, nekem is volt sok olyan rész, amikor a fejemet fogtam, hogy ilyen nincs... és mégis van! :D Bár fényévekkel jobban tetszett mint a Crossfire-sorozat, mert azt volt hogy 5 oldal elolvasása után, letettem tálcára, hogy ok, pihenő. Abban lettek volna jó csavarok, amiket az író rendületlenül kihagyott, és elrontott a "hirtelen perzselő vággyal". Amúgy ja, tök egészséges, hogy egy pár nem tudja megbeszélni a problémáit, mert a szexbe menekül. :D Ennek a könyvnek néhol a túl nyers fogalmazása zavart, és igen, eléggé Ötven árnyalat másolat, de engem nem zavart annyira. Szerintem voltak benne egészen jó csavarok is a végére, ahogy megtudtunk többet a szereplőkről, meg - szerintem - volt benne 1-2 izgalmasabb pillanat is. Talán a tálalás miatt nem érte el a várt hatást, de egy picit pedzegette azt a határt. :) Nekem tetszett, szerintem folytasd, hátha a végére megváltozik a véleményed. :)

Kristina said...

Szia Csenge!
Épp ma gondolkodtam rajta, hogy új esélyt kellene neki adnom. Elvégre már megjelent a második rész is.
A Crossfire-t én sem szívlelem, talán ezért is esik nehezemre elolvasni a 3. részt. :D