Jasinda Wilder: Zuhanok beléd

, by Kristina

Fülszöveg:
Kyle volt az első igaz szerelmem, az első minden értelemben. Aztán egy viharos augusztusi éjjelen ő meghalt, és vele halt az is, aki akkor voltam. Colton nem arra tanított meg, hogy hogyan éljek. Nem gyógyította meg a fájdalmam. Nem hozta rendbe. Arra tanított, hogyan viseljem el. Hogy hogyan éljem meg. És végül hogyan engedjem el.
Nell Hawthorne szerelmes Kyle Calloway-be, aki a legjobb barátja, amióta csak az eszét tudja. Ifjú szerelmük elpusztíthatatlan, az élet csupa ígéret számukra. Aztán egy éjszaka Kyle meghal egy tragikus balesetben, Nell pedig egy életre megváltozik.
A temetésen ismeri meg Kyle bátyját, Coltont. Mindketten küszködve próbálnak továbblépni az életükben, amennyire tőlük telik. Évekkel később újra találkoznak New Yorkban, és Colton rájön, hogy Nell valójában sosem tette túl magát Kyle halálán. Úgy tűnik, a lány mélyen gyökerező fájdalmat, súlyos bűntudatot és önvádat hordoz magában. Colton tudja, hogy nem volna szabad beleavatkoznia, de nem bír magával. Egyiküknek sem könnyű megbízni a másikban, és mindkettejüknek megvannak a maguk démonai. Együtt megtanulják, mi a fájdalom célja, mit jelent a gyógyulás, és hogy mennyire fontos a megbocsátás.



A történetet először 2014. februárjában olvastam angol nyelven. Akkor annyira maga alá temetett a történet, hogy azonnal írnom kellett róla. Azt a bejegyzésem ezen a linken olvashatjátok el. Most, hogy magyarul is elolvashattam, még jobban belezúgtam a szereplőkbe, még jobban megértettem és átéreztem az érzelmeket. Ezúttal 10 okot sorolok fel, miért kötelező elolvasni Nell és Colton történetét.

1. Elkerülhetetlen, hogy ne zuhanjon az olvasó a szereplőkkel együtt, mert ebben a könyvben rengeteg az érzelem, többször kellett könnyeket törölgetnem a szemem sarkából, többször fogott el torokszorító érzés. De ugyan úgy, mosoly is bujkált az arcomon a meghittem pillanatoknál.

2. Jasinda Wilder nem csak szavakkal varázsol el, hanem a szereplők útját is úgy egyengeti, hogy az olvasó kénytelenek olvasással tölteni az éjszakát alvás helyett. Mert szinte lehetetlen letenni a könyvet, annyira magával ragad a főszereplők rögös útja.

3. Romantikus! Méghozzá van benne a könnyed, kis gyermekkori szerelemből is, amely meglágyítja minden olvasó szívét. De bizony a könyv legnagyobb részében a komoly, szenvedélyesebb jeleneteké a főszerep.

4. Drámai! Nell és Colton múltja nagy hatással van mindkettejükre, inkább megnehezíti, hogy engedjenek  csábításnak és egymás karjában találják meg a vigaszt, a megbocsátást. Rengeteg mély érzelem akadályozza őket sokszor. Mégis pont ezek az események azok, amelyek hatással vannak az egész könyv hangulatára. 

5. A zene jelenléte a könyvben, sokszor eszembe juttatta egy másik kedvenc történetem a Soha határát. Mert ahogy abban is, így itt is a főszereplő páros gyakran dallamokkal, zeneszövegekkel adja ki magából a stresszt, a szerelmet, a vallomásokat, a bánatot. A zene itt is gyógyírként hat a karakterekre. Ebben a bejegyzésemben meg is található a zenelista videókkal.

6. A bonyodalmakkal és a sokszor meglepő fordulatokkal sokkolja az olvasót az írónő. Nem lesz ideje senkinek sem unatkozni, mert  mindig történik valami meglepő, cselekmény, de hangulat szintjén is.

7. Nem egy szerelmi háromszög, mégis mindkét főszereplőt visszatartja valaki, a múlt szellemei. Rengeteg nyílt és tátongó seb van mindkét fél lelkén, amelyet csak együtt tudnak begyógyítani.

8. New adult. Ugye nektek is felcsillant erre a szemetek? Bizony, a műfaj minden olyan jellemzője megtalálható a könyvben, amitől az a kedvencünké vált. Érzelmileg, történetileg is minden a határon mozog a reális és a meseszerű között.

9. Egy gyönyörű, romantikus, megindító sorozat nyitó kötete, amelyben részenként ismerhetünk meg újabb párokat, szívszorító, drámai történeteket.

10. oknak egyik kedvenc jelenetem hoztam nektek. Beszéljen a könyv maga kicsit helyettem:

Nyújtom neki a kezem.
– Gyerünk, Csingiling!
Megfogja a kezem, aztán megáll a becenevet hallva.
– Csingiling?
– A nevetésed miatt. Ahogy úgy csilingelsz. Csingilingre emlékeztet – jelentem ki vállat vonva.
Akaratlanul is felkuncog, aztán a szájára tapasztja a kezét.
– A fenébe. Most majd szégyellem magam, amikor ezt csinálom. De hívhatsz Csingilingnek.
– Nem kell szégyellned. Szerintem aranyos.
Felhúzott orral néz rám, amint bezárja mögöttünk az ajtót.
– Aranyos? És az jó?
Felvonom a fél szemöldökömet.
– Van még egy csomó kifejezés, amivel jellemezhetnélek. Egyelőre maradjunk az aranyosnál.
– Hogy érted ezt?
Plátói módon megfogja a kezem, a tenyerét érinti a tenyeremhez.
(...)
– Biztosan kíváncsi vagy rá?
Megemeli az állát.
– Igen.
– Te sok minden vagy, Nell Hawthorne. Kedves vagy. Mulatságos. Erős. Szép. – Úgy tűnik, küzd a szavakkal és az érzelmekkel. – Meggyötört vagy. Tele vagy fájdalommal. Csodálatos vagy. Tehetséges. És kurva szexis.
– Kurva szexis?
Félrehajtja a fejét, kis vigyorra húzódik a szája.
– Aha.
– Az több vagy kevesebb, mint a pokolian szexis?
– Több. Sokkal több.




Oldalszám: 336
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: Falling Into You
Fordító: Kovács Anna
ISBN: 9789633993361


Hazánkban a könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg a nagysikerű Falling into you - Zuhanok beléd című new adult könyv. 
Történet a szerelemről, elvesztésről és újrakezdésről, támaszról és emberek közötti kapcsolatokról.
Nyolc blogger, nyolc állomáson mesél a könyvről és ha velünk játszol, tiéd lehet az egyik példány!




01.02. - Angelika blogja
01.06. - Insane Life
01.08. - Cbooks
01.10. - Kristina blogja
01.14. - Media Addict
01.16. - Dreamworld



Ezúttal könnyű feladatotok lesz! 

Egy közös van bennünk, szeretjük a romantikus könyveket. Mostani játékban különböző new adult könyvekből olvashattok idézeteket és ez alapján kell kitalálnotok, melyik könyvből van.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.) 


– Van kapu? – kérdezem összezavarodva. – Akkor miért kellett kétszer is a kerítésen bemásznunk? – Mindig nyári ruhában jöttél. Hol maradt volna a móka, ha csak betessékellek egy kapun? – válaszolja vigyorogva.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: