Simona Ahrnstedt: Egyetlen éjszaka

, by Kristina

Fülszöveg:
A svéd pénzügy kegyetlen világában a bizalom a legfontosabb árucikk
Senki sem tudja ezt jobban a könyörtelen, megállíthatatlan befektetőnél, David Hammarnál, aki épp Svédország egyik büszkeségének, a nagy múltú, több milliárd koronát érő vállalatnak, az Investumnak az átvételét tervezi. Amikor minden a helyére kerül, támogatóként már csak egyvalakit szeretne maga mellett tudni: a tulajdonos család egyik tagját – Natalia de la Gripet. 
Az elegáns és tehetséges Nataliát hajtja a vágy, hogy megállja a helyét egy férfiak által uralt világban. David váratlan ebédmeghívása azonban kíváncsivá teszi. Mindenki tudja, hogy a férfi gazdag, veszélyes, és fittyet hány a szabályokra – a nő azonban hamarosan rájön, hogy David mély lelki sebeket is hordoz. 
Bár mindketten tisztában vannak vele, hogy a kapcsolatuknak nincs jövője, mégsem tudnak ellenállni a kettejük között lángoló szenvedélynek. És ahogy a vége felé közeledik a forró nyár, megdöbbentő titkokra derül fény, és Nataliának meg Davidnak szembe kell néznie legbelsőbb félelmeivel és vágyaival.



Német
Svéd krimiről már hallottam, kézbe még egyet sem mertem venni. :D Svéd romantikusról viszont most hallottam először, kapva kaptam is alkalmon a magyar megjelenés hírére és jelentkeztem a turnéra, és ezek után már vevő vagyok még több hasonló történetre! :) Szeretek kalandozni a romantikus zsánerek világában. Szeretek különböző országok íróitól olvasni, mert amellett, hogy szórakoztató történetek olvasásával töltöm az időm, valamennyire megismerem az adott országot is, az embereket a kitalált karaktereken keresztül. 
Angol

Az angol nemességtől, nem áll távol a svéd nemesség sem, vannak írott és
íratlan szabályok itt is, amelyeket illik betartani. Rengeteg történelmi romantikust olvastam az évek során, szeretem ahogy a kedvenc íróim bemutatják az angol nemességet, és ennél a könyvnél azt külön pozitívumként éltem meg, hogy betekintést engedett az író a svédek életébe, ráadásul a jelenben játszódott mindez.

Érdekes, és egyedi volt a hangulata a könyvnek, tetszett, de hiába is fejeztem be a könyvet napokkal ezelőtt, még mindig nem találtam meg a helyes szavakat, amivel jellemezhetném a könyvet. Romantikus volt, de valóságos, még ha többször is volt benne olyan fordulat, ami igazán filmbe illő bonyodalmakat eredményezett.


Svéd
Tökéletesen elegyednek benne a romantikus, szenvedélyes pillanatok, az izgalmas, rideg pénzügyi élet eseményei és a fényűző, büszke, svéd nemesség mindennapja. Imádtam minden pillanatát, főleg mert mostanában egyre többet gondolok egy svédországi kalandozásra, és így olvasva még közelebb kerültem hozzá. 

David nagyszabású terveit már évek óta finomítja, eljött az ő ideje, olyan események láncolatát indítja el, amely kihatással lehetnek mindenre, a pénzügyi életre, a nemességre, és főleg a de la Grip családra. A férfi tervét már az elején megismeri az olvasó, majd lassan kiderülnek az indokok is, és a folyamat is igen érdekesen van ábrázolva, így nem válik unalmassá ahogy halad a történet.

Szlovén
Natalia de la Grip és David egyre közelebbi kapcsolatba kerülnek, a találkozójukat is David tervezte meg, de olyan vonzalom ébred közöttük, ami arra készteti a férfit, hogy gondoljon át mindent alaposan, ellenállni viszont nem bírnak egymásnak, hiába is próbálják meg külön-külön más okok miatt. A férfi a családjuk ellensége évek óta, a nő mégsem tud neki ellenállni.

David könyörtelen üzletember hírében áll, a pletykalapok kedvence, követik minden lépését, hiszen fiatal, jóképű, és gazdag. A semmiből küzdötte fel magát a csúcsra, aminek következtében vannak ellenségei, de csodálói is.

Natalia a svéd nemesség tagja, grófnő, de ahelyett, hogy csak otthon bájologna, egyetemet végzett, okos és sikeres a pénzügyi üzleti életben. Bizonyítani szeretne, családjának, és főleg édesapjának, aki szerint egy nőnek nincs helye a magasabb szerepek körökben. Tetszett, hogy a nő magabiztos volt, önálló, és határozott.

Nagyon tetszett a románc a két fiatal között, először minden ártatlan volt és a vonzalom lassan, de levakarhatatlanul egymáshoz húzta őket, majd ahogy haladtak az események, egyre komolyabbra fordult minden, és a találkozások egyre sűrűbbé váltak.
A mellékszereplők nagyon színessé teszik a történetet, mert mindegyikük egyedi, de ami a legfontosabb, mindenkinek van története, amiről szívesen olvasnánk még többet.
Nagyon remélem, hogy a kiadó a következő könyvet is kiadja, amelynek Alexander az egyik főszereplője. :)

Kiadó: General Press - Megrendelhető
Eredeti cím: En enda natt
Műfaj: romantikus
Megjelenés: 2016. május 
Oldalszám: 424
Fordította: Markwarth Zsófia




A General Press kiadó jóvoltából jelent meg a svéd írónő, Simona Ahrnstedt romantikus regénye. Natalia és David között nem lehetne semmilyen ismeretség, hiszen a férfi meg akarja semmisíteni a lány családjának cégét, azonban néha a szív szava mást diktál…
Tartsatok velünk a blogturnén és ismerjétek meg a könyvet közelebbről!



05.10 Kristina blogja


A könyv gazdag üzletemberek világáról szól, ahol a pénz nem ismer határokat.
Mostani játékunkban ezért a világ legnagyobb gyémántjaiból kell hármat megtalálnotok kép és leírás alapján.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk. 

Mai gyémánt: 

Afrika nagy csillagának másik nevén Premier-gyémántnak is hívják, viszont van egy hivatalos harmadik neve, amire mi kíváncsiak vagyunk. Tiszta fehér kő aminek súlya nyers állapotában 3106 karát volt. A nyers követ eredetileg Transvaal kormányzósága vásárolta meg, majd 1907-ben VII. Eduárd brit királynak elajándékozták. A király végül Amszterdamban lecsiszoltatta és több darab mellett a legnagyobb cseppformájú gyémánt 530,2 karát.





a Rafflecopter giveaway

0 comments: