Gena Showalter: Éjsötét játszmák

, by Kristina

Fülszöveg:
Strider, a Vereség démonának őrzője, sohasem veszíthet, hacsak nem akar pokoli kínokat szenvedni. Számára az élet győzelem vagy halál - amíg Kaia, a csábos hárpia, sarokba nem szorítja a megadás kísértésével.
Kaiának, akit népe Csalódásnak csúfol, az élete árán is el kell hoznia az első díjat a hárpiák világbajnokságáról, így nem tűrheti, hogy Strider összezavarja. Ám Stridernek is megvannak a maga tervei az első díjjal: el akarja lopni az isteni gyártmányú, ősi varázseszközt, mielőtt eldőlne, ki lesz a világbajnok. Ám ahogy egyre durvábbá válik a versengés, kiderül, hogy itt egyetlen díj számít: a szerelem, amelyben egyikük sem hitt...


Már nagyon vártam Kaia és Strider történetét. A korábbi könyvek bebizonyították, hogy a hárpiák nagyon sokat dobnak a történeten, Bianka, Taliyah és Gwen is igazi egyéniségek, na de le a kalappal Kaia előtt. Rengeteg mosolyt csaltak az arcomra a hárpia testvérek. Mindkét főszereplő kellő képpen lökött, tökéletesen kiegészítették egymást. A vitatkozások, beszólások vidámabbá tették a történetet.

 Kaia tudja, hogy számára a sors Stridert jelölte ki párnak, ám a férfi szinte foggal és körömmel küzd ellene. Az előző részekben a közös jeleneteik már adtak ízelítőt abból, hogy milyen lesz amikor végre beadja Strider a derekát, azt hittem abból hatalmas földrengésre számíthatunk. És láss csodát, sokkal nyugisabban ment minden, mint ahogy arra felkészültem. De attól nem volt kevésbé szórakoztató.

A kaland amibe keveredtek a párosaink sok izgalmat rejt, és újabb oldalát ismerhetjük meg Showalter paranormális világának. A hárpiák évszázadokra kiközösítették Kaiat és testvéreit, ám most újra lehetőséget kapnak arra, hogy bebizonyítsák megállják a helyüket a legerősebbek között. 
Sok harc vár a lányokra a Hárpia Játékokon, mindeközben még erősebbb kapcsolat alakul ki közöttük. És a hab a tortán, hogy az életpárjaik is sok segítséget adnak nekik,de meg is nehezítik olykor a játékokat. 

Stridernek egy teljesen új oldalát mutatta meg az írónő, a makacs, önimádó harcos képes a gyengédségre és az érzelmek kimutatására. A Vereség démomának köszönhetően mindig mindenben győzie kell, és ez tartja leginkább vissza attól, hogy beadja a derekát Kaianák. Mert a nő képess arra, hogy megnehezítse az életét, és fájdalmat okozzon neki olyan kihívásokkal, amiket nem képes megugrani. Csakhogy időbe telik neki rájönni arra, hogy a nő, inkább megkönnyítené csak az életét.

Ráadásul a hárpiánk is sok meglepetést okozott, 14 évesen megkapta a Csalódás megszólítást, és ez mély fájdalmat okoz neki évszázadokkal később is. Készen áll, hogy végre kiérdemeljen egy sokkal menőbb, hozzáillő, vagány megnevezést, és bármire képes, hogy megszerezze. Az alkalom pedig adott, csak túl kell élnie.

Egy fontos új szereplőt is megismerünk: Lazarust, aki itt még ugyan inkább negatív szereplőnek tűnik, de a folytatásban bebizonyítja majd, hogy méltó párja lesz Cameonak.

Tetszett  könyv, ugyan nem múlta felül az előző részeket, de nagyon jó szórakozást nyújtott. És ahogy megszokhattunk szépen előkészítette a folytatást, amely Paris és Sienna könyve lesz.


Eredeti címe: The Darkest Surrender
Fordító: Sóvágó Katalin
Sorozat: Alvilág Urai 8. rész

Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal megáldott férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel. Ezúttal Strider, a Vereség démonát őrző Alvilág Ura történetét meséli el.



04.24. – Angelika blogja
04.26. – Kristina blogja
04.28. – CBooks
04.30. – Insane Life


Mostani játékunkban letesztelhetitek, mennyire ismeritek az Alvilág Urait és kedveseiket. Minden állomáson megadjuk egy-egy hősnő nevét, a Ti feladatotok pedig megírni, hogy melyik démont őrzi az a harcos, akiben ezek a nők megtalálták örök társukat.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


ANJA

a Rafflecopter giveaway

0 comments: