Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek

, by Kristina

Nemezis (fn)
a) Ellenfél, rivális, akit képtelenség legyőzni
b) Valakinek a veszte
c) Joshua Templeman
Lucy Hutton és Joshua Templeman ki nem állhatják egymást. Nem csupán ellenszenvesek egymásnak. Nem épp hogy csak megtűrik egymást. Hanem gyűlölik a másikat. Az sem okoz nekik problémát, hogy ki is mutassák az érzéseiket egy sor rituális, passzív-agresszív játékon keresztül az irodában, ahol egy kiadó társigazgatóinak asszisztenseiként egymással szemben ülve dolgoznak. Lucy nem érti Joshua karót nyelt, ideges, aggályoskodó hozzáállását a munkához. Joshua pedig egyértelműen nem tudja hova tenni Lucy hóbortos ruháit, különcségét és túlzott derűlátását.
Most ugyanazért az előléptetésért versenyeznek, és elszánt küzdelmüket immár semmi sem fékezheti meg. Lucy nem hajlandó meghátrálni, annak ellenére sem, hogy legújabb játékuknak álmai munkája lehet az ára…
Ám pont amikor a köztük lévő feszültség a tetőpontjához közeledik, Lucy rájön, hogy talán nem is utálja a férfit. És talán a férfi sem utálja őt.
Vagy lehet, hogy ez is csak egy újabb játék?
Ismerd meg izgalmas szabályait!
„Tiszta szívből ajánlom.” – Susan Elizabeth Phillips, New York Times bestseller szerző


Az őszi megjelenések közül ez volt az igazi nagy meglepetés, és mindenkinek csak ajánlani tudom! Az írónő nevével és ezzel a könyvvel valamiért eddig nem találkoztam, pedig igazi kincs ez a történet. A fiatal ausztrál írónő első és eddig egyetlen megjelent könyve, de nekem nagyon bejött könnyed és vicces stílusa, úgyhogy Sally Thorne neve felkerült a Követem listámra az amazon és goodreads oldalamon is. Jövőre ígéri újabb könyvét, amire már most kíváncsi vagyok. :)

Nekem szükségem van arra, hogy ilyen történeteket olvassak. Kikapcsolódik az agyam, kicsit elvonulok a saját világomba, és ha csak pár órára is, de önfeledten szórakozhatok. Mosolyoghatok, pityereghetek, vadul vigyoroghatok, nincs is annál jobb amikor egy könyv mindezeket kiváltja belőlem. Mindemellett, hogy szórakoztató, izgalmas is, mert végig vannak bennek kis titokzatos dolgok, amikkel fenntartotta az érdeklődésem.

Lucy és Josh párosa teljesen egyedi és utánozhatatlan. A rajongójuk lettem, újraolvasós számomra abszolút. Mindig is a kedvencem, amikor a könyvben a főszereplők ellenségként tekintenek egymásra, majd lassan kezd minden megváltozni. Ellenségekből lesznek a legjobb szerelmesek, a könyvekben mindenesetre szinte mindig így van. Nagyon üdítő és szórakoztató az írónő írási stílusa, szinte azonnal beszippant a cselekmény és a két főszereplő viszálya, majd románca. Harcolnak egymással, majd egymásért.

Lucy és Josh akkor találkoznak először, amikor a Gamin és Bexley Könyvkiadók összeolvadnak, hogy elkerüljék a teljes csődöt. Lucy a Gamin főnökasszonyának a vezető asszisztense,  míg Josh a Bexley főnökének a vezető asszisztense. Mindketten nagyon képzettek és tehetségesek, nem túlzás, ha azt monndom, sokkal képzettebbek, mint azt a poziciójuk megköveteli és a versenyszellem pedig még inkább fellobban közöttük, amikor esély adódik arra, hogy magasabb pozicióba kerüljön valamelyikük.

A két kiadó emberei ellentétei egymásnak, és idővel sem csökken az ellenszenvük egymás iránt, hiába váltak egy céggé. Lucy és Josh is nagyon különbözőek, a nő nagyon kedves, aranyos, vicces és vidám, nem tud nemet mondani senkinek. Míg Josh mogorva, magának való és ellenséges szinte mindekivel. 
Osztozkodniuk kell az irodán, és idővel kisebb játékokat találnak ki egymás idegesítésére, amit bevallok én nagyon-nagyon élveztem. Apró kis semmiségek, szópárbajok, amikkel idegesítik a másikat, megfélemlítik, vagy csak egyszerűen frusztrálják. Mindemellett egymás is megfigyelik, megismerik. 

Egyszer csak elkezd minden megváltozni, összemosódnak a határok. A gyűlölet mellett fellobban a szenvedély, majd minden még jobban összekuszálódik.

Mindketten sokkal többek annál, mint ahogyan az elején megismerjük őket, és ami a legfontosabb mindketten sokat változnak a történet végére.

És ettől bővebben nem is ismertetném a cselekményt, melegen ajánlom mindenkinek aki vicces, romantikus történettel szeretné kényeztetni magát a hideg, esős őszi estéken. :)

Megjelenés: 2018. október 23.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 440
Fordító: Benedek Dorottya
ISBN: 9789634573739


A Könyvmolyképző Kiadó őszi megjelenéseivel érkezik Sally Throne Gyűlölök és szeretek című könyve. A történetben két ellenséges kiadó összeolvadása miatt egy irodában dolgozó páros különös játékokkal teli mindennapjait ismerhetjük meg. Lucy és Josh a két ellentétes oldalon állnak, más értékeket képviselnek, és természetesen szívből gyűlölik egymást. Vagy mégsem? Nos, ha követitek a turnét, talán ez is kiderül, de annyit előre mindenképp leszögezhetünk, hogy a gyűlöletet bizony nem sok választja el a szerelemtől. Tartsatok velünk! 


10.26. Sorok között 
10.28. Kristina blogja
10.30. Könyvvilág


A könyv főszereplői egy könyvkiadóban dolgoznak, így a játék során is hasonló vizekre evezünk. Minden állomáson egy olyan könyv fülszövegrészletét találjátok, amelynek valamelyik szereplője szintén kiadóban dolgozik. A dolgotok mindössze annyi, hogy beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a könyv szerzőjét és címét.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


"Francesca házassága megfeneklett. Pedig az örök optimista Edo igazi mintaférj, sosem veszekszik, mindent eltűr, szolgálatkész és bosszantóan mosolygós. Francesca számára mindez elviselhetetlen. "


a Rafflecopter giveaway

0 comments: