Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes - Deathless & Divided

, by Kristina

Életet az életért. Ez a maffia törvénye.
Damian Rossi az életével tartozik egy embernek, és eljött a törlesztés ideje. A fizetség ez esetben azt jelenti, hogy be kell házasodnia egy másik chicagói maffiacsaládba. Damian készséggel áll a sorsa elébe, akármi legyen is a következmény.
Lily DeLucának nincs választási lehetősége. Rákényszerítik, hogy hazatérjen, feleségül menjen egy férfihoz, akit nem is ismer, és folytassa azt az életet, amit a legszívesebben elfelejtene, egy féligazságokkal, elfojtott fájdalommal és bizonytalansággal teli világban. Damian azonban cseppet sem olyan, mint gondolta.
Ebben a világban senkiben sem lehet megbízni. Valaki a jobb jövő reményében kész mindent a feje tetejére állítani. De senki sem játszik nyílt lapokkal, és ebben a csatában csak egy győztes lehet. Amikor pedig a háború vörösre festi Chicago utcáit, a négy családot megosztja az egymás iránti hűség, gyűlölet és bosszú. Senki sem rejtőzhet el. Senki sincs biztonságban.
Senki nem halhatatlan.
Senki.
Ismerd meg a sorsukat! Csupa tűz ez a regény.


Talán két éve már, hogy a rocksztáros romanikus könyvekről áttértem a maffiás romantikus könyvekre. Meghan March sorozata volt amely megmutatta számomra ezt az izgalmas világot, de Bethany-Kris, J.J. McAvoy és London Miller írónők azok akik igazán elámítottak és függővé tettek. Bethany-Kris minden, ismétlem MINDEN könyve a listáim legtetején landol, még a gyengébb törtenek is sok más könyvet túlszárnyalnak. Ráadásul nem túlzok, minden története izgalmas, sokszor kiszámíthatatlan. Mindegyik sorozatot tőlük már 3x elolvastam angolul. :) 
Már nagyon régen voltam egy könyv értékelésnél ennyire izgatott, de tényleg régóta várok már arra, hogy bemutassam nektek a kedvenc írónőm világát. Sajnálom, hogy a könyv turnéján csak hárman veszünk részt, de azért az értékelés egyre több olvasóhoz eljut.

Bethany-Kris nem fél a komoly témáktól, nem riad vissza a vérontástól, ami különösen tetszik a történeteiben, hogy a főszereplők a rosszfiúk. Amikor azt mondom, hogy ezek a könyvek izgalmat csempésznek a szürke hétköznapokban, akkor bizony azt szó szerint vegyétek. Nagyon nehezen tudom letenni a könyveit, és sokszor újraolvasásnál fogom is fel sokszor, hogy mennyire zseniálisan mozgatja a szálakat.

Azt leszögezném, hogy a kiadó helyében nem ezzel a sorozattal indítottam volna. Idősorrendben nincs gond, mert a Guzzi, Marcello és Rossi családok könyvei egy időben játszódnak, ám mégis a Marcellok állnak igazából az élen. A Titokzatos és tüzes szépen bemutatja, hogy milyen szövevényes és bonyolult a maffia világa, na meg vérengzésben sincs hiány. Ami a romantikát illeti, senki se számítson habos babos, rózsaszín szivecskékre. Az a fajta románc nem élné túl ebben a világban.


Damian a gyilkossághoz ért, a színfalak  mögött érzi jól magát, csendes, elvonult, megfigyel és akkor cselekszik, amikor senki nem számít rá. Végzetes. Nem csoda hát, hogy a chicago-i maffia főnőkének a kedvenc fegyvere. Szavát megtartja, őszinte és amikor kell: kegyetlen. Ám neki is szüksége van arra, hogy valakinek fontos legyen. Ő maga sem gondolja, hogy tervezett házassága végül szerelmi kapcsolat lesz. Bevallom az elején nagyon nem láttam még, hogy Lily és Damian kapcsolata hogyan lesz szerelmi, de ahogy haladt a történet, annyira természetesen és hihetően alakult ki a kötelék közöttük.

Lily szüleit meggyilkolták, családja mindig is a az olasz maffia fontos része volt, és ők is vették el tőle a szüleit. Két bátyja is fontos szerepet töltenek be a szervezett bűnözésben, ám szerencséjére ők megértik, hogy a lánynak szüksége volt arra, hogy megszabaduljon a kegyetlenségtől. 3 évig Európában utazgat, amikor visszahívják, mert a bátyja odaígérte őt Damiannak. A lány még nem látja, de ezzel mentik meg az életét, mielőtt nagybátyja valaki máshoz adná hozzá, aki akár vele is kegyetlen lehet. 

Imádom a romantikus könyveket, szeretem, amikor a lelki társak egymásra találnak. De ezekben a könyvekben nem csak a szerelmi szál az ami érdekes. Ebben a sorozatban a chicago-i maffia szétbomlik és az új generáció emelkedik fel. 4 részen keresztül követhetjük nyomon a Rossi, DeLuca, Trentini és Conti családok miként festik a város utcáit vérvörösre a háborújukkal. 
 A Chicagoi maffia család azért érdekes, mert ebben a városban 4 család uralkodik és osztozkodik az utcákon. Mindig is feszült volt közöttük a helyzet, ám most valami elpattant és szabadjára engedte az agressziót. Ahogy a fiatalabb generáció felküzdi magát, úgy javul majd a helyzet, de erre csak a 4 részben kerül sor. Addig nyomon követhetjük ahogy a családok fitaljai szerelmbe esnek és még erősebb kapcsolat alakul ki így a családok között. 

Ebben a könyvben a DeLuca és Rossi család két tagja talál egymásra, miközben a fejük felett kirobban a gengszter háború. 

U.i.:
Ha volt már könyv mit ajánlottam és tetszett, akkor kérlek ez legyen a következő könyv aminek lehetőséget adsz. Sőt a sorozat mind a 4 részét olvasd el, mert úgy lesz igazán izgalmas.
Ha ez az első könyv, aminek az ajánlóját olvasod tőlem, akkor fogadd meg a tanácsom és olvasd el. 

Bethany Kris a legjobb író akit megismertem. Adj neki egy esélyt, hogy téged is elkalauzoljon a maffia világávan. De ha olvasol angolul, akkor mindenképp a Marcello családot vedd előre. :D 
Kérlek, ha tetszett a könyv, akkor írj nekem, szívesen beszélgetek róluk és rajongok együtt mindenkivel. :)

Vasárnap újra jelentkezem a turnén belül, akkor bemutatom az írónőt nektek és részletesebben mesélek a sorozatairól.


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Deathless & Divided
Fordító: Császár László
ISBN: 9789634570165
Országos megjelenés: 2019.03.08
Oldalszám: 424


Bethany-Kris kanadai írónő a romantikus maffia történetek koronázatlan királynője. Legnagyobb örömünkre végre a magyar olvasók is kézbe vehetik izgalmas és lebilincselő történeteit a Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően. A Titokzatos és Tüzes című könyv az első magyarul megjelent könyve, amely a Chicago-i maffia család veszélyes és szenvedélyes kapcsolatait mutatja be. Március 11 és 17 között a Blogturné bloggerei mesélnek a történetről, és a megszokott módon a turné végén nyereménypéldányt sorsolunk ki.



3/13 Kristina blogja
3/15 Kelly és Lupi olvas
3/17 Kristina blogja (Extra)


Bethany-Kris legtöbb sorozata egymáshoz kötődik, hiszen a maffia családok ismerik egymást, és egy-két fejezet erejéig a korábbi szereplők fel is bukkanak újból (legnagyobb örömünkre). Így a játék arról szól, hogy megismerkedjetek Bethany Kris olasz maffia sorozatainak világával. 
Az első 3 állomáson információkat találtok azokról a családokról, amelyek uralják az alvilágot, és nektek ezek és a fotók alapján ki kell találnotok melyik városokban uralkodnak. Tehát a megfejtésként a városok neveit kérjük beírni. 


*A Guzzy család uralma ugyan rövid ideig megszakadt, de Gian Guzzi vissza szerezte, ami méltó módon illetti
*A kanadai városban mindenki ismeri a Guzzi családot
*Idén és jövőre Gian örököseinek a könyve is megjelent, mind az 5 fiú bemutatkozik majd.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: