Tracy Brogan: Crazy Little Things - Egy kis őrültség

, by Kristina

Fülszöveg:
Sadie Turner nem irányításmániás, csak… rendszerető. Amikor egy hűtlen házastárs romba dönti Sadie kifogástalanul tiszta világát, Sadie összecsomagolja a gyerekeit, hogy a nyári szünetet a nagynénje tóparti házában töltsék. Reméli, hogy a pihenés és feltöltődés mellet lehetősége lesz férfiaktól – minden férfitól – távol összeszedegetni élete széthullott darabjait. Azonban a hóbortos Dody nagynéninek más tervei vannak: elhatározta, hogy elintéz Sadie-nek egy kis kalandot Desmonddal, a szexi új szomszéddal.
Magas, napbarnított, izmos – és még a gyerekeivel is nagyszerűen bánik – Desmond Sadie legszörnyűbb rémálma. Biztos van valamilyen hibája – elvégre férfi – így Sadie megfogadja, hogy távol tartja magát tőle. Ám ahogy a nyári nap ragyogva halad az égen, úgy lobban lángra a vonzalom köztük és az élet, amit Sadie olyan nagyon próbál egyszerűbbé tenni, csak egyre bonyolultabb lesz… de talán pont egy kis káosz az, amire Sadie-nek szüksége van, hogy a jövőjét és a szerelemről szőtt álmait újra rendbe tegye.



Könnyed olvasmány, amelyet olvashatsz nyáron a melegtől elbújva, vagy ősszel amikor bevackolod magad a meleg takarók közé. Tipikusan az a női könyv, amit akkor veszel elő, mikor valami könnyed szórakoztatásra vágysz egy kis romantikával és humorral megfűszerezve. Chick lit történet, ami nemcsak az új szerelem reményéről szól, de egy furcsa családról is. Tehát, aki ebből a hűvös, nyirkos időből kicsit a napsütéses Michigan tópartra szeretne röppenni, annak melegen ajánlom ezt a kis romantikus, családi történetet. Humoros, könnyed, komplikációktól és nagyobb bonyodalmaktól mentes regény.

Sadie közel áll ahhoz, hogy megkeseredett elvált nőnek nevezzék, próbál egy kicsit távol maradni a férfiaktól és élvezni a szinglik mindennapjait, a gyerekeit, a szabadidejét. Persze a sors, vagyis inkább Dody nagynénijének köszönhetően egy olyan pasi kerül az útjába, akinek egyre nehezebb ellenállnia.
Nem igazán sikerült megkedvelnem Sadie karakterét az elején, talán túl sok negatív hatás érte a csalódás miatt, ami nagyon kihatott a könyv hangulatára. A poénok néha erőltetettek voltak, de határozottan sokat lendített a regényen Dody karakteres egyénisége, az idősödő, mindenlében kanál nagynéni sokszor vitt színt a szürke hétköznapokba.  Egyre jobban tetszett a történet,ahogy Sadie is kezdett kilábalni az önsajnálatból és új célokat tűzött ki maga elé.

Egy újonnan elvált, kétgyermekes anyuka története, aki csalódott az egész férfinemben, teszem hozzá jogosan érzett így. Akinek betoppant az életébe egy hihetetlenül tökéletes férfi, és onnan kezdve a könyv inkább a második esélyről szólt. Természetes, hogy a rossz emlékeknek köszönhetően nehezebben osztogatják a szereplők a bizalmat egymás iránt. Egy harminc éves nő, ekkora csalódás után nehezebben nyílik meg új érzelmi kapcsolatok iránt. De valljuk be, Desnek kevesen tudnánk ellenállni, hiszen tökéletes szomszéd, elhivatott orvos és ráadásul skót akcentusa van! 
A mellékszereplők sokszínűsége nem hagyja nyugton az olvasót, egyik végletből jutunk a másikba, hiszen feltűnik egy idióta ex-férj, vagy a nagyon cuki és dilis nagynéni, a rokonság többi tagját nem is említem, hagyom hogy mindenki maga fedezze fel őket a könyvet olvasva. :)

Tetszett, hogy új szempontból figyelhetem meg egy kapcsolat kialakulását. Tetszett a könyv üzenete, miszerint nem szabad feladni a reményt a boldog beteljesülésről. A válás nem azt jelenti, hogy többé nem lehet az illettő őrülten és eget rengetően szerelmes, hiszen pont azzal egy új esély tárul a felek elé. 


Kiadó: Könyvmolyképző
Eredet cím: Drazy Little Things
Műfaj: Chick Lit
Megjelenés: 2015. 11. 10.
Fordító: Dobó Zsuzsanna
Sorozat: Bell Harbor 1. rész 



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelenik meg Tracy Brogan könnyed romantikus könyve, az Egy kis őrültség.
A hat állomásos turné keretein belül, némi extrával kísérve megismerkedhettek a könyvvel és játszhattok is a három nyereménykönyv egyikéért.


10/23 Dreamworld
10/27 Kristina blogja
10/29 Insane Life
10/31 Media Addict
11/02 CBooks



A könyv egy aranyos kis romantikus könyv, a mostani játék a témájához kapcsolodó.
Minden állomáson egy aranyos romantikus vígjátékból találtok képet, valamint utalásokat. Ezek alapján kell kitalálnotok melyik filből van a képkocka.
(Filmek angol illetve magyar neveit is elfogadjuk.)

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)





a Rafflecopter giveaway

0 comments: