Mary Jo Putney: Fekete özvegy

, by Kristina

Fülszöveg:
Daniel Herbert egy londoni estélyen pillantja meg Jessie Kelhamet. A koromfekete, visszafogott báli ruha ellenére Jessie pillantásában valami sokat sejtetőt és valami ismerőset vél felfedezni. Találkoztak már vajon korábban is?

Az asszonyt rögtön a szájára veszi a város: karikatúra készül róla, amint halálos csókú özvegyként új áldozatra vadászik. Daniel nem tudja, hogyan viszonyuljon Jessie-hez, vonzza, ugyanakkor tart is tőle, úgy érzi, nem hozzá való. És bár a legszívesebben visszamenekülne orvosi hivatása védőbástyái mögé, úgy dönt, az összes kockázatot vállalva szívét adja a nőnek.

Maga sem tudja azonban mi vár rá: újabb és újabb titkok tárulnak fel Jessie korábbi életéből, a múlt árnyai mindig az asszony után nyúlnak. Lehet-e egyáltalán esélyük így a boldogságra?
Mary Jo Putney regénye finoman és érzékenyen ábrázolja azt, hogy két óvatos, a múltban sokat szenvedett ember is képes az újrakezdésre, és a régi fájdalmakat leküzdve boldog szövetségben élhet.


Abszolút pozitív meglepetésnek könyvelhetem el a regényt. Bevallom csak egy átlagos, könnyed kis történelmi romantikusra számítottam, ám az első fejezetektől kezdve magával ragadott a főszereplők különleges sorsa és késő órákig olvastam, hogy minél előbb megtudjam milyen izgalmakat talált ki nekik az írónő.
Talán két éve már, hogy utoljára Putney regényt  olvastam, amikor felfedeztem az írónőt, egyszerre több könyvét is elolvastam. Tetszett a könnyed romantikus, ám ugyanakkor izgalmasan krimis hangulata a könyveinek. Amely stílusok ebben a regényben is jelen vannak, ám ezúttal a főszereplők jelleme is nagyon sok pozitívumnak számít, különc, egyedi személyiségükkel fenntartják az olvasó érdeklődését, mikor a cselekmény kicsit lelassul.

Az elveszett lordok sorozat 7. része ez a regény, és szánom-bánom, hogy eddig elhanyagoltam a sorrendben olvasást, de ez a regény után muszáj lesz beszereznem a hiányzó részeket és újra elővenni a meglévőket. Tetszett, olvastatta magát a történet, néha lassabb, néha gyorsabb tempóban folydogált a cselekmény, de a nem várt fordulatok és bonyodalmak sokszor izgalmassá tették a történetet.


Báli szezon, párkeresés, udvarlás, nemesi címek és öröklés,... csak pár dolog, amitől olyannak tűnhet, mint az összes többi könyv ebben a műfajban, ám mindezeket Daniel és Jessie karakterei izgalmassá varázsolják. Már abból kiindulva is érdekes, hogy Daniel orvos, csak véletlennek köszönhetően örökli meg a nemesi címet, amit először csak plusz tehernek érez. Majd az is érdekes, hogy Jessie-nek egy csepp vére sem nemesi eredetű, mégis befogadja őt a nemesség kisebb része, még akkor is, ha özvegységének köszönhetően jutott be e magasabb körökbe.

Jessie múltja rengeteg titkot rejt, amelyeket féltve őriz. Mégis, mikor eljött a megfelelő pillanat beavatta a férfit, és ez különösen tetszett ebben a regényben, hogy a főszereplők igyekeztek őszinték maradni egymással, mikor elérkezett a megfelelő idő rá. Nem voltak feleslegesen lefutott körök, tiszta lappal játszottak. Persze ezek mellett is elkerülhetetlen egy-két apró bukkanó, a negatív szereplők rengeteg fejfájást okoztak kedvenceinknek.

Kedvenc szereplőm Jessie kislánya volt, egy aranyos, kis  tündérbogár, aki sokszor csalt mosolyt az arcomra. Beth jelenetei viccesek voltak, és mindenkit sorra elvarázsolt. Jessie őszinte anyai szeretete csodálatos volt. Egy anya, aki mindenre képes a lányáért, megérdemli a boldog befejezést.

Romantikus, amire nagyon szükségem volt ezekben az esős napokban. Jól esett bebújni a meleg takarók közé és elmerülni a könyv világában. Csak ajánlani tudom!

Kiadó: General Press
Eredeti cím: Not Always a Saint
Fordította: Hajnal Gabriella
Sorozat: Elveszett lordok 7. rész
Oldalszám: 280

Elveszett lordok magyarul megjelent részei:

1. Elveszett szerelem
2. Egy igazi hölgy
3. Egy hamis hölgy
4. Egy hamis úr
5. Leányrablás
6. A kém szerelme
7. Fekete özvegy



A General Press kiadó jóvoltából jelent meg Mary Jo Putney következő könyve, amely az Elveszett lordok sorozat hetedik kötete.
Mostani turnénkon négy állomáson ismerhetitek meg a könyvet és kalandozhattok velünk. Sőt, ha játszotok, tiétek lehet az egyik példány belőle!



04.10 Kristina blogja
04.13 Szembetűnő blog
04.16 Insane Life


Az Elveszett Lordoknak immár ez a hetedik kötete, mostani játék is ehhez fog kapcsolódni. 
Minden állomáson találhattok egy idézetet, ami a sorozat másik köteteiből származik, nektek pedig az a feladatotok, hogy kitaláljátok melyik kötetből idézünk.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


– Ha az aggodalom az a kamat, amit a még meg nem élt kellemetlenségekért fizetünk, akkor a bűntudat az a fájdalom, amit olyasmi miatt érzünk, amin nem változtathatunk.

a Rafflecopter giveaway

0 comments: