Donna MacMeans: Nászéjszaka

, by Kristina

Fülszöveg:
Szenvedélyes regény az újgazdag amerikai örökösnőről és a konzervatív angol hercegről.
Francesca a tizenkilencedik századi Amerika egyik leggazdagabb családjának örököse, de nehezen viseli az ezzel járó kötöttségeket: úgy érzi, az illemszabályok gúzsba kötik az életét. Ráadásul gyerekkora óta irtózik a tömegtől, és arról ábrándozik, hogy csendesen él választottja, egy hétköznapi ügyvéd oldalán. Törtető anyja azonban a vagyon mellé címet is akar szerezni a családnak, ezért egy elszegényedett angol herceget szemel ki a lánya jövendőbelijének. Nem elég, hogy szegény Francescát elszakítják a szerelmétől, még a rideg Angliába is el kell költöznie. Arra azonban végképp nem számít, hogy a nászéjszakáját olvasással fogja tölteni. Újdonsült férjét ugyanis a szerelemnél láthatólag jobban érdekli, hogy neje alaposan megismerje leendő családja történetét és az angol etikettet. Szerencsére a családfán kívül más olvasnivalót is talál: egy kurtizán naplója kerül a kezébe, amelyből megtanulhatja, hogyan csavarhatja el a szigorú herceg fejét.

Donna MacMeans szenvedélyes és egyben szellemes regényének szereplői, az újgazdag amerikai örökösnő és a konzervatív angol herceg első ránézésre nem is különbözhetnének jobban egymástól. Minél több időt töltenek azonban együtt, annál inkább rájönnek, hogy közelebb állnak egymáshoz, mint először gondolták.


Igazi meglepetés volt, hogy az írónő stílusa ennyire könnyed, szórakoztató, humoros és tökéletesen szenvedélyes-romantikus. A téma, a cselekmény kidolgozása megnehezítette, hogy az olvasáson kívül mással is foglalkozzam attól pillanattól kezdve, hogy az első oldalakba belelapoztam.
A szereplők egyediek, humorosak, és sok meglepetést okoznak a váratlan helyzetekben hozott döntéseikkel. Könnyen kedvelhetőek, mint a fő- és mellékszereplők is, nem csak az események, hanem maguk a karakterek is izgalmassá varázsolják a történetet.

Amennyire egyszerű kis történetnek hittem, akkorát tévedtem is.
Könnyű kis románcnak gondoltam, de a fordulatok sokkal színesebbé alakították a romantikus szálat is. Mindig is a gyengéim voltak az amerikai-angliai újgazdag-nemes párosról szóló történetek. A szabályok és szabadság ellentéte, a szabad gondolkodás és a nemességet gúzsba kötő pletykáktól való félelem, izgalmas kis történetek születésének ad alapot. Amit az írónő tökéletesen ki is használt.

Az elején érdekes volt, majd kissé belassult a történet, de miután újra elkezdtek pörögni az események, már végig nem volt megállás. 


Francesca azt hiszi, hogy szerelmes, árulásnak érzi, hogy az édesanyja el akarja szakítani az igaz szerelemből való házasság esélyétől, csak azért, hogy nagyobb presztízshez jusson a gazdagok körében. Ezért tervet eszel ki, hogy hogyan is tudná megakadályozni és romba dönteni az első találkozását a neki szánt angol nemessel. Miközben a lány azon igyekszik, hogy besározza a tulajdon nevét, eközben a herceg sem tétlenkedik és ugyan azt a módszert alkalmazva próbálja megismerni a leendő menyasszonyát. Már az elején viccesen alakul a helyzet, hiszen egymás karjában kötnek ki, a sors néha kiszámíthatatlan dolgokra képes. :)


Francescát végül édesapja győzi meg arról, hogy hamarosan visszatérhet hozzájuk, méghozzá azzal a feltétellel, hogy áldott állapotba kerül. A helyzetet ez csak még jobban bonyolítja, hiszen a herceg azzal a meggyőződéssel van, hogy a lányt csak azért akarják ilyen gyorsan férjhez adni, mert már gyermeket hord a szíve alatt. Egyik bonyodalom jön a másik után, miközben annyit vigyorogtam, hogy az arcom is megfájdult.

Való igaz, hogy a herceg ellenállása, már egy kicsit bosszantó volt, de Fran fortélyai, amit egy kurtizán naplójából lesett ki, a szenvedélyt sokszor felkorbácsolta. 

Extra

1880-as évek amerikai divatja a képeken :)


Kiadó. General Press - Megrendelhető
Eredeti cím: The Seduction of a Duke
Fordította: Danyi Andrea
Megjelent: 2016. június 23.
336 oldal


Donna MacMeans írónő újabb történelmi romantikus története jelenik meg a napokban a General Press Kiadó gondozásában. Az amerikai örökösnő Francesca és az angol herceg William izgalmas, szórakoztató története bennetek is elvarázsol!
Június 23. és július 1. között a Blogturné Klub bloggerei kétnaponta jelentkeznek értékelésekkel, érdekességekkel és játékkal a Nászéjszaka című könyv turnéja keretén belül!




06.23. Kristina blogja
06.25. Deszy könyvajánlója
06.27. Insane Life
06.29. Kelly Lupi olvas
07.01. Szembetűnő




Mennyire ismered a történelmi romantikus regények öltözékeit? Válaszolj helyesen a bejegyzéseknél feltett kérdésekre és nyerd meg a 3 Donna MacMeans: Nászéjszaka példányok egyikét. 


1. kérdés:

Miből készült a turnűr?


a Rafflecopter giveaway

0 comments: