Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat

, by Kristina

Fülszöveg:
Falyn Fairchild szeme előtt egyetlen cél lebeg: eljutni Eakinsbe, Illinoisba. Számára ez az egyetlen hely, ahol igazán megbocsátást nyerhet a régmúlt bűneiért…
Falyn, a leendő colorádói kormányzó lánya. Így minden, amit tesz, hatással van apja karrierjére. Ám legnagyobb igyekezete ellenére sem képes megfelelni az elvárásoknak. Nem tud szabadulni egy fiatalkori hibájának terhétől. Pincérkedést vállalva a Bucksaw Kávézóban, és minden műszak után félretesz egy kevés pénzt, hogy repülőjegyet vehessen, és végre elutazhasson Eakinsben, ahol talán helyrehozhatja a múltját.
Taylor Maddox abban a pillanatban megérezte, hogy Falyn bajban van, amint leült egy asztalhoz a kávézóban. Taylor csábító, megszegi az ígéreteit, és még akkor is káprázatos, amikor piszok borítja be – minden megvan benne, ami Falyn szerint egy rámenős, szexi tűzoltóban is. Falynt nem vonzza az, hogy egy legyen a srác hódításai közül, ám egy Maddox fiúnak egy ellenálló lány a tökéletes kihívás.
Amint Falyn megtudja, hogy mit nevez otthonának Taylor, minden megváltozik. A Maddoxokra jellemző kitartás lehet, hogy nem lesz elég Falynnel szemben. És most először lehet, hogy Taylor lesz az, aki megégeti magát.



Jamie McGuire mindig meglep! A sorozatban mindegyik fivér könyve más és más hangulatú. Mindegyik izgalmas, romantikus, szenvedélyes a maga titkolózós, akaratos, és maddoxos módján. Számomra különösen nagy hatással bír, hogy mindegyik fivér története, körülbelül ugyan abban az időben játszódik, így Abby és Travis fogadalomújítása, vagy második esküvője (kinek hogy tetszik az elnevezés) mindegyik könyvben más páros részéről levetítve sem válik unalmassá, hiszen kiderül, hogy mindenkinek tartogat meglepetést az írónő. A cselekmény itt inkább lassabb, a hangulat sötétebb és szomorkásabb. 
Igaz, hogy ez a könyv volt mind közül a legfelháborítóbb, a leggyengébb láncszem, mégis ugyan olyan hévvel, és szeretettel olvastam végig, mint az összes többit. Persze ez nem jelenti azt, hogy a történetük rossz, csak különbözik az eddigiektől. 

A depressziós pillanatok előfordulnak ugyan, de az édes kis jelenetek megjelenésével az írónő szépen szabályozza a harmóniát, így az olvasó nem kedvetlenedik el. Pont ellenkezőleg ezzel is kissé  hozzá segít az izgalmak fokozásához. Az események kiszámíthatóak, van ami persze durván meglepi az olvasót, de ez az egyik védjegye az írónőnek, így senkinek nem okoz igazán meglepetést ez a tény, remélem. :)


Falyn karaktere egy megtört nőé, aki feladta a gazdagságot, a jómódot azért, hogy büntesse magát a múltban elkövetett tettéért. Megértettem az okait, sajnáltam, nagyon gyorsan a szívembe zártam és szurkoltam neki, hogy ő is a boldogság útjára léphessen. Feladta az elit egyetemet, pincérnőként dolgozik most és a kávézó feletti aprócska lakásban spórol arra, hogy az Eakins nevű városkába utazhasson egyszer az életben. A sors iróniája, hogy pont Taylor személyében találja meg a tökéletes jelöltet arra, hogy célja elérésében segítse őt.
Taylor egy igazi hímringyó, már bocsánat a kifejezés miatt. A Maddoxok közül az ő karakterével gyűlt meg a legtöbb bajom. Volt egy-két botlása, amivel nem értettem egyet, és mégis a végén szurkoltam neki, hogy sikerüljenek a dolgok közte és Falyn között. 


A történet méltó címet kapott, mert mindenki áldozatot hoz valamiért, egymásért, a múltért, bizonyos tettekért. Az az igazság, hogy mikor először olvastam angolul, teljesen ledöbbentett, annyira meglepődtem a fordulatokon, hogy napokon keresztül sem tudtam feldolgozni, hogy ezt tényleg így oldotta meg az írónő. Majd most magyarul újraolvasva, bizonyos dolgokat már más szemmel figyelhettem meg. Jobban odafigyeltem, hiszen nem kellett gyorsan olvasnom, hogy kiderítsem mi fog történni a főszereplőkkel. Megfigyeltem a szereplőket, a tetteiket kiváltó cselekményeket, a hangulatokat és a fordulatokat kiváltó tényezőket. 

Tagadhatatlan, hogy Taylor a Maddoxok közül az, akinek leginkább kijár a fejmosás, de talán ő az aki a legrealisztikusabb is mind közül. Falynnak változnia kell, egy kicsit több boldogságot kell beengednie az életébe, hiszen mindenkinek kijár a napsütés és a béke. A legfurcsább az egészben, hogy nem találkoztam még két ennyire össze nem illő párossal, akik mégis valahogy kiegészítik egymást.

Kiadó: Maxim
Eredeti cím: Beautiful Sacrifice
Sorozat: Maddox testvérek 3.
Fordító: Szűr-Szabó Katalin
Oldalszám: 356
ISBN: 9789632617473 


A Maxim kiadó elhozza a nagy szeretetnek örvendő Maddox testvérek harmadik kötetét, a Gyönyörű áldozatot, melyben Taylor Maddoxot ismerhetjük meg. Mostani alkalommal hét állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!


06/16 CBook


Megihletett minket a borítón szereplő tollpehely, ezért most olyan borító részleteket találhattok az egyes állomásokon, melyeken szintén toll/tollpehely látható. 
A rafflecopter megfelelő sorába a könyv íróját és címét várjuk.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: