Julie Klassen: A táncmester

, by Kristina

Fülszöveg:
A londoni táncmester, Alec Valcourt hirtelen a családfenntartó szerepében talája magát. Anyját és húgait a csendes Devonshire-ba költözteti, abban a reményben, hogy itt újrakezdhetik az életüket. De igencsak meglepődik, amikor kiderül, hogy a falu úrnője betiltott minden táncot, olyan ok miatt, amely a múlt homályába vész. Alec valószerűtlen szövetségesre lel az asszony lányában. Bár kezdetben gyanakvóan fogadja Julia Midwinter nemtörődöm flörtölését, de lassan felismeri, hogy a merész külső mögött egy sebezhető lélek lakozik.

Eredeti cím: The Dancing Master
Kiadó: General Press
Oldalszám: 424 
Fordító: Stier Ágnes
ISBN: 9789636437985



Julie Klassen-nek van tehetséges ahhoz, hogy részletgazdagon írjon a korról, hogy minden apró részlettel segítse az olvasót, ami szükséges a 19. századi hangulat megteremtéséhez és hogy könnyen elképzeld és átéld, milyen is lehet élni egy anglia kisvárosban az 1815-ös évben. A hangulatok, a gondolkodásmód, a cselekedetek is élethűnek tűntek. Hiszen egy olyan főszereplő páros hozott létre, akik messze eltérnek, az általam eddig megismertektől. 


A hősnő felelőtlenül veszélyezteti magát és néha másokat is vakmerő cselekedeteivel, beleüti mindenbe az orrát, főleg akkor ha valamit megtiltanak neki. Hát persze, hogy a tánc is vonza, amikor az már évek óta be van tiltva. Kíváncsi és vakmerő természetének hála rájön, elindul egy olyn titok felfedezésére, amely megváltoztatja az életét örökre.

sünk a nagy Londonból kényszerül a világvégén elhelyezkedő szegény helyre költözni, ahol hivatását, tánc és vívó tudását pénzben nem igazán tudja kamatoztatni jelentkezők és érdeklődők hiányában. De kétkezi munkától való undora negatív pontként ütött vissza a szememben. Akaratosságának  és kitartásának köszönhetően, lassan de biztos egy olyan változást indít el a közösségben, amely újra mókát és kacagást hoz a szürke hétköznapjaiba Devonshire-ban.

A főszereplő párost nem igazán sikerült megkedvelnem, sokkal jobban tetszettek a főbb mellékszereplők, akik szerencsére sok jelenetben játszottak, így fent tudták tartani az érdeklődésem.  Alec és Júlia a könyv végére érték el, hogy megkedveljem őket, amikor már megtalálták a céljukat, amikor elkezdtek küzdeni az álmaikért. 


A múltba is visszatérünk a könyvben, megtudjuk, hogy miért jött létre az íratlan szabály a tánc beszüntetéséről. Ezeknek a visszatekintéseknek hála Amelia, Julia anyját sikerül jobban megismernünk, aki véleményem szerint a legnagyobb változáson megy keresztül az első fejezetektől kezdve. 

A könyv eltér azoktól a történelmi romantikusoktól, amelyeket előszeretettel szoktam olvasni. Azoknak az olvasóknak ajánlom, akik szeretik a lassúbb, de részletgazdag történetvezetést, az intrikákat, a megfejtésre váró talányokat és a humoros beszólásokat. Romantikus könyv ugyan, de személy szerint hiányoltam belőle a szenvedélyt, az érzelmek kimutatását, ennek kompenzálására viszont átélhettem milyen volt táncot tanulni az angol nemességnek.



Az írónő - Julie Klassen

Mindent imád, ami Jane Eyer és Jane Austen, ez pedig a könyvein is megfigyelhető. :) 16 évet dolgozott a könyvkiadásban, most pedig minden idejét írással tötli. Rengeteg díjat megnyert történeteivel, egyik leghísmertebb közülök a RITA díj. 
Minesotában él férjével és két fiával. 


A General press kiadó jóvoltából jelenik meg hazánkban Julie Klassen történelmi romantikus könyve, mely a Táncmester címet viseli. 
A négy állomásos turné folyamán betekinthettek a könyv világába és kicsit velünk együtt visszautazhattok a viktoriánus angliába. Ha pedig játszotok, akár tiétek lehet a könyv egyik példánya!


07.26. Deszy Könyvajánlója
07.28. Szembetűnő
07.30. Kristina blogja
08.01. Insane Life


Mr. Valcourt érkezése mindenki nyugalmát felbolygatja, hiszen az ifjú táncmester mit sem tud a várost nyomasztó titkokról. Legnagyobb szívfájdalma azonban mégis az, hogy táncmester lévén olyan helyre került, ahol tilos táncolni, így legkedvesebb szórakozását nem űzheti.
Nektek most nem lesz más feladatotok, mint kitalálni melyik állomáson milyen tánctípus rejtőzik a kiemelt betűk mögött. Segítünk, mindegyik tánc a viktroiánus korszakban közkedvelt volt.

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)


a Rafflecopter giveaway

1 comments:

Anonymous said...

Ha szívesen beszámolnál antik könyvekről is, akkor ajánlom neked ezt az oldalt: https://www.regikonyvek.hu/