Mary Balogh: Lánykérés

, by Kristina

Fülszöveg:
Lady Muir magányosan sétálgat a tengerparton; óvatosan halad az egyenetlen földsávon, borzongva figyeli a tengert, miközben az életéről gondolkodik. Aztán egyszer csak a meredekebb utat választva elindul a falu felé, a csúszós köveken azonban kificamítja a bokáját. Ekkor váratlanul egy férfi tűnik fel az egyik szikla mögül, hogy a segítségét felajánlva Stanbrook hercegének kastélyába vigye.

Lord Trenthamet a barátai bízták meg azzal a feladattal, hogy találjon magának feleséget a tengerparton, egy hölgyet, akit rangja, vagyona és katonai hőstettei lenyűgöznek, és aki rögtön igent mondana a lánykérésre. De hiszen a part teljesen kietlen, rajta kívül csak kósza sirályok fordulnak meg erre! Most mégis itt egy karcsú, szőke asszony, aki a segítségére szorul.Véletlen lenne, vagy a sors rendelte így, hogy az ízig-vérig lady és a nyers, szókimondó lord találkozzanak? Két - látszólag - gyökeresen eltérő életfelfogás, ízlés kerül egymással szembe, mégis, ahogy az idő telik, a két ember megismeri egymást, megismeri a másik legmélyebb vágyait, titkait, és talán arra is rádöbben, hogy minden különbözőségük dacára az a bizonyos lánykérés valóban megtörténhet.Több, mint 5 évet kellett várni, hogy új Mary Balogh történet kerüljön a könyvesboltok polcaira. A történelmi romantikus műfaj egyik legkiemelkedőbb írónője. Történeteit nem csak különleges köntösbe burkolja, de karaktereit olyan tulajdonságokkal ruházza fel, melyektől érdekesek és egyediek is lesznek.

Az egész sorozat különleges alapokon fekszik, és a legkülönösebb mindenben a főszereplők lesznek. Hat férfiről és egy nőről szól a hét részes Túlélők Klubja sorozat. Ezek a karakterek a napóleoni háború alatt sérültek meg testileg, lelkileg. De van egy hely Cornwall partjainál, ahol nem csak menedékre leltek a harcok után, de újra megtalálták önmagukat is, elindultak a gyógyulás útján. Hugo és Gwen története az első, amely elvarázsolja az olvasót.

A Lánykérés szerintem egy nagyon különleges történet, romantikus ugyan, de nem csak a nő és férfi közt kialakult vonzalom a fő témája. Fontos szerepet kap az egymás elfogadás, a múlt elfogadása, a gyász, és ezeknél is kiemelkedőbb a barátság.

Gwen pár évvel ezelőtt egy lovas baleset következtében elvetélt, majd nem sokkal a baba elvesztése után férje öngyilkosságot követ el a szeme láttára. Gazdag özvegyként szabadon élhet ahol szeretne, és ő ezt kihasználva családja körében tölti mindennapjait. Egy hónapra Verához költözik, akivel a társaságba vezetésekor ismerkedett meg. Mindketten ugyan abban az évben kötöttek házasságot, és most hogy Vera is özvegy lett, úgy döntött, hogy meglátogatja, vigaszt nyújtva a nőnek. Csakhogy, mint kiderül az évek alatt mindketten sokat változtak, Vera nagyon megkeseredetté vált, és ezzel megnehezítette már ott tartózkodásának első két hetét is. Gwen, hogy lelki erőt gyűjtsön a partra indul sétálni. Ám nem számol azzal, hogy gyenge bokájának a csúszós sziklák csak árthatnak.

Hugo, a háború befejeztével nemesi rangot kap, ám ő ezt csak teherként éli meg, és nem is foglalkozik vele. Lelkileg összeroppan a háborúban történtek miatt, de új barátokra lel, akik segítenek neki átvészelni a legnehezebb pillanatokat. Minden évben visszalátogatnak Penderris Hallba, ahol annak idején új esélyt kaptak az életre. Rengeteg időt tölt a tengerparton és ennek köszönhető, hogy rátalál a balesetet szenvedett Gwenre, akit két kezében visz a birtokra. Gwennek pedig azt javasolja az orvos, hogy maradjon a birtokon, amit Hugo barátja a herceg is maga javasol, így a nő is a Túlélők klubjának egy újabb tagja lesz.

Annak ellenére, hogy Hugo immáron nemes, mégis büszke arra, hogy középosztálybeli volt, és viselkedésén mit sem szándékozik változtatni. Akkor a legboldogabb, amikor vidéki birtokán él és saját maga gondoskodik a kertjéről. Gwen, pedig maga a tökéletes lady, gyönyörű, elegáns és elbűvölő. Ők ketten megtestesítik az abszolút ellentétet, és mégis az írónő fejezetről fejezetre bebizonyítja, hogy ők ketten tökéletesen összeillenek.

Nagyon sok különleges karaktert sorakoztatott fel az írónő. A főhős és hősnő mellett, olyan mellékszereplők mutatkoztak be, akiknek történetét legszívesebben már ma olvasnám. Az egész sorozat nagyon érdekesnek ígérkezik.


Imádtam, hogy ennyi különleges karaktert ismertem meg, tetszett, hogy a történet kerete új oldalát mutatta meg a történelmi romantikus műfajának.


Kiadó: General Press - Megrendelhető
Fordította: Bánki Vera
Oldal: 292
Megjelenés: 2016. augusztus 22.Hazánkban a történelmi romantikus műfaj kedvelői több, mint 5 éve várják, hogy új Mary Balogh történetet olvashassanak magyar fordításban. A General Press kiadónak köszönhetően a Túlélők klubja sorozat 1. része, a Lánykérés végre megjelenik augusztus 22-én. A Blogturné Klub 8 napos turnéra hívja olvasóit e megjelenés örömére, értékelésekkel, extrákkal és a megszokott nyereményjátékkal.08.21. Kristina blogja
08.24. Dreamworld
08.27. Szembetűnő


A könyv egyik különlegessége a lánykérés, vagyis inkább annak menete és módja. Ezért a játékot is ehhez igazítjuk. A turné során minden blogon találtok majd egy-egy részletet más történelmi romantikus könyvekből. Minél többre ismertek rá, annál többször szerepel a nevetek a "kalapban", amelyből a  turné végén sorsolunk négy példányt Mary Balogh: Lánykérés című könyvéből. 

A Rafflecopter megfelelő helyére kérjük beírni a helyes megfejtést: az írót és a könyv címét is, amelyből idéztek a bloggerek.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.- Ha nem haragszik, nem térden állva kérném meg a kezét. Fölösleges formalitás lenne egy olyan elrendezett házasság esetén, mint a miénk - jelentette ki a herceg, majd Fran ujjára húzta a gyűrűt. - Menjünk hát, hogy hivatalosan is bejelentsük a barátainak az eljegyzésünket. Legalábbis azon keveseknek, akik még nem sétálnak itt kint.
Fran döbbenten bámult, nem értette, hogyan juthatott idáig a kétségbeesett terve, hiszen épp azt akarta, hogy saját maga dönthessen a jövőjéről. Az ujjára húzott vékony karikát idegennek és hidegnek érezte, egyáltalán nem a szerelmet jelképezte. Annak a szimbólumát látta benne, hogyan lett semmivé a jövője.

0 comments: