Amy Harmon: Arctalan szerelem

, by Kristina

Fülszöveg:
Az Arctalan szerelem egy kisváros története, ahonnan öt fiatalember indul el a háborúba, de közülük csak egy tér vissza. 
Az Arctalan szerelem a gyász története: a közös gyászé, az egyéni gyászé, a szépség, az élet és az önazonosság elvesztése fölötti gyászé. 
Az Arctalan szerelem egy lány szerelmének a története, amit egy megtört fiú iránt érez, és egy sebesült harcosé, akit ez az érzés egy hétköznapi lányhoz fűz. 
Az Arctalan szerelem a vigasztaló barátság története, a rendkívüli hősiességé, és egy olyan, modern A szépség és a szörnyeteg-mese, amely megmutatja, hogy mindannyiunkban megtalálható egy kicsi a szépségből, és egy kicsi a szörnyetegből is.Ha még van olyan személy, aki a fülszöveget olvasva nem kapott kedvet a könyvhöz, akkor remélem e rövidke beszámolóm Fern és Ambrose történetéről azonnal arra ösztönöz majd, hogy felkeresd a legközelebbi könyvesboltot. 

A könyv nagyon valósághűre íródott meg, és ezt leginkább azzal éreztette velem, hogy komoly, nehéz témákhoz nyúlt az írónő. A szereplők mindegyike egy olyan történetet mesél el, amely egyszerre gyönyörűen szomorú. Nehéz pillanatok, kemény megpróbáltatások és a gyász bizonyos formái folyamatosan előbújnak, ezzel is gyönyörű kontrasztot alkotva a boldog pillanatok mellé. Főleg lelki nehézségeken kell átküzdenie magát az olvasónak is a szereplőkkel együtt. Mindeközben folyamatosan vannak dolgok, amelyeken mosolyra húzza a száját az olvasónak. Gyönyörű történet egy szomorú keretben bújtatva, egyenesen az olvasók szívéhez íródva. 
Megindító, és kihagyhatatlan, azoknak íródott, akik szeretik, ha egy történet érzéseket kelt a szívük legmélyén!

Nehezen haladtam vele az elején, majd volt egy bizonyos pont, amitől kezdve már nem tudtam letenni sem. Hihetetlen, hogy mennyi gyönyörű üzenetet hordoz magában egyetlen könyv, a testvéri szeretetről, a barátság fontosságáról, a második esélyekről és a lelki béke megtalálásáról, de főleg arról, hogy a legfontosabb, hogy önmagunkat fogadjuk el legelőször.

A történet tipikusnak mondható kezdéssel indult, Fern az a lány, aki titokban szerelmes a suli legismertebb fiújába, miközben az szinte nem is tud a lány létezéséről. Ám egyik pillanatról a másikra Amrose is kezdi észrevenni, hogy a vörös hajú lány különös hatással van rá. Csak az időzítés volt rosszkor, hiszen Ambrose a felismerés után sem tehet semmit, hívja a kötelesség, el kell utaznia. Majd mikor visszatér, már nem önmaga. Egy új vonalon halad tovább a történet, amelytől az érzelmek is egyre csak fokozódtak bennem is.

Ebben a könyvben nem a külsőségek számítanak, a belső szépségre hívja fel a figyelmet. Néha vicces, néha megindító, a legtöbbet elgondolkodtatott és csak hagytam, hogy egy pár órára olyan érzéseket keltsen bennem, amelyeket ritkán tapasztalhatok meg romantikus könyvekben.
Egyik könyvhöz sem tudnám hasonlítani, pedig több százat olvastam már az évek folyamán. Nem csak a szereplők, de a történet miatt is nagyon különleges, amiről egyáltalán nincs szándékomban részletesen mesélni, hiszen akkor elvenném a megismerés élményét tőled kedves olvasó. 


Meglátjuk a könyvben a szeptember 11. történt támadás következményeit azokra nézve, akik próbáltak igazságot szolgáltatni országuknak azzal, hogy beléptek a hadseregbe. Már ezzel is egy különleges és egyben nehéz témát érint a könyv, hiszen a háború együtt jár a halállal, a bűntudattal és szomorúsággal. Rengeteg kérdés felmerül majd benned, miértek, amelyekre válasz nem létezik, sorsok amelyekbe bele kell törődni. 

Ami különösen tetszett, hogy Fern és Ambrose kapcsolata először rövid kis levelekkel, apró jellegtelennek tűnő kérdésekkel kezdődött, melyek egyre nagyobb jelentőséget kaptak, ahogy haladt a történet.


Kiadó: Twister Media
ISBN: 9786155631061
Oldalszám: 368 oldal
Fordító: Marczali Ferenc


A Twister Media jóvoltából hazánkban is megjelent Amy Harmon Arctalan szerelem című regénye. Ennek örömére a blogturné klub nyolc bloggere bemutatja nektek Fern és Ambrose szívszorító szépségű történetét gyászról, barátságról, szerelemről és hősiességről.
2016. szeptember 18-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!
09/20 CBooks
09/23 Kristina blogja
09/24 Dreamworld
09/25 Always Love a Wild BookMostani játékunk során a háború által szétszakított pároké lesz a főszerep. Minden állomáson találtok egy labirintus játékot, mely alapján azt kell kitalálnotok, melyik út köti össze a párokat. Ha ez megvan, nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni a helyes betűjelet, illetve a másik sorba a páros mindkét tagjának nevét. Ám nem árt figyelni, végkifejlettől függetlenül, csak és kizárólag a háború miatt elszakított szerelmespárokat keressük (minden esetben azok képezik a helyes megoldás, akik a jó út két végén találhatóak). 
Amennyiben az összes feladatot teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény egyik példányát.

0 comments: