Katie McGarry: Take me on - Kísérj el!

, by Kristina

Fülszöveg:
A múlton nem változtathat, de Haley jövőjén talán igen. 
A kick-box bajnok Haley egy tragikus végű este után megesküdött, hogy többé be sem teszi a lábát a ringbe. Csakhogy a srác, akit képtelen kiverni a fejéből, éppen az ő becsülete védelmében fogad el kihívást egy vad mérkőzésre. Haley-nek muszáj edzenie West Younggal. A nehezen kezelhető West megtestesíti mindazt, amitől Haley mindig is óvakodott. A segítsége nélkül azonban a srác öt másodpercig sem maradna talpon a szorítóban.
West súlyos titkot őriz, elhallgatja Haley elől, kicsoda ő valójában. Azzal, hogy segít a lánynak – azaz megküzd érte –, esélyt kap a jóvátételre. Amire annál is inkább szüksége van, mert az ő hibájából hullik szét a családja.
Ki kell állnia – férfiként.
Haley és West megállapodnak, hogy a kapcsolatukat szigorúan a szorítóra korlátozzák. Vajon érzéseik rácáfolnak az elhatározásukra? Vajon érdemes harcolni a szerelemért?Katie McGarry az egyedüli young adult író, aki könyveinek sosem tudok ellenállni, ráadásul garantált az is, hogy rajongva olvasom a történeteit. Olyan tehetséggel írja ifjúsági meséit, amelyeket még én is szeretettel olvasok. Főleg mostanában, valamiért egy ifjúsági könyvet sem tudtam befejezni, nem fogtak meg. De Haley és West meséje az első lapoktól kezdve a könyvhöz vonzotta figyelmem.

 A Feszülő húr sorozat mindegyik része igazi különlegesség, az érzelmekkel játszik az írónő, de nem csak a szereplők érzéseivel, hanem az olvasóéval is. Mindig könnyű a szereplőket megkedvelni, tűkön ülve vártam a befejezéseket, ennél a könyvnél különösen. Hiába vagyok tisztában a happy end-del, akkor is az utolsó lapokig izgultam a szereplőkért. 

Nagyon figyelemfelkeltő az alaptörténet,  a feszültséget ezúttal is mindkét főszereplő részétől megkapjuk, egyik oldalon ott van West, aki kénytelen otthagyni gazdag életét, másikon pedig Helay, aki minden nap küzd azért, hogy a sok rossz mellett is ép ésszel túlélje, ráadásul kénytelen visszatérni a fájdalmas múltjához.

Nem könnyű olvasmány, de ezzel mindenki tisztában van, aki olvasta már a sorozat korábbi köteteit. Az írónőnek különös tehetsége van, hogy olyan sorsú szereplőket alkosson, akik minden nap küzdenek valamiért. A szereplők megtanulják tisztelni az élet apró örömeit okozó dolgokat, és mindezeket az érzéseket átadják az olvasónak is. Haley-nek nehéz a sorsa, miután édesapja elveszítette munkáját, elveszítették az otthonukat is, most napról napra kegyetlen nagybátyjukra vannak bízva, aki nem retten el az erőszaktól és a büntetéstől. Kick-box harcos volt évekig, ám a sport iránti szeretet elveszítette, amikor volt barátja és annak testvére megmutatták az erőszakosabb oldalát ennek a sportnak.

West soha nem tudta milyen a nélkülözés, gazdag családban él, minden luxus természetes számára, ám amikor az apja megelégeli a sokadik verekedését, ellenállását, másik iskolába íratja, majd otthonukból is egy veszekedést követően elzavarja. West nagyon gyorsan megtapasztalja milyen az, amikor még a melegért és az ételért is meg kell dolgoznia. 

Egy éjszaka alatt összekovácsolódik a sorsuk, amikor West próbál segíteni a menekülő Haley-n. A sok különbség ellenére egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Az új iskola ahova West-nek kell járnia egyben Haley sulija is, így újra összefutnak. Ráadásul a fiú újból kiáll a lányért és ezért belecsöppen egy kick-box kihívásba is. A lánynak nincs más választása, muszáj lesz visszatérnie a gyökereihez és megtanítania a fiúnak, hogy hogyan élje túl élete első küzdelmét.

Csak ajánlani tudom a könyvet. Izgalmas, szórakoztató, néha igen drámai, van hogy romantikus, igazi young adult különlegesség.

Sorozat: Feszülő húr 4. része
Fordította: Komáromy Rudolf
Megjelenés: 2016. december


Echo és Noah, Beth és Ryan és Rachel és Isaiah történetét már megismerhettük, de ezzel még közel sincs vége. 

Emlékeztek a forrófejű Wesre? Természetesen ő sem maradhat ki a jóból. A Blogturné Klub tagjai pedig nem is lehetnének kíváncsibbak, vajon milyen újabb meglepetéseket tartogat a Feszülő húr sorozat. Így hát 9 állomásos turnéra indulunk, hogy megtudjuk a válaszokat, és ha velünk tartotok, a könyv egy példánya is a tiétek lehet!01.07 Kristina blogja
01.10 MFKata Gondolatai
01.11 CBooks
01.12 Kelly & Lupi olvas
01.13 Deszy könyvajánlója
01.14 Dreamworld
01.15 Sorok között blog
Az ökölvívós téma minket is megihletett!

Mostani turnénk minden egyes állomásán találhattok egy fotót - egy fotót egy híres magyar ökölvívóról. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, kiről van szó, majd a nevét beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük, és a könyv egy példányát sorsoljuk ki. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.a Rafflecopter giveaway

0 comments: