Mia Sheridan: Becoming Calder - Calder útja

, by Kristina

Fülszöveg:
Van egy hely a mai Amerikában, ahol nincs áram, nincs vezetékes víz, és nem használnak modern eszközöket sem. Itt nincs helye álmoknak, önkifejezésnek vagy ambícióknak.
Itt él egy fiú, akinek a teste akár egy istené, a szíve pedig akár egy harcosé. Erős és hűséges; jól szolgálja, akit szolgálni kell. De az a bűne, hogy többet mer álmodni.
Itt él egy lány is, akinek olyan az arca, akár egy angyalé, a szíve pedig telis-tele van bátorsággal. Ő a tökéletes engedelmesség mintaképe. De az a bűne, hogy vágyakozni mer arra, amiről azt mondták neki, hogy sohasem lehet az övé.
A Calder útja a jó és a rossz, a félelem és a bátorság küzdelméről szól. Arról, hogy a szerelem fénye még a legsötétebb helyeket is beragyogja – a kezdetektől a világ végéig.
Folytatása következik Megtalálni Edent címmel.


Nem olvastam előzőleg semmit a könyvről, még csak fülszöveget sem. Megbíztam az író nevében, és nagyon jól tettem.
Azt már megszoktam, hogy minden Mia Sheridan történet egy igazi különlegesség, egyediség, de ez a történet szinte teljesen kilóg a sorból. Nem mondanám, hogy túlszárnyalt minden eddigi könyvet, de azért erősen közel került ahhoz a szinthez. Az első mondatoktól izgalmas, annyira, hogy állandóan ott lebegett egy bizony érzés, amitől néha teljesen libabőrös lettem, nagyon élethűen leír olyan helyzeteket, amikben annak ellenére hogy soha nem volt részem, mégis úgy átéltem, mintha a mindennapjaim része lenne.

Magával a témával filmekben, sorozatokban találkoztam már, hogy mégis milyen lehet egy szektában élni, de könyvben még nem olvastam róla. És döbbenetes volt az élmény, végig ott volt a feszültség, egy percig sem unatkoztam olvasás közben. De nem csak a történet különleges, hanem a szereplők is. 
A karakterek olyan élethelyzetben vannak, amiről nem is tudják, hogy kitalált, irányított. De lassan átküzdik magukat és hagyják, hogy az ösztönök a helyes útra vezessék őket.
Régen izgultam ennyire karakterekért! 

Egy izolált helyen emberek csoportja úgy éli a mindennapokat, hogy behódol olyan vezetőnek, akik istenítik magukat. Mintha agymosáson ment volna át mindenki, van aki beleszületett ebbe az életbe, ők nem is tudják milyen az élet a zárt kerítéseken túl. Ilyen Calder is. Míg Eden emlékezetisesés miatt nem is emlékszik milyen pontosan a kinti világ. Ám a valóság kicsiny foszlányai bejutnak, és ezek az apró kis dolgok felkeltik a kalandvágyó fiatalok kíváncsiságát.

A tiltott gyümölcs a legédesebb. Caldernek még csak hozzá sem szabadott volna szólnia Edenhez, de mégis lassan kialakul közöttük egy kapcsolat, amely erősebb mindennél. Lopott pillantások, titkos találkák, csempészett üzenetek, sok kis izgalmas dolog, ami ahhoz vezetett, hogy közelebb kerültek egymához. Nem volt szerelem első látásra, de annál erősebbé alakult. Ennek a szerelemnek az ereje adta meg számukra a kellő lökést ahhoz, hogy merjen tervezni, próbáljanak szökni. A szerelmük az ismeretlentől is erősebb volt és mertek kockáztatni.

Nem mesélnék bővebben a történetről, egyszerűen bízom abban, hogy ennyi is elég volt ahhoz, hogy el akarjátok olvasni Calder és Eden történetét.

Figyelmeztetésre viszont szükség van, erősen függővéges! Nem bánnám, ha a folytatás a közeljövőben jelenne meg, izgulok, hogy mi és hogy lesz a folytatásban. 


Eredeti címe: Becoming Calder
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
400 oldal
Sorozat: Szerelem csillagjegyében 5. rész





04.15. – Angelika blogja
04.17. – Kristina blogja
04.19. – Sorok között
04.21. – CBooks
04.23. – Dreamworld


Mostani játékunkban letesztelhetitek, tudjátok-e, mit tartogatnak A szerelem csillagjegyében sorozat későbbi kötetei. Minden állomáson megadjuk egy-egy regény főszereplőinek nevét, a Ti feladatotok pedig megírni, az ő történetüket melyik csillagjegy ihlette.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Holden & Lily

a Rafflecopter giveaway

0 comments: