BOOK & walk és Én

, by Kristina

A bookandwalk.hu tavaly júniusban indult e-könyveket forgalmazó webáruház. Egyre több e-könyvvel bővül a választék, a legfrissebb megjelenésektől kezdve. 

A webáruház blogján nagyon sok érdekességet lehet találni az e-könyv kiadásról, magáról a piacról, az árak alakulásáról.... Sőt ha író vagy, és úgy döntenél, hogy magánkiadásban jelentetnéd meg a könyved, akkor megtudhatod, hogy milyen lehetőségeid vannak. Szóval kedves olvasóm IDE kattintva szerintem Te is sok szakmai kérdésre választ találhatsz.


  Személy szerint, ha meglátom valahol az e-book szót, sokakkal ellentétben nekem mosolyogni támad kedvem. Mindig is az egyszerűbb és a modernebb dolgok érdekeltek jobban, és így vagyok az e-könyvekkel  a  kapcsolatban is. Sokkal több előnye van számomra a digitális világ újításainak a könyvek terén:

- leginkább tetszik, hogy egy egész könyvtárnyi könyvet magammal cipelhetek
- jegyzetelhetek "rájuk" (ami fontos és elengedhetetlen a blog szempontjából) és közben nem kell attól tartanom, hogy baja esik a könyveknek. 
- gyorsabban haladok az olvasással
- olcsóbb

Pár kérdéssel fordultam a Book&walk-hoz:


Milyen gyakorisággal frissülnek az új megjelenésű e-könyvek a book&walk.hu oldalon?

Ez kiadónként eltérő, de a tendencia mindenképpen biztató. Egyre többen vállalják fel, hogy a nyomtatott megjelenéssel egy időben az elektronikus kiadást is engedélyezik. Ugyanakkor még mindig jelentős azoknak a kiadóknak a száma, akik még soha nem adtak ki egyetlen művüket e-könyves formában, ami miatt tartalmi frissülésben az e-könyv szegmens még jelentős lemaradásban van. 

Mennyire veszitek figyelembe az olvasók/vásárlók igényeit?

Ez egy nagyon fontos szempont, amihez szinte korlátlanok a technológiai lehetőségek. Webáruházunk könyvajánlóit folyamatosan fejlesztjük úgy, hogy a vásárlóknak minél inkább a számukra leginkább érdekesebb műveket ajánljuk ki. 

Valamint, hogyan méritek fel ezeket az igényeket?

Figyelembe vesszük a felhasználóink korábbi vásárlásait, értékeléseit vagy például a kívánságlistájukat. Ezek a felhasználói cselekmények a lehető legjobb módjai az igények felmérésének, hiszen aránylag kevesen töltenek ki kérdőíveket és írnak levelet. Természetesen sok üzenetet és érdeklődést kapunk, ezeket is igyekszünk figyelembe venni.

Milyen gyakran vannak akciók? (Esetleg nyereményjátékokra lehet számítani?:))

Az indulásunk óta eltelt 1 év alatt 2 komolyabb nyereményjátékot szerveztünk, ahol nem ördögtől való módon Amazon Kindle volt a fődíj. Ezek a játékok a vártnál is nagyobb aktivitást eredményeztek, így a jövőben is mindenképpen szervezni fogunk.

Akciókat is folyamatosan szervezünk a kiadókkal, szeretnénk gyakoribb, de rövidebb időtartalmú kedvezményeket biztosítani.

Várható-e a közeljövőben, hogy még több kiadó csatlakozik az e-könyv kiadáshoz? 

Mindenképpen, egyre többen ismerik fel az e-könyvekben rejlő potenciált. Munkánkkal teljes vállszélességgel támogatjuk és segítjük ezt a folyamatot, ahogy szerencsére versenytársaink is. 


Szerintetek milyen előnye van még az e-booknak? :)

5 comments:

Niki said...

Én elég mereven elzárkóztam sokáig az e-könyvektől, de aztán pár hónapja úgy alakult, hogy el kellett ismernem, jó kis találmány. Szerintem a legfontosabb érv mellette az, hogy nagyon praktikus. Kicsi, könnyű és sok könyv elfér rajta.

Mel said...

Előnyös, ha 18+ - os könyvet olvasol és nem akarod reklámozni. ;) (pl.Maya Banks Vénuszdombi mesék)

Kristina said...

Nem értem Mel, hogy miért lenne előnyös, ha nem reklámoznám? :)

Olvasok én mindent és írok is róla, ha valakinek nem tetszik a 18+, akkor nem jó blogra téved. ;) :D

Vii said...

A Book&Walk-ért én is odavagyok. :) Ha valami náluk nincs, akkor nagyon máshol se, de persze ez nem törvényszerű. Én még előszeretettel nézegetem a bookline kínálatát is. :)
Szeretem a könyveket, de nagyon hamar rákattantam a digitális formára. Nagyon remélem, hogy a piac bővülni fog és folyamatosan nő a választék is.
Számomra még azért előnyös, mert nappal általában nem érek rá olvasni és mivel az ágyamat megosztom egy pasival :)úgy tudok olvasni, hogy nem kell villanyt kapcsolnom, ami zavarja. :)

Mel said...

Vannak prüd olvasók. Nekik az e-book a gyógyír. :)