Beth Ciotta: A szerelem bolondja

, by Kristina

Chloe Madison másra sem vágyik sikeres cukrász diplomája megszerzésének napján, mint hogy együtt ünnepeljen azzal a férfival, akit szeret, és akit egy csodálatos csokoládé tortával akar elkápráztatni. Az igazi cukrászremek ugyan nagy sikert arat, Chloe-t mégis élete legnagyobb csalódása éri. A férfi ugyanis, miután nagy élvezettel lenyalta a tortáról a csupa csoki mázat, kész tények elé állítja a lányt: új életet kezd Párizsban, egy másik nő oldalán.
Jó ötletnek tűnik, hogy felejteni barátnőjéhez utazzon az Isten háta mögötti kis városba, Sugar Creekbe, a kanadai határ mellé, ráadásként a Monroe-család legidősebb hölgy tagjának legyen a társalkodónője és szakácsa. De hogyan alkosson ételkölteményeket egy szerelmi bánatban szenvedő lány, hogyan kezelje a kissé hóbortos, de imádnivaló munkaadóját, hogyan illeszkedjen be a kisvárosi életbe a pezsgő Manhattani pörgés után? Mi is az a Cupcake-imádók Klubja, ahová barátnője mindenáron be akarja szervezni? És ki a titokzatos Devlin Monroe, a Monroe-klán legszexisebb és legsármosabb férfitagja, akivel már az első találkozáskor felizzik köztük a mindent elsöprő szenvedély?


A Cupcake-imádók Klubjában rengeteg érzelemmel és érzékiséggel fűszerezett, igazi romantikus csemegéhez juthatsz. Lépj hát be bátran! Heti összejöveteleiken isteni sütemények készülnek, melyek tésztája a vidámság, krémje a szerelem, a hab pedig a szenvedély rajta.
Sugár Creek olyan kisváros, ahol mindannyian szívesen élnénk, hiszen a vérbő nagy családok minden vidámsága és szomorúsága, a titkok és szerelmek szövevényes szálai alakítják lakóinak életét. Köztük a Monroe családét, ahol a szereplők szeretnek, vétkeznek, okulnak a múltból és közösen formálják jövőjüket.


A történetről és szereplőkről

Chloe otthagyja New York-ot, menekül egy megcsaló barommal eltöltötte két évének az emléke előle, nyugalmat keres és felejtést. Mit talál? Egy nyugodtnak nem mondható kisvárost; egy Cupcake Klubbot; egy nagymamát, aki veszélyesebb helyzetekbe sodorja önmagát, mint az adrenalinfüggők; egy férfit, aki munkamániás, és akinek az unalmas életét sikerül egy-kettő felpörgetnie.
Daisy, vagyis a Monroe nagymama életszemléletét ezzel az idézettel szeretném bemutatni nektek:

„Ha engeded, hogy a félelem áthassa az életed, akkor nem is élsz igazán.”

Chloe a megcsaló barom barátja előtti időkben, 14 éves korától kezdve minden pillanatot megragadott, hogy élje az életet, a vágyait és álmait próbálta megvalósítani, és Daisy-nek köszönhetően újra önmagára talál. Egy kívülállónak úgy tűnhet, hogy a lány csapongott az egyetemek között, mint aki nem tudta eldönteni, hogy mihez is szeretetett volna kezdeni, miközben ő csak kipróbált mindent, ami érdekelte.
Sugar Creek
Chloe és Daisy szinte azonnal megtalálják a közös hangot, sok mosolyt csaltak az arcomra, de ami a legfontosabb, hogy eszembe jutatták a carpe diem jelentőségét. Hihetetlen, hogy mennyire vonzzák a bajt mindketten. :)
Chloe és Devlin nem is lehetne nagyobb ellentét, úgy képzeljétek el őket, mint a tűzet és a vízet, de mégis olyan harmónia alakul ki közöttük, ami talán csak a könyvekben létezik. Az első pillanattól kezdve pattognak közöttük a szikrák, ami majd egyszer csak tűzvészbe csapott át. Persze a családtagok is segítették őket egy kicsit titokban.

A könyv és én

A történet bájos, vicces, aranyos és romantikus, nagyon kellemes kis könyv, tökéletes példája a szórakoztató chick lit műfajnak, amiben természetesen fontos szerepet kap a család is. Csak ajánlani tudom!

A sok erotikus, paranormális és new adult könyv mellett azért néha érdemes egy kis pihenőt tartani és csak hagyni, hogy egy igazi szórakoztató, könnyed könyv kényeztessen bennünket. Nem hittem volna, hogy ekkora szükségem volt már erre, de Magnolia ajánlójának köszönhetően megint elvonulhattam a világ elől pár órára.

Suzan Elizabeth Phillips és Jennifer Cruise-hez hasonlítanám Beth Ciotta írási stílusát és történet mesélését, mert van benne az a bizonyos plusz, amitől nagyon gyorsan felszabadulsz olvasás közben és átadhatod magad a mesének.

Minden ember életében vannak olyan pillanatok, amikor mélypontra jut érzelmileg és egy ilyen időszakon próbálom én is átverekedni magam, sajnos ezért estem ihlethiányba az utóbbi hetekben. Lehet gyáva vagyok, de legtöbbet egy könyvbe menekülök ilyenkor. Ha nem is segít a problémáimon, de legalább pár órára jól érezhetem magam. :)
Magnolia tavalyi ajánlójának (itt olvashatod el) köszönhetően már nagyon vártam Beth Ciotta könyvét. Tökéletes időzités volt, hogy most olvashattam el, mert egy kis napfényt csempészett az életmbe az olvasással töltött időm alatt. 

Ami kifejezetten tetszett, hogy nem csak Chloe és Devlin összeboronálásval foglalkozott az írónő, hanem jól előkészítette a következő könyveket is a sorozatból. Főleg Rocky és Jayce keltették fel a figyelmem, valamint a többi unokatestvér is, de főleg Sam, aki özvegy és két gyermekét egyedül neveli, aki férfi létére belépett a Cupcake klubba, hogy a kiszemelt hölgy közelében legyen. :) Csak hát szegénynek sehogy se jön össze a pillanat, hogy felkérje végre a nőt egy randira. Persze mindeközben olyann jól bemutatta Nash és Luke nócsábász karakterét is egy-egy elhintett megjegyzéssel, hogy nem is tudom eldönteni, kinek a könyvét várom jobban. :D


Értékelésem: 


Kiadó: Illia & Co. Kiadó 
Eredeti cím: Fool for Love
Sorozat: Cupcake Imádók Klubja 1. rész

0 comments: