Lora Leigh: Buja szándékok

, by Kristina

Tartalom: 
Izzó szexualitás és erotika. Egy fiatal nő története, akinek egyetlen emléke sincs, amelyre öröm volna visszagondolni. Mígnem a múltjából érkező fuvallat életre nem kelti vágyakkal teli képzeletét. Janey Mackay nem akar mást, mint végre maga mögött hagyni fájdalmas múltját. Itt az ideje, hogy a saját lábára álljon és nővé váljon, de a bátyja, Natches a széltől is óvja. És nem ő az egyetlen… Amióta látta a lányt bikiniben, Alex Jansen őrnagy igyekszik elfojtani magában a tüzet, amelyet Janey gyújtott benne. Ha csak megérintené a lányt, halál fia lenne – ezt a Mackay fiúk garantálják. Álmainak és szenvedélytől izzó képzeletének lányalakja mind ez ideig szerelem nélküli légüres térben élt, tartott a férfiaktól, akikről úgy vélte, veszélyt hoznának rá. Alex eltökéli, hogy bebizonyítja neki az ellenkezőjét, méghozzá hosszú – gyakran kínzóan lassú – ölelésekkel. Mindenki biztos benne, hogy Janey végre szabad, hiszen kínzója már alulról szagolja az ibolyát. Aztán valaki hátborzongató üzeneteket kezd hagyni a lánynak, és Alex nem nyugszik, amíg végképp biztonságban nem tudja. És amíg teljesen az övé nem lesz – testestül-lelkestül…

Vigyázat, az előző részre spoilerveszélyes a bejegyzés!

A történetről és a szereplőkről

A Buja álmok végén szörnyű trauma éri Janey-t, testileg és lelkileg is. Alex megmentette az életét, elcsattant az első csók, de a pasi utána mégis fél évre eltűnik. Szerintem elég jó felvezető mindez a történetükhöz, mert ezután egyik meglepetés ért a másik után. 

Janey 23 éves, míg Alex 37, persze hogy az egyik alapkonfliktus a korkülönbségből fog adódni, mégis olvasás közben egyáltalán nem éreztem soknak ezt a 14 évet, valamiért a lány karaktere sokkal idősebbnek, míg a férfi karatere sokkal fiatalabbnak hatott. Janey a családi éttermet vezeti, egyre nyereségesebbé varázsolja, önálóbbá válik ezzel, ami nagyon sokat jelent számára. Alexben egyre jobban érik a gondolat, hogy végleg távozik a seregből és nyugodtabb munkát választ, főleg mert egy bizonyos helyhez húzza a szíve. :)

Ez a rész szórakoztatóbb a szereplők szempontjából, hiszen a széltől is védett kishúg kerül a történet középpontjába, és akik már olvasták a sorozat előző részeit, azok tudják, hogy a Mackay fivérek felettéb dominánsak és védelmezőek, ennélfogva természetes, hogy Janey-nek nem akárki csaphatja a szelet. Alexet sem kell félteni, csak néha egy kicsit noszogatni. De amivel teljes mértékben egyet értek: ez a két szereplő tökéletesen illik egymáshoz.

Újabb krimiszál bukkant fel, és ezúttal kicsit hátborzongatóbb is, de ami igazán tetszett, hogy nem válogatott a tettes az eszközökben és mert igazán vérengző is tudott lenni, vagyis a magas izgalmi faktort ez is biztosította. Janey-vel édesapja tettei miatt egyre többen bánnak ellenségesen, fenyegető levelek után, a tettes már drasztikusabb lépeseket is merészel tenni, de szerencsére közbelép a kedvenc négyesünk, a lány minden tiltakozása ellenére is próbálják megvédeni őt.  

Mivel már a legtöbb szereplőt és azok történetét is ismertem, így teljes mértékben élvezhettem a beszólásokat, az előző történésekre vonatkozó vicceiket egyárant. Sőt a régi szereplők megjelenése gyakran okozott örömteli perceket. Aki izgalomra, (rengeteg) szenvedélyre és kikapcsolódásra vágyik, annak melegen ajánlom a Buja sorozat mindegyik könyvét, de főleg ezt. :)

A könyv és Én

Minden műfajnak megvan a maga bája, vonzereje, amiért időről-időre visszatérünk hozzájuk, vagy hónapokig rabul ejtve csak az ahhoz tartozó könyveket olvassuk. Lora Leigh könyveit épp az erotikus műfajokat habzsoló időszakomban ismertem meg, és azon ritka szerzők közé tartozik, akinek a regényei mindig a kívánságlistámon szerepelnek azóta is.

A Buja sorozatával érdekes módon rosszul kezdtük az ismerkedést, mert az első részben elég sok minden szúrta a szemem a történettel és a szereplőkkel kapcsolatban egyaránt. Viszont volt benne egy kis plusz, amitől vártam a folytatást, és láss csodát a második már szinte kedvenc lett, és a következők szintén, és így tovább eddig a részig is. Valamiért egyre jobban teljesítenek a képzeletbeli csillagozási listámon, és ez alól bizony ez a rész sem jelent kivételt.
Egy pillanatig sem csodálkoztam azon, hogy a Goodreads könyves oldalon a sorozat részei közül a Buja szándéknak van a legmagasabb pontozása. Tényleg részről részre jobb lesz, izgalmasabb, érdekesebb, szórakoztatóbb. 

Kedvencem lett, mert sokszor meglepett, mosolygásra késztetett, izgalmas volt, és a szenvedélyen kívül volt neki története is.

Köszönöm a Book&Walk e-könyváruháznak az olvasás lehetőségét!

Kiadó: Ulpius-ház, 2014
Eredeti cím: Nauti Intention

0 comments: