Susan Elizabeth Phillips: A nagy menekülés

, by Kristina

Fülszöveg:
Lucy Jorik szerencsés lány. Kamaszkorában a legsötétebb nyomorból emelte ki egy asszony, aki később az Egyesült Államok első női elnöke lett, így azóta Lucy a tökéletes család tökéletes gyermekeként élte boldog és kiváltságos mindennapjait. Ám amikor a családja és a hírekre éhes újságírók hada arra vár, hogy kimondja a boldogító igent a tökéletes férfinak, ő hanyatt-homlok kimenekül a texasi templomból és felpattan az első útjába kerülő motorkerékpár hátsó ülésére. 
Egy világ választja el a segítőkész motorostól, aki némi rábeszélés után egyenesen a Michigan-tóig fuvarozza a lányt. Panda kemény, mogorva, zárkózott és pokolian szexis férfi, így nem csoda, hogy hamarosan az ágyban kötnek ki, ám lelkileg továbbra sem közelednek egymáshoz. 
Az egész világ a szökött menyasszonyt keresi, aki álruhában, teljesen más emberként érkezik a sérült, démonokkal küszködő, válaszokat kereső közösségbe, ahol meglepő módon békére, új barátokra lel és végre az igaz szerelem is rátalál.

A történetről és a szereplőkről

Mind tudjuk a Zsák a foltja című könyvből, hogy mi történt azon a bizonyos nagy napon Wynett városában. Pontosabban, azt tudjuk, hogy hogyan élték meg Meg és Ted párosa Lucy szökését. Emlékeztek még, hogy szinte mindenki Meg-re támadt és őt okolta, amiért a menyasszony meggondolta magát? Miközben Lucyt senki sem kényszerítette, csak épp a legrosszabb pillanatban döbbent rá, hogy mást akar.
A Zsák a foltját és A nagy menekülés egyidőben játszódik, így lesznek átfedések, közös jelenetek.
Lucy egy vad kinézetű, goromba pasi motorjának hátsó ülésén lép meg mennyasszonyi ruhában az esküvőre érkezett vendégség és sajtó elől. A férfit látta ugyan a próbavacsorán, de még az igazi nevét sem tudja, mégis rábízza magát az idegenre. Lucy pár kilóméter után könyörög neki, hogy vele maradhasson pár napig, főleg amíg lecsitul a botrány és eldönti, hogy mit is szeretne kezdeni az életével. 
Panda idegesítően bunkón viselkedik az első pár napban, mégis ahogy múlik az idő, kezd levedleni róla a vad motoros álcája. :) Böfögés, vakarózás, neveletlen viselkedés. Na meg a beszólások... :D Mindketten emberükre találtak, ami a makacsságot és elszántságot illeti. 
Egy hetet töltenek Caddo folyópart melleti bérelt nyaralóban, ahol ugyan még sok hazugság áll közéjük, mégis kezdik felismerni, hogy az egymás közötti levegő izzását nem sokáig tudják figyelmen kívül hagyni.
Az útjuk ezután elválik (nem véglegesen :)), Lucy rájön az igazságra (amit nem árulok el :D), Panda pedig megfutamodik az igazság elől.

"Nem értette. Az a nő keresztüllátott azon a bizonyos erőszakjeleneten, és úgy viselkedett, mintha meg se hallotta volna a fejéhez vágott sértéseket. Hihetetlenül fegyelmezett volt. A templombéli jelenet cseppet sem volt jellemző rá. Mégis… a jó modor mögött valami más, valami bonyolultabb rejtőzött. Okos volt, észvesztően éles szemű és pokolian makacs. Nem tapadtak rá a múlt árnyai. " (Panda gondolatai Lucy-ról)


Mindkét karakterben van sok közös, főleg a múltjuk, amitől néha szomorú a hangulat, de ettől válik egyedivé ez a történet is. 

Lucy keresi önmagát. A Szeretőm a First Lady-ben még lázadó, majd 21 éves korától, amikor Nealy-t elnöknek választották, folytonosan mások elvárásai szerint él és fegyelem miatt megváltozik. Újra szabad, boldog és önmaga szeretne lenni.
Charity
Panda karaktere egy tipikus SEP főhős. A hibái ellenére tökéletesen megfelel a hősnőnek :). Az ellentétek vonzák egymást alapon sok összetűzésre lehet számítani közöttük, ami persze az olvasó szórakozását garantálja, nekik pedig sok bosszankodást és szitkozódást.

Ahogy több más SEP könyvben, úgy itt is van egy mellékszál, amely új szereplőket mutat be, az ő történetüket is elmeséli.
Lucy egy Charity nevű kis szigetre költözik pár hétre, ahol megváltoztatja külsejét, előbújik vad énje, miközben lassan ő is egy kis mindenlében közösség tagjává válik.
Mellékszereplők közül fontos szerepet kap Bree, a tizenkét éves Toby, Nagy Mike, és Temple az elhízott celeb fitnesszguru is. 

A könyv és Én

Az írónő könyvei már évek óta az első helyen szerepelnek a kivánságlistáimon, a kedvenceimről összeállított toplistákon.
Szeretem, hogy a romantika mellett, nagy hangsúlyt fektet a családi kötelékre, a barátságra, az önismeretre. A nagy menekülés igazi chic-lit, mert való igaz, hogy romantikus, de mellette szórakoztató, arról szól, hogy Lucy és a többi szereplő hogyan találja fel magát a mindennapokban, hogyan találják meg önmagukat.
A Wynette, Texas sorozat előző részéről, a Zsák a foltjáról a bejegyzésem ITT olvashatjátok el. Továbbra is Meg és Ted története a kedvencem, de Lucy és Panda kalandja sem marad el sokkal az előzőtől. 
A hangulata változik fejezetről fejezetre, az elején vicces, majd komorabb, kissé szenvedélyesebbé válik. A feszültség a két főhős között néha már annyira érezhető volt, hogy szívesen öntöttem volna a fejükre egy jéggel megtöltött vödröt, hogy lehűtsem a kedélyeket. Vagyis igen, a könyv érzelmeket vált ki az olvasóból. :) 
Mindig nyugodt szívvel veszem kézbe az írónő könyveit, mert tudom, hogy garantált a happy end, a sok bonyodalom és mellékszál ellenére is.

Kiadó: Victoria, 2014.
Megjelenés: 2014. június 10.
Eredeti cím: The Great Escape
Sorozat: Wynette, Texas 7. rész

Ezen a linken megvásárolható a kiadó honlapján.

Köszönöm a Victoria Kiadónak az előolvasás lehetőségét! :)




Bloglista:
05.31. - Angelika blogja
06.02. - Olvasószoba
06.04. - Kristina blogja
06.06. - Olvasónapló
06.08. - Francica blogja





Nyereményjáték

A Victoria Kiadónak köszönhetően minden blogon egy-egy példányt (összesen 5 A nagy menekülés-t) nyerhetnek a szerencsések május 31. és június 10. között. Kövesd a bloglistát, és talán te leszel az egyik szerencsés. :)

A Rafflecopter doboz kitöltéséhez egy kis segítség:
Facebook oldal Like kérésnél a dobozban az I'm a Fan gombot nyomd meg miután kedvelted a kért oldalakat. Leave a Blog Post Comment-nél pedig annyit kell tenned, hogy írsz a bejegyzés alatt egy hozzászólást arról, hogy melyik a kedvenc Susan Elizabeth Phillips könyved, majd a dobozban a zöld I commented! gombra kell kattintanod, hogy a sorsolási listára kerülj.
(A hozzászólás csak moderelás után válik láthatóvá.)

a Rafflecopter giveaway

52 comments:

Unknown said...

Alig várom, hogy a kezemben legyen a könyv :)

Unknown said...

A kedvencem a Törékeny szív :)

Varga Zsanett said...

Törékeny szív :)

mad.ann said...

Álom édes álom <3

Várom a párom.

Unknown said...

A Született csábító c. olvastam. Nagyon tetszett :)

Vanity said...

Angyali csók! :)

Unknown said...

Angyali csók a kedvencem.

Unknown said...

Az én kedvencem SEP-től az Álom, édes álom

Unknown said...

Az én kedvencem: Zsák a foltját

Timi said...

Imádom SEP könyveit, és nagyon sok kedvencet fel tudnék sorolni, az egyik az a Törékeny szív. :)

Josefine said...

Sep törékeny szív a Best :)

sbel79@freemail.hu said...

Az én kedvencem: Zsák a foltját

Kata said...

Még mindig a Csak te kellesz!

Kim said...

Mindegyik könyve nagy kedvenc, de akkor egyet kiemelve: A szeretőm a First Lady.

Unknown said...

Álom, édes álom. :)

N.Tünde said...

az egész chigaco stars sorozat, illetve szinte az összes könyve nagy kedvenc, de ha egyet kell kiemelni, akkor az első amit olvastam tőle, a Játék az élet.

MarsSzelet said...

A szeretőm a First Lady :)

Kinga said...

Törékeny szív

Annie said...

Angyali csók :)

Anonymous said...

Az én kedvencem az Álom, édes álom. :)
Kovács Petra

Unknown said...

Angyali csók

schalby said...

SEP összes könyve. Általában az amit épp olvasok.

Lilith Dark said...

Angyali csók

Unknown said...

Zsák a foltját

Unknown said...

Továbbra is a Várom a párom!! :P

Unknown said...

Angyali csók

Unknown said...

Susan Elizabeth Phiilips: Zsák a foltját

erzsike said...

Másik nagy kedvenc: Zsák a foltját

Borsoka said...

Törékeny szív! :)

Bilák Teréz said...

Mindent a szerelemért

Sütis néne said...

Angyali csók

Bbabri said...

Az egyik nagy kedvencem: Apafogó

(Borbás Barbara)

Ildikó said...

A kedvenc az Angyali csók :)

Hadháziné Dóra said...

A kiadó könyvei közül még nem olvastam, ez a könyv viszont nagyon felkeltette az érdeklődésem, szeretném ezzel kezdeni. :)

Unknown said...

A Csak Te Kellesz a kedvencem! :D

Zsani said...

Angyali csók

Szilvi said...

A kedvencem a Zsák a foltját.

Unknown said...

Zsák a foltját

Tyler said...

Nem tudok választani az Angyali csók és az Apafogó között. :)

B.Piroska said...

Törékeny szív

Unknown said...

Kedvenc: Angyali csók és Latin szerető :)

Nijja said...

Nekem a Csak Te kellesz! a kedvencem

Unknown said...

Susan Elizabeth Phiilips: Tűzgolyó kisasszony

Unknown said...

Nem olvastam még SEP-től, de örülnék neki, ha ez lehetne az első kedvencem tőle.

Mihály Kocsis said...

Sajnos még nem olvastam a kiadótól egy könyvet sem, de az édesanyámnak az Angyali csók a kedvence.

Vivi said...

Angyali csók

Enikő Halász said...

A Zsák a foltját a kedvencem az írónőtől.

Anonymous said...

Az Angyali csók :) Nagyon szeretem azt a könyvet :) De a Chicago Stars sorozatát is szeretem.
M.Andi

R. Bea said...

Angyali csók :)

Unknown said...

Angyali csók :-)

Elhaym said...

Zsák a foltját