Colleen Hoover: Slammed - Szívcsapás

, by Kristina

Fülszöveg:
Apja váratlan halála után a 18 éves Layken lesz édesanyja és öccse legnagyobb támasza. Bár kívülről erősnek tűnik, valójában teljesen összetörik. Ekkor lép be életébe az új szomszéd, a 21 éves, jóképű Will, akinek a slam költészet iránti szenvedélye őt is magával ragadja.
Bár az első pillanattól fogva közel kerülnek egymáshoz, egy szörnyű felfedezés már az első csodálatos randevú után kettejük közé áll. Mindennapi találkozásaik onnantól fogva fájdalmassá válnak. Küzdenek az egymás iránti vonzalmuk ellen, és szenvednek az őket szétszakító erők miatt. Csupán a költészet révén tudják őszintén kifejezni érzéseiket egymás iránt, és elképzelni egy olyan jövőt, amelyben a szerelem ünnep, és nem fájdalom.

Kiadó: Könyvmolyképző, 2014.

Elit start 2014.08.05.
Várható megjelenés: 2014. 08. 29.

A történetről és a szereplőkről

Édesapja halála után fél évvel Layken-ék Texasból Ypsilantibe, egy Detroit melleti kisvárosba költöznek. Új hely, új lehetőségek, új suli, új barátok és új kalandok várnak rájuk.
Will, a szomszédsrác és Lake első találkozása nagyon viccesre sikeredett, annyira égő és aranyos volt egyszerre, hogy nem tudtam eldönteni, na most akkor nevessek, vagy égjen az arcom, mert annyira beleéltem magam a könyvbe már az első oldalaktól, hogy hatott rám minden tekintetben.
Will már az első pillantoktól kezdve flörtöl a lánnyal, szinte tapintható a vonzalom közöttük már az elején, és mindez csak fokozódik ahogy haladunk előre a történetben. Első randijukra a srác egy slam estre hívja Laykent, szabadvers előadásra. Ezeknél a verseknél fontos az előadás módja is,... hihetetlen, de nagyon élveztem az írónő stílusában mindegyik előadást, pedig azt gondoltam, hogy már régóta kinőttem a verses időszakomból. 

Layken azon kevés hősnők közé tartozik, akit minden hibája ellenére megszerettem, megértettem és szurkoltam neki. Vannak jobb és rosszabb pillanatai, az élete felfordul, érzelmeit nem mindig tudja kontrollálni, és pont ettől lett élethű a karaktere.
Will Cooper nagyon sok női szívet fog megdobogtatni. Személyisége van, erős és meggyőző egyénisége, humoros, de ugyanakkor komoly oldalát is megismerjük. Az ő karaktere is több fázison, változáson megy keresztül, a felelösségteljes felnőtt, a romantikus szerelmes, a mindent beleadó testvér szerepét kell betöltenie.

Mostanában kevés olyan történethez volt szerencsém, ahol a mellékszereplőket is sikerült volna megkedvelnem. Itt pedig szinte mindenkit azonnal a szívembe zártam, főleg Lake öccsét Kel-t és Will öccsét Cauldert, majd Eddie-t és Gavint, valamint Lake anyukáját is. 

"– Lake, adjak neked egy igazi tanácsot, ami nem arról szól, hogy mit nem szabad enni egy randevún? – kérdezi.
Vajon eddig eltitkolt előttem valamit?
– Hát persze – válaszolom.
Anya hanglejtéséből ekkorra már eltűnt az a bizonyos kioktató él, így a beszélgetésünk inkább tűnik baráti csevelynek, mint komoly anya-lánya tanácskozásnak. Törökülésbe helyezkedik és mélyen a szemembe néz.
– Három kérdés van, amire egy nőnek igennel kell válaszolnia, mielőtt elkötelezné magát – vág bele. – Ha bármelyikre is nemmel felelnél, akkor jobb, ha gyorsan odébbállsz.
– De hát ez csak egy randi, egyelőre szó sincs elköteleződésről – nevetek fel.
– Tudom, Lake. De ez akkor is fontos. Ha erre a három kérdésre nem tudsz igennel válaszolni, ne vesztegesd az időd erre a kapcsolatra!
Már éppen nyitnám a szám, hogy visszavágjak, de meggondolom magam. Úgy döntök, hogy többször nem szakítom félbe.
– Az első kérdés, hogy mindig tisztelettel bánik-e veled. A második, hogy ha tudod, hogy húsz év múlva is éppen olyan lesz, mint most, akkor hozzámennél-e feleségül. A harmadik pedig, hogy általa vajon jobb emberré válhatsz-e. Ha találsz valakit, akivel kapcsolatban mindhárom kérdésre igen a válasz, szerencsésnek érezheted magad."

A könyv és Én

Pontosan egy évvel ezelőtt volt szerencsém először Colleen Hoover történetét olvasni: a Hopelesst. Felemelő érzés volt rábukkani nagyszerű tehetségére. Elég volt egy könyv ahhoz, hogy minden történetét tárt karokkal várjam..., és drága hölgyeim, előérzetem bevállt, mert a Slammed is egy hasonlóan remek történet.
A Szívcsapás is elvarázsolt, igaz más módon, mint a Reménytelen, de akkor is teljes mértékben lelkem minden darabkájára mért valamilyen hatást. Az írónőnek tehetség van ahhoz, hogy ötvözze a szomorú pillanatokat a boldogsággal, a reménnyel, a szerellemel és igen: A humorral.

A könyv kezdetén azonnal sikerült kötődnöm a szereplőkhöz és a történetükhöz. Egyediségük miatt könnyű megjegyezni őket és ami a legfontossabb könnyű megszeretni őket. 

Sok emlékezetes pillanat van a könyvben, egyszerűen nem lehet kikerülni, hogy ne hasson az érzelmekre. Vagy mosolyogsz, vagy döbbent és szomorú leszel, de az biztos, hogy unatkozni egy percig sem lesz időd.

Romanikus, néha szomorú, elgondolkodtatott, sokszor megnevettetett. Abszolút tökéletes new adult könyv volt számomra. Játszik a műfaj elemeivel, kihasználja a romantika adta lehetsőgeket, a fiatalságot, a kalandvágyó olvasó lelki állapotát. 

Számomra kiemelkedően fontos szerepet játszik, hogy hihetően tárja elém az író a történetet. És ha a sok bonyodalom ellenére sem válik szappanoperává, mert a stílusának köszönhetően elhiszem és átélem a könyv lapjain pergő eseményeket, akkor különleges élményt nyújt. Miért? Mert érzelmileg beleadok mindent, amit csak megkíván, így a könyv végére kifacsart lehetek ugyan lelkileg, de elégedett is, sőt nyugodt mert olvasás közben kiléptem a valóságból. 

Egy könyv attól válik kedvencé, hogy megérint érzelmileg, a hibái ellenére mégis tökéletessé válik számomra. Minden ember egyedi, így minden történet, karakter máshogy hat az olvasóra, máshogy fogjuk fel a tetteiket, más módon éljük át a bonyodalmakat. Ahhoz, hogy valamire rámondjam, hogy kedvenc: több ponton kell bizonyítson a történet, fontos ugyanakkor a megfelelő hangulat, idő és a hely is ahol olvasom.
Önmagára a Slammede még nem mondanám, hogy igazi kedvenc (habár nagyon közel áll ahhoz, hogy megüsse a mércét) viszont a sorozat 3 része együtt már nagy kedvencem lett. 

Megjegyzés:
NAGYON remélem, hogy nem fogják mások elspoilerezni a történetet, mert azzal nagyon sok meglepetéstől vonnának meg titeket. Én szerencsére nem olvastam semmi előzményt, így volt egy bizonyos pillanat a könyvben, amikor több emeletnyit zuhant az állam a döbbenettől. :)

Blogturné

Egy újabb new adult gyöngyszem kerül a magyar könyvesboltok polcaira a Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően. Colleen Hoover neve már nem ismeretlen a számotokra, hiszen a Hopeless - Reménytelen szívszorító története rengeteg olvasó szívét rabolta el. Íme egy újabb könyv az írónőtől magyar nyelven, amelyért szintén érdemes rajongani! 
A Blogturné Klub 7 bloggere népszerűsíti a könyvet július 29-től augusztus 4-ig. Minden nap újabb bejegyzésekkel jelentkezünk, extrákkal és természetesen nyereményjátékkal.
Tartsatok velünk!

Bloglista

07.29. Kristina blogja
07. 30. Kelly Lupi olvas
07. 31. Angelika blogja
08. 01. Dreamworld
08. 02. Deszy könyvajánlója
08. 03. MFKata gondolatai
08. 04. Media Addict


Nyereményjáték

A kiadó által felajánlott 3 példány Slammed - Szívcsapás könyvet sorsolunk ki a turné végén azok között, akik beírják a helyes megfejtéseket a Rafflecopter dobozba.
A 8 blog mindegyikén találtok majd pár soros dalszöveg részletet, a dolgotok pedig, hhogy kitaláljátok a dal címét és az együttes nevét, majd a megfelelő helyre beírjátok.

"Forever I will move like the world that turns beneath me
And when I lose my direction I'll look up to the sky
And when the black cloak drags upon the ground
I'll be ready to surrender, and remember
We're all in this together
If I live the life I'm given, I won't be scared to die"

a Rafflecopter giveaway

0 comments: