Georgia Cates: A fájdalom szépsége

, by Kristina

Tartalom:
Jack McLachlan iparmágnás a borászat nagyágyúja, egyben Ausztrália legkapósabb agglegénye. Sikerei és vagyona miatt nem ismeretlenek számára a romantikus kapcsolatok bonyodalmai, a zűrös helyzetek elkerülése érdekében extrém szabályok szerint randevúzik. A maga egyszerűségében, kötöttségek nélkül élvezi a gyönyörű hölgyek társaságát. Kapcsolatait üzleti megállapodásként kezeli, minden egyes alkalommal ugyanolyan feltételek szerint. Nincs hosszú távú kapcsolat. Nincs valódi személyazonosság.
Az ő játéka, az ő szabályai. Többnyire elégedett a megszokott játszmával, ám amikor Laurelyn Prescott belép az életébe, muszáj stratégiát váltania. Az új játékos ugyanis minden korábbitól különbözik. Jack világa a feje tetejére áll, amikor három hónapig tartó viszonyba bonyolódik a gyönyörű amerikai zenésszel. Semmi sem a tervek szerint történik, és Jack egyre több és több szabályt áthág a lány kedvéért. Laurelyn nem is tudja, milyen kivételesen közel kerül ahhoz, hogy olyasmivé váljon, aminek lehetőségét a férfi elképzelni sem merte. Miatta borul minden játékszabály.
A fájdalom szépsége felnőtteknek szóló kortárs regény, a fiatalabb olvasók számára a felnőtt tartalom miatt nem ajánlott.

A történetről és a szereplőkről

Laurelyn Addisonnal Nashville-ből utazik Ausztráliába egy 3 hónapos kikapcsolódásra. Barátnője bátyjának lakásán szállnak meg, aki szinte már megérkezésükkor kikezd a lánnyal. Laurelyn tehetséges énekes, aki élete fordulópontjához érkezett, kitörni készül a zeneiparban, mégis pár hónapra mindentől elszakítja magát. Szünetre van szüksége, mert egy szemét pasi kijátszotta a hiszékenységét, csúnyán megbántotta az érzelmeit, az önbizalmát. Sokkal hamarabb gyógyul ki szerelmi csalódásából, mint azt remélte utazása előtt. :)

Jack korán megtanulta, hogy a pénz inkább ront, mint segít a hölgyek érzelmeinek őszinteségén, így évek óta igyekszik minél inkább távol tartani magát az érzelmeken alapuló kapcsolatoktól. Amikor találkozik egy olyan nővel, aki felkelti érdeklődését, kertelés nélkül feltárja szándékát, miszerint pár hétig tartó kölcsönös élvezetet szeretne kötöttség és fájdalmas szakítás nélkül. 12 szexen alapuló kapcsolat után mégis úgy dönt, hogy legújabb kalandja 3 hónapig fog tartani és egy bárban Laurelynt megpillantva azonnal a tettek mezejére lép, hogy megkapja őt. Laurelyn meg is jegyzi, hogy vajon 13-as számnak lenni szerencse, vagy szerencsétlenség lesz. Ti mit gondoltok? :)


A szabályok egyike, hogy ezen rövid időszakos kapcsolatai alatt, egyikük sem árulja el valódi nevét. Pontosan meghatározott szabályok és érzelemmentes szex teszi könnyeddé és felszabadultá az együttléteket. 
De Jack is és Laurelyn is önmagukat adják már az elején, mert tudják hogy nincs veszteni valójuk. És talán pont a nyugalom és meghitt együttlétek sodorják őket a nagyon is valós érzelmek felé.


Jack, ezúttal sokkal több kivételt tesz, több szabályt szeg meg ő maga is. Ahelyett, hogy hotelszobákra korlátozná a találkáikat, ahogyan azt minden alkalommal tette az eddigi kapcsolatainál, Laurelyt meghívja közeli borászatába. 

Festői tájak, remek borok, szenvedélyes együttlétek, romantikus pillanatok, humoros párbeszédek, egyedi szabályok, kisebb-nagyobb bonyodalmak teszik érdekessé és szórakoztatóvá. 

Jack karaktere a történet legelején nyers volt, kicsit túl merev, de szerencsére nagyon gyorsan megismertette velünk az írónő, a humoros, szenvedélyes és romantikus oldalát is. Ausztrália leggazdagabb agglegényeként nem akar feleséget, elkötelezettséget, főleg nem olyat, ami a házassággal járna. Úgy érzi, hogy az életében nincs helye nőnek és gyerekeknek, hiszen túl sokat utazik a birtokai, borászatai miatt, nem tudná biztosítani az állandóságot.

A mellékszereplők közül abszolút kedvenceim a McLachlan család tagjai voltak. Szinte minden jelenetben ahol szerepeltek, mosolyt csaltak az arcomra. :) Addison bátyja pedig idegesítő szinten nem vette észre, hogy Laurelynt nem érdeklődik iránta, így okozott is néhány bonyodalmat, amit a mi drága főhősünk meg is oldalott szépen. :D 

A könyv és Én


A cím megtévesztően hathat, nem egy tipikus fájdalmat és szenvedélyt ötvöző erotikus mese. Az írónő egy jelenkori romantikus történetet mesél el, erotikus és romantikus jelenetekkel tarkítva.
Az első pár fejezet alatt még félve olvastam a könyvet, mert egy ilyen történetet nagyon könnyű elrontani és romantikus limonádévá alakítani. Szerencsére ahogy haladtam előre a történettel, egyre jobban belemerültem és gond nélkül élveztem Jack és Laurelyn romantikus kalandját. 

Könnyen megtaláltam a közös hangot a történettel, jó időben és jó helyen volt hozzá szerencsém. Amint elkezdtem, már nem tudtam letenni, túl könnyen a rabja lettem a szerelmi történetnek.  Szórakoztatott és ellazított, amit személy szerint nagyon értékelek. Hiszen egy romantikus történetet nem a mélyenszántó gondolatok miatt választ az ember lánya, hanem a kikapcsolódásért. ;)

Mint említettem Ausztráliában, sőt néhány jelenet Új-Zéland gyönyörű tájain is játszódik. Ami nálam kifejezetten plusz pont, mert új helyszínekre kalauzolt, amelyeket egyszer személyesen is szeretnék meglátogatni. 

Szeretem, amikor a borító kapcsolódik a történethez, amikor tükrözi a könyv hangultatát, tartalmát. Egyik kedvenc jelenetem látható a képen. :) Művészi és érzéki. 

Mivel egy trilógia első része, így nem lepődtem meg (sőt számítottam is rá), hogy olyan véget ér az első könyv, amely szinte sikolt a folytatásért. Jack és Laurelyn 3 hónapos kalandját öleli fel.
Amint elolvastam az utolsó sorokat, a második rész után szinte azonnal kapadoztam.  Igaz, hogy az első résznek is vannak hibái, de nekem a második résszel együtt egy kerek egész a történet. A trilógia harmadik részét is olvasom hamarosan. :)

Kiadó: Ulpius-ház, 2014.
Megjelent: 2014. július
Eredeti cím: Beauty from Pain
Sorozat: Beauty 1. része

A könyv adatlapja a kiadó oldalán EZEN a linken található.

Az olvasás lehetőségét köszönöm a kiadónak.

0 comments: