Rachel Gibson: Valentin-nap és egyéb őrültségek

, by Kristina

Fülszöveg:
Mi tennél, ha a pasid ejtett, az amúgy stresszes munkádból kiábrándultál, és szeretnél feltöltődni, no meg valahogyan visszanyerni az önbecsülésedet? 
Kate Hamilton szorult helyzetében otthagyja Las Vegas csillogását, hogy az Idaho állam vadregényes vidékén fekvő kisvárosban, Gospelben vigasztalja magányos nagyapját, és mindent megtesz azért, hogy maga is erőre kapjon. Útközben megpróbál elcsábítani egy szívdöglesztő idegent, ám az kikosarazza, mire a lány komolyan kétségbe esik azon, hogy vajon lehet-e ennél elkeserítőbb a helyzete. 
Lehet, hogy igen… Először is, kiderül, hogy Gospelben a legtutibb péntek esti buli a verselgető társasköri hölgyek felolvasóestje. Aztán Kate találkozik Rob Sutterrel, az egykori jéghokis fenegyerekkel, aki jelenleg a szemközti sportbolt tulajdonosa – s kiderül: ő az a szívdöglesztő idegen, aki lepattintotta! 
Hogy korábban Rob is megégette már magát a szerelemben, az enyhe kifejezés! 
Amikor egy nap zárás után erősen kompromittáló helyzetben találják magukat Kate nagyapjának boltjában, teljes gőzzel beindul a gospeli pletykagépezet…



Kate és Robb első találkozása nem is lenne annyira szörnyen borzalmas, ha a kellemetlen pillanatot Kate elfeledhetné. De sajnos, rá kell jönnie, hogy az univerzum tartogat neki még kellemetlen meglepetéseket azzal, hogy Robb-ot újra az útjába sodorja. Sőt naponta többször is. :) A kezdeti ellenségeskedés hamar átcsap más irányba. Nem hiába tartják sokan, hogy a gyűlöletet és a szerelmet egy vékony határ választja csupán el.
Biztos vagyok benne, hogy se Kate, se én, nem vagyunk egyedül az olyan esetekkel, amikor egy pocsék nap még rosszabbá fordult, pont akkor, mikor azt hittük szerencsétlenebb már nem is lehetne... Pont egy ilyen nappal kezdődik Kate élménybeszámolója. :)

Történetük színhelye Idaho, Gospel városa. A kisvárosok bája is lehet a pletyka, de persze ez a legtöbb esetben inkább átok, főleg azoknak, akik a szóbeszéd tárgyát képezik. Robb és Kate is a közepén találják magukat visszatérésük miatt, majd később a kapcsolatuk alakulása ad okot a mindenlátó szemek szórakoztatására.
Robb hokisként élvezte az életet, nem vetette meg a nők társaságát, még akkor sem, amikor már házas életet élt. Majd amikor az élete a feje tetejére állt, és élet-halál harcot vívott az életbenmaradásáért megtanulta a leckét egy életre. Kate és Robb is küzd múltbeli sérülésekkel, a boldogságuk attól függ, hogy képesek e lesznek mindazokat meggyógyítani.

Kate karakterét csak kedvelni lehet, tényleg ritka, amikor ey képzeletbeli szereplőt ilyen gyorsan el lehet fogadni, meg lehet érteni. Ami kifejezetten tetszett, hogy fejlődött a történet alakulásával. Az esetek legtöbb részében, sokkal jobban kedveltem, mint a férfiszereplőt, és ez tényleg ritka el kell ismernie mindenkinek. :D

"Úgy akarok megöregedni, hogy ugyanazt az arcot látom minden reggel, meg minden este a vacsoraasztalnál. Olyan öregasszony akarok lenni, aki ötven év után is kézenfogva járkál a férjével, akivel jókat nevetgélnek. Igen, ezt akarom! Egyszer s mindenkorra a felesége akarok lenni valakinek."


Maga a románc lassan indul be Kate és Robb között, szereplőink téves feltételezésekbe estek egymást illetően, majd a kisebb-nagyobb összezzörrenések lassan szították csak fel a tüzet kettejük között. Mindketten gyógyulás miatt, pihenés, és fontos lelki kérdések megoldása miatt döntenek az mellett, hogy Gospelbe költöznek egy időre. A kotnyeles és pletykaéhes városlakók megadják az amerika kisvárosok hangulatát, ezzel együtt pedig a sorozat újabb része válik különlegessé és egyedivé.
Nem csak Kate és Robb áll a könyv középpontjában, több mellékszereplő életét is megismerjük, és leginkább ettől lassul le az egész történet, ami miatt végül 4 csillagot kapott tőlem. Amikor ennyire kedvelhető főszereplőpárosról olvasok, sokkal jobban szeretem, hogy csak ők vannak középpontban, és nincsenek figyelemelterelő mellékszereplők.

Rachel Gibson történeteit a könnyed romantika, a humor, a szenvedély és az imádnivaló szereplőpárosok jellemzik. Segít a kikapcsolódásban, pár órára egy kis jókedvet csempész a női olvasók szívébe.

A Chinooks hokisok sorozata nagy kedvencem, minden részét elolvastam ugyan, de magától érthető dolog volt, hogy magyarul is szeretném olvasni a már előző részekben megismert Robb Sutter szerelmi életének alakulását. Bár a könyv olvasható az előző részek ismerete nélkül is, mégis melegen ajánlom mindenkinek, hogy mindhárom könyvet olvassák, mert egyenesen a sportos romantika gyöngyszemei.
Bár a második részt számomra nem múlta felül, mégis összesítésben második helyezést ért el.

Kiadó: Athenaeum
Eredeti cím: The Trouble With Valentine's Day
Fordító: Szieberth Ádám
Sorozat: Chinooks Hokisok 3. része




Az Athenaeum Kiadó Valentin-napi nyereményjátékot szervezett, ahol a könyvet megvásárlók között két darab kétszemélyes három napos, két éjszakás utazást nyerhetnek Horvátországban vagy Szlovéniában. 
Beérkezési határidő: 2015. február 25. A sorsolás időpontja: 2015. március 2.Az ajándék utazások helyszínei: Bled (Szlovénia), Plitvicai tavak (Horvátország).

Mivel 2007-ben volt szerencsém pár napot Szlovéniában tölteni, egy napot pedig a Bled-i tónál és fent a várban. Csak ösztönözni tudok mindekit arra, hogy jelentkezzenek a nyereményjátékra a vásárlásnál kapott blokk beküldésével. Az élmény felbecsülhetetlen értékű, a csodás táj és környezet gyógyír minden lelki gondra. 




Mi Rachel Gibson Chinooks Hokisok sorozatának rajongói régóta vártunk már egy újabb magyarul megjelenő részre. Az Athenaeum Kiadó gondozásában, pedig a napokban meg is jelent a Valentin-nap és egyéb őröltségek c. történet. A Blogturné Klub három bloggere egy miniturnéra invitálja a sportos romantika kedvelőit.

Február 1. - Kristina blogja
Február 3. - Angelika blogja
Február 5. - Cbooks



Valentin-nap és Rachel Gibson legújabb magyarul megjelent könyvének népszerűsítése alkalmából a kiadó játékot szervezett, de mellette mi is a Blogturné Klubban folytatjuk a megszokott nyereményjátékunkat, amelyen megnyerhető lesz a turné végén egy példány A Valentin-nap és egyéb őrültségek-ből.
Mindehhez továbbra is a rafflecopter megfelelő mezőibe kérjük a feladatok megfejtését.
A játék pedig a következő: Minden állomáson egy szintén a Valentin-napon játszódó, vagy ahhoz köthető könyv írójának nevét és címét kell kitalálni, pontosabban az összekevert betűkből kirakni.


a Rafflecopter giveaway

0 comments: