Katie McGarry: Dare You To - Aki mer az nyer

, by Kristina

Fülszöveg:
Ha kiderülne az igazság Beth Risk családi életéről, a tizenhét éves lány édesanyját börtönbe zárnák, ő maga meg ki tudja, hová kerülne. Mindenáron védeni igyekszik tehát az anyukáját, mígnem egy szép napon a nagybátyja beavatkozik, és választásra kényszeríti Bethet: az anya szabadsága vagy a saját boldogsága. Így találja a lány egy fedél alatt magát a nagybácsi feleségével, aki ki nem állhatja, és új iskolában, ahol senki sem érti meg. Egyetlen srác kivételével, akit viszont ő nem akar közel engedni magához, de hiába… Ryan Stone a város büszkesége, népszerű baseballsztár – olyan titkokkal, melyekről mélyen hallgat. Még a barátai előtt is, akikkel pedig mindenben osztozik, például őrült fogadásokban. Vajon mi a legőrültebb fogadás tárgya? Randira hívni a deszkás csajt, aki fütyül rá. A kifogástalan hírű fiú egyszeriben kockára teszi álmait – és az életét – a lányért, a lány pedig, aki senkit sem enged igazán közel magához, immár saját meggyőződését vonja kétségbe…

Beth
Beth és Ryan története: érzelmekben, izgalomban, váratlan eseményekben és bonyodalmakban is gazdag. Ugyan több rajongó is csalódottan vette tudomásul, hogy az írónő nem Isaiah-t választotta Beth párjának, nekem szerencsére ez csöppnyi gondot sem okozott. Ryan az első jeleneténél már felkeltette az érdeklődésem, majd szép lassan bele is zúgtam, mint egy hormonzavaros tini. 
Isaiah pedig tényleg csak igaz barátnak tökéletes Beth számára, még ha ezt egyelőre nem képes elfogadni sem ő, sem a rajongói. :) Mindennek eljön az ideje, csak győzzük kivárni.

Beth élete nem volt egy rózsaszín álomvilág, édesapja is drogproblémákkal szenvedett, drogügyletekben mozgott, mígnem egy napon elhagyta őket, és attól a pillanattól kezdve Beth magát hibáztatta mindenért. Az édesanyjában talán évekkel ezelőtt pislákoltak anyai érzések, de azóta egyre mélyebre sülyedt a drog, az alkohol hatása alá, így az anyaszerepét kénytelen volt átvenni saját magának. Amennyi felelősségtudata van Beth-nek, annyira mutatja magát a külvilág felé semmirekellőnek. Majd a tökéletes pillanatban feltűnik Scott, a régen nem látott nagybácsi, és Beth újra emlékezni kezd arra a pár évre, amíkor neki köszönhetően gondtalan, boldog, a színes szalagokért rajongó kislány lehetett.


Ryan élete a külvilág számára tökéletesnek tűnik. Sikeres baseball karrier előtt áll, gazdag családi örökség vár rá. De mi a helyzet akkor, ha a makulátlan családi ház zárt ajtói mögött, semmi sem tökéletes? Ryan bátyja Mark a nyári szünet alatt elhagyta a családot, a szülők és közötte kialakult nézeteltérések nagy sebet hagytak mindenkiben. De ezzel a fiú úgy érzi, hogy őt is cserben hagyta Mark. Egyik napról a másikra Ryan is kiszabadul apja hatása alól és remélmi, álmodni kezd. A baseball az élete, de rájön, hogy mellette még van más fontos kedvelt időtöltése. 
A főszereplőinknek rengeteg dolgot kell tisztázniuk a múltjukkal és a jelennükel kapcsolatban is,  

Mindkettejük múltja különböző, személyiségük mint az ég és föld, mégis Katie McGarry megtalálta azokat a pontokat, amik összekötik őket, és erős kötelékké alakította. Beth-nél egyedibb karakterrel még nem találkoztam, míg Ryan esetében élethűbbnél és merészebbnél. Szeretem, amikor szép lassan hámlanak le a szereplőkről a rétegek, amíg meg nem ismerjük igazi énjüket, valódi  és legmerészebb álmaikat. Szeretem amikor a karakterek maguk is felpörgetik a könyv hangulatát, nem csak a cselekmény.




Noah és Echo
2015-ben bizony folytatódik a szerencse sorozatom, hiszen már az év elején csupa jobbnál jobb könyv kerül a kezeim közé. A Dare You To pedig megkoronázta a januárom, sőt talán az egész évem is. Alig vártam ezt a pillanatot, hogy végre rajonghassak róla. :D Igen, kemény egy hetet kellett várnom, hogy kezdődhessen a könyv turnéja, és higgyétek el nekem, amikor ezt írom, még soha nem vártam ennyire, hogy értékelhessek és rajonghassak Nektek!

Ez az a könyv, amit vétek kihagyni. Katie McGarry azon tehetséges írók közé tartozik, akiknek arannyá válik minden a kezükben. Végig tudta tartani a szintet, a figyelmet, az érdeklődést. Számomre ilyen egy tökéletes ifjúsági könyv. Kicsit pörgősebb az átlagosnál, drámai, romantikus, és néha bizony dühítő is. Minden érzelemmel tudtam azonosulni, ráncoltam a homolokom, volt hogy hangosan szisszentem fel, kuncogtam, vagy az asztalra csaptam szemforgatva. 

Érzelmes, eseménydús. Ugyan olyan jó (sőt nekem jobb) mint az első rész. Más, de ugyan úgy maga alá temetett és néha a földbe döngetetett, de megérte minden olvasással töltött percért.
Régen nem éreztem késztetést, hogy már olvasás közben rajongjak, de ez a könyv minden tekintetben megtörte a jeget, hiszen a történet negyedénél tartva már felírtam a goodreasre, hogy mennyire a varázsa alá kerültem. :D
Ez az a könyv, ami után minden más gyengébbnek tűnik!

Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: ifjúsági romantikus (YA)
Sorozat: Pushing the Limits 2. része
Fordító: Komáromy Rudolf
Elit start: 2014.12.02
Országos megjelenés: 2014.12.12



Katie McGarry ifjúsági sorozata sok fiatal nő szívét hodította már meg világszerte. Magyarul elhozta nekünk a Könyvmolyképző Kiadó, az első rész után gyorsan meg is jelentette a folytatást, sok hazai rajongó örömére. A Blogturné Klub bloggereit is meghódította, ezért 7 lelkes rajongó az Aki mer, az nyer blogturné keretén belül értékelésekkel, extrákkal és nyereményjátékkal népszerűsíti tovább a Pushing the Limits sorozat második részét 2015. január 19. és 31. között. A blogturné végén a szokásokhoz híven a játékosok között 3 példány kerül sorsolásra.

01.19. Kristina Blogja
01.25. CBooks
01.27. Dreamworld
01.29. Media Addict


Dare You To - Aki mer, az nyer könyv 3 példányát sorsoljuk ki azon játékosok között, akik a szókeresőben megtalálják a 7 (hét) elrejtett szót. Nevek és kifejezések, amelyek kapcsolatban állnak a történettel segítik, hogy jobban megismerjétek a könyvet.
Segítségként a turné állomások bejegyzéseiben is megtalálhatjátok őket. A talált szavakat a rafflecopter arra kijelölt soraiba írjátok be.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk!




a Rafflecopter giveaway

0 comments: