Elizabeth Hoyt: Az éjszaka urai

, by Kristina

Fülszöveg:
A St. Giles-i kísértet épp négy útonállóval küzd egyszerre, amikor egy pisztolycsővel találja szemben magát, és a fegyver el is sül. Az első lövés nem talál, de az asszony, aki rászegezi a pisztolyt, bosszúszomjasan egy újabb fegyvert emel a magasba A nő pedig nem más, mint a felesége.

Godric St. John remeteéletet él londoni házában, a nappalait könyvek között és kávéházakban tölti, az éjszakáit azonban portyázással a St. Giles-i nyomornegyed veszélyekkel teli sikátoraiban. Godric két év óta nem találkozott a feleségével, aki a vidéki birtokról csak rendszeres, meleg hangú leveleivel adott hírt magáról. Most azonban itt áll előtte az asszony, a haja kibomlott, az arca kipirult, a tekintete vad és szenvedélyes...
London legveszélyesebb negyedében a St. Giles-ban, mindig is történtek szörnyű dolgok, ám most a kísértet még inkább meg akar szabadulni a sötét lelkű bűnözőktől, hiszen ezúttal fiatal és árva lányok élete forog veszélyben nap, mint nap, a titkos üzelmek miatt. A dragonyosokat, pedig jobban érdekli, hogy megtalálják a St. Giles-i kísértet kilétét, minthogy megállítsák az igazi bűnőzőket. Így Godric St. John-nak, immár nem csak a bűnőzők ellen kell harcolnia, hanem a dragonyosok eszén is túljárnia. Ráadásul egy sokkal nehezebb akadály gördül elé, amikor az éjszaka leple alatt találkozik két éve nem látott feleségével és annak kíséretével. A felesége előtt is titkolnia kell éjszaka folytatott tevékenységét.
Már a könyv első oldalai érdekfeszítőek, azonnal felkelti az olvasó figyelmét, hiszen nem akármilyen módon csöppenünk a mesébe. :)

Megs két fontos ok miatt érkezik Londonba, első szerelmének gyilkosát szeretné megkeresni, hogy megölje, aki tudomása szerint a St. Giles-i kísértet, valamit szívének régóta dédelgetett vágyát szeretné megkapni férjétől, egy gyermeket. 
A könyv sok izgalmat rejt, mind romantika, mind krimi terén. Rengeteg titok vár arra, hogy valaki megfejtse, így állandóan fent tudta tartani az érdeklődésem.  Hiszen két olyan főhőst ismerhettem meg, akik házasok ugyan, de mindketten a szerelmet másnak adták, olyanoknak, akik már nincsenk az élők között. 
Így számomra egyedi volt, hogy két gyászoló és múltban ragadt ember próbál visszatalálni a jelenbe, hogy létrehozhassanak egy új életet és egy jövőt.

Újabb mellékszereplők tűntek fel, akinek történetet várhatom a jövőben, sőt azok is még izgalmasabbnak tűnnek. Sok az olyan szereplő, akik újdonságot csempésznek a főszereplők életébe. Néha nehézséget, néha jókedvet, de az biztos, hogy nekünk olvasóknak sok szórakozással eltöltött percet. 


Megs és Godric története újabb gyöngyszem a könyvespolcom történelmi romantikus részlegén. Elizabeth Hoyt regényei közül, úgy érzem, hogy ez a történet az amely, nemcsak szórakoztatásban, de izgalomas történetlevezetésével is kitűník. Romantikus, korhű, és mindemellett a krimi szál is ad egy  nagyon nagy pluszt neki.
Szenvedélyes, ráadásul sok meglepetés és kisebb nagyobb csavarok tették izgalmassá és kiszámíthatatlanná is olykor. 

Melegen ajánlom azoknak is, akik egy részt sem ismernek még a sorozatból, mert gyedülállóként is olvasható. De azt garantálom, hogy ennek köszönhetően mindenki kedvet kap az előző részekhez is.

Sajnos a Maiden Lane sorozatból eddig csak az első két részt volt szerencsém olvasni, de annyira megtetszett Az éjszaka ura, vagyis az 5. a sorban, hogy visszatérek a harmadik és negyedik részhez is, amint adódik lehetőségem rá. Legjobban az előző rész érdekel, mert Winter és Isabel bemutatkozása ebben a regényben felkeltette az érdekldésem az ő történetük iránt is.


Eredeti címe: Lord of Darkness
Sorozat: Maiden Lane 5.
Fordító: Danyi Andrea
ISBN: 9789636438050
304 oldal, keménytáblás
09.26. - Angelika blogja
09.27. - Insane Life
09.29. - Kristina blogja


Elizabeth Hoyt kiadói szerződése a Maiden Lane sorozat kilenc kötetére szól, igaz, a szerzőnő még további három történetet szeretne megírni. Idehaza Az éjszaka ura az ötödik regény, ami megjelent a General Press gondozásában. De vajon mennyire ismeritek a korábbi részeket? Mostani játékunkban a könyvek magyar címeit kell megírnotok az eredeti kiadások belső kiegészítő borítóinak képei alapján.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)a Rafflecopter giveaway

0 comments: