Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

, by Kristina

Fülszöveg: 
Marcus Hardy abban bízott, hogy egy kellemes év vár rá a főiskolán, és végre elfelejtheti az előző nyarat. De családi bonyodalmak miatt vissza kellett költöznie az óceánparti Sea Breeze-be. A szoknyavadász Cage-nél húzza meg magát, ám a lakásban folyamatosan ki-be járnak az emberek. Többségükben hosszú lábú lányok, akik legfeljebb egy-két éjszakát töltenek ott.
Marcus próbálja összeszedni magát, de úgy tűnik, ezt a nehéz időszakot csak egyetlen dolog tudja feledtetni: egy gyönyörű, vörös hajú lány. Willow – avagy Low – gyakori vendég Cage lakásában. Kettejük viszonya nem egyszerű: Cage kihasználva a főiskolai baseballsztárság előnyeit, minden csinos lányt meghódított, aki csak az útjába került, de úgy képzelte, hogy feleségül fogja venni Low-t, ha már kitombolta magát.
Marcus képtelen felfogni, hogyan működhet ez a kapcsolat, mindent megtett annak érdekében, hogy lebeszélje erről Cage-et és Willow-t. De aztán a szépen felépített tervet keresztülhúzza egy elképzelhetetlennek tűnő felismerés. Marcusnak választania kell Low és a családja között. Mert amikor kiderült az igazság, nem maradt más választása.

Megrendelési link: 


Marcus szerepelt a sorozat első részében is, de akkor persze nem igazán figyeltem fel rá, hiszen csak egy felesleges keréknek tűnt Jax és Sadie kialakuló kapcsolatában. Fogalmazhatnék úgy is, hogy csak egy szálka volt a szememben, hiszen nem igazán szerettem akkor a szerelmi háromszögek gondolatát sem. Sajnáltam, hiszen szegény párának esélye sem volt akkor a boldog befejezésre, de íme kapott egy újabb esélyt. :) 
Mondhatni az ő karaktere áll legközelebb a realitáshoz, másoknak ugyan nem mutatja, de az ő élete sem a tökéletesség mintaképe. Családi gondok nehezítik meg az életét, egyre nagyobb hullámok csaptak fel a feje felett, mégis csak az utolsó cseppnél kezdett olyan viselkedést produkálni, amire ráncoltam a homolokom. Kedvelhető karakter, gyorsan meglágyítja a női olvasók szívét sármos mosolyával, és úriemberhez méltó viselkedésével. Sőt, egy-két fejezet után már sokan szerelmesek is lesznek belé, ezt garantálom.
Low, vagyis Willow élete minden nap úgy telik, hogy meg kell dolgoznia az ételért, és a fedélért a feje felett. Soha nem voltak gondtalan hétköznapjai, a sors sokszor volt kegyetlen vele. Évek óta Cage az, aki biztos pontot jelent számára, majd e szoros kötelékhez csatlakozik Marcus és kissé felborul az egyenlőség közöttük. Cage-et a barátjának tekinti csak, hiába bizonygatja a fiú, hogy egyszer bizony feleségül fogja venni. A lánynak van ugyan egy kibírhatatlan és gonosz nővére, de nem számíthat tőle semmilyen szeretre, csak annak kislánya miatt küzd tovább, hogy kapcsolatuk megmaradjon még.
Szinte rettegtem, hogy újból megismétlődhet a szerelmi háromszög lehetősége is akár, de szerencsére az írónő gyorsan el is vetette még csak a lehetőségét is annak, hogy ennél is tovább bonyolódjon a fiatalok élete.
Marcus előtt bizony nem egy egyszerű feladat áll, hiszen be kell bizonyítania Willownak, hogy nem olyan, mint Cage, aki az egy éjszakás kapcsolatok híve. Szerintetek milyen gyorsan sikerül ez neki? :)


Low és Marcus lassan kerülnek közelebb egymáshoz, tetszett ahogy kerülgették egymást, hogy Marcus végre talpra állt, és ezúttal nem hagyta semmi áron sem kicsúszni a kezéből a lányt.
Igaz, hogy ezúttal is vannak olyan dolgok, amelyektől túl hihetetlenné válig a végére a történet, de néha kell egy ilyen könyv is. :) Amikor nem kell az olvasónak semmiről sem agyalni, csak hagyni kell hogy egy kicsit kikapcsoljuk az agyunkat és szárnyalljunk a romantikus mesék világában.

Nagy meglepetést okozott a Te vagy nekem a tűz című könyv, eddig Abbi Glines regényei közül ez tetszett a legjobban! Az írónő könyveit nem szabad komolyan venni, ez többször is bebizonyította számomra, hiszen gyakran esik túlzásokba a karakterek személyiségének kidolgozásakor, túlbonyolított cselekmények mellett, az érzelmek is néha elrugaszkodottnak tűntek eddig, az esetek többségében.
Való igaz, hogy ez a rész sokkalta jobban tetszett, mint Jax és Sadie története. Kell egy bizonyos hangulat ahhoz, hogy élvezni tudjam az írónő történeteit, szerencsére egy olyan délután vettem a kezembe, amikor rá voltam hangolva egy fincsi kis romantikus mesére.
Sea Breeze ugyan csak Abbi Glines sorozatában létezik, de könnyű azt hinni, hogy valóságos helyszín, hiszen a lgtöbb alabamai tengerparti helység hasonló jellegű. A képeken láthatjátok, hogyan képzeltem el, pár helyszínt. :)

Kiadó: Maxim
Eredeti cím: Because of Low
Sorozat: Sea Breeze 2. része
Fordította: Margitta Nóra



Abbi Glines újabb szerelmi történetét hozza el a Maxim Kiadó nektek. Ezúttal Marcus és Willow életét ismerhetjük meg, ami nem mentes a családi problémáktól és a múltbeli csalódásoktól. A két megsebzett szívű fiatal tényleg egymásnak van teremtve? A kettőjük közötti szenvedélyt kiolthatja egy szörnyű családi titok? A szerelmesek történetét most te is megnyerheted magadnak, ha követed a Blogturné 7 bloggerének bejegyzéseit október 5 és 11. között. 



10.05. - Dreamworld
10.06. - Angelika blogja
10.07. - Zakkant olvas
10.08. - Deszy könyvajánlója
10.09. - CBooks
10.10. - Kelly & Lupi olvas
10.11. - Kristina blogja



A női főszereplő, Low életében fontos szerepet játszanak a zenekaros pólók. A te feladatod az lesz, hogy a bejegyzések végén elrejtett zenekaros pólókat felismerd. A dolgod egy kicsit megnehezítettük, mert az együttesek nevét letakartuk. 
Ha ügyesen eltaláljátok, hogy melyik póló melyik zenekarhoz tartozik és beírjátok a Rafflecopter dobozba, akkor a turné végén esélyetek van megnyerni Abbli Glines Te vagy nekem a tűz című regényét. Játékra fel! 
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)



a Rafflecopter giveaway

0 comments: