Anna Randol: A liliom bűne

, by Kristina


Fülszöveg:
A botrányos életű Madeline Valdan lába előtt hever a világ. A férfiak többsége legalábbis biztosan. Az igéző szépségű kurtizán hírében álló nő egy nap megdöbbentő bejelentést tesz, és olyasvalamit bocsát árverésre, ami ritkán kerül az aukcióvezetők kalapácsa alá. Az előkelőbbnél előkelőbb urak kapva-kapnának az alkalmon, hogy maguk derítsék ki, valóban megéri-e licitálniuk... Mivel félő, hogy az árverés végeztéig sokan csalással, netán erőszakkal próbálnák megszerezni, amit akarnak, Madeline úgy dönt, felbérel valakit, hogy az ajánlattevők és anyagi helyzetük után kutakodjon.
Gabriel Huntfordot, a jóképű, intelligens nyomozót jelölnék ki mellé. A férfi azonban habozik, elvállalja-e a megbízást, mert más cél lebeg a szeme előtt: az, hogy megtalálja a húga gyilkosát... A nyomozó végül kötélnek áll, ám ami kezdetben egyszerű feladatnak indul, hamarosan túlnő önmagán: valaki Madeline életére tör. A nő kénytelen lesz megbízni Gabrielben, és minél több időt töltenek együtt, annál nyilvánvalóbbá válik: a legkevésbé sem közömbösek egymás számára. Vajon Madeline képes lesz megnyitni a szívét a férfi előtt, és felfedni előtte legféltettebb titkát? Vagy a végzet asszonya álarca mögé rejtőzve éli tovább az életét?
Anna Randol (Titkos csók) legújabb regényében a perzselő szenvedély és a szerelem ígérete tör magának utat az izgalmak, sötét titkok és veszélyes helyzetek szövevényében a beteljesedés felé.



A történet London legsötétebb oldalát mutatja meg, a csillogó estélyek sötét sarkaiban megbeszélt gyilkosságok, a nemes férfiak klubbjaiban köttetett botrányos fogadások, nyílt és napsütötte parkokban kísérelt gyilkosságok teszik izgalmassá. 
Rengeteg történelmi romantikus könyvet olvastam már, általában mind kisebb-nagyobb botrányokkal van tarkítva, ez a történet viszont új szintre emelte a botrány fogalmát. De még mennyire, hiszen hol olvashattunk eddig arról, hogy valaki nyíltan bocsájtotta árúba a szüzességét.


Madeline veszélyes, de ránézésre senki sem látja annak, ezer arca van! Tehetséges, magabiztos, bátor, sőt néha vakmerő és mégis maradt benne ártatlanság, annak ellenére is, hogy gyermekkora nem volt könnyű, kémnőként pedig egy évtizede volt arra, hogy tökéletesre csiszolja minden tudását a gyilkosság és információ szerzés területén. A koronának tett szlgálat alatt, legtöbbször azt várták el tőle, hogy csábítással szerezze meg a kért információkat. Tizenévesen került a börtönből, sőt egyenesen a halál markából és olyan kalandba, ahol nagyon sokszor nézett szembe a halállal. Tényleg érződött a karakterén, hogy edzett ezen a téren, nem igazán riadt vissza semmitől.

Gabriel nem nyerte el azonnal a tetszésem, de ahogy lassan meghódította Madeline szívét, úgy az enyém is meglágyította, kicst szerelmes is lettem a karakterébe. Keményfejű, tipiku férfi módra nem látja a fától az erdőt, de nem reménytelen eset, majd ti is meglátjátok. :) Eszeveszetten keresi húga gyilkosát már több éve, és Madeline megbízásának köszönhetően közelebb kerül a céljához.

Igazi meglepetés volt a köny, megfelelő mennyiségben volt izgalmas a krimi miatt, romantikus a szenvedély és csábítás miatt, valamint humoros a karaktereknek köszönhetően.
Frissítőleg hat ez a regény ebben a műfajban, kicsit felrázza a kedélyeket. Nagyon büszke voltam magamra, amikor kiderült a gyilkos kiléte, mindvégig ott volt bennem az érzés a tettes kilétét illetően.

A mellékszereplők közül a nő kémtársai, Ian és Claytone is nagon gyorsan meghódították a szívem, széles és levakarhatatlan vigyor jelent meg az arcomon, mikor megtudtam, hogy a sorozat másik két része, az ő történetüket meséli el.

Kiadó: General Press
Eredti cím: Sins of a Virgin
Sorozat: 1. rész
Műfaj: történelmi romantikus
Megjelent: 2015. október




A General Press Kiadó újabb írónővel bővíti történelmi romantikus részlegét, Anna Randol bemutatkozik a magyar olvasóknak is A liliom bűne című izgalmas és romantikus könyvével. Tartastok a blogturnén, ahol 4 állomáson keresztül olvashattok könyvbeszámolókat.


10.23. Kristina blogja
10.27. Insane Life


A General Press Kiadó 4 példányt ajánlott fel A titkok bűne c. könyvből a nyereményjátékra. Azok között sorsoljuk ki, akik mind a négy blogon a helyes megfejtést írják be a Rafflecopter dobozba!
Ebben a játékban Madeline tiszteletére világhírű kémnőké lesz a főszerep. A képek és a bejegyzésekben elrejtett betűkből ki kell találnotok melyik kémnő segít közelebb jutni az egyik nyereménykönyv egyikéhez.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: