Colleen Hoover: This Girl - Ez a lány

, by Kristina

Fülszöveg:
Colleen Hoover, New York Times bestseller író a viharos szerelemmel, szenvedéllyel és fájdalommal teli Szívcsapás-sorozattal számos olvasót ejtett rabul.
Miután Layken és Will szerelme a legnagyobb próbatételeket is kiállta, az immár házasságban élő fiatal pár végre kezdi biztonságban érezni magát a kapcsolatban.
De bármennyire is élvezi Layken az új, közös életüket, néhány kérdés nem hagyja nyugodni. Noha Will szeretné magában tartani a múlt fájdalmas emlékeit, Layken mindent tudni akar róla. Will végül beadja a derekát, és elmeséli a saját történetét, mely során felszínre kerülnek legbelsőbb érzelmei és gondolatai. Miközben újraéli jó és rossz pillanatait, a Laykennel való első találkozásáról is meglepő dolgok derülnek ki.



Ugyan az a történet, amit az előző két könyvben megismertünk és mégsem, mert ezúttal Will meséli el nekünk szerelmük történetét, az első találkozástól a nászéjszakáig. A visszaemlékezéseknek köszönhetően Will-t is jobban megismerjük, de ami a legfontosabb, hogy rengeteg olyan részletet is megtudunk, amiről eddig lemaradtunk. 
Will és Lake kapcsolatát, mi olvasók átélhettük az elejétől Lake-nek köszönhetően, voltak szívszorító, könnyes, dühítő, romantikus, felemelő pillanataik, és most elérkeztünk a happy end-hez. Hiszen ezzel a résszel véget ér a sorozat, melyet róluk írt az írónő, és az i-re a pontot az teszi, hogy mindezt a fiú emlékei is kiegészítik ezúttal. Visszatekintések, kedvenc pillanatok újraélése, újabb titkokról lerántott leplek, sőt a szomorú és megrázó jeleneteknek is újabb részletét ismerhetjük meg.

"Néha két embernek el kell válni ahhoz, hogy felismerjék, mekkora szükségük van egymásra."

Minden karakter sokat változik a Szívcsapás sorozat mindhárom könyvében, nem csak Will és Lake, de testvéreik, Kel, Coulder és barátaik is. Felnőnek, megváltoznak, a sors alakulása erősíti, új célok kitűzésére sarkalja őket.
Három könyv ebben a sorozatban azt jelenti, hogy három különböző hangulatú történetet kap az olvasó, amely alapja két fiatal egymásra találása. A múlt és a rájuk zuhanó megpróbáltatások mégis különlegesség alakítják szerelmi történetüket. Mindhárom könyv különlegessége a költészet. A slam estek jelenetei ezúttal is bebizonyították, hogy a költészet is lehet érzelmes, és ami fontos: érdekes. A versek újraolvasva, immár Will magyarázataival még jobban tetszettek.

Az első rész magyar megjelenésekor annyira belezúgtam Lake történetébe, hogy azonnal elolvastam a folytatásokat angolul, így másfél év után, újraolvasva immár magyarul, ugyan olyan rajongást keltett bennem, mint akkor nyáron. Az írónő tehetségének köszönhetően, minden alkalommal izgalmas és érzelmekkel telt az olvasás, mert a karakterek jelleme hihetetlenül inspiráló és valósághű. 
Hosszú út várt a szereplőkre, míg eljutottak a boldog befejezésig, de úgy érzem minden könnycsepp és mosoly megérte, hogy velük együtt tarthattam én is.

Azoknak, akik még nem ismerik a Szívcsapás sorozatot, sürgősen be kell pótolniuk a mulasztást, mert ez a trilógia is a new adult műfaj gyöngyszeme! Az olvasó együtt nevet és sír a szereplőkkel, rajong értük, és szurkol nekik.



Extra - Kedvenc jelenetem:



Már az ajtónál járok, amikor a fiúk visszajönnek a házba. Kel csípőre tett kézzel megáll előttem, és felnéz rám.
– Te a nővéremmel jársz?
Hirtelen köpni-nyelni nem tudok, annyira megdöbbent a nyíltsága.
– Öhm… nem. Csak barátok vagyunk.
– De ő azt mondta anyának, hogy randizni megy veled. Azt hittem, csak azok randiznak, akik együtt járnak.
– Az úgy van… – torpanok meg egy pillanatra a megfelelő szavakat keresve. – Néha a fiúk azért randiznak a lányokkal, hogy megtudják, akarnak-e együtt járni velük.
Caulder mindeközben ott áll mellettem. Látom rajta, hogy legalább annyira érdekli ez a téma, mint Kelt, de ez most nem a legjobb pillanat arra, hogy beavassam a randevúzás szabályaiba.
– Akkor ez olyan, mint egy vizsga? – kérdezi Caulder. – Most derül ki, hogy akarsz-e majd járni Laykennel?
– Valami olyasmi – bólintok.
Kel elneveti magát.
– Tutira nem leszel oda érte. Állandóan böfög és parancsolgat. Nem engedi, hogy kávét igyak, úgyhogy biztos neked sem fogja hagyni. Vacak zenéket hallgat, túl hangosan énekel, és szanaszét hagyja a melltartóit a házban. Gusztustalan.
– Kösz a figyelmeztetést – nevetek. – Mit gondolsz, túl késő lenne már lemondani a randit?
Kelen látszik, hogy még nem érti a szarkazmust.
– Már kicsípte magát, meg minden, úgyhogy muszáj lesz elvinned – feleli.
Bosszúságot tettetve felsóhajtok.
– Akkor nincs mit tenni. Még jó, hogy csak néhány óra az egész. Remélem, ez idő alatt nem fog túl sokat böfögni, nem parancsolgat, nem lopja el a kávémat, nem bömbölteti a vacak zenéjét, és nem hagyja a melltartóját a kocsimban.
Vagyis remélem, hogy igen."


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó 
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789633994085
Oldalszám: 296 oldal
Elit start: 2015.11.10
Várható megjelenés: 2015.12.04


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Colleen Hoover: This Girl - Ez a lány című regénye, a Slammed trilógia befejező kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere, Willel karöltve felidézi Mr. és Mrs Cooper megismerkedésének és egymásra találásának keserédes történetét. 
2015. november 16-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


11/16 Media Addict
11/17 Angelika blogja
11/18 Dreamworld
11/19 MFKata gondolatai
11/20 Deszy könyvajánlója
11/21 Kristina blogja



Mostani játékunkkal egyszerre szeretnénk búcsúzni a sorozattól, és feleleveníteni a Layken és Will kapcsolatában fontos szerepet játszó pillanatokat. 
Minden állomáson (és a Blogturné Klub közös blogján is: www.blogturneklub.com) egy, a korábbi eseményekkel kapcsolatos kérdést találtok, melyek megválaszolásával esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három This Girl - Ez a lány példány egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


Lake Gonoszság című verse szerint hány különböző jelentése és szinonimája van a gonosz szónak?



a Rafflecopter giveaway

0 comments: