Sabrina Jeffries: Botrányos bajkeverők

, by Kristina

Fülszöveg:
Victor Cale élete gyökeres fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy rokonságban áll Lyons hercegével. A férfi hiába próbál beilleszkedni a londoni társaságba, egyre jobban unatkozik a nagy tétlenségben. Így hát örömmel veszi, amikor a Manton Nyomozóiroda megbízásából Edinburghba utazhat, hogy egy gazdag báró leendő menyasszonya után nyomozzon.
Mindez egyszerű feladatnak tűnik, amíg a rejtélyes nőről ki nem derül, hogy valójában Victor felesége, aki tíz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, miután elkészítette a holland királyi ékszerek másolatát, és a tettestársaival ellopta az eredetiket. A férfi azóta sem tudott túljutni ezen az áruláson, és most kapva kap az alkalmon, hogy végre bosszút álljon. A felesége azonban többé már nem az a szelíd, jámbor lány, akinek egykor látta, ráadásul váltig állítja, hogy Victor hagyta el őt, és a férfi tulajdonította el a gyémántokat. Miközben a két fiatal megpróbálja összeilleszteni a múlt darabkáit, a szunnyadó szenvedély újra feléled köztük.
Vajon sikerül megbízniuk egymásban annyira, hogy kézre kerítsék a valódi tetteseket úgy, hogy nekik közben nem esik bántódásuk? És megadatik számukra a lehetőség, hogy együtt új életet kezdjenek?
Ahogy az várható is volt az írónőtől, egy szórakoztató és romantikus történetet alkotott ezúttal is.
Ugyan az elején kissé meg volt ijedve attól, hogy 


Ahogy azt az írónőtől el is vártam, egy izgalmas, szórakoztató és romantikus történetet alkotott ezúttal is. Szeretem, amiért a karakterei sokszínűek, a kalandok amikbe kerülnek néha kilátástalanok, ám mindig megtalálja a módját, hogy sok izgalom árán, de rátaláljanak a céljukra, a boldogságukra. És ez most sem történt másként.

Isa és Victor fiatalon házasodtak, mindketten egy ékszerésznél dolgoztak, a lány ékszerkészítőként, a fiú pedig őrként. Fiatalos, lángoló szerelem volt az övék, ám szinte egy héttel a házasságkötésük után elvállnak útjaik és csak 10 évvel később találkoznak újra a sorsnak köszönhetően. Ám az eltelt évek alatt mindketten megváltoztak és az érzéseik is átalakultak. A sok bánat és csalódás, amit az elválást okozó esemény vált ki nagyon mélyre került a szívükbe, a bizalom szinte teljesen elveszett.

Isa tehetséges ékszerkészítő, ráadásul az utánzatok elkészítése a specialitása. Ezt a nővére és annak férje ki is használják, és kicserélik a valódi korona ékszereket, amivel Páirzsba menekülnek. Miközben a lánynak azt hazudják, hogy Victor is segített nekik, ám az elszökött a saját részével. A lány hiába várja őt Párizsban. Amikor rájön, hogy nővére újból kia akarja használni, amint alkalma nyílik rá elszökik onnan és új életet kezd Skóciában. 
Isa rengeteget változik 10 év alatt, a szürke kisegérből egy talpraesett határozott személyiség válik.

Mindeközben Victor azt hiszi, hogy a felesége is bűnös, de mégsem képes arra, hogy feladja, akkor sem amikor megkinozzák, hogy úgy késztessék beszédre. A férfi élete is kaladosra sikeredik, hiszen kiderül hogy Lyons herceg rokona, és amikor a londoni forgatagban találja magát, egyszerűen nem tud beilleszkedni, csak arra tud gondolni, hogy megtalálja szökésben lévő feleségét. A férfi életes sosem volt könnyű. Nehéz gyerekkor után újabb csalódás éri, ezért érthető is, hogy sokkal nehezebb számára a bizalom megadása, főleg ha évekig abban a tudatban élt, hogy a felesége elárulta.

A történet nem volt annyira izgalmas, amíg Victor és Isa újra nem találkoznak, amire szerencsére nem kell sokat várni.  Ám a sok félreértés miatt, kissé nehezebb volt az egymásra találás, túl sok mindent fel kell dolgozniuk ahhoz, hogy újra lángoljon közöttük a szerelem. De amikor eljutnak oda, tényleg megperzselődtek a könyv lapjai. És a könyv felétől már annyi volt az izgalom, hogy csak kapkodtam a fejem.

Victor sejti, hogy feleségét fogja megtalálni, amikor elfogadja a Manton Nyompzóiroda munkáját, miszerint egy feleségjelöltről kell kiderítenie milyen sötét titkokat rejteget. Ám mégis meglepődik, amikor tényleg rég nem látott feleségével áll szemben.

Imádom a Skóciában játszódó történeteket, még akkor is ha maguk a főszereplők nem skótok. Csak ajánlani tudom ez a könyvet. Sabrina Jeffries mindig izgalmas szerelmi történettel varázsolja el az olvasóit. Isa és Victor története pedig még izgalmas és olykor akciódús is.

Az írónő nagyon szépen előkészíti a sorozat következő részét, remélem hamarosan olvasható lesz magyarul, mert én türelmetlenül várom. :) 

Kiadó: General Press
Megjelenés: 2018. május 16
Fordító: Ligeti Lujza
Oldalszám: 288 oldal
Sorozat: A herceg emberei 2. rész


A General Press Kiadó újabb klasszikus romantikus történettel lepte meg a műfaj kedvelőit. Sabrina Jeffries Botrányos bajkeverők című könyvéből megtudhatjátok miről szól a legújabb kaland a Manton Nyomozóirodában, a Blogturné Klub hat bloggerét követve pedig megnyerhetitek a könyv egy példányát.


05. 18 - Kristina blogja
05. 20 - Angelika blogja
05. 22 - Könyvvilág
05. 24 - Olvasónapló
05. 26 - Dreamworld


Ékszerek, tolvajok, hamisítók, nyomozók. Ezzel találkozhattunk a legfrissebb Sabrina Jeffries könyvben, ezért a játékunk is erről fog szólni. A ti dolgotok csupán annyi, hogy a turné minden állomásán a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a helyes válaszokat és máris versenybe szállhattok a nyereményért

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.



Mi a “Rózsaszín Párduc”, ami után Clouseau felügyelő (a filmben Peter Sellers és később Steve Martin) nyomoz?

a Rafflecopter giveaway

0 comments: