Larissa Ione: Pleasure Unbound (Csábítás)

, by Kristina

Kedves bloggerina barátnőmnek Javíthatatlannak szeretném ezennel nagyon szépen megköszönni, hogy a lelkesedésével rávett arra, hogy egy újabb elképesztő sorozattal ismerkedjek meg. Köszönöm a könyveket is! :)

Meleg volt tegnap (is), morcos hangulatban voltam, több könyv is megkezdetten, félbehagyottan várt rám, sőőőőt,  még vizsgákra is készülnöm kellett volna, de egyszerűen betelt a pohár, nekem olvasnom KELLETT valami újat, valamit, ami nem YA. Hiányzott az, hogy olvasás közben belevesszek  egy könyv világába, annyira, hogy ne érzékeljem a valóságot.
Elárulom, hogy sikeresen jártam, mert mielőtt elkezdtem olvasni, magammal szépen megbeszéltem (szokás szerint), hogy legfeljebb csak egy-két fejezetet olvasok el naponta, na peeeeersze, mi lett belőle? 24 óra alatt kivégeztem a könyvet. :D

     Egy új világ tárult elém, pontosabban nem egy új, mert a démonok világával már találkoztam Diana Rowland A démon jele című könyvben, de ennyire részletes paranormális démonos könyv eddig, még nem akadt a kezeim közé.
     Olvasás közben, persze nem lennék én ÉN, ha nem beszélném ki valakivel, és Javíthatatlannak volt egy olyan hozzászólása, amit inkább idézni szeretnék:
"Itt Seminusok a bratyók, másról sem szól csak szexről, meg gyilkolásról! :)"
És mennyire igaza van, és mennyire erre volt nekem szükségem, végre nem YA, komolyan mostanában túl sokat olvastam, és túl sok vár még rám YA-ból. Ide nekem is egy seminus démont! :D
Ha már a csevegést említem, szerintünk esélyesek ezek a bratyók 2013 álompasija címre.... :)
 
 Egy kicsit zavart az első fejezeteknél, hogy állandóan vissza kellett térnem az elejére, hogy megnézzem egy-egy új kifejezés jelentését, de szerencsére, a végére már nagyon belejöttem, szóval esélyes, hogy a következő részt még jobban fogom élvezni, megszakítások nélkül.
 
Miért tetszett?
* Nem volt időm olvasás közben unatkozni.
* Már az elején, khm van minden, ami garantáltan pár fokkal, MÉG ebben a melegben is megemeli a hőmérsékletet, pulzusszámot ne is akarj mérni, mert nincs az, aki képes ilyen gyorsan számolni... :D
* Nincsenek benne felesleges leírások, és ez maga a felüdülés volt.
* Nem szoktam orvosos/kórházas történeteket olvasni, elég nekem a való életben is részt venni benne...Itt mégis tetszett, mert nem a szokásos. Már bocs, de még démon dokival nem volt szerencsém találkozni, mert különben biztosan most is dupla műszakban dolgoznék. :D "Élethű" volt, mert engem a hideg kiráz, amikor a Vészhelyzetben is mindenre adrenalint, meg lidokaint adtak, itt meg... nem részletezem, mert az már talán erősen spoileres lenne...
* Gyilkosság? Igen, itt megöltek pár személy, akire nem is gondoltam volna, szóval a kiszámíthatatlanság is társul a pozitív dolgok mellé.
* Erotika? huhh, prűd kislányok a kezükbe se vegyék, komolyan egy életre szóló sokk lenne ez nekik...
* Démonok, vámpírok, vérfarkasok, sőt még ezek keverékei is szerepelnek, emberek, vadászok, minden mi paranormális rajongóknak maga az éden kert.
* Tetszett a szerelmi szál Eidolon és Tayla között, igazi forró jelenetekre lehet számítani közöttük, ugyan akkor beszélgettek is, valamilyen szinten itt tényleg van a kapcsolatukban fejlődés, ami viszont zavart benne... (azt pár sorral lejjebb találod)
Ami zavart:
* néha olyan érzésem volt, hogy ellentmondásokba ütköztem, persze, azonnal pánikba estem, de szerencsére pár sorral később már minden tisztázódott.
* a szerelmi szálban zavaró igazából, az amit a könyv végén csaptak itt össze nekem, spoiler nélkül nem beszélhetek róla, szóval saját felelősségre a csillag utáni rész kijelöléssel olvasható
* nem szeretem a macska egér játékot, sőt igazán óvodás viselkedés volt az, amikor se veled se nélküled  szituba kerültek. DE ami kicsapta nálam a biztosítékot, az a szokásos "későn jöttem rá, hogy szeretem" jelenetek voltak, dühös voltam. Na meg, a vége amikor egymás előtt állnak, és nem szólnak egymáshoz sem, de már mind a ketten rájöttek, hogy szeretik egymást, ezt mondjuk megbocsájtottam a párosodás miatt. :)
 Az a rész sem semmi, de AZ kedvenc rész... :)))
Szereplők: Nem szeretnék külön-külön foglalkozni senkivel sem, mert bevallom egyformán lehet szeretni őket, sőt lesznek olyan karakterek is, akiket szívből lehet utálni.
Fejlődő képesek a szereplők és ez nálam egy nagy piros pont, a többit derítsd ki Te magad. Angolul nagyon könnyen meg lehet érteni, magyarul, pedig hamarosan megjelenik az Egmont Dark Kiadónál.
Értékelésem: 5/4,5



2 comments:

Anonymous said...

Köszi! Sikerült rátenned egy lapáttal és elérted a bejegyzéssel (is), hogy egy újabb sorozat érdekeljen ;)
Majd mindenképpen jelentkezem érte :P

Kristina said...

Örülök, hogy segíthettem, elvégre ez volt a célom. :D Egy jó kis kikapcsolódás garantált, ha elkezded olvasni! :)
Tudod, hogy hol találsz meg, amint meggondolod, elkapod az egész sorozatot! :)