Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya (BtK)

, by Kristina

Fülszöveg:
Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk.

* * *
A könyv és én

 Nagy meglepetést okozott számomra a könyv, hiszen amikor elkezdtem olvasni, nem azt kaptam, amire számítottam. 
 Az évek során leginkább a Vörös Pöttyös megjelölésű könyveit olvastam Könyvmolyképző Kiadónak. Túlságosan hozzászoktam ahhoz, hogy csak ifjúsági könyveket olvasok tőlük és hajlamos voltam megfeledkezni az Arany Pöttyösökről. Hát a mai naptól ez lett a kedvencem a Pöttyösök között, hiszen ez alatt jelennek meg a felnőtt kategóriás történetek.
 A végeredmény természetesen nagyon pozitív csalódás, hiszen az egyik legkedveltebb műfajom a történelmi romantikus könyvek. A csábítás kilenc szabályában pedig egyenesen belecsöppentem egy regency románc kellős közepébe.

Egy igazi történelmi romantikus gyöngyszem ez a könyv, és tökéletes első könyv lehet a műfajból azoknak, akik eddig még nem próbálták ki. 
Vicces, szórakoztató, izgalmas, van története és a karakterek fejlődnek, változnak és átalakulnak. Pörgős párbeszédek, hangos kacagásra fakasztó jelenetek, szenvedéllyel teli pillanatok. Tényleg minden van benne, amitől szórakoztató és élvezetes időtöltéssé válik az olvasás.

"– Jaj, Anne, hát nincs magában egy cseppnyi kalandvágy sem?
– Azt hiszem, hogy magába szorult annyi, hogy bőven elég mindkettőnknek."


 Megtudhatod mi történik, ha egy makulátlan hírű, de lassan vénkisasszonynak tekinthető hölgy megelégszik abból, hogy állandóan kimarad minden jóból, csak azért, mert nem született férfinak. Callie nem csak könnyen megszerethető, de bámulatos karakter is egyben. Tudjátok az ilyen nőtípus volt mindig is a kedvencem a könyvekben, vagyis nem kihívó, de bájos, kedves, de vakmerő. A drága Calpurnia szelíd, de néha belőle is előbújik a kisördög. Bámulatos ahogyan beleveti magát minden félelme ellenére a kalandokba, de a legbámulatosabbak Gabriellel együtt voltak. Egy pasi, aki kérem szépen minden elismerésem megérdemli, és akiért megéri sóhajtozni éjnek évadján egy jó kis könyv felett.
Callie feljegyzi magának azokat a dolgokat, amiket ki szeretne próbálni, de amelyek annyira veszélyesek, hogy ha valaha is rajta kapja a londoni nemesség, akkor örökre számkivetett lesz és a botrány amelyet okoz, az egész családját is megbélyegezheti. Drága hősnőnk egy kis folyékony bátorságnak köszönhetően mégis úgy döntött, hogy elérkezett az idő arra, hogy igazán élvezze az életet, és ebben még segítséget is kap majd.

"Bosszankodott, hogy megint kikapott. Kibukott belőle:
– Csaltál!
A férfi ránézett és megjátszott felháborodással mondta:
– Tessék? Ha férfi lennél, párbajra hívnálak emiatt!
– Biztosíthatlak arról, hogy én nyerném meg a párbajt: „És ékességedben haladj diadallal az igazságért, a szelídségért és jogért.”
A férfi nevetett és újrakeverte a kártyákat.
– Most a Bibliából idéztél?
– Persze – mondta szemérmesen, mint a jámborság mintaképe.
– Miközben kártyázol.
– Hol találok jobb helyet annál, hogy egy olyan embert, mint téged, visszatérítselek a helyes útra? – kérdezte derűs tekintettel. "

 Gabriel St. John-nak van érző szíve, csak jól titkolja. Szerettem a csábító oldalát, az élvhajhász viselkedését, de már az Előszóban elcsavarta a fejem azzal, hogy kedves is tudott lenni.
A mellékszereplőknek is jutott hely a történetben, elérte azt, hogy most azonnal akarjam a folytatást. Különösen tetszett benne, hogy nem csak a két főszereplő játszik benne központi szerepet, hanem inkább a két család. Vagyis megismerhettem a Hartwell és a St. John testvéreket, valamint az angliai nemesség kicsapongó életét, és a kétszínű társaság szabályait.

A Love By Numbers sorozat a St. John testvérekről szól, az első részben Gabriel az ikrek közül a legidősebb kapott főszerepet. Majd a 2. részben a fiatalabbik iker Nicholas keresi élete párját. A 3. rész lesz a legjobb, ha nem csal az előérzetem, hiszen Juliana meghódította a nemességet, de meg is leckézteti majd őket, de legalább is egy bizonyos Leighton herceget mindenképpen móresre tanít majd.



Kiadó: Könyvmolyképző
Várható megjelenés: 2013. 12.15.
Eredeti cím: Nine Rules to Break When Romancing a Rake
Sorozat: Love By Numbers 1. része

Mi is az a Regency?

A Regency regények
A Regency romantikus regények a romantikus regények egyik alműfajához a történelmi romantikus regényekhez tartoznak. A korai 19. század, vagyis az 1811-1820. években játszódnak.
Jellegzetességei, hogy a modern romantikai elemeket áthelyezik történelmi környezetbe, saját stilisztikai és a korhű elemekkel teszik élethűvé az írók. A hagyományos regency stílusban íródott könyveknél gyakoriak az intelligens és pörgős párbeszédek a főszereplők között, a szenvedély és a viták a szexről.
Híres Regency írók, akiknek jelentek meg könyvei magyarul (és a kedvenceim) - Mary Balogh, Mary Jo Putney, Loretta Chase, Lisa Kleypas, Julia Quinn, Eloisa James, Christina Dodd, Amanda Quick.

Akik még többet szeretnének tudni a történelmi romantikus regényekről azoknak ajánlom a Histromnov blogot: divatról, a protokollról és a kedvenc sorozatokról olvashattok.

Egy kis történelem

IV. György brit király 1811. és 1820. évek között régensként uralkodott. (Régens az a személy, aki a törvényes uralkodó helyett uralkodik.) Régensségének és uralkodásának időszaka, a 19. század első negyede olyannyira mozgalmas és meghatározó volt Nagy-Britannia politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális életében (a brit parlamentarizmus fejlődése, az ipari forradalom, a napóleoni háborúk), hogy e korszakot az ország történelmében általában a "Régensség"-ként (The Regency) szokták összefoglalóan nevezni. Noha csekély szerepet játszott e változásokban, helyzete és ellentmondásos személyisége révén e korszak névadójává vált.



Források: itt, itt.


A Blogturné Klub november 15-vel kezdődően egy hétre a múltba invitál titeket. Hét különböző állomáson ismerhetitek meg a Könyvmolyképző Kiadó legújabb arany pöttyös kötetét, Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya című regényét, ráadásképp pedig minden nap olvashattok valami érdekességet a szerzőről, valamint a regency korról.

Nyereményjáték


A blogbejegyzések kiemelt betűi minden esetben egy-egy történelmi románc főhős nevét adják ki. Nincs más dolgotok, mint azt kitalálni, mi a regény címe, amelyben azé az úriemberé volt a főszerep.

A doboz kitöltéséhez segítséget ITT találsz.
Blogturné állomások:

11/15. Angelika blogja
11/16. Kristina blogja
11/17. Szilvamag olvas
11/18. Deszy könyvajánlója
11/19. Nem harap a...
11/20. Insane Life 

11/21. Dreamworld

0 comments: