Rafflecopter használat 1#

, by Kristina

A Rafflecopter dobozt régen én sem értettem teljesen, de próbálkoztam és nagy nehezen, de rájöttem a titkaira és a helyes használatára. :) Mivel a blogon a jövőben is lesznek nyereményjátékok, és azokhoz leggyakrabban a Rafflecopter használom, úgy döntöttem, hogy ennek a bejegyzésnek is elérkezett az ideje. 
A jó szándékom megvan, remélem, hogy a segítségetekre is fog válni, vagyis aki játszani akar, az majd a jövőben tudni is fogja használni a Rafflecoptert.

Létrehoztam egy Rafflecopter dobozt, amely segítségével remélem, hogy érthetően bemutatom képekkel is, hogy  hogyan is tudjátok helyesen teljesíteni a feladatokat. A képek után a dobozban ki is tudjátok próbálni, és akit kisorsol a végén az nyer tapasztalatot és a tőlem egy jól megérdemelt mosolyt. ;)

1. lépés: A bejelentkezés
Lehet e-mail fiókkal, vagy Facebook profillal is belépni, a lényeg, hogy a hozzá tartozó e-mail cím érvényes és használatban legyen, mert a leggyakrabban azon kapják a nyertesek az értesítőt, ha nyernek. Én a Facebook belépést mutatom nektek:


1.1
1.2

2. lépés: Twitter
Ha az egyik feladat azt kéri, hogy tweet formájában hirdesd a nyereményjátékot, akkor arra érdemes figyelni, hogy:
Miután a 2.1-es képen látható +1-re kattintasz, lenyitódik a feladat, ahol a 2.2-es képen látható Tweet gombocska lenyomása után feljön egy ablak (2.3-as kép), ahol a megadott szöveget kell közzétenni a profilodon. Utána annak a bejegyzésnek az URL címét kell bemásolni az üres mezőbe.
2.1

2.2 és 2.4
2.3

A Tweet URL címét így találod meg: 
Belépsz Twitterre, megkeresed ezt a bizonyos tweetet és a tweet jobb sarkában rákattintasz a dátumra, majd másolod a címet az üres mezőbe (2.4-es képen látható, ahogyan én is bemásoltam). Angolul ITT a szöveg és hozzá képek, hogy pontosan hogyan keresd meg ezt.

Miután az üres mezőbe másoltad a kért URL címet a zöld I Tweeted-re kattintsz.

3. lépés: Facebook
Ha még nem lájkoltad a kért oldalt, akkor a Tetszik gomb az első, amire klikkelned kell, majd az I'm a Fan.
Ami a képeken nem látszódik, az a következő: ha már lájkoltad régebben a kért oldalt, akkor csak annyi a dolgod, hogy az I'm a Fan zöld gombot nyomod le. 

4. lépés: Kövess Twitteren

A képek magukért beszélnek. Piros karikával jelöltem azokat a részeket, ahova kattintani kell, majd a mezőbe beírni a twitter felhasználóneved.

5. lépés: Hagyj kommentet a bejegyzés alatt

Ez tényleg pofon egyszerű, csak én kihagytam azt a lépést, ahol kérem, hogy írjátok be, hogy milyen néven írtál a bejegyzés alá, hogy ellenőrizni tudjam. (Elnézésetek kérem, kicsit későn van már és fáradt vagyok.)

6. lépés: Válaszolj a feltett kérdésre
Ez esetben a kérdés az, hogy Zöld, vagy sárga? (Nézzétek el nekem, hogy semmi értelmesebb nem jutott eszembe) Miután beírtad a helyes választ az Enter lenyomásával, ha jól számolom 5x került a neved a virtuális kalapban.Érdekesség: Minden játékgazda maga dönti el, hogy egy-egy feladat hány pontot ér. Van akinek fontos a Facebook like és e feladat elvégzéséért cserébe mondjuk 10 pontot ad. Akkor a neved azzal, hogy lájkoltad az oldalát plusz 10x kerül a Rafflecopter listájára. Vagyis, ahány pontot szerzel a feladatok teljesítésével, annyiszor több az esélyed a nyerésre. Így fog kinézni az én dobozom, miután mindent helyesen végeztél el:Sok szerencsét! :)


a Rafflecopter giveaway

0 comments: