Colleen Hoover: Maybe Someday - Egy nap talán

, by Kristina

Fülszöveg:
A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.
Az Egy nap talán egy szenvedélyes történet barátságról, megcsalásról és szerelemről, ami az első oldaltól kezdve beszippantja az olvasót Sydney izgalmakkal teli világába.




Colleen Hoover arról ismeretes, hogy szívbemarkoló és egyben gyönyörű történeteket alkot, amelyek egyediek, letehetetlenek, felrázzák az olvasót. Különleges szereplőkkel színesítve forgatja fel az olvasó lelkét azzal, hogy megrázó helyzetekben mutatja meg milyen lehet egy szerelmi történet, amikor a cselekmény sokszor meglepő fordulatokkal sokkol. Rengeteg érzelmet tud előhozni belőlem az írónő, ami így volt ezúttal is. Visszagondolva rengeteg pozitív élménnyel lettem gazdagabb, még akkor is ha sokszor voltam döbbent, vagy szomorú olvasás közben. Szerintem ezzel éri el legjobban, hogy értékeljük a boldog pillanatokat, mert amíg odáig eljutnak a főhősök, addig rengeteg megrázó,  de tanulságos jelenettel tarkítja életüket.

Erre a történetre különösen igaz az egyedi jelző használata. Még csak hasonlóval sem találkoztam az évek alatt, minden nagyon eredeti még a szereplők első találkozása is. Nagyon könnyen a történet rabjává váltam, amit megkönnyít az is, hogy a szereplőket gyorsan ki lehet ismerni, meg lehet érteni őket, sőt nagyon gyorsan szerelembe lehet esni irántuk.
Mindkét főszereplő azonnal belopta magát a szívembe, Sydney pontosan az a hősnő akivel könnyen, szinte azonnal lehet azonosulni, könnyen képzeli magát a helyébe az olvasó. Míg Ridge az a pasi akibe azonnal szerelmes lesz mindenki, kivétel nélkül. Tökéletesen tökéletlenek, ha szabad így fogalmaznom. Hibáznak, olykor rosszul döntenek, de mégis minden pillanatban megértjük a döntéseiket, sőt szurkolunk nekik.

A kapcsolat a két hős között lassan épült fel, az olvasót talán pont ezzel tudja szorosan magához fűzni. Akaratlanul a rabja lettem mire kiderült az első döbbenetes bonyodalom. Számomra legalábbis minden az volt a történettel kapcsolatban, mert még a fülszöveget sem olvastam el, amikor tavaly nyáron először elolvastam angolul. Ritka kincs ez a könyv!

Ha elolvasod ezt a könyvet, lesz hogy hangosan nevetsz majd, sóhajtozol, Ridge után epekedsz sóvárogva, de lesz az is hogy a döbbenet miatt elakad a lélegzeted, vagy a könnyek próbálnak utat találni...

A zene fontos szerepet tölt be ebben a történetben, és az hogy az írónővel együtt dolgozott Griffin Peterson zeneszerző és énekes, egy-egy dalt életre keltve, még inkább valóságosabbá vált pár jelenet, hiszen nem csak olvasva, de a dalokat hallva is hatással van ránk. Életre kel Ridge és Sydney...

A könyvet csak ajánlani tudom. Sőt, kötelező olvasmány! A Hopeless mellett ez a Hoover könyv az amiért tűzbe merem tenni a kezem. Tusom, hogy nagyon keveset meséltem valójában a történetről, de ezt olvasni kell, minden egyéb külső információ nélkül.


Eredeti cím: Maybe Someday
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789633999387
Oldalszám: 392



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover világsikerű regénye, a Maybe Someday - Egy nap talán, melyhez Peter Griffin saját dalokat is írt. A Blogturné klub nyolc bloggere ennek örömére bemutatja Sydney és Ridge dallamokon és szövegeken átívelő, szenvedélyes történetét barátságról, megcsalásról, szerelemről és zenéről. 
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, annak főszereplőit, Peter Griffint, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét. 



04/14 CBooks
04/17 Kristina blogja
04/18 Dreamworld



Játékunk során a zenéé és a jelnyelvé lesz a főszerep. Minden állomáson találtok egy képet, rajta egy dal címével és annak előadójával, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megfejteni őket, és a helyes megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába (pl.: Avril Lavigne: Bad Girl). Ha segítségre lenne szükségetek, a www.blogturneklub.com oldalon találtok egy daktil abc-t.

Ahhoz viszont, hogy tiétek legyen a kiadó által felajánlott három nyereménypéldány egyike, mind a nyolc állomást teljesítenetek kell!
Figyelem! A kiadó csak magyarországi postacímre postáz, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway

0 comments: