Mary Balogh: Az egyezség

, by Kristina

Fülszöveg:
Vincentet, ​Darleigh vikomtját ki akarja házasítani a családja. Vincent jó parti, gazdag, hatalmas birtok tulajdonosa, kitűnő társalgó, kedves mosolyú, fess férfi. A Túlélők Klubjának vak tagja. És elege van az anyja, a nővérei gyámkodásából meg a leendő ara elfojtott, mégis szinte égető ódzkodásától. Úgy érzi, menekülnie kell, el mindentől, ami a vakságát bélyegnek, őt magát fogyatékosnak tartja. Elszökik, és meg sem áll gyerekkora kedves színhelyéig, Barton Coombsig, ahol ünnepséget rendeznek a tiszteletére. De mintha itt is visszaélnének azzal, hogy nem lát; egy sznob család kiszemeli őt a lányuk számára, és tőrbe csalva házasságra kényszerítenék. A lehetetlen helyzetből azonban kimenti egy lány, egy szinte láthatatlan kisegér, akit alig ismernek a városkában. 

Ki Sophie Fry? És miért avatkozik bele ő is az életébe? Vajon jó szándék vezeti? Vincent szíve azt súgja, igen, így a jótett és egy meghitt beszélgetés tapasztalatára hagyatkozva ajánlatot tesz a fiatal nőnek: legyen a felesége.

Mary Balogh romantikus története az elfogadás, a kinyíló világ meséje. Egy nőé és egy férfié, akik a másik segítségével megtalálják a saját függetlenségüket, azt a fajta szabadságot, amely az embert minden igaz szerelemben az egekbe repíti.


Olvastam idén is jó történelmi romantikus könyveket, rajongtam is közülük néhányért, de ez a könyv mindegyiknél könnyebben beférkőzött a szívembe. Bevallom, én egy történelmi romantikus könyvet azonnal kedvencemnek titulálok, már akkor mikor a romantikus jelenetek megdobogtatják a szívem. Ráadásul a gyengém, amikor humorral párosul mindez, ezt Julia Quinn történetei szeretették meg velem. Ám Mary Balogh könyvei is igazán különlegesek, mert mindezek mellé belecsempészi az egyediséget. 
A Túlélők Klubja sorozat olyan főszereplőkről szól, akik elvesztettek valamit, vagy valakit, az élet formálta őke. Ezúttal pedig Vincentre kerül a sor, aki a látását veszítette el a csatában. Nagyon sok szenvedésen kellett keresztülmennie, hiszen hónapokra a hallását is elvesztette és csak barátja ölelő karjai tudták megvigasztalni, az őrület határáról visszarángatni. Látását elvesztette ugyan, de mindez semmit nem csökkent vonzerejéből.
Tipikusan hozta a megszokott főhős karakterét, ám a vaksága egy pillanatig sem hátráltatja a célja elérésében. Sármos, igazi nemes kívül-belül, és hihetetlenül kedves, rendkívül férfias és kitartó. Sokszor estem szerelembe, amíg a könyv végére nem értem, igazán rendkívüli karaktert hozott létre az írónő Vincente személyében.


Maga a történet megmelengette a szívem, nem volt se túl lassú, se gyors a cselekmény, nagyon jól sikerült minden időzítés, ráadásul a bonyodalmakkal se esett túlzásba az írónő. Attól a pillanattól, hogy megtörtént az első találkozás főhőseink között, az olvasást alig bírtam abbahagyni!  
Vincente gyáva nyuszi módjára szökik el anyja és nővérei óvó karjai közül, mert  úgy érzi hogy nem bírja tovább a túl sok féltést és gondoskodást. Nem magányra vágyott, csak önállóságra.
Sophie elvesztette szüleit, rokonai befogadták ugyan a házukba, de az életükbe nem. Láthatatlan kisegérként éli meg a mindennapokat, mígnem a vidéki életet fel nem bolygatja, egy hazatérő vak nemesemberré vált férfi. Sophie rokonai megpróbálják tőrbe csalni a fiút, ám Sophie megakadályozza  azt és ezzel lekötelezi a férfit.  

Sophie és Vincente a TÖKÉLETES pár, gyönyörűen kiegészítik egymást, a nő eléri azt, hogy szinte teljesen önálló legyen a férfi, míg a férfi eléri azt, hogy a nő gyönyörűnek érezze magát és különlegesnek. A kezdetektől őszinték voltak egymással, nem játszottak meg semmit. Persze szeretem, amikor játszadoznak egymással a szereplők, de az most kifejezetten jól esett, hogy teljesen őszintének éreztem a kettejük között kialakult kapcsolatot már az elejétől kezdve. Izgalmas volt végig, és igazán szórakoztató. Ez a regény is annyira tetszett, hogy a jövőben nem egyszer fogom újraolvasni, csak ajánlani tudom!


Kiadó: General Press
2017
304 oldal 
ISBN: 9789634520573
Fordította: Bánki VeraA General Press kiadó jóvoltából megjelent Mary Balogh, Túlélők klubja sorozatának legújabb része az Egyezség. 
Vincentet az egész családja ki akarja házasítani, de ki szeretne igazán hozzámenni a rangján kívül másért egy vak férfihoz? Sophie a szürke kisegér háttérből figyeli az eseményeket, ekkor figyel fel a különösen vonzó férfira. 
Vajon két ennyire különböző embernek van esélye a szerelemre?
Ha kíváncsi vagy, kövesd a blogturné állomásait és ha velünk játszol, tiéd lehet a könyv egyik példánya!10.26 Kristina blogja
10.28 Dreamworld


Vincentet ahogyan már a bevezetőben olvashattátok, családja szeretné kiházasítani, de ő nem szeretne csak úgy bárkihez hozzámenni. Pont ezért mostani játékunkban olyan férfi főszereplőket mutatunk be, akik valaki mással kötötték volna össze életüket családjuk kívánsága miatt, vagy ezzel segítve őket, de végül eltalálta őket Ámor igazi nyila és másik hölgyet vettek el.

Minden állomáson rövid leírást találtok egy férfi főhősről és ennek alapján kell kitalálnotok kicsoda és mi a könyv címe. Játékra fel!

Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány: 
A Túlélők klubjának egyik tagja, a tengerparton botlik bele leendő kedvesébe.

a Rafflecopter giveaway

0 comments: