Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

, by Kristina

Fülszöveg:
Miután ​az oltár előtt faképnél hagyta a vőlegénye, Faith Holland úgy döntött, egy másik városban kezd új életet. Néhány év múlva, immár idősebben – és egy kicsit bölcsebben is – elhatározza, hogy itt az ideje visszatérni a New York állambeli Manningsportba, ahol a családi szőlőbirtok és borászat, a Kék Gém Pincészet is található. Végre készen áll, hogy – egy pohár vörösbor mellett – szembenézzen a múltja kísérteteivel, amelyek közül az egyik Levi Cooper, a helyi rendőrfőnök – Faith szomszédja, valamint az egykori vőlegényének a legjobb barátja. Noha a nő egyre több dolgot vesz észre vele kapcsolatban- és nem csak a gyönyörű zöld szemét –, ami eddig nem tűnt fel neki, azt mégis nehezére esik elfelejteni, hogy a férfi kulcsszerepet játszott az esküvője meghiúsulásában. 

Faithnek persze nemcsak a férfival kell megvívnia a maga csatáit, hanem a saját családjával is. Ha a rengeteg családi dráma nem tereli el a figyelmét, még az is meglehet, hogy valami rendkívül értékesre bukkan, és az élete olyan fordulatot vesz, amelyben ez idáig reménykedni sem mert.


kép forrása
A 2018-as év első bejegyzésében egy olyan könyvről mesélek nektek, amely átmelengette a szívem könnyed humorával és romantikájával. Alig 15 perce fejeztem be a könyvet, és teljesen friss élmény miatt még csak próbálom megfogalmazni, hogy melyek is voltak azok a dolgok, amelyek segítettek abban, hogy kikapcsolódjak és élvezhessem a történetet.

kép forrása
Először is adott egy hősnő, aki teljesen hétköznapi teremtés, Faith a maga plusz hét kilójával és nem mindig tökéletes megjelenésével azonnal kedvencemmé vált, mégis az írónő egy olyan történetet írt köré, ami kissé drámai ugyan, ám felettébb mód szórakoztató. A történet tökéletes ötvezete a valósághű és fiktív elemeknek, rengeteg olyan jelenet volt, amikor úgy éreztem, hogy ez egy igaz történet is lehetne, annyira hétköznapinak tűnt az egész, ám a másik pillanatban már olyan fordulat, vagy karakter lépett színre, amely teljesen megváloztatta a hangulatot. Ez a dolog lehet csak velem történt meg, de nagyon jól esett. Ilyet a Gilmore Girls sorozat nézése közben éreztem a legtöbbször. Kisvárosi hangulat, apró humoros beszólások, érdekes, ám nem túl drámai élethelyzetek meghintve csöpp kis bonyodalmakkal, érzelmekkel és olykor nagyon is szürreális helyzetekkel tarkítva.

forrás
Régen olvastam már olyan könyvet, ami ennyire tetszett, még ha a romantika csak lágy szellőként volt is jelen a könyv legnagyobb részében, szenvedély legvadabb formája is csak a csók volt, és mégis sóhajokat csalt ki belőlem! Ez tényleg nagy szám, mert ha nem is évek, de hónapok óta biztosan nem élveztem ennyire romantikus könyvet, amiben nem volt nagy szerepe a szenvedélynek/erotikának is.

Talán még az is megkönnyítette, hogy ennyire elcsábítson a könyv, hogy a főszereplőket,  akár ellenságnek is lehetne nevezni az elején, ami pedig nekem egy igen nagy gyengém. Semmit nem szeretek jobban, mint amikor cívódó karakterek esnek szerelembe egymás iránt. Szinte gyerekkoruk óta ismerik egymást, hiszen egy suliba jártak, ám valamiért nehezen oldódtak fel egymás társaságában. A szikra megvolt, de a körülmények is sokszor megnehezítették, hogy lángra kapjon, ezért került évekbe mire alkalom került arra, hogy közelebbről megismerhessék egymást. Mindkettejüknek bizonyos dolgon át kellett esniük, hogy esélyük legyen egy igazi kapcsolatra.


forrás
A jelennel egybekötve lassan megismerjük a múlt történéseit is, azt a bizony eksüvőt, ahol Faith és Jeremy egybekelése megsemmisül. Levi és Faith múltbeli találkozásait. És apró lépésekkel, de lassan kiderül, hogy az érzelmek már régebb óta ott vannak bennük. Az elején nagyon is ellentétesnek tűnő páros rájön, hogy sok közös van bennük.

Levi karaktere sokszor tűnt zárkózottnak, és pontosan ez nehezítette meg sokszor a dolgok előrehaladását. Nehezen nyílt meg, de garantálom, hogy már a könyv elejétől leveszi az olvasókat a lábukról.

A kedvenceim a fura családok, és bizony Faith családja rendkívüli. A Holland család tartogat még meglepetéseket, alig várom, hogy olvashassak róluk a sorozat további részeiben.
Az Esküvő újratöltve egy nagyon kis kedves romantikus történet, meleg szívvel ajánlom.

Az írónő elárulta, hogy a könyvben szereplő városkát Hammondsportól mintázta, én pedig válogattam pár képet, hogy meghozzam a kedvet nektek a könyvhöz.

Eredeti megjelenés: 2013
Hazai megjelenés: 2018. január 15
Fordító: Pálfalvi Ilona
Sorozat: Blue Heron, 1 rész
Terjedelem: 376 oldal, 
ISBN: 9789634521280


Új névvel bővül a General Press Kiadó Romantikus Regények sorozatának szerzőtábora. Kristan Higgins Blue Heron sorozatának első részével és a Holland család apraja-nagyjának kalandos életével ismerkedhet meg az, aki a Blogturné Klub öt bloggerével tart. A turné végén a könyv egy példányát sorsoljuk ki a helyes megfejtők között.


01.19 Kristina blogja


Mivel a Holland család és szomszédaik szőlészetben és borászatban jeleskednek, mostani játékunkban a világ híres-neves szőlőtermő régióit fedezzük fel. Nem lesz ez olyan bonyolult, mint ahogy első olvasásra tűnik. Tartsatok velünk, mert a szerencsés megfejtők közül valaki a könyv egy példányának boldog tulajdonosa lesz!

Figyelem! A beírt válaszokon már nem tudunk változtatni. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Franciaország legnagyobb és egyben legrégibb borvidéke, mely több mint 120 000 hektáron terül el. Az Atlanti-óceánhoz való közelsége miatt a telek enyhék és rövidek, viszont az ebből adódó magas páratartalom nem tesz jót a növényeknek. Szőlőtermesztésre utaló nyomok még a római korból származnak, bár híressé csupán a 12-13. században vált. Az itt termelt borok szinte 90%-a vörös.


a Rafflecopter giveaway

0 comments: