Leisa Rayven: Hitvány Rómeó

, by Kristina

Fülszöveg:
Amikor Cassie és Ethan a színművészetin találkoznak, a levegő is felforr körülöttük. Cassie igazi jó kislány, nehezen találja a helyét a folyton bulizó művészdiákok közt. Ethan ezzel szemben vérbeli rosszfiú, vad, tüzes, félelmetes és mégis érzékeny. Akár a Romeo és Júlia – amiben címszerepet kapnak –, Cassie és Ethan szerelme is mintha a csillagokban lett volna megírva… amíg Ethan össze nem törte Cassie szívét, mindörökre eljátszva a bizalmát. Valami rejtélyes okból, olyan rád nézni, mint megtalálni valami értékeset, amiről nem is tudtam, hogy elvesztettem. Évek múlva a szívtipró visszatér, hogy ismét felforgassa a lány életét… érintésről érintésre. Fokozatosan újraélik titkos diákszerelmük minden felemelő és pusztító pillanatát, mígnem rájönnek, hogy a csillagokban írt szerelemnek nem kell tragédiával végződnie…


Most veszek egy mély levegőt és győzködöm magam, hogy ne azzal kezdjem a bejegyzést, hogy "Már az első oldalon annyira megfogott a stílus, a karakter, hogy azonnal világgá akartam kürtölni, hogy nekem már bizony a könyvespolcomon van, és mennyire szerencsés vagyok ez miatt." Mert tényleg így éreztem, minden egyes következő oldalt olvasva is. De annira unalmasnak tűnhet már nektek, kedves olvasók ez a szöveg. Hiszen ez még nem bizonyít nektek semmit, üres szavaknak tűnhet. De térden állva könyörgöm (na jó, ágyon ülve, laptop fölé görnyedve), hogy higgyetek nekem, és akarjátok ti is ezt a sorozatot. Mert igazi new adult gyöngyszem ez is, és 2018 egyik legjobb könyvei között landolt a listámon a Hitvány Rómeó. A folytatást meg lélegzet visszafolytva várom..., de maradjunk még az első résznél :)

"Néha az emberek nem csak azért húznak fel falakatmaguk körül, hogy kívül tartsanak másokat, hanem hogy lássák, ki törődik velük annyira, hogyledöntsék azokat."

Bocsánat a következő szóért, de kibaszottul imádom, amikor ilyen könyv kerül a kezembe. Annyira felpezsdítette a könyvmoly vérem! Intenzív volt, szenvedélyes és hadd tegyem hozzá, hogy mindez szex nélkül is! Egy romantikus műfajban az a legfontosabb számomra, ha érzem is a karakterek közötti vonzalmat, kapcsolatot. Cassie és Ethan között pedig minden apró rezdülés érezhető, talán ez miatt is volt annyira intenzív az érzés. 


Két idősíkban ismerjük meg a karaktereket, ezért jogosan mondhatom azt, hogy két Cassie és két Ethan van a könyvben. Ez lehet furcsának tűnhet, de tényleg így van, mert 6 év alatt nagyon sok változáson mentek át a karakterek. New York napjainkban, amikor már felnőttek, sikeres színészek, és 6 évvel korábbi énjük, amikor még első évesek a Grove-ban, a színművészetin.

A könyv egyik igazi különlegessége a karakterekben rejlik. A másik pedig abban, hogy az írónő zseniálisan játszik a múlt és jelen eseményeinek váltakozásával, mindazt úgy, hogy a szereplőknél sokszor úgy tűnik, hogy szerepet cserélnek. A múltban Ethan az, akit győzködni kell, akinek be kell bizonyítani bizonyos dolgokat, míg a jelenben Cassie az, aki próbál elzárkózni az érzelmek elől. 


Cassie és Ethan amennyire hasonlítanak egymásra, annyira különböznek is. A színművészetire való bejutás mindkettejük számára nagyon fontos jelentősséggel bír, és csak a legtehetségesebbeknek van erre lehetősége. Már az első közös jeleneteknél vibrál közöttük valami, de egyikük sem kész felfedezni, hogy milyen lehetőséget rejthet ez az elemi vonzalom. Sőt Ethan minden lehetőséget kihasználva küzd is az ellen, hogy a lány vonzódjon hozzá. Ám ezt a vonzalmat kihasználja az első közös fellépésüket rendező tanár, és főszerepet oszt rájuk.

Még ha végig küzdenek is egymással, egymásért, egy pillanatig sem éreztem lehangolónak a könyvet. Valami van benne, amitől a remény jut mindig eszembe, a sors és tudom, hogy ennek csakis jó vége lehet. Fogalmam sincs mennyi mindenre kell még számítani a trilógia másik két részében, de itt nagyon jól megalapozta az író, hogy megismerjem és megszeressem a karaktereket.

Nagyon sok olyan párbeszéd zajlik a könyvben, ami gondolkodásra késztetett. Rengetg olyan jelenet, amely még ha apró kis semmiség is, rám nagy hatással volt. Az érzelmek kavalkádja, amik most is viharként tombolnak bennem nem igazán segítenek abban, hogy értelmes bejegyzést írjak a könyvről, de azt azért remélem, hogy leszűrhető mennyire tetszett.


Eredeti cím: Bad Romeo
Sorozat: Starcrossed 1. rész
Fordította: Bikics Milán


Az Insomnia Könyvek újabb new adult különlegességet hozott a magyar olvasóknak. Leisa Rayven nagysikerű Starcrossed sorozatának első része a Hitvány Rómeó a hetekben jelent meg és máris elvarázsolt mindenkit. Egy intenzív szerelmi történet turnéjára hívunk mindenkit, ahol a Blogturné Klub hét bloggere mesél Ethan és Cassie szerelméről kétnaponta március 5. és 17. között.



03.05. Kristina blogja
03.15. Könyvvilág blog
03.17. CBooks


A könyv főszereplői színészek, a Rómeó és Júlia mű központi szerepet játszik a történetben, ezért a játék folyamán olyan színészek fotóit látjátok majd a bejegyzésekben, akik Rómeót, vagy Júliát alakítják. A helyes megfejtés a színész neve, írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába és részt vehettek a sorsoláson, amelyen 3 példányt sorsolunk ki a Hitvány Rómeó című könyvből a játék végén a Libri Kiadó felajánlásával.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A fotón szereplő színlsznő neve a helyes megfejtés:




a Rafflecopter giveaway

0 comments: